Skocz do zawartości
IGNORED

Co po PiSie?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

wybieram się do teatru uciekając od tej chorej otaczającej nas rzeczywistości. Wybacz mi więc ale nie mam czasu na rozpisywanie się w temacie.

Przyjemności w obcowaniu ze sztuką życzę, drogi Arku(dobrze?).

Pozdrawiam.

Tomek

To Twoja opinia. Nie muszę i nie zgadzam się z nią. Boisz się ośmieszenia na arenie międzynarodowej? Masz jakąś trudność z samoakceptacją? Czy wcześniejsze ośmieszanie Tobie nie przeszkadzało? Możesz coś konkretniej w temacie szkolnictwa w gruzach, bo w opiniach różnych specjalistów jest całkiem dobrze odbierany? Co takiego złego wyprawia Macierewicz, Kaczyński, Błaszczak, Kurski czy Lichocka? Czym objawia się ich nieudolność? Macierewicza Misiewiczem? Błaszczaka problemami z BORem?Czy przez to armia albo Rząd upadły? Możemy tak się spierać do rana.

Kolego tysiąc razy temat wałkowany zadajesz pytania jak dziecko w przedszkolu ( w tamtym wypadku zrozumiale były by)

SPADŁES Z MARSA?

poczytaj tematy :

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Katastrofa TU 154. Fakty

Polityka

TVP jakby ciekawsza

Niech żyje patriotyzm polskiego konia!

Prezydentura Andrzeja Dudy.(polecam wybitny specjalista od zagadaniem konstytucyjnych)

Puszcza Białowieska(czyli jak roz....dolic dobro narodowe....)

Czarny protest

nie wspomne o wiekopomnych zakupach Twojego ministra wojny i smigłowcach ktorych jeszcze żaden kraj na swiecie nie ma ....mamy dwa ...niewidzialne

i wielu wielu innych tematach wałkowanych od parunastu miesiecy a Ty z z pytaniem na poziomie dziecka .....brawo

Ps z chęcią chciałbym poznać nazwiska tych specjalistów

Przyjemności w obcowaniu ze sztuką życzę, drogi Arku(dobrze?).

Pozdrawiam.

Tomek

Tomku wielkie dzięki i życzę Wszystkim bez względu na poglądy czy potrzeby - miłego wieczoru!

Pozdrawiam

Arek

p.s.

Zachęcam też do utrzymania kultury wypowiedzi i wzajemnego poszanowania siebie na Forum.

Różnić się cenna rzecz byle z poszanowaniem drugiej strony.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Ale ja nie odnoszę się do tego, próbuję tylko ustalić odległość pomiędzy autami w kolumnie. W odpowiedzi jest tyrada z zarzutami o stronniczość i zaślepienie, z konkluzją, że pisior to pozbawiony zasad moralnych kłamca.

Ty nie próbujesz ustalić odległości tylko zawracasz dupę innym, żeby zrobili to za ciebie.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe, że w obronie rzeczy nie do obrony ludzie gotowi są dobrowolnie robić z siebie idiotów.

Staram się , choć być może mi się to udaje , nie obrażać ludzi o innych poglądach niż moje.

Wiem też że są środowiska , politycy czy też żurnaliści którzy to gardzą "innowiercami" i z zacietrzewieniem oraz jakimś dziwnym upodobaniem przypisują im złe cechy i intencje czyniąc z nich istne demony i tym samym szczują na nich społeczeństwo co wcale im później nie przeszkadza w tym aby później walczyć sieciowym "hejtem".....

No dobrze ... wielu z tu piszących wylało swoje żale ale myślę że o wiele bardziej interesujące byłoby aby spróbować określić to co powinno się w Polsce zmienić.

Mam tu na myśli gospodarkę , życie społeczne , obronność , itd

Kto pierwszy pokusi się o taka listę życzeń ????

Kacapia WON za Don !!!!

No sorry!

Chwile temu próbowałem poruszyć problem służby cywilnej która budowana była z mozołem i bez poparcia poprzednich rządów a którą PiS rozwalił jednym ruchem.

Uważam, że w świetle dotychczasowych doświadczeń z kadrą fachowych urzędników nie wkręcanych w polityczne rozgrywki można by wiele rzeczy zrobić szybciej, lepiej i taniej. Ale czy jakakolwiek władza jest tym zainteresowana?

