Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 17-19.11.2017

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Polskie akcenty (ww. systemie): Acoustic Dream® Cu-1 Power Conditioner i dwa stoliki audio - jeden od Rogoż Audio (pod No. 526*; No. 519*; No. 515); drugi od Andrzeja Sroki (pod No. 534*; No. 519).

* - zestaw włączony.

dz0xMjAwJmg9Nzk4_src_48374-audiovideoshow2017_fot137.jpg

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

...co to było?

Z tego, co pamiętam... m.in. Boris Blank, było też coś z The Wall- "Another Brick In...?

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale można byłoby wspólnie tu na forum zrobić jakąś listę utworów, które były prezentowane na AVS 2017 ???

Tak na szybko zanotowałem niżej wymienione:

Bert Kaempfert - The Bass Walks

Louis Armstrong - Cheek to cheek

The Beatles - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Led Zeppelin - Physical Graffiti

Pink Floyd - Dark Side Of The Moon

Pink Floyd - Another brick in the wall

Reference Recordings - Clark Terry The Chicago Sessions

Kassai - Passion 1999

Dire Straits - The Eagles

Dire Straits - Money For Nothing

Dire Straits - Brothers In Arms

Sondre Bratland - O, Du Herlige

Rammstein - Du Hast

Clapton - Shot The Sheriff

Agnes Obel - The Curse

Metallica - Sad But True (Live)

Gianluigi Trovesi - Animali In Marcia

Jeżeli ktoś w to wchodzi to proszę dopisywać do listy.

Cezary gapa ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hehe, dzięki :)

Ukryta Zawartość

Z tego, co pamiętam... m.in. Boris Blank, było też coś z The Wall- "Another Brick In...?

Pink Floyd - Another Brick in The Wall? A jakie leciały utwory/utwór Boris'a Blank'a?

Na tej prezentacji w SkyBox 108 trafiłem na inne/takie utwory (pamiętam wszystkie w kolejności):

London Grammar - Hey Now

Nils Lofgren - Keith Don't Go

Hans Theessink - Mississippi

The Dave Brubeck Quartet - Take Five

Kane Feat. Ilse DeLange - Before You Let Me Go

Shelby Lynne - Just a Little Lovin'

Malia & Boris Blank - Magnetic Lies

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale można byłoby wspólnie tu na forum zrobić jakąś listę utworów, które były prezentowane na AVS 2017 ???

Podobny pomysł miałem od początku, tylko później bym napisał i z tą różnicą żeby stworzyć listę wszystkich utworów, które byłe odtwarzane przez wszystkie trzy dni w każdym pomieszczeniu :) - podając numer/nazwę pomieszczenia i utwory muzyczne :) na jakie się trafiło.

Nawet osoba/osoby prezentujące system, mogą nie spamiętać wszystkich (co do jednego) utworów jakie zarzucali przez wszystkie dni.

Pink Floyd - Another Brick in The Wall? A jakie leciały utwory/utwór Boris'a Blank'a?

Another Bricjk In The Wall z helikopterem ;)

Boris Blank chyba utwór "Electrified", ale cała płyta jest d. zrobiona, podobnie jak ostatnie płyty Yello.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Troszkę już człowiek ochłonął po Audioshow ale cały czas wspominam prezentacje w tym pokoju.

Spędziłem tam niemal godzinę bo każdy rodzaj muzyki brzmiał po prostu rewelacyjnie . Elektronika Chord i Audiovector SR 6 , Rewelacja !

SR 6 na których była prezentacja

Ukryta Zawartość

post-46973-0-83741000-1511551064_thumb.jpg

post-46973-0-81256300-1511552647_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś w to wchodzi to proszę dopisywać do listy.

Pink Floyd - Echoes

Jeff Beck - Who Else!

PropellerHeads

Todd Terje - It's Album Time

Horton, Schwab - Guitarissimo XL

Hugh Masekela - Hope

Vivaldi - /Summer

Miles Davis - /So What

H. Zimmer - Blade Runner OST

Django Reinhardt - ?

