Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Precision 6.2 Le i Musical Fidelity m3 si

grzegorzw201

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dluzszej przerwie . Posiadam wyzej wymieniony sprzet plus okablowanie kimber cable 4 pr jestem bardzo zawiedziony dzwiekiem ogolnie nie jestem znawca ale gra bez szalu nic szeczgolnego, mysle powoli nad wymiana moze kolumn albo wzmacniacza. Czy ktos mi cos doradzi? jaki blad popelnilem? prosze o pomoc. brakuje mi przestrzennosci , czystosci ogolnie dzwieku ktory daje ten dreszczyk, Myslalem ze sprzet z tej polki cenowej zagra naprawde lepiej

hej,hmm tannoy znam bardzo dobrze ,moje 1wsze kolumny seria v4 ,puzniej przenioslem sie na revolution sig,dc6tnigdy nie nazekalem na nie,co do m3 to slyszalem je nie raz bo moj sasiad sie lubuje,powiedz nam moze jakie masz zrudlo????

wiem,ze to zabrzmi kiepsko , slucham muzyki z ps4 badz laptopa , jak ps 4 to jack do tv i cinch do wzmacniacza , a jak laptop to usb do kompa i pod daca we wzmacniaczu,

hej,hmm tannoy znam bardzo dobrze ,moje 1wsze kolumny seria v4 ,puzniej przenioslem sie na revolution sig,dc6tnigdy nie nazekalem na nie,co do m3 to slyszalem je nie raz bo moj sasiad sie lubuje,powiedz nam moze jakie masz zrudlo????

Proszę Cię Ronaldo9, jak masz problemy z ortografią używaj chociaż słownika. Czytać się tego nie da.

Z tymi rozwiązaniami (piszę o źródłach) to lekkie przegięcie przy tym sprzęcie. Niech kolega pożyczy jakies CD od znajomego i może problem się rozwiąże.

wiem,ze to zabrzmi kiepsko , slucham muzyki z ps4 badz laptopa , jak ps 4 to jack do tv i cinch do wzmacniacza , a jak laptop to usb do kompa i pod daca we wzmacniaczu,

mysle ze sam sobie odpowiedziales na swoje pytanie,nie jestem fachowcem ale wedlug mnie dobre zrudlo to 60%calego systemu.dlaczego nie masz odtwarzacza cd???

Proszę Cię Ronaldo9, jak masz problemy z ortografią używaj chociaż słownika. Czytać się tego nie da.

Z tymi rozwiązaniami (piszę o źródłach) to lekkie przegięcie przy tym sprzęcie. Niech kolega pożyczy jakies CD od znajomego i może problem się rozwiąże.

witam chcialem zaznaczyc ze niejestesmy na forum jezyka polskiego,a po drugie opuscilem wasza piekna polske dawno dawno temu i mysle ze moga mi sie przydarzyc male wpadki,co nie zmienia faktu ze zaba a rzaba to jest to samo male zielone stworzenie

naprawde zrodlo az tyle by zmienialo mi?

oczywiscie.mianowicie dobry dac-to dac prubuje przetworzyc zapis cyfrowy na analogowy i to on odwala najwarzniejsza robote.wiadomo ze plyta winylowa brzmi najlepiej ,jednak dobry dac bedzie prubowal jak najbardziej przetworzyc zapis cyfrowy na analogowy

Na pewno pewnym ograniczeniem jest źródło, jednak musisz sobie zdawać sprawę, że połączenie ciepłego i gęstego wzmacniacza Musical Fidelity z Tannoy Precision zaoferuje łagodny, spokojny, może trochę płaski dźwięk. Jest to na pewno przekaz bardzo relaksujący, natomiast rzeczywiście jakiejś energii, dynamiki nie osiągniesz. Osobno to dwa bardzo dobre produkty, natomiast przy tej klasie sprzętu najważniejszą sprawą jest odpowiednie połączenie.

Pozostaje Ci wymiana jednego z elementów. Jeśli lubisz gęsty, plastyczny dźwięk, zostawiłbym kolumny i wymienił wzmacniacz na coś bardziej żywego, otwartego, swobodnego.