Jestem Europejczykiem.

Gość A&T

(Konto usunięte)

@arkadowski

Podzielam twoje poglądy co do PiS .To prawda jest to partia mające tyle samo winy co PO . Ich oceny polityczne przeciwników są pełne chipokryzji. PiS zrobiła jednak krok w dobrą stronę wprowadzajc 500+. Pozwoliło to zmnieszyć obszary nędzy. To działanie absolutnie humanitarne. Jednak nie zgadzam się co do oceny systemu finansowego i krytykowania państw mających długi. Długi posiada większość państw na świecie. To oznaka właśnie złego systemu finansowego. Drukowanie pustych pieniędzy niczym nie pokrytych. Umażnie jednym długów a innym nie niemniej ma nic wspólnego ze sprawiedliwym systemem finansowym. Dla czego nikt nie uważa długów Grecji?Jak się przyjżeć to obecny system finansowy nosi wszelkie znamiona piramidy finansowej.Państwa, które chciały zrezygnować z dolara spotkała kara. Kadafi chciał u siebie dolara zastąpić własną walutą opartą na złocie

I co go spotkało Zabili go a kraj znajdowali.Z tego powodu potrzeby jest nowy sprawiedliwy system finansowy którego wprowadzenie będzie wiązało się z wyzerowaniem zwszystkich istniejących długów na ziemi.

No dobrze ... wielu z tu piszących wylało swoje żale ale myślę że o wiele bardziej interesujące byłoby aby spróbować określić to co powinno się w Polsce zmienić.

Tak

Jednym ze sposobłw jest zmiana systemu wyborczego tak wyprowadzić do Sejmu ludzi prawych i sprawiedliwych nie z nazwy. Innym jest demokracja bezpośrednia Pośrednicy są zbędni.

.To prawda jest to partia mające tyle samo winy co PO

100 x więcej.

wyprowadzić do Sejmu ludzi prawych i sprawiedliwych

Teraz jest ich tam większość. Każdy nosi legitymację "prawego i sprawiedliwego".

Cieszysz się?

Gość A&T

(Konto usunięte)

Czytaj uważnie. Nie z nazwy.

Co do nowego sprawiedliwego systemu finansowego to jest już przygotowany i nie jest to teoria spiskowa. Teraz trwa walka na szczytach prawdziwej władzy o jego wprowadzenie. Innej drogi NIE MA.

Zwróćmy jednak uwagę na przykład estoński. Tam realizowano podobny program. On rzeczywiście spowodował, że zaczęło się rodzić więcej dzieci, jednak te, które zaczęły dorastać, emigrowały. Dziś w Polsce również dorastają dzieci, które nie znajdują dla siebie miejsca w kraju i wyjeżdżają. Podstawowym rozwiązaniem problemów demograficznych jest perspektywa pracy w kraju. Transfery socjalne czy program 500+ można traktować, jako program doraźny, interwencyjny. To nie może być zamiast pracy dla Polaków.

Program 500+ i powstawanie nowych miejsc pracy się wykluczają?

Jedyną drogą są ułatwienia gospodarcze, które prowadzą do radykalnego obniżenia opodatkowania pracy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Po PIS zmieni się jedynie nazwa partii rządzącej , władzę będą mieli ludzie wciąż o tej samej mentalności . Póki ludzie są zajęci przeżyciem od pierwszego do pierwszego wciąż będą powielać wzorzec wyszarpywania sobie ochłapów i uwielbieniu trwania w ciągłych kłótniach . Jak nauczyć kolejne pokolenie współpracy która jest w stanie stworzyć nowe pozytywne wzorce ? Każdy łatwo odpowie sobie na to pytanie :) .

Po PIS zmieni się jedynie nazwa partii rządzącej , władzę będą mieli ludzie wciąż o tej samej mentalności

Bzdura.

Szkoda słów.

Teraz trwa walka na szczytach

Piramidalnych?

Czytaj uważnie

Ale kogo? Przecież nie Was.

Po PIS zmieni się jedynie nazwa partii rządzącej , władzę będą mieli ludzie wciąż o tej samej mentalności .

