Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIO VIDEO SHOW 17-19 listopad 2017

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Audiofilskie święto już niebawem i dziwię się, że wystawcy nie zamieszczają postów zachęcających do odwiedzenia ich pokoi lub sal.

To przecież nie jest zabronione.

Reklama komercyjna na audiostereo jest platna, co innego DIY ;)

Wiec jeszcze tu sie podreklamuje z pokojem audiostereo :)

Przeciez moderacja mnie nie zbanuje :D

Reklama komercyjna na audiostereo jest platna, co innego DIY ;)

Pozwól, nie zgodzę się.

Skoro ktoś może występować pod awatarem branżowym i wprost zapraszać w tematach do odsłuchania danych urządzeń czy kolumn, to niczym innym będzie zamieszczenie tutaj zaproszenia do posłuchania konkretnego zestawienia.

Pokój DIY jest koniecznie do odwiedzenia, bo tam zobaczyłem kiedyś @twonka. Nie sposób nie poznać. Inny powód to zwykle "normalna" muzyka.

Śmieszne są te wpisy osób które tak ochoczo się deklarują że na wystawie ich nie będzie. Nie rozumiem tylko dlaczego i w jakim celu po tym forum się błąkają.To jest tak jak napisał Twonk , rodzaj święta dla osób którzy kochają muzykę , dobry rodzaj jego przekazu.Niektóre osoby jeszcze przed wystawą mają już gotowe opinie odnośnie co usłyszą i w większości są to opinie negatywne.Taka wystawa daje przegląd na różne koncepcje dźwięku , pomysły inżynierskie i każdy powinien posmakować które koncepcje będą dla niego. Ale szanujemy siebie , konstruktorów , wystawców , uważam że każdy chce jak najlepiej i oferta musi być różnorodna tak jak każdy z nas jest inny

Do tego można dodać, że wynajęcie pokoju jest na zasadach komercyjnych, czyli każdy może go zagospodarować tak, jak uważa za stosowne.

Nikt nie musi o nic pytać Organizatora i z nim uzgadniać swoich zamierzeń. Dowód na to...?

Bywa, że drzwi danego wystawcy są zamknięte na głucho - bez kartki, że trwa odsłuch, czy będzie otwarte za 20 minut, itp. Dziwne, ale prawda :-)

• Redaktorzy

W ramach niewinnej przedpremierowej zajawki - najnowsze Gaudery - na razie to prototypy, ale będą grały na AVS w Tulipie - model Darc 5, czyli w pełni aluminiowe obudowy, diament na górze i czarne Accutony na średnicy i basie

gauder_darc_5-0004.jpg

gauder_darc_5-0029.jpg

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

zwiedzanie zawsze zaczynam od pokoju Jadisa

W tym roku Grobel pokaże najnowsze monobloki Jadisa - JA200 mk 2. To pierwszy update po chyba 100 latach produkcji - recenzja w Stereophile była już w 1993 roku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1193jadis.promo_.jpg

Ale jest to najlepszy dowód na długowieczność konstrukcji. No ale stare były na 6550, a tu już czas na KT150 ...

Swoją drogą, 4 takie kloce w mieszkaniu, to też trzeba mieć trochę miejsca.

A czy już wiadomo z czym Jadis będzie grał ?

Jakiś mega gramofon Grobel szykuje:

DaVinciAudio Labs AAS Gabriel mk2

Po raz pierwszy w Polsce zaprezentowany zostanie flagowy gramofon firmy DaVinciAudio Labs - kosztujący ponad 400.000zł model AAS Gabriel MK2. Urządzenie dostępne będzie w wykończeniu Aston Martin Onyx Black, z firmowym ramieniem Master Reference Tonearm Virtu oraz wkładką MC Grand Reference Cartridge Grandezza. Produkcja tego modelu jest limitowana do 77 sztuk na cały świat.

Hotel Golden Tulip, sala Magnolia

AAS-GABRIEL-MK2-920x422.jpg

Nie mieszaj wystawy z błotem, bo co będziesz mówił jak za rok Amplifon czy Studio 16Hz jednak się wystawią? Myślisz, że wszyscy do tego czasu zapomną, co pisałeś? ;-)

Amplifon chciał się w tym roku wystawić, pisał w tej sprawie nawet 2 lub 3 razy, niestety zgłosił się za późno i nie było już nic poza najmniejszymi pokoikami. Podobnie ze Studio 16 Hz - Pan Grzegorz napisał nawet Dla mnie osobiście targi AVS są same w sobie dużym prestiżem i nie chcę z nim rezygnować.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą. Amplifona to nie było na AVS z ... 15 lat.

