Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 4-6.11.2016

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Fotorelacja w StereoLife:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Połowa fotorelacji jakaś taka "rybia"... inspirowana Timem Burtonem?

Tak na marginesie...

Sam chętnie przeglądam zdjęcia z AS. Wiadomym jest przecież, że ładne przedmioty oczy cieszą, czasem bardziej niż uszy. Tyle tylko, że oglądanie zdjęć z takiej imprezy to jak słuchanie w radio obszernej relacji dajmy na to z Museo del Prado...

Ukryta Zawartość

Lajkujcie, lajkujcie na FB (do 23.11.2016), bo słuchawki (Audio-Technica ATH-SR5) czekają :

Ukryta Zawartość

...fajne nadruki 70 years na koszulkach z wykrzyknikiem JBL-a mają :-)

740x522-AT2.jpg

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Lajkujcie, lajkujcie na FB (do 23.11.2016), bo słuchawki (Audio-Technica ATH-SR5) czekają :

Ukryta Zawartość

No właśnie te Audiotechniki, przegląd słuchawek uważam za udany, znacznie lepiej niż w zeszłym roku, więcej miejsca i czasu i mniejsze kolejki bynajmniej w niedzielę. Najlepiej cena jakość HD600, AKG K702 równie dobrze, Bayerdynamic ze sprawdzonymi DT880,

Zawiedziony jednak Audiotechnica, żaden model nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia.

Zestawy głośnikowe: super: Bowersy, Dynaudio, Focal, Audiovector, Akkus, Buchardt, Cube audio, FM acvoustics, Harbeth, STX, Yagin, Lungdorf audio, JAG, Hegel i Grobel.

Zawiedziony, może zła akustyka pokoi, może akurat złe nagrania: JBL, Heco, Xindak, Tonsil, Triangle, Koda, Taga.

Fajnie było w pokoju DIY, gdzie pasjonaci obnażali systemy za dzsiesiątki tysięcy, podobnie w pokoju Audiostereo w którym "futrzaki" zostaną na długo w pamięci.

Pozdrowienia dla firm serwujących dla swoich fanów smaczną kawę, super podejście do klienta tak jak Pylon Audio.

Ukryta Zawartość

kolejny spoiler duńskiego serialu pt. "Co stało za kurtyną" ;)

Hehe yeah I have read on some of the Polish forums that some people thought we cheated :) that just makes me even more happy hehe. A few actually looked back there. The only thing we had, was a few acoustic panels in the window.

But to be fair. Acoustic treatment is a great benefit to the sound quality. We mainly had problems with to much, and uneven bass in that room, but it's always the same problem in such small and airtight rooms. That's why we had almost all the panels along with the floor, it was to take some of the bass energy out. Normally you want them stacked in the corner, but we didn't have the space for it.

Czyli podobno ktoś za kurtynę jednak zaglądał, przyznać się kto :)

Znowu się potwierdza, że akustyka potrafi wynieść klocki kilka poziomów wyżej. I pewnie na oknie nie było jakiś wypasionych ustrojów sądząc po tych jakie leżały przy bocznych ścianach.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Na stronie wstereo Stempur napisal z czym graly buchardty s 200, i jest szansa, ze beda na testach.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Tu z Tobą się nie zgodzę. Tak może było 15-20 lat temu. Obecnie to wręcz zatrzęsienie. Do wyboru do koloru płyt w fantastycznej wręcz szacie dźwiękowej, z szerokim repertuarem. Mnóstwo audiofilskich wytwórni z wyjątkowo szerokim wachlarzem gatunkowym jest obecnie na rynku. To wręcz Eldorado, ograniczeniem tylko kasa.Dla przykładu podam tylko te:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Serpent.pl

Wystarczy zajrzeć ile producentów mają w dystrybucji.

A na Gigant.pl, czy Amazonach.uk,de.com,fr,it...itp można kupować co dusza zapragnie, zarówno z klasyki jak i jazzu, i do tego dobre jakościowo nagrania.

