Skocz do zawartości
IGNORED

Największe oczekiwania Audio Show 2016?

LemmySkrzat

Rekomendowane odpowiedzi

Muzykalnych ??????????????????????????????????????/

Muzykalnych - dla mnie oznacza to przyjemnie NATURALNE brzmienie. Wchodzi się i chce się usiąść...posłuchać. Trzeba też trafić na pasujący sobie repertuar, a z tym różnie bywa na AS. W pokoju HIFI CLUBU z Rockportami w zeszłym roku podpasowało mi brzmienie zestawu oraz utwory z płyty winylowej. Razem dało mi to miłe wrażenia.

Najbardziej dobrej wentylacji i czystych zwiedzających.

To jest głównie problem odczuwalny w Sobieskim. Zalecam więc wizytę w nim w niedzielę albo w piątek od godziny otwarcia. Sobota w Sobieskim to zawsze masakra zapachowo-tłokowa;-)

Sobota w Sobieskim to zawsze masakra zapachowo-tłokowa

Super okazja do promocji proszków do prania, mydła i dezodorantów. Dajmy na to audiofilskie mydło, tak ze dwa tysiaki za kostkę. Jewro, nie zeciaków, oczywiście.

A ja bym oczekiwał rodzimych urządzeń które deklasują konkurencję dziesięciokrotnie (lub więcej) droższą.

Niestety najważniejszych nie będzie ������

Będzie kilka znakomitych: Haiku Audio, Fezz, Studio 16 Hz, WiggArt. Świetnie brzmiące rzaczy

Myślałem, że dogadałeś się z Ultimate Audio, to oficjalny dystrybutor Rosso w Polsce.

Mieszkam w UK. Polskie sklepy po ostatniej wyzycie bede omijal szerokim lukiem.

Wieza STEREO Technics :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Numik, napisz z czym Leema bedzie grac. Czy tylko swoj sprzet beda wystawiac czy beda podlaczac tez klocki innych producentow. Rosso Fiorentino tez chce posluchac za jakis czas, ale u siebie w domu.

w SN 125 widzę Leemę, nie mam nic na swojej rozpisce w komplecie, zajrzę na stronę

Tam wystawiają się ludzie robiący DIY?

Jak najbardziej. Ludziki z forum DIYaudio będą mieli swój pokój i swoje wynalazki, chyba że coś sie zmieniło...

Ludziki i ich wynalazki ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość A&T

(Konto usunięte)

Ja bym oczekiwał, że znajdzie się tam sprzęt grający dźwięki >20k i tacy, co je słyszą. To w związku z tym, że w którymś wątku ktoś się strasznie emocjonował, że on słyszy 100 000 Hz.

Tak ma dobrze zaimplementowa technologia. Może dla ścisłości ok 50kHz.

Oczekiwania:

- jak najwiecej muzyki klasycznej podczas prezentacji

- jak najwiecej sprzetu w rozsadnych cenach

- jak najmniej muzyki puszczanej z gramofonow

- jak najmniej sprzetu o estradowej charakterystyce

- oby AS nie zamienilo sie w wystawe sprzetu dla bogatych idiotow

TUX

a może pokażą najnowszą integrę Lavardina ISX Reference z pilotem?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Najbardziej dobrej wentylacji i czystych zwiedzających.

Miałkie. Brudnych nigdy nie widziałem. Zaś wentylacja działa, gdy gospodarz tego chce.

Oczekiwania:

- jak najwiecej muzyki klasycznej podczas prezentacji

- jak najwiecej sprzetu w rozsadnych cenach

- jak najmniej muzyki puszczanej z gramofonow

- jak najmniej sprzetu o estradowej charakterystyce

- oby AS nie zamienilo sie w wystawe sprzetu dla bogatych idiotow

TUX

Podpiuję się.

Oczekiwania:

- koncerty na żywo - fortepian, 4 pory roku itd,

- kawe i ciastko w bilecie,

- konkurs z dobrymi nagrodami losowanymi w niedziele wieczorem

:))

ciągłe zmiany ...

Oczekiwanie?

Największe od lat.

-żeby wszystkie klucze (z zapasowymi włącznie) do pokoi w Sobieskim zaginęły w nocy w czwartek i się nie odnalazły do niedzieli wieczorem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

- ja się zastanawiam czy TIDAL jak w ubiegłym roku będzie częstował 3 miesięcznym okresem próbnym?

- czy na takiej wystawie nie powinno być tablicy korkowej gdzie każdy mógłby przyczepić swoje prywatne ogłoszenie czego szuka lub z czym może się rozstać?

<br />

- jak najmniej sprzetu o estradowej charakterystyce<br />

- oby AS nie zamienilo sie w wystawe sprzetu dla bogatych idioto<br />

Czysta sprzeczność "sama w sobie"! ( jeżeli dobrze, a nie tylko przysłowiowo rozróżniamy te pojęcia) :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

- ja się zastanawiam czy TIDAL jak w ubiegłym roku będzie częstował 3 miesięcznym okresem próbnym?

Niestety, w tym roku nie. Jest tylko playlista przygotowana specjalnie na AS2016:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komputery, Panie, komputery...

Ja tam bym się komputerów nie czepiał - raczej "złotouchych" konstruktorów. Nie trzeba iść w formaty cyfrowe, żeby coś spieprzyć. W zasadzie CD to też komputer a udział komputerów w tłoczeniu winyli też jest znaczący (studia nagrań już od dawna nie nagrywają na analogowych wielościeżkowcach).

Lubię sobie pogrywać ... 

Moze nie czekajmy specjalnie na Audioshow- zakładka hi-end jest pojemna i znajdzie sie miejsce na wykład i pózniejszą burzliwą dyskusje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Quid pro quo! :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Marzy mi się ankieta dla publiki:

Jak dobrej realizacji wymagają ?

Żeby spróbować dogadać się na linii: konsumenci - producenci (realizatorzy od miksów) - artyści.

Z góry to skazane na niepowodzenie, bo artysta ( w odróżnieniu od rzemiechy ) lubi ryzyko i zaprzeczenie swego dotychczasowego dorobku.

Dla niego IMHO liczy się tylko to, co świeże nowe.

Ale może ktoś chwyci pomysł ?

Myślę sobie, że dużo bezpiecznych nisz się porobiło i wielu ludziom nie chce się wychylić poza swoją ulubioną muzę.

Tylko: czy warto otwierać się na do tej pory nie słuchaną, nie znaną - z założenia nudną ale potem z czasem coraz wciągającą ?

To też wysiłek :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.