W tym roku na AVS jest 65 polskich firm. To sporo.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale naczelny pokrzywdzonych i zagubionych, jedynie słusznych audifilów i producentów - Szymon, ma własną, jak zwykle spiskową, interpretację tych faktów.

Mam nadzieję, że kiedyś wykupi własną salę ( podobno ma nieograniczony budżet) i zrobi własną, rzeczową prezentację i w końcu można będzie zadać nieograniczoną ilość pytań , na które jak ognią unika odpowiedzi na forum. :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

W ramach niewinnej przedpremierowej zajawki - najnowsze Gaudery - na razie to prototypy, ale będą grały na AVS w Tulipie - model Darc 5, czyli w pełni aluminiowe obudowy, diament na górze i czarne Accutony na średnicy i basie

Namiastkę tej prezentacji słuchałem na Wrocławskim Audiofilu, połączenie Gaudera z Vitusem jest wyborne, spodziewam się muzycznej nirwany. Ten duet jest dla siebie stworzony.

Ale naczelny pokrzywdzonych i zagubionych, jedynie słusznych audifilów i producentów - Szymon, ma własną, jak zwykle spiskową, interpretację tych faktów.

Mam nadzieję, że kiedyś wykupi własną salę ( podobno ma nieograniczony budżet) i zrobi własną, rzeczową prezentację i w końcu można będzie zadać nieograniczoną ilość pytań , na które jak ognią unika odpowiedzi na forum. :)

Czekamy na to z utesknieniem :)

Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą. Amplifona to nie było na AVS z ... 15 lat.

Wzmak kiedys byl chyba dwa lata temu w Sobieskim. W Monachium w tym roku mieli dwa pokoje, jeden w Marriocie, prezentacja bardzo udana na integrze i drugi pokoj w MOC z monoblokami, tam niestety (jak dowiedzialem sie) prezentacje skopaly im zle i na szybko dobrane glosniki, wiec zagralo slabiutko, bylo za bardzo kolorowo az to bylo smieszne. Moim zdaniem wzmak wymiekl na trudnym obiazeniu. ;)

...nigdy nie miałem przyjemności słuchać Jadisa JA-200...wiem że poprzednia wersja miała 160W w klasie A

natomiast JA-200 na lampach KT150 ma juz 200W w klasie A...to juz są smoki ;-)

...mam ogromny szacunek do tej firmy...

...tak ja wcześniej wspomniałem wybieram się na te audiofilskie święto w większym gronie - 8 chłopa ;-)

wiec muzyka, sprzęty i inne atrakcje są ważne ale jak w każde święto tak i teraz nie może zabraknąć

smacznej strawy i przedniego trunku....coby sobotnia noc upłynęła nam na miłej kłótni....

....w którym pokoju był najlepszy dzwięk....;-)

Ukryta Zawartość

Amplifon w Monachium 2017, moim ale nie tylko moim zdaniem, bardzo udana prezentacja.

Chcialbym zamiescic tutaj w watku podobne filmy z AVS w Warszawie w tym roku. Ktos bedzie krecil filmiki i umiesci to na Youtube?

Ukryta Zawartość

Czy na stadionie jest miejsce gdzie można kupić coś do jedzenia i picia?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

W tym roku Grobel pokaże najnowsze monobloki Jadisa - JA200 mk 2. To pierwszy update po chyba 100 latach produkcji - recenzja w Stereophile była już w 1993 roku:

Ukryta Zawartość

1193jadis.promo_.jpg

Ale jest to najlepszy dowód na długowieczność konstrukcji. No ale stare były na 6550, a tu już czas na KT150 ...

Swoją drogą, 4 takie kloce w mieszkaniu, to też trzeba mieć trochę miejsca.

Jakiś mega gramofon Grobel szykuje:

DaVinciAudio Labs AAS Gabriel mk2

Po raz pierwszy w Polsce zaprezentowany zostanie flagowy gramofon firmy DaVinciAudio Labs - kosztujący ponad 400.000zł model AAS Gabriel MK2. Urządzenie dostępne będzie w wykończeniu Aston Martin Onyx Black, z firmowym ramieniem Master Reference Tonearm Virtu oraz wkładką MC Grand Reference Cartridge Grandezza. Produkcja tego modelu jest limitowana do 77 sztuk na cały świat.