Nie narzekałbym. Jedynym ograniczeniem jest nasza kieszeń? A może nie wszyscy potrafią szukać, a może nawet nie wiedzą czego szukać? Ja z tym nie mam problemu.

Znam wszystkie te sklepy, jak i o wiele więcej, w tym japońskich, amerykańskich etc., kupuję w tych lub podobnych miejscach do. 100 lub czasami więcej płyt miesięcznie. Trochę mnie jednak źle zrozumiałeś - jak wspomniałem, poza wyjątkami, poruszamy się wówczas głównie wokół jazzu, klasyki, muzyki kameralnej i wytwórni specjalizujących się w dobrych realizacjach. Takich płyt jest rzeczywiście w ostatnich latach sporo, ale często wg mnie jest to przerost formy nad treścią, tzn. jest kunszt, świetne wykonanie, ale nie ma muzykalności i duszy (przykładowo chociażby Stockfish czy Naim, mają wiele pozycji, ale zwykle są to pozycje nudne - najlepiej od nich kupować samplery, na których zresztą wielu audiofilów bazuje - - ja mam samplerów poniżej setki a to jest promil w stosunku do całej kolekcji. Inny przykład - Misa Criolla w wykonaniu Carrerasa brzmi bardzo dobrze na złotym ultra HD, ale prawdziwa uczta muzyczna jest na wykonaniu z '65 r. lub interpretacja M. Sosy). Do rzeczy jednak, w powyższym poście chodziło mi o płyty z muzyką pop, rock, metal, czy szeroko rozumianą alternatywę, które są najczęściej nagrywane w średniej lub gorszej jakości, poza nielicznymi wyjątkami. Poza tym z ... bata nie ukręcisz i choćbyś nie wiem jak nie remasterował lub wydawał starsze ulubione płyty w nowych formatach Ultra HD, Platinum SHM-SACD itd., to i tak, choć lepiej, to szału nie będzie. Posłuchaj sobie chociażby Metallica na MBL, Blumenhoffer, AA i napisz, że było przyjemnie :). Nie zmienia to faktu, że np. takie MBL'e to świetnie kolumny, ale dla fana okrojonego repertuaru muzycznego, co potwierdził mi również kiedyś w rozmowie przedstawiciel MBL'a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja mam samplerów poniżej setki a to jest promil w stosunku do całej kolekcji.

To nawet jak masz 40 samplerów jesteś posiadaczem 40 000 płyt !!!

Zazdroszczę kolekcji i pytam - mogę zostać twoim przyjacielem ?

Ja mam kilkaset plyt I nie ma gdzie tego trzymac...ale to juz niewazne, bo przeciez 40000 plyt kazda po ok 1h sluchania to daje kilka lat grania non stop, zeby to przesluchac :) Jak zyc... :) Ogolnie jest kilku sprzedawcow w Uk unikatowych plyt audiofilskich...ich ceny jednak dochodza do kilku tysiecy zlotych na aukcjach. ;)

Wieza STEREO Technics :)

na wystawie byłem i się zachwyciłem. Miejscem, klimatem, zawartością do posłuchania i oglądania, organizacją. Wielki festiwal muzyki i sprzętu do jej odtwarzania ...

Organizatorzy zafundowali taką ilość atrakcji że nawet 3 dni zwiedzania w pełnym wymiarze godzin otwarcia nie pozwoliła mi na obejście nawet połowy pokoi.

Stadion w kwestii audio to 80%, Sobieski 50% a Tulip 0% niestety ;-(

Nie wiem, ile czasu trzeba by na zwiedzenie każdego pokoju, choćby na 5 min ;-)

Mam pretensje do organizatorów - ZA DUŻO atrakcji na m2 oraz na m3 a także na /1h ;-) trzeba koniecznie coś z tym zrobić - np wydłużyć targi na tydzień?

ominąłem właściwie część video (wyjątek to Loewe i sala Atmos) choć chciałem ale są priorytety - część audio to dla mnie:

T+A zestaw za 0,5 mln PLN - dźwięk fantastyczny w każdym calu, klasa sama w sobie