Amy Winehouse - /Back to black

Na jednym z pięter Sobieskiego leciał Black Metal :)

Spędziłem tam niemal godzinę bo każdy rodzaj muzyki brzmiał po prostu rewelacyjnie

To niemożliwe, nigdy jeden typ głośnika nie zagra rewelacyjnie. To tak jak jeden specjalista wystawca twierdził że nieważne jaka jest realizacja nośnika a najlepszy ( czytaj na moim stoisku ) sprzęt zagra dobrze każde nagranie.

Dla mnie polskie kolumny z tubami bezkonkurencyjnie zagrały partie dęte. Nie będę robił reklamy, pamiętam, że chcieli za nie 20kPLN a muza szła z gramofonu.

Alan Walker - Fade ( pokoj Boenicke), tak btw sluchajac w domu ten numer na pelnopasmowych zestawach slychac, ze Boenicke pozbawia go sporej ilosci informacji ze srednicy, prawdopodobnie w celu nieprzeciazenia tych miniprzetworniczkow. Na Boenicke numer ten brzmial hiperdynamicznie, ale on wcale taki nie jest, dynamika jedt na poziomie wiekszosci numerow dyskotekowych. Wg mnie zostal prawdoodobnie poszatkowany jakims korektorem wewnatrz wzmacniacza dla uzyskania wrazenia spektakularnoscii dzwieku. Mnie wtedy tez sie podobalo, ale w domu jakbym sluchal tej samej piosenki ale w wersji przed remixem.

Massive Atack - Angel

Roll Jordal Roll - The Fairfield Four chyba lecial na stoisku Sonus Fabera,

Hungarian Rhapsody No. 2, S 244, No. 2 (Orchestral Version)

Skleję to co mamy :)

Bert Kaempfert - The Bass Walks

Louis Armstrong - Cheek to cheek

The Beatles - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Led Zeppelin - Physical Graffiti

Pink Floyd - Dark Side Of The Moon

Pink Floyd - Another brick in the wall

Reference Recordings - Clark Terry The Chicago Sessions

Massive Atack - Angel

Roll Jordal Roll - The Fairfield Four chyba lecial na stoisku Sonus Fabera,

Hungarian Rhapsody No. 2, S 244, No. 2 (Orchestral Version)

Kassai - Passion 1999

Dire Straits - The Eagles

Dire Straits - Money For Nothing

Dire Straits - Brothers In Arms

Sondre Bratland - O, Du Herlige

Rammstein - Du Hast

Clapton - Shot The Sheriff

Agnes Obel - The Curse

Metallica - Sad But True (Live)

Gianluigi Trovesi - Animali In Marcia

London Grammar - Hey Now

Nils Lofgren - Keith Don't Go

Hans Theessink - Mississippi

The Dave Brubeck Quartet - Take Five

Kane Feat. Ilse DeLange - Before You Let Me Go

Shelby Lynne - Just a Little Lovin'

Malia & Boris Blank - Magnetic Lies

Pink Floyd - Echoes

Jeff Beck - Who Else!

PropellerHeads

Todd Terje - It's Album Time

Horton, Schwab - Guitarissimo XL

Hugh Masekela - Hope

Vivaldi - /Summer

Miles Davis - /So What

H. Zimmer - Blade Runner OST

Django Reinhardt - ...............

Amy Winehouse - Back to black

Pozwólcie, że dopiszę kilka utworów, które usłyszałem i zanotowałem:

Gary Karr - Adagio in G-Minor (Attribute to Albinoni, arranged by F. Perezza)

Dick Hyman - U R Driving me Crazy (to w Grobel Audio)

Isao Suzuki Trio - Everything Happens to Me

Lisa Hannigan - Playground Love

Anita Lipnicka i John Porter - Beggar's Song

The Stimulators - St. James' Infirmary

Supertramp - Sooner or Later

Alice in Chains - Would?

Boris Blank - Electrified

Dwootho - Balkan Goove (a to ja przyniosłem, piękna muzyka!)