Hotel Golden Tulip, sala Magnolia

AAS-GABRIEL-MK2-920x422.jpg

Amplifon chciał się w tym roku wystawić, pisał w tej sprawie nawet 2 lub 3 razy, niestety zgłosił się za późno i nie było już nic poza najmniejszymi pokoikami. Podobnie ze Studio 16 Hz - Pan Grzegorz napisał nawet Dla mnie osobiście targi AVS są same w sobie dużym prestiżem i nie chcę z nim rezygnować.

W tym roku na AVS jest 65 polskich firm. To sporo.

Zasilanie systemu Grobel Audio zapewni Verictum.

Premiera nowego kabla zasilającego Arbiter odbędzie się podczas Audio Video Show 2017. Zapraszamy do Hotelu Golden Tulip w Warszawie Sala: Magnolia.

Verictum zaprezentuje podczas tegorocznej wystawy kompleksowy zestaw zasilający oraz zestaw eliminujący zakłócenia EMI/RFI.

Kabel zasilający Demiurg. listwa sieciowa Cogitari współpracującą z filtrem X Bulk Gold. Do listwy będzie podłączony system audio za pośrednictwem kabli Arbiter i Demiurg.

X Bulki Silver i X Blocki będą odpowiedzialne za eliminację zakłóceń EMI/RFI każdego urządzenia systemu. Bezpieczniki X Fuse i X2 będą zainstalowane w każdym urządzeniu systemu.

System współpracujący prezentowany przez Grobel Audio:

-gramofon DaVinciAudio Labs AAS Gabriel MK2

-końcówki mocy Jadis JA200 MK2 na lampach KT150

-przedwzmacniacz Jadis JP80 MC Anniversary

-kolumny Franco Serblin Studio Ktema

-przedwzmacniacz gramofonowy Thöress.

post-13479-0-93656900-1510514491_thumb.jpg

post-13479-0-42504400-1510514552_thumb.jpeg

post-13479-0-70323700-1510514565_thumb.jpg

post-13479-0-65164600-1510514640_thumb.jpeg

post-13479-0-70889400-1510514712_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

W zeszłym roku był na stadionie katering serwowany przez firmę z zewnątrz, bufet obiadowy. Podejrzewam, że i w tym roku będzie w końcu to też biznes.

Kto zapewnia zasilanie podgrzewaczy? ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Myślałem że raczej nie zapominajcie o własnych CD, vinylach i pendriveach z ukochaną muzyką.

Ja tam w takie święto mogę dwa dni pościć a raczej słuchając świętować o wodzie, nie straszne mi to.

No ale każdy ma inne preferencje i po co innego na AVS jeździ; pomyślmy co to byłby za horror jak by wszyscy tylko słuchali ;)))

Kolega się wystawia ze swoją magią?

Non stop czaruję i na takie osoby jak Tobie podobne działam jak płachta na byka za tym po co się wystawiać magia działa cały rok.

Na mnie to nie działa. Ale są tacy, na których te oszukańcze praktyki działają :)

Premiera nowego kabla zasilającego Arbiter odbędzie się podczas Audio Video Show 2017. Zapraszamy do Hotelu Golden Tulip w Warszawie Sala: Magnolia.

Verictum zaprezentuje podczas tegorocznej wystawy kompleksowy zestaw zasilający oraz zestaw eliminujący zakłócenia EMI/RFI.

Kabel zasilający Demiurg. listwa sieciowa Cogitari współpracującą z filtrem X Bulk Gold. Do listwy będzie podłączony system audio za pośrednictwem kabli Arbiter i Demiurg.

X Bulki Silver i X Blocki będą odpowiedzialne za eliminację zakłóceń EMI/RFI każdego urządzenia systemu. Bezpieczniki X Fuse i X2 będą zainstalowane w każdym urządzeniu systemu.

A nie mówiłem? Audio-Voodoo-Show!

• Administratorzy

Wątek zamknięty. Zapraszamy do dalszej dyskusji na:

http://www.audiostereo.pl/audio-video-show-17-19112017_135792.html

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.