Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  167 członków

XiangSheng Klub
IGNORED

Klub XiangSheng

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam dylemat

A ja mam dylemat

Bo Soekris niby jest świetny rewelacyjny a Xiangsheng gra jednak lepiej. Głównie ze względu na swoja dynamikę Równowaga tonalna jednak jest po stronie Soekrisa. Ale brakuje mu dynamitu. Inna sprawa że Xiangsheng jest najbardziej dynamicznym Dac iem który słuchałem tym bardziej ten mój porządnie doinwestowany. Ma ciut więcej góry niż Soekris ale t nowe opki to powodują. Mi w moim systemie to nie przeszkadza akurat. Xiangsheng to znów dynamit potęga . Jest jak odbezpieczoną bombą. Narastanie dźwięku i takiej szybkości to nie prezentuje żaden inny Dac w rozsądnej cenie oczywiście. Zastanawiam się czy nie sprzedać Xiangshenga i kasy nie zostawić na doinwestowanie Soekrisa ale to znów potrzeba kosztów 3 Xiangsheng ów.

Mam.spory dylemat bo Xiangsheng pokazał że jest świetnym DACiem i to wręcz w śmiesznej cenie

Trudno jest podjąć jakąś decyzję

Najlepiej mieć dwa DACi heeh

Ale ja mam b dynamiczne RCA swoje DIY. Ciężko coś kupić bardziej otwartego i dyanamicznego w rozsądnej cenie. To sam DAC jest mniej dynamiczny. Jak się ma obycie z takim dynamitem jak Xiangsheng ciężko potem jest zaakceptować coś innego. Być może jak w Soekris zostaną zastosowane lepsze zasilacze i i cała masa Jfet to będzie lepiej. Sam nie wiem

Zastanawiam się nad zakupem XiangSheng DAC wersja 05A lub 05B. Jako transport Allo DigiOne, zależy mi głównie na AirPlay (Shairport Sync).

Czy możecie polecić mi jakiś sprawdzony sklep (sprzedawcę), w którym kupię ten DAC? Import z Chin tylko? Jak to wygląda w praktyce z cłem?

Dzięki.

Zastanawiam się nad zakupem XiangSheng DAC wersja 05A lub 05B. Jako transport Allo DigiOne, zależy mi głównie na AirPlay (Shairport Sync).

Czy możecie polecić mi jakiś sprawdzony sklep (sprzedawcę), w którym kupię ten DAC? Import z Chin tylko? Jak to wygląda w praktyce z cłem?

Dzięki.

Parę postów wcześniej podałem link do ebay z DE

Edytowane przez nieolo

A ja mam dylematA ja mam dylemat

Bo Soekris niby jest świetny rewelacyjny a Xiangsheng gra jednak lepiej. Głównie ze względu na swoja dynamikę Równowaga tonalna jednak jest po stronie Soekrisa. Ale brakuje mu dynamitu. Inna sprawa że Xiangsheng jest najbardziej dynamicznym Dac iem który słuchałem tym bardziej ten mój porządnie doinwestowany. Ma ciut więcej góry niż Soekris ale t nowe opki to powodują. Mi w moim systemie to nie przeszkadza akurat. Xiangsheng to znów dynamit potęga . Jest jak odbezpieczoną bombą. Narastanie dźwięku i takiej szybkości to nie prezentuje żaden inny Dac w rozsądnej cenie oczywiście. Zastanawiam się czy nie sprzedać Xiangshenga i kasy nie zostawić na doinwestowanie Soekrisa ale to znów potrzeba kosztów 3 Xiangsheng ów.

Mam.spory dylemat bo Xiangsheng pokazał że jest świetnym DACiem i to wręcz w śmiesznej cenie

Trudno jest podjąć jakąś decyzję

Najlepiej mieć dwa DACi heeh

To sprawdź jeszcze podłączając malinę + Allo DigiOne po coaxie do Soekrisia i daj znać. Może się okazać, że to zagra lepiej niż malina podłączona po I2S z Soekrisem.

U mnie mega przestery. Po RCA normalnie. Mam w sumie tlumiki, ale nie chce mi się zakładac, bo dostałem tylko na testy.

Na marginesie super DAC. W sumie poziom mojej Yamahy NP-S2000.

?👈

Jeśli chodzi o przestery to pewnie żadne. Natomiast u mnie po połączeniu po usb poprawiła się dynamika i rozdzielczość . A po xlr to już w ogóle :) .venom mocno poleca połączenie po bnc, trzeba będzie wypróbować

Jak się przed chwilą okazało, chyba trochę te sprytne Chińczyki mnie oszukały, dostałem dac z innymi opampami niż zamówiłem. Mam 6X2134 i 3X2604. Czy dużo tracę na takim zestawieniu? Bo póki co u mnie wygrywa jednak nuforce dac-80.

Jak się przed chwilą okazało, chyba trochę te sprytne Chińczyki mnie oszukały, dostałem dac z innymi opampami niż zamówiłem. Mam 6X2134 i 3X2604. Czy dużo tracę na takim zestawieniu? Bo póki co u mnie wygrywa jednak nuforce dac-80.

P.S. Wstawiłem w miejsca IC-12 i IC-13 dwie sztuki podwójnych LME49990. Kolumny dostały niezłego kopa, ale scena jest dość wąska, to pewnie przez te 2134. Gram po RCA.

Edytowane przez meloman_123

P.S. Wstawiłem w miejsca IC-12 i IC-13 dwie sztuki podwójnych LME49990. Kolumny dostały niezłego kopa, ale scena jest dość wąska, to pewnie przez te 2134. Gram po RCA.

Juz o tym pisalem, ze pakuja opy jak leci. Ten zestaw to masz jest dosc popularny, sam mialem tego daca startowo z dokladnie taki mzestawem. Moim zdaniem on moze zagrac calkiem niezle. Pytanie, czy grasz po rca czy XLR. Na pytanie czy duzo tracisz - zawsze to zalezy od reszty sprzetu :)

edyta:) nie doczytalem ze grasz po RCA... zostaw na ic9 i 11 2134 a na ic a na ic 12 i 13 wstaw 2604. Bedzie dosc przestrzenie (na glebokosc) i muzykalnie - taki efekt "duzo przestrzeni". Reszte opow grajac po RCA mozna w tym dacu wyjac :) on taki troche rozdmuchany jest :)

Edytowane przez hoobi

Juz o tym pisalem, ze pakuja opy jak leci. Ten zestaw to masz jest dosc popularny, sam mialem tego daca startowo z dokladnie taki mzestawem. Moim zdaniem on moze zagrac calkiem niezle. Pytanie, czy grasz po rca czy XLR. Na pytanie czy duzo tracisz - zawsze to zalezy od reszty sprzetu :)

edyta:) nie doczytalem ze grasz po RCA... zostaw na ic9 i 11 2134 a na ic a na ic 12 i 13 wstaw 2604. Bedzie dosc przestrzenie (na glebokosc) i muzykalnie - taki efekt "duzo przestrzeni". Reszte opow grajac po RCA mozna w tym dacu wyjac :) on taki troche rozdmuchany jest :)

Ok, dzięki sprawdzę to na pewno, ale ostatecznie LME49990 chciałbym jednak wykorzystać, bo to fajne opa. I nie wiem czy nie zrobię tak jak venom200, czyli zastosuję kabel XLR-RCA.

Jeszcze dla pewności, czyli twierdzisz, że tor RCA to tylko pozycje IC 9,11,12 i 13? A może powinno być 9,10, 12 i 13, bo wtedy jakoś tak bardziej symetrycznie to wygląda.

Edytowane przez meloman_123
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.