MBL - zestaw przedziwny na jednym kawałku mnie zachwycił a na drugim byłem zniesmaczony a nawet

Harbeth 30 - bdb sound ale już pokaz Harbeth 40 - nie - zestaw przebasowany, za gruby dźwięk i przebarwiony bez detali

zawód:

- McIntosh - źle, ostro, bez barwy, niemuzykalny - raczej na nagłośnienie stadionu (nota bene na Stadionie Narodowym więc się zgadza ;-) cudowny old look, wskaźniki genialne - wygląda jak 1 mln dolarów ale gra jak 1500 zł ;-)

- Focal - dźwięk natarczywy, agresywny, ostry i drażniący - chyba bardzo źle dobrana elektronika wg klucza biznesowego a nie wg uszu - nie dało się w tej sali wytrzymać, uciekłem po paru minutach

- Cabasse - to była dla mnie porażka co te kolumny zrobiły z 1-ą kopią taśmy matki The Beatles ! dla mnie największe nieporozumienie tych targów za kosmiczne pieniądze ... nie dało się tego słuchać i choć był pokaz najlepszego ponoć DACa na świecie David - chyba właśnie Cabasse utopiły wszystko - ciekaw jestem innych opinii, osób, które były w tej sali ... ?

Analog:

i nie padło to dotąd w opiniach ale wpadłem do pokoju na SN z marką Handmade Turntable z Czech. I jakoś zostałem tam na 0,5 h bo dźwięk z gramofonu był tak naturalny, bezpretensjonalny, bez agresji i napinki że mnie zauroczył. Słuchałem LP Belafonte (sic!) Belefonte śpiewa bluesa (dziwne) a potem Leonard Cohen Old ideas. Było cudownie - dla mnie najnaturalniej brzmiący analog. Ciekaw jestem zdania specjalistów od analogu - czy ktoś był w tym pokoju sympatycznego Czecha i czy miałem omamy z przesycenia dźwiękami czy macie podobne wrażenia?

dużo by jeszcze pisać - jeszcze co dla mnie zabrzmiało bdb:

- HiFiStation - bdb system oparty na Hegel - choć czułem leciuteńki nalot cyfrowy ale całość super

- Haiku-Audio - + Vigg coś tam kolumny - bdb dżwięk hifi - polska manufaktura

i jeszcze parę by się zebrało wrażeń ale muszę wrócić do notatek ...

Prezentacje:

1.

Wally Malewicz - super facet ale jako świetny gawędziarz musiałby mieć na swój występ 5h aby w tym było 1h merytoryki o analogu ;-) znakomite czarujące spotkanie

2.

Beatles - prezentacja została zamordowana (sound analogu) przez koszmarnie grające Cabasse ;-( czy w zeszłym roku też było tak źle czy ja mam jakieś omamy? ;-)

3.

Drgania w audio - super prezentacja jednego z podstawowych problemów w audio - źródła i rozwiązanie - szkoda tylko że rozwiązanie kosztuje 20tyś zł - ale jest ;-) trzeba już odkładać złotówki

4.

Akustyka pomieszczeń - bdb prezentacja

itp. itd.

PS

podobał mi się nawet Marantz 10 prototyp - bdb zagrał a jak dotąd miałem złe nauszne doświadczenia z tą marką

na wystawie byłem i się zachwyciłem. Miejscem, klimatem, zawartością do posłuchania i oglądania, organizacją. Wielki festiwal muzyki i sprzętu do jej odtwarzania ...

Organizatorzy zafundowali taką ilość atrakcji że nawet 3 dni zwiedzania w pełnym wymiarze godzin otwarcia nie pozwoliła mi na obejście nawet połowy pokoi.