Przemyśl sprawę, jeśli tylko jest taka możliwość, zapraszam Cię do naszego salonu na odsłuchy. Jeśli wzmacniacz masz z polskiej dystrybucji i jest w stanie idealnym, jest możliwość także rozliczenia przy zakupie innego urządzenia. Podaj na priv nr telefonu, temat do porozmawiania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja tez mam Precision 6.2 i gram od jakiegoś czasu na lampie. Miałem na początku CA Azur 851A, do tych kolumn w ogóle nie pasował. Możesz spróbować Roksan Caspian, fajnie zgrywa się, lub tak jak ja pójść w stronę lampy. Ale każdy z nas ma swoje oczekiwania i różnej muzyki słuchamy dla tego nie ma jednego idealnego wzorca. Pozostaje testować, dziwi mnie tylko że napisałeś, że brakuje Ci przestrzenności przy tych kolumnach. Nie słuchałem niczego ze stajni MF więc się nie wypowiem, mogę natomiast powiedzieć, że mi też nie pasował do nich Haiku Sol II (duże rozczarowanie). Myślę że Leema Tucana też będzie dobrze się zgrywać. Drugie rozwiązanie to po prostu lubisz inny typ grania i wolisz coś bardziej widowiskowego, to trzeba kupić coś tańszego grającego skrajami pasma i może Ci się takie granie spodoba.

Źródło jest ważne, ale oceniłbym jego wpływ na jakość grania, maksymalnie na 30%,

Witaj,

Czemu masz takie spacje miedzy słowami? Faktycznie trochę źle się tego czyta.

Czytając Twojego posta od razu zobaczyłem że problem będzie w źródle. No i faktycznie jest. Bo 6,2 z MS połączenie znam doskonale i tego typu problemy mogą być z dwóch powodów:

- masz fatalne źródło. PS4 i TV? no to nie ta klasa na pewno nie do muzyki.

- pokaż ustawienie Tannoya u Ciebie w pokoju. To kolumny które lubią mieć przestrzeń koło siebie.

Myślę że akustyka i źródło to u Ciebie wręcz kuleje.

Piotrek

przepraszam,za bledy ale mam problem z klawiatura. wieczorkiem podesle zdjecia ustawienia kolumn zgadza sie jest ono fatalne , prosze powiedziec czy cos takiego by mi polepszylo jakosc?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rozwiązań jest sporo. Aurelic Aries Mini, Yamaha, itd. Jeżeli słuchasz tylko z plików to można też raspberry + dac, lub wintel+foobar+dac. Najtaniej i relatywnie dobrze.

Tannoye muszą mięć przestrzeń z tyłu (bass reflex) i po bokach. Wtedy grają bardzo ładnie, muzykalnie.

Ale głównym problemem w Twoim przypadku jest źródło. Wypożycz coś i sam się przekonasz. Kolega z postu powyżej pewnie nie odmówi pomocy:)

prosze wiem ze porazka kurcze ale nie mam innej mozliwosci chyba tylko kolo kominka:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Patrząc na ustawienie, to nie zagra to dobrze. Rozsądnie byłoby zacząć od poszukania i wypożyczenia kilku innych kolumn. Może któraś zagada w tym nieprzyjaznym ustawieniu? Potem ewentualnie wymienić wzmacniacz pod kolumny.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

jakie macie opinie o musical m3 si?

Grający neutral z lekkim przesuniecie w strone ciepła muzykalnie należy do wzmaniaczy które bardziej sa muzykalne niz klarowne

można z nim słuchac wiele godzin bez uszczerbku na zdrowiu ;)

wiele zależy od pozostałych składników systemu sprawdzałem parę konfiguracji jest "elastyczny na zmiany "

Sorry ale to sa jakies jaja. Ja sluchalem precisiomow 6.2 z mf3 a pozniej mf5 przez ponad rok i to bylo bardzo dobre granie. Wczesniej mialem marantza pm6005 i po zmianie na mf wszystko zmienilo sie na duzo lepsze - z marantzem gralo po prostu plastikowo. Zrodlo na bank no ale akustyka tez - kiedys podlaczylem jakies byle jakie chinskie dvd zamiast jakiegos normalnego odtwarzacza cd i bylem przerazony jakoscia - zrodlo to bedzie najlepsze i najtansze wyjscie - ja uzywalem takiego mini cd pro-jecta box s zdaje sie - fajnym, cieplym i dociazonym dzwiekiem to gralo - nawet z tym swoim wbudowanym DACiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.