Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  167 członków

XiangSheng Klub
IGNORED

Klub XiangSheng

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jeszcze czy zmieniając Opa któryś z tych 4 ci są w torze RCA będzie to wpływało również na dźwięk po XLR?

Jezeli zalaczony przeze mnie wczesniej schemat odpowiada rzeczywistosci, to pierwsza czworka to konwersja i/v i ona jest zarowno w torze RCA jak i XLR.

Miałem dziś u siebie AudioGd 1.32 i Xiangsheng zostaje jak narazie. Był to b krótki odsłuch 30 min jednak Sabre to Sabre niby wszystko ok ale coś jednak zawsze jest nie hallo. Xiangsheng nie jest tak sterylny

venom200

Czy porównywałeś z wersją oryginalną chińczyka , czy "ulepszoną" przez Ciebie ???

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Przed chwilą wymieniłem w moim nuforce dac-80 opampy z muse8820 (te wsadziłem kiedyś zamiast fabryczne LM4562NA) na LME49990. Na chińczyka przyjdzie czas później. Wrażenia? Na początek puściłem Chilińską "winna". Bas dość duży (gram na monitorach), dynamika dobra i bardzo dużo powietrza, to ostatnie najbardziej rzuciło mi się w uszy. Teraz leci Chopin i jest bardzo przyjemnie. Opamy na pewno muszę jeszcze trochę popracować i ja muszę się z nimi oswoić, ale powiem, że są warte przetestowania. Nie są tak chude jak LM4562NA, a mają jednocześnie ich zalety (powietrze, przestrzeń). Muse8820 też są dobre, żeby nie było.

Edytowane przez meloman_123

LME49990 mają fajny rozmach w graniu i błysk na górze. Nie ma nudy i szarości. Muzyka żyje. Też kiedyś miałem to samo wrażenie, jeszcze gdy wymieniałem opampy w karcie dźwiękowej. Po włożeniu 49990 wszystko ruszyło z kopyta, bębny, talerze, szarpnięcia strun...

.

LME49990 mają fajny rozmach w graniu i błysk na górze. Nie ma nudy i szarości. Muzyka żyje. Też kiedyś miałem to samo wrażenie, jeszcze gdy wymieniałem opampy w karcie dźwiękowej. Po włożeniu 49990 wszystko ruszyło z kopyta, bębny, talerze, szarpnięcia strun...
I to chyba najszybsze opa jakie znam

Lepszy to pojęcie względne. Zależy czego Ci brakuje, jaki masz transport?

Gram z laptopa przez usb. Nie to że brakuje ale Arcam rdac jest trochę przymulony i mało rozdzielczy. Porównywałem go kiedyś przez jeden dzień z M2Tech young + ta śmieszna bateria. M2Tech grał trochę żywiej i z większym rozmachem. Lecz cena jego była za duża do tego co daje w porównaniu do rDac. Poszukuję coś taniego i dobrego:)

A ja będę robił po niedzieli starcie tytanów. Xiangsheng vs Soekris + malina po I2S. Jestem bardzo ciekaw sama płytka Soekris jest więcej warta niż cały Xiangsheng. A ciekawe jak zagra

A ja będę robił po niedzieli starcie tytanów. Xiangsheng vs Soekris + malina po I2S. Jestem bardzo ciekaw sama płytka Soekris jest więcej warta niż cały Xiangsheng. A ciekawe jak zagra

Jak już zdecydujesz się na tego xianga i chcesz zostać przy USB, to bierz wersje z XMOS U8 chip, ponoć lepsza.

A ta wersja XMOS to tylko w 05b?

Ile teraz są warte te dac`ki?

https://www.ebay.de/...119.m1438.l2649

Czy ta cena jest ok?

Edytowane przez nieolo

A ile to wyszło ze wszystkimi opłatami? Ja obecnie siedzę w DE to mi tu łatwiej coś na Niemieckim ebay kupić, no i szybciej:)

To Ty kupiłeś 05a ta na niemieckim ebay jest 05b. Ja w końcu nie dokopałem się do różnicy mięczy A a B.

Edytowane przez nieolo

Czy ta cena jest ok?

Wstrzymaj się bo jak Soekris okaże się wart ceny z pełnym zestawem to może będę Xiangshenga sprzedawał. Ale to dam znać.

W teorii Soekris z zasilaczami i całym pakietem innych zabawek powinien wygrać bo cały koszt powyżej 3 k plus solidne DIY jednak to różnie w życiu nie bywa. Xiangsheng już wielokrotnie konkurencję wykończył

Czy ta cena jest ok?

Wstrzymaj się bo jak Soekris okaże się wart ceny z pełnym zestawem to może będę Xiangshenga sprzedawał. Ale to dam znać.

W teorii Soekris z zasilaczami i całym pakietem innych zabawek powinien wygrać bo cały koszt powyżej 3 k plus solidne DIY jednak to różnie w życiu nie bywa. Xiangsheng już wielokrotnie konkurencję wykończył

Jak coś to chętnie.

Fajnie jakby ktoś opisał różnice między 05a i 05b. Intryguje mnie ta mała lampa w b.

Ja też czekam na opis :))

Chciałem jeszcze zapytać jak to gra przez RCA ? bo gdzieś wyczytałem, że przez XLR gra lepiej. Czy to prawda? Mam naima i on obsługuje RCA lub DIN.

Sprzedam swojego 05A za pół ceny z delikatnym defektem.

Co masz na myśli mały defekt?

Ogólnie nie śpieszy mi się z akupem dac`a. I przede wszystkim potrzebuję po usb grać. Resztę wejść cyfrowych obsługuje mój wzmacniacz.

Czy ten twój ewentualnie do sprzedania jest po tuningu?

Przez XLR zawsze lepiej bo większa dynamika. Mój Cayin A70 też obsługuje tylko RCA ale mam kable z Xiangsheng XLR a w Cayinie RCA.

Czyli to jakaś przejściówka czy po prostu kabel z jednej strony rca a z drugiej xlr?

Ogólnie nie śpieszy mi się z akupem dac`a. I przede wszystkim potrzebuję po usb grać. Resztę wejść cyfrowych obsługuje mój wzmacniacz.

Czyli to jakaś przejściówka czy po prostu kabel z jednej strony rca a z drugiej xlr?

Ja sam robiłem kabel i z jednej strony mam XLR a z drugiej RCA

Wstrzymaj się bo jak Soekris okaże się wart ceny z pełnym zestawem to może będę Xiangshenga sprzedawał

Chętnie odkupie, chciałbym porównać z rDac Arcama, też gram na ss 9700, a widze że dość tutaj zachwalany.

No to jest nas dwóch chętnych na ten dac:) I obaj chcemy rDaca wykopać...

Tylko pozazdrościć umiejętności takich

Edytowane przez nieolo
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.