Stadion w kwestii audio to 80%, Sobieski 50% a Tulip 0% niestety ;-(

Nie wiem, ile czasu trzeba by na zwiedzenie każdego pokoju, choćby na 5 min ;-)

Mam pretensje do organizatorów - ZA DUŻO atrakcji na m2 oraz na m3 a także na /1h ;-) trzeba koniecznie coś z tym zrobić - np wydłużyć targi na tydzień?

ominąłem właściwie część video (wyjątek to Loewe i sala Atmos) choć chciałem ale są priorytety - część audio to dla mnie:

T+A zestaw za 0,5 mln PLN - dźwięk fantastyczny w każdym calu, klasa sama w sobie

MBL - zestaw przedziwny na jednym kawałku mnie zachwycił a na drugim byłem zniesmaczony a nawet

Harbeth 30 - bdb sound ale już pokaz Harbeth 40 - nie - zestaw przebasowany, za gruby dźwięk i przebarwiony bez detali

zawód:

- McIntosh - źle, ostro, bez barwy, niemuzykalny - raczej na nagłośnienie stadionu (nota bene na Stadionie Narodowym więc się zgadza ;-) cudowny old look, wskaźniki genialne - wygląda jak 1 mln dolarów ale gra jak 1500 zł ;-)

- Focal - dźwięk natarczywy, agresywny, ostry i drażniący - chyba bardzo źle dobrana elektronika wg klucza biznesowego a nie wg uszu - nie dało się w tej sali wytrzymać, uciekłem po paru minutach

- Cabasse - to była dla mnie porażka co te kolumny zrobiły z 1-ą kopią taśmy matki The Beatles ! dla mnie największe nieporozumienie tych targów za kosmiczne pieniądze ... nie dało się tego słuchać i choć był pokaz najlepszego ponoć DACa na świecie David - chyba właśnie Cabasse utopiły wszystko - ciekaw jestem innych opinii, osób, które były w tej sali ... ?

Analog:

i nie padło to dotąd w opiniach ale wpadłem do pokoju na SN z marką Handmade Turntable z Czech. I jakoś zostałem tam na 0,5 h bo dźwięk z gramofonu był tak naturalny, bezpretensjonalny, bez agresji i napinki że mnie zauroczył. Słuchałem LP Belafonte (sic!) Belefonte śpiewa bluesa (dziwne) a potem Leonard Cohen Old ideas. Było cudownie - dla mnie najnaturalniej brzmiący analog. Ciekaw jestem zdania specjalistów od analogu - czy ktoś był w tym pokoju sympatycznego Czecha i czy miałem omamy z przesycenia dźwiękami czy macie podobne wrażenia?

dużo by jeszcze pisać - jeszcze co dla mnie zabrzmiało bdb:

- HiFiStation - bdb system oparty na Hegel - choć czułem leciuteńki nalot cyfrowy ale całość super

- Haiku-Audio - + Vigg coś tam kolumny - bdb dżwięk hifi - polska manufaktura

i jeszcze parę by się zebrało wrażeń ale muszę wrócić do notatek ...

Prezentacje:

1.

Wally Malewicz - super facet ale jako świetny gawędziarz musiałby mieć na swój występ 5h aby w tym było 1h merytoryki o analogu ;-) znakomite czarujące spotkanie

2.

Beatles - prezentacja została zamordowana (sound analogu) przez koszmarnie grające Cabasse ;-( czy w zeszłym roku też było tak źle czy ja mam jakieś omamy? ;-)

3.

Drgania w audio - super prezentacja jednego z podstawowych problemów w audio - źródła i rozwiązanie - szkoda tylko że rozwiązanie kosztuje 20tyś zł - ale jest ;-) trzeba już odkładać złotówki

4.

Akustyka pomieszczeń - bdb prezentacja

itp. itd.

PS

podobał mi się nawet Marantz 10 prototyp - bdb zagrał a jak dotąd miałem złe nauszne doświadczenia z tą marką

nie handmade a 440

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam VITUS RI100

Mnie wkurzyło to, co zawsze - prezentacje sprzętu na muzyce granej na instrumentach elektrycznych i śpiewanej z użyciem mikrofonu. To mniej więcej tak, jakby zorganizować wyścigi Ferrari i Syrenka na polnej drodze - prawdopodobnie zwyciężyłaby Syrenka. Czy to znaczy, że Ferrari jest gorsze ? Gdyby wystawcy poszli po rozum do głowy i zaprezentowali muzykę graną bez wspomagania wyszliby na tym lepiej, podobnie jak my wszyscy. Ciekaw jestem, kiedy to się stanie

To nawet jak masz 40 samplerów jesteś posiadaczem 40 000 płyt !!!

