Skocz do zawartości
IGNORED

Spam konkursowy

barni

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

rozwiązanie jest bardzo proste --> każdy użytkownik logujący się na forum zostaje przeniesiony na stronę głosowania, oddaje głos na daną osobę, albo zaznacza iż takie głosowanie go nie interesuje i tyle. Unikamy spamu a i wyniki może bardziej obiektywne.

Była taka informacja wysłana na maile do wszystkich użytkowników forum. Do tego info na facebooku i ogłoszenie na forum. Zależało nam, aby dotrzeć do użytkowników i oddali głosy, ale widać takie PW mu większą moc.

Spokojnie, ja też nie żywię urazy. Chciałem jedynie się obronić, bo wyrwany fragment korespondencji nie przedstawiał też naszych prawdziwych intencji. Zależało nam, aby użytkownicy wybierali sami - dlatego informowaliśmy szeroko o konkursie na forum i mailingiem. Jeśli chodzi o proszenie znajomych, to jak ktoś też już zauważył - znajomi to nie są obce osoby z forum, z którymi nawet słowa w życiu nie zamieniliśmy.

Jest to też nauka na przyszłość dla nas, ale to już na kolejne konkursy.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Szanowni Panowie Koledzy,

Polecam ochłonąć i docenić sam fakt takiego konkursu zorganizowanego przez Administratorów.

Osobiście strasznie się jaram tego typu inicjatywami i oby było ich na Naszym forum jak najwięcej!

Do bijących pianę:

Z wydarzenia, które miało dawać przyjemność z niewielką nutą ekscytacji zrobiliście aferę, która swoimi rozmiarami znacznie przewyższa rangę samego konkursu.

Uwierzcie mi, że to nie zachęca ani Administracji, ani Sponsorów do ponownych działań, więc dużo lepiej byłoby gdybyście te emocje oddali w swoich zdjęciach.

Jeżeli myślicie, że położenie czapki mikołaja na zestawie Wam wystarczy to chyba nie doceniacie kreatywności kolegów z Forum - i widać to po różnicy w głosach.

Co do samej różnicy i sposobu ich zdobycia - to kolejny sposób na spożytkowanie nadmiaru energii :)

Niektórym bardziej zależy - przyłożyli się, zrobili ciekawe zdjęcie, skonstruowali nienachalne wiadomości i rozrzucili ludziom, których nie znają.

Osobiście otrzymałem jedną wiadomość z prośbą o zagłosowanie - był to użytkownik bikerbo. Czy to dużo? Czy jej lektura mnie nadwyrężyła?

Czy się zdenerwowałem? Absolutnie NIE, bo użytkownik najnormalniej w świecie napisał, że taki konkurs jest i będzie wdzięczny za mój głos.

Podobała mi się kompozycja bikerbo, ale przd zagłosowaniem przejrzałem wszystkie prace.

Nie mogłem spełnić jego prośby, bo temat śledzę i wybrałem najciekawszą moim zdaniem kompozycję (akurat był to wspomniany MiC-KRK).

Swoją drogą Panie MiC-KRK - gratuluję pięknego wystroju wnętrza i autorskiego podejścia do tematu - zdecydowanie mój styl :)

Pamiętajcie - takie konkursy mają nam dawać inspirację i przyjemność, a nie powód do obrzucania innych błotem.

Trzymam za wszystkich biorących udział w konkursie kciuki!

Pozdrawiam,

Rockatansky

• Administratorzy

I to jest głos rozsądku :)

Ostatecznie odbierający taką wiadomość może sam zdecydować na kogo zagłosuje.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

"...Głosowanie w konkursach nie do końca polega na tym, która praca się najbardziej komuś podoba. Istotne jest również to, ilu ktoś poprosi znajomych (oczywiście zarejestrowanych na forum), aby oddali na niego głos itd..."

podpisał się pod tym prezes zarządu Pan Dawid Skrzypczak

Nie jestem twoim znajomym. Nie miałem pojęcia o twoim istnieniu do czasu otworzenia spamu od ciebie z żebraniem o głos. Rozumiem że za taką nagrodę warto. Trochę poniżenia a nagroda zostaje.

Faktem jest jest że obaj przodujący konkursowicze zasypali userów spamem mimo ze była