Jeżeli chodzi o przywiązanie do koryta to tak, chociaż przywiązanie PiS do w/w elementu polityki jest szczególne. Konkurencja może nie nadążyć. Mentalność ? Członkowie i sympatycy PiS mają szczególną mentalność, to mentalność fanatyka.

Jak nauczyć kolejne pokolenie współpracy która jest w stanie stworzyć nowe pozytywne wzorce ?

Nie da się, Polacy to naród indywidualistów. Załóż firmę to się dowiesz. Może kiedyś to się zmieni, ale czas rządów PiS należy uznać za stracony dla rozwoju kraju.

P.S. Żeby nie było niedomówień, np. czas prezydentury L. Wałęsy też uważam za stracony dla Polski. On miał do wypełnienia inną rolę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

On miał do wypełnienia inną rolę.

I co ciekawe w tamtych czasach wszyscy o tym wiedzieliśmy. Łącznie z Kaczyńskimi. Dziś rozlicza się Wałęsę jakby sam zdobył księżyc.

Był słaby i miałki, każdy z nas znał jego wkład w nowe, byliśmy mu wdzięczni ale i mieliśmy świadomość jego ułomności.

Dlatego nie wygrał z Kwaśniewskim, bo nadszedł czas zmiany na coś powazniejszego.

Wyszliśmy z okresu Wałesy ze zrozumieniem pewnych ułomności jego osoby. Ale są osoby jak Kaczyński, którzy ze swej nienawiści i mściwości zrobią wszystko, by umniejszać cudze zalety i jedynie ukazywać do tego w sposób wyolbrzymiony cudze wady. Mściwość Kaczyńskiego daje mu siłę władzy.

Nie tego Polska oczekuje, nie takich mamy miec liderów.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Dlatego nie wygrał z Kwaśniewskim, bo nadszedł czas zmiany na coś powazniejszego.

Nie powinien wygrać już 5 lat wcześniej, ale suweren w całej swojej inteligencji na konkurenta Wałęsy wybrał Tymińskiego. Sam poszedłem głosować na Wałęsę mimo że go nie lubię. To obraz jakości polskiego suwerena. Niestety bardzo negatywny. Ten negatywny obraz suwerena działa teraz z "siłą wodospadu".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak nauczyć kolejne pokolenie współpracy która jest w stanie stworzyć nowe pozytywne wzorce ? Każdy łatwo odpowie sobie na to pytanie :)

Poważnie?

Ja nie potrafię....

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• 2 tygodnie później...

To Twoja opinia. Nie muszę i nie zgadzam się z nią. Boisz się ośmieszenia na arenie międzynarodowej? Masz jakąś trudność z samoakceptacją? Czy wcześniejsze ośmieszanie Tobie nie przeszkadzało? Możesz coś konkretniej w temacie szkolnictwa w gruzach, bo w opiniach różnych specjalistów jest całkiem dobrze odbierany? Co takiego złego wyprawia Macierewicz, Kaczyński, Błaszczak, Kurski czy Lichocka? Czym objawia się ich nieudolność? Macierewicza Misiewiczem? Błaszczaka problemami z BORem?Czy przez to armia albo Rząd upadły? Możemy tak się spierać do rana.

Zapytam wprost - wziąłeś jakieś proszki, czy uderzyłeś się w głowę?

Jestem Europejczykiem.

Jak Jaro 747 i top20 mówią ze to zły rząd tzn ze zły i powinieneś sie wstydzić jeden z drugim ze nawet choćby pomyślałeś inaczej a jak pomyślałeś i napisałeś to już tylko proszki.

PiSowski bełkocik mający na celu jedynie zrobienie zadymy, bo merytorycznie to mamy zero koma zero.

A wstyd za własną głupotę to minimum, czego można oczekiwać.

Jestem Europejczykiem.

No i?

Z tego, co zauważyłem Petru jednak nie rządzi i nie wpycha Polski w bagno, z którego będziemy się długo wygrzebywać.

Stąd też temat tego wątku.

W tej chwili do kompletu spraw błyskawicznie spieprzonych dochodzi polityka zagraniczna. Wyczyny Waszczykowskiego będą się nam długo odbijać czkawką.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.