Zazdroszczę kolekcji i pytam - mogę zostać twoim przyjacielem ?

Status kolegi z forum Ci nie wystarczy, od razu masz być przyjacielem? :)

Zmylił Cię zapewne użyty "promil", zatem wybacz wprowadzenie w błąd :). Bez przesady, aż 40k nie mam, pewnie nie dozbieram do końca życia, ale bardzo szybko zbliżam się do grubych xx% tej kwoty. Własnie m.in. z powodu płyt i gratów audio będę zmuszony zmienić lokum albo pójść w kierunku garsoniery melomańsko-audiofilskiej, nie mylić z melanżem, na forum od tego mamy innych specjalistów :). Generalnie płyty są wszędzie, pokoje, garderoba, komórki, no może poza WC i garażem. Ilość nie ma jednak większego znaczenia, bo przecież do pewnego czasu można było wejść w posiadanie kilkuset lub więcej winylowego szrotu za niską kwotę. Osobiście stawiam na pieczołowite kolekcjonowanie interesujących mnie tytułów z wielu gatunków, w tym wspominanych przez Huberto rarytasów. Teraz mi się przypomniało, szczytem audiofilii są wyłącznie zgrywki samplerów na CDr lub plików od kolegów (absolutnie nie mam tutaj na myśli osób, których na setki płyt nie stać - to zupełnie inna kwestia, sam takich przyjaciół wspieram).

Dziwi mnie, że nikt nie napisał o Amare, dzwięk rewelacyjny. Grało to z kolumnami Zingali. Poza tym Wilsony Yvette wraz z DCSem. Dwa razy tam wracałem I niestety ( ze względu na cenę ) grało super. Dźwięk wystawy.

Zaskoczeniem jest Devialet Phantom, z czegoś małego pełen basu dźwięk, chociaż przeginali z głośnościà.

W Sobieskim utkwil mi w pamięci Sungden ze swoimi kolumnami. JAG, gdyby kolumnami były ładniejsze byłby to system marzeń. Podobny pomysł, ale inny dźwięk z kolumn JMR z DIMD. FEZZ na lampach KT88 z kolumnami Pylon Emerald. Pozostale dwa zestawienia nie byly najlepsze. Zapewne efektywnosc kolumn nie byla dobrana do lampek.

Diapsony dawały radę, podobnie Audio Research.

W Tulipie rewelacyjnie grał system z kolumnami Lumen. Sveda również dawała radę. Göbel akurat jak byłem plumkał, więc trudno powiedzieć poza tym, że nie było źle.

W Sobieskim I na stationie w wielu pokojach było za głośno. Panowie wystawcy; im głośniej puszczacie muzykę, tym większe problemy macie z akustykà.

Svartu drogi, przecież nie piszę o 100 kCD, tylko o skromnych 40 k :)

Ja mam biedne jednostki tysięcy i wszystko w jednym miejscu na półce.

Ale masz rację - 100 lub więcej kupionych płyt miesięcznie robi wrażenie.

Dwie świetne prelekcje na których byłem na AVS.

50 minutowe spotkanie z panem Jackiem Gawłowskim reżyserem dźwięku, laureatem nagrody Grammy o masteringu i remasteringu nagrań poparta prezentacjami nagrań przed i po masteringu. Jego zdaniem poza nielicznymi wyjątkami niestety ze szkodą dla jakości nagrań świat pro i highend nigdy się nie zejdą. Nagranie, miksowanie, mastering najlepsze rezultaty dają gdy odbywają się w domenie analogowej i potem dopiero są digitalizowane.

Prelekcja pana Roba Wattsa założyciela firm Deltec i DPA projektanta m.i. daca Dave firmy Chord o przetwornikach D/A. Uzasadniał dlaczego przetworniki zbudowane z elementów dyskretnych brzmią lepiej od tych budowanych na układach scalonych i o wadach kodowania DSD co jego zdaniem preferuje jakość nagrań w PCM.

P.S.

Nie polemizuję bo się nie znam tylko przytaczam z pamięci.

Wystawa jak zwykle ekscytująca.

Pozdrawiam

Krzysiek

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dwie świetne prelekcje na których byłem na AVS.

50 minutowe spotkanie z panem Jackiem Gawłowskim reżyserem dźwięku, laureatem nagrody Grammy o masteringu i remasteringu nagrań poparta prezentacjami nagrań przed i po masteringu. Jego zdaniem poza nielicznymi wyjątkami niestety ze szkodą dla jakości nagrań świat pro i highend nigdy się nie zejdą. Nagranie, miksowanie, mastering najlepsze rezultaty dają gdy odbywają się w domenie analogowej i potem dopiero są digitalizowane.

Prelekcja pana Roba Wattsa założyciela firm Deltec i DPA projektanta m.i. daca Dave firmy Chord o przetwornikach D/A. Uzasadniał dlaczego przetworniki zbudowane z elementów dyskretnych brzmią lepiej od tych budowanych na układach scalonych i o wadach kodowania DSD co jego zdaniem preferuje jakość nagrań w PCM.

P.S.

Nie polemizuję bo się nie znam tylko przytaczam z pamięci.

Wystawa jak zwykle ekscytująca.

Pozdrawiam

Krzysiek

Pan Gawłowski to ten od Włodka Gwalika i Night in Callisia ?

Faktycznie jest się czym jarać ....

Taylor Swith , Rihanna i pare innych " gwiazdek " też dostało nagrodę Grammy :((

Ta płyta jest masteringowo tak zmasakrowana ..ciemny , zabity i skluchowany dźwięk..

Pewnie brzmi świetnie na tubach i focalach z plików;)

Jak ktoś chce się dowiedzieć o czym piszę to po wysłuchaniu Night in Callisia proponuję wrzucić jakąkolwiek płytę Możdżera lub czegoś z ECM u ..

No ale jak nagrody dostaje Adele ..to faktycznie należy kiwać główką ..

Taki rynek muzyczny teraz mamy ...który sam sobie jeszcze nagrody przyznaje ..

Gość

(Konto usunięte)

Pan Gawłowski to ten od Włodka Gwalika i Night in Callisia ?

Faktycznie jest się czym jarać ....

Taylor Swith , Rihanna i pare innych " gwiazdek " też dostało nagrodę Grammy :((

Ta płyta jest masteringowo tak zmasakrowana ..ciemny , zabity i skluchowany dźwięk..

Pewnie brzmi świetnie na tubach i focalach z plików;)

Jak ktoś chce się dowiedzieć o czym piszę to po wysłuchaniu Night in Callisia proponuję wrzucić jakąkolwiek płytę Możdżera lub czegoś z ECM u ..

No ale jak nagrody dostaje Adele ..to faktycznie należy kiwać główką ..

Taki rynek muzyczny teraz mamy ...który sam sobie jeszcze nagrody przyznaje ..

Grzesiu...jak byś miał "nie zamulony" system to otworzył byś tą płytę "prawidłowo"... Na takim samym poziomie jak ECM...Możdżera...Nie porównuj Night...do Adele...qrwa, proszę Cię... ;-)

Pozdrawiam serdecznie ; -)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Grzesiu...jak byś miał "nie zamulony" system to otworzył byś tą płytę "prawidłowo"... Na takim samym poziomie jak ECM...Możdżera...Nie porównuj Night...do Adele...qrwa, proszę Cię... ;-)

Pozdrawiam serdecznie ; -)

;)) No nie ..do Adele nie porównuję ;)

Chodziło tylko jak i komu te Nagrody są przyznawane ;)) czyli " Towarzystwo Wzajemnej Adoracji"

W tym roku nagrodę dla najsympatyczniejszego Usera Audiostereo dostaje....Ziko369 ...wow..brawo!!!!

U mnie to jakoś gra , ale na Harbetach z Jadisem ;) u Miroslava to pewnie nic nie słychać ;) tylko blumbuuubleee...hi, hi

Wstyd się przyznać, ale nie znam prac Pana Gawłowskiego - chciałem tylko zauważyć, że chyba trudno posądzać o przynależność do jakiegoś grona wzajemnej adoracji jakiegoś egzotycznego (z punktu widzenia akademii) masteringowca z ... Polski. Gdyby to był masteringowiec z USA, no to jeszcze rozumiem - takie teorie można by (próbować) snuć.

Aby odnieść się do tego cze Grammy było zasłużone czy nie, trzeba by posłuchać płyty za którą dostał statuetkę. To nie są nagrody za całokształt.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość

(Konto usunięte)

Chodziło tylko jak i komu te Nagrody są przyznawane ;)) czyli " Towarzystwo Wzajemnej Adoracji"

Aha...tu zgoda :-)

Coś jak EISA i nasze "ulubione" Audiostereo" ;-)))

...tylko blumbuuubleee...hi, hi

Dzięki za charakterystykę...Ciekawe co na to M. ? ;-) ups...

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wstyd się przyznać, ale nie znam prac Pana Gawłowskiego - chciałem tylko zauważyć, że chyba trudno posądzać o przynależność do jakiegoś grona wzajemnej adoracji jakiegoś egzotycznego (z punktu widzenia akademii) masteringowca z ... Polski. Gdyby to był masteringowiec z USA, no to jeszcze rozumiem - takie teorie można by (próbować) snuć.

Aby odnieść się do tego cze Grammy było zasłużone czy nie, trzeba by posłuchać płyty za którą dostał statuetkę. To nie są nagrody za całokształt.

Fajnie , że Polak dostał Grammy ..coś to zawsze znaczy .

Co do nagród to

"Jacek Gawłowski – polski realizator dźwięku, specjalizujący się w masteringu oraz miksowaniu nagrań, także kompozytor i gitarzysta. Laureat nagrody Grammy za miks płyty „Randy Brecker plays Włodek Pawlik's Night in Calisia” w kategorii Best Large Jazz Ensemble Album 2013[1]. Członek National Academy of Recording Arts (NARAS) przyznającej nagrody Grammy."

Czyli sam sobię przyznał nagrodę razem ze swoimi kolegami ?

A co na to Simpson?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Tu znajdziecie sporo z płyt, które robił Jacek Gawłowski, z tych lepszych (ciekawszych) to np. Aga Zaryan.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żle się słucha 'Night in Calisia' z płyty - takie rzeczy to tylko live. Realizacja przeciętna - powiedziałbym, że nawet mocno przeciętna. Znam tego typu projekty, tzn. w orkiestrowej formule i powiem, że 'Night in Calisia' w konfrontacji z nimi to naprawdę przeciętność. Z drugiej strony, jak jest okazja to dobrze jest posłuchać na żywo takich rzeczy - wyrabia się mniej więcej opinia o brzmieniu i na tej podstawie można coś powiedzieć o płycie w kontekście realizacji - inaczej to tylko takie wróżenie audio kosmitów.

Parker's Mood

A to nie ten pan jest odpowiedzialny za ostatni remaster serii Polish Jazz? Całkiem fajnie w większości to brzmi, przynajmniej z winyla.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

A to nie ten pan jest odpowiedzialny za ostatni remaster serii Polish Jazz? Całkiem fajnie w większości to brzmi, przynajmniej z winyla.

To chyba też ten , co kable 100 kilogramowe Pytongi wystrugał ;) słyszałem ,że to bardzo skromny i chętny do pomocy człowiek ..

Tak mówią ;) ale ja się nie znam ....

Znam wszystkie te sklepy, jak i o wiele więcej, w tym japońskich, amerykańskich etc., kupuję w tych lub podobnych miejscach do. 100 lub czasami więcej płyt miesięcznie. T

Kiedy słuchasz te 100 płyt? Wypadają ponad 3 płyty dziennie.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.