Dede Priest - Blues Wine

Le Trio Joubran - Douja

Dire Straits - You and Your Friend

Big Fat Snake - Bonsoir Madame (Unplugged)

Marek Dyjak - Ta Ostatnia Niedziela

James Blake - Limit To Your Love

Mighty Sam McClain - I'm So Lonely

Beata Kossowska, Rudi Bayer, Wolfgang Bernreuther - Midnight Sun

Dire Straits - Iron Hand

Diana Krall - I Was Doing All Right

Resume Jacka z wystawy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem za ale bez tych jazowych nostalgicznych utworów. PLEASEEEEE

Muse - Madness

Si :) Na Wilsonach

Wątek z posumowania wystawy przeszedł w playlistę . To taka moja dygresja - muzyka tam prezentowana była ok . czy do d...py ?

Druga intrygującą mnie rzeczą jest to czy na podstawie opinii na tym szacownym forum można bez wzgledu na ograniczenia budżetu wybrać taki zestaw marzeń który nie miałby jakiś wpisów krytycznych ? Bo ja już nie wiem czy Jadis to był tym dźwiękiem wystawy , czy ten Pylon w swoim zakresie cenowym to była najlepszy czy najgorszy dźwięk ? takie przykłady mógłbym mnożyć . Jak dobrze że zawsze w wyborach starłem się kierować własnym gustem.

Z wątku zrobił się misz-masz.... ostatnio dominuje lista utworów zamiast ocen sprzętu audio...ale to nauczka, na przyszłość trzeba ruszyć cztery litery i wybrać się na AS, bo tutaj raczej nie ma co liczyć na konkretne recenzje

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Z wątku zrobił się misz-masz.... ostatnio dominuje lista utworów zamiast ocen sprzętu audio...ale to nauczka, na przyszłość trzeba ruszyć cztery litery i wybrać się na AS, bo tutaj raczej nie ma co liczyć na konkretne recenzje

A miałeś wątpliwość że można inaczej ? nie posłuchasz ? nie pomacasz ? nie powąchasz ? Popatrzysz na Wyspy Kanaryjskie na Nathional Geografic i to już znaczy ze tam byłeś ?????

Do kilkunastu wcześniej podanych utworów (granych z poszczególnych systemów), dorzucam jeszcze te:

Kolumny/wzmacniacze a pod spodem utwory, które mi.in. grały z danych kolumn.

ESA Red House / Nagra HD AMP:

Humble Pie - I Believe To My Soul

Szerencsétlen - Venetian Snares

John Coltrane - Slow Trance

SoulSonic Hologramm-X:

Minnesota Orchestra - Baba Yaga

Diana Krall - It Was A Beautiful Day In August / You Can Depend On Me

Rockport Avior II / McIntosh MC2301:

John McLaughlin & Al di Meola & Paco de Lucia - Mediterranean Sundance/Rio Ancho (Live/1981)

Cassandra Wilson - Fragile

Metallica - Wherever I May Roam

Rockport Avior II / VTL S-400 Series II:

Maria Farantouri - The Words Of Heaven

Charly Antonioli - Cha Cha Bonita

Sara K. - Gypsy Eyes

Focal Scala Utopia Evo:

Steven Wilson - To The Bone

Pat Metheny Group - Imaginary Day

Brandt Brauer Frick - Paparazzi

Sonus faber Aida '2' / AR 250 SE (4):

Oscar Peterson - Tin Tin Deo

Dead Can Dance - Opium

José James & Jef Neve - Autumn In New York

Marten Mingus Quintet / Tenor Audio:

Dire Straits - Your Latest Trick

Wilson Audio Alexia Series-2 / Danish Audio Design:

Nils Lofgren - Black Books

Malia & Boris Blank - Celestial Echo

Chris Jones - Roadhouses & Automobiles

Wilson Audio Alexx / Dan D'Agostino:

Christian McBride - Night Train

Marcus Miller - Rush Over

Brendan Perry - Wintersun

Wilson Audio Sasha Series-2 / Dan D'Agostino:

Count Basie & His Orchestra - Bluesville

Daft Punk - The Game Of Love

Wilson Audio Sabrina / Mytek Digital:

Adele - Hello

Roberta Flack - Killing Me Softly With His Song

hORNS Opera / MySound:

Michael Jackson - Liberian Girl

Yello - Friday Smile

Goran Bregović - Sex

Frank Sinatra - Fly Me To The Moon

Gheorghe Zamfir & James Last And His Orchestra - The Lonely Shepherd

George Benson - Just One Of Those Things

T+A:

Seal - They Can't Take That Away From Me

Seal - Anyone Who Knows What Love Is

Vivid Audio K1 / Ypsilon:

Ane Brun - These Days

Miles Davis & Marcus Miller - Lost In Madrid Part I

Miles Davis & Marcus Miller - Siesta / Kitt's Kiss / Lost In Madrid Part II

Gato Audio FM-8:

Dave Brubeck Quartet - Take Five

Nirvana – Polly

Monitor Audio Platinum PL100 II:

The Orb - Plateau

Acoustic Spoken Groove - Beauty Queen

PMC MB2 SE / Cyrus:

Miles Davis - Tatu

José James - Always There

Tannoy Prestige GR / Esoteric :

Michael Bublé - Nevertheless (I'm In Love With You)

Michael Bublé - I Got It Easy

Natural Sound Speakers:

Jerry Garcia & David Grisman - Two Soldiers

Jerry Garcia & David Grisman - Friend Of The Devil

Audio Physic Aventura:

Hanne Boel - After Midnight

Boris Blank - Electrified

Lansche Audio No.5.2:

Sarah Vaughan - Lullaby Of Birdland

Wilson Benesch Resolution / Electrocompaniet AW 600:

Yello - The Rhythm Divine

DALI Callisto 6:

Tom Jones - Did Trouble Me

The Brandt Brauer Frick Ensemble - Bop

Safri Duo - Samb-Adagio

mbl 116F:

Stan Getz, Astrud Gilberto, Antonio Carlos Jobim, João Gilberto - Corcovado (Quintet Nithts of Qintet Stars)

Stan Getz & João Gilberto - So Danço Samba

B&W 702 S2:

Leonard Cohen - In My Secret Life

DeVore Fidelity Orangutan O/96:

Musica Nuda - Is This Love

Wszystko pięknie " gra i buczy " i podziwiałbym tą encyklopedyczna chronologię i znajomość tak wyśmienitej muzy gdyby ....... nie robiły tego za was aplikacje .na smartfonie.

Ja od początku broniłem doboru muzyki i przypuszczam że była podawana z serca . Jak ktoś chce zabawić się w prezentera to stara się ubarwić walory sprzętu muzyka jaką najbardziej lubi. Ja wiele tytułów rozpoznalem , sporo pozostało zagadką ale nie przyszedłem na wystawę aby rozwiązywać łamigłówki a po to aby słuchać poszczególnych konfiguracji sprzętu

To jednak bańka to za mało aby cos zagrało .

Dla ciebie 'bańka' za mało aby coś zagrało - odniosłeś do wpisu o Sf + AR 250 SE (4). Czyli co - lipa? U ciebie lepiej gra? :D

Wszystko pięknie " gra i buczy " i podziwiałbym tą encyklopedyczna chronologię i znajomość tak wyśmienitej muzy gdyby ....... nie robiły tego za was aplikacje .na smartfonie.

Ja od początku broniłem doboru muzyki i przypuszczam że była podawana z serca . Jak ktoś chce zabawić się w prezentera to stara się ubarwić walory sprzętu muzyka jaką najbardziej lubi. Ja wiele tytułów rozpoznalem , sporo pozostało zagadką ale nie przyszedłem na wystawę aby rozwiązywać łamigłówki a po to aby słuchać poszczególnych konfiguracji sprzętu

No to byłeś i nic nie wiesz co gdzie grało? - w jakiej konfiguracji sprzętowej, jak grało, i jakich utworów słuchałeś z poszczególnych systemów, a nie ogólnie.

To jak ci tak pięknie aplikacje rozpoznają co gdzie grało - to podaj/przyporządkuj do danych systemów audio z AVS wszystkie utwory muzyczne?

Jak słucham systemów, smartfon ma wyłączony zasięg i nie ma takiej opcji aby rozpoznawało coś offline. Sam też nie rozpozna utworów z własnych plików audio i nie wie gdzie leciały. Może ty wiesz i rozpoznasz wszystkie bez pomyłki :D ... nawet jak będzie kilka takich samych, z różnych systemów.

Dla mnie to żadne 'łamigłówki', ale jak chcesz to na następnym AVS zarejestruj (możesz nawet przy pomocy studyjnego mikrofonu) wszystkie utwory których będziesz odsłuchiwał. Następnie zostaną ci one losowo odtworzone, a ty je będziesz musiał bez żadnego błędu przypisać do poszczególnych systemów audio i na końcu dopiszesz nazwy utworów muzycznych, które rozpoznasz.

Na szczęście nie podałem wszystkich utworów. To może ci udostępnię Free Lossless Audio Codec - ty odsłuchasz i powiesz gdzie tak grało z jakiego systemu i jaki muzyczny utwór :)

To i ja właśnie chciałem dodać parę wypocin ze smartfona ale skończył mi się limit po 3 fotkach, co jest !!! ???

Więc tylko UFO, widok na grające skrzydło - widać że nie tylko my na ziemi bocznikujemy kondy w zasilaniu dobrymi MKT :) , i na marsie używają całkiem przyziemnych drutów.

Ukryta Zawartość

post-16359-0-80779100-1511850214_thumb.jpg

post-16359-0-41079000-1511850236_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

No to byłeś i nic nie wiesz co gdzie grało? - w jakiej konfiguracji sprzętowej, jak grało, i jakich utworów słuchałeś z poszczególnych systemów, a nie ogólnie.

To jak ci tak pięknie aplikacje rozpoznają co gdzie grało - to podaj/przyporządkuj do danych systemów audio z AVS wszystkie utwory muzyczne?

Jak słucham systemów, smartfon ma wyłączony zasięg i nie ma takiej opcji aby rozpoznawało coś offline. Sam też nie rozpozna utworów z własnych plików audio i nie wie gdzie leciały. Może ty wiesz i rozpoznasz wszystkie bez pomyłki :D ... nawet jak będzie kilka takich samych, z różnych systemów.

Dla mnie to żadne 'łamigłówki', ale jak chcesz to na następnym AVS zarejestruj (możesz nawet przy pomocy studyjnego mikrofonu) wszystkie utwory których będziesz odsłuchiwał. Następnie zostaną ci one losowo odtworzone, a ty je będziesz musiał bez żadnego błędu przypisać do poszczególnych systemów audio i na końcu dopiszesz nazwy utworów muzycznych, które rozpoznasz.

Na szczęście nie podałem wszystkich utworów. To może ci udostępnię Free Lossless Audio Codec - ty odsłuchasz i powiesz gdzie tak grało z jakiego systemu i jaki muzyczny utwór :)

Nie wiem czemu tak się obruszasz ?

Ja wyraziłem tylko swoje zdanie że to nie były targi muzyczne tylko wystawa sprzętu audio video i tak naprawdę nie interesuje mnie jakie konkretnie płyty grały ( choć niektóre rozpoznałem ) tak ja nie będę robił listy filmów na prezentacjach video. I tak nie jesteś mimo usilnych starań w stanie odtworzyć wszystkiego we wszystkich pokojach , tak jak nie masz możliwości encyklopydycznego ustalenia w 100% konfiguracji każdego zestawu.

Odnośnie postu poprzedniego , to jak gra mój zestaw to jest sprawa osobista ( dla mnie dobrze - tobie nie musi się podobać ) to chciałem przekazać że mówienie ze jedynymi dobrze grającymi glosnikami Sonusa są Aidy 2 za kilkaset tysięcy złotych to jest płucie w twarz miłośnikom i posiadaczą tej firmy . Jeśli dodamy elektronikę wcenie podwójnej głośników mamy bańkę z okładem. Proszę teraz powiedz ile takich konfiguracji sprzętu firma sprzeda do następnej wystawy w Polsce ?To tak jak twierdzić że dobre samochody zaczynają się od Ferarri , przecież to wszyscy wiedzą , tylko co z tego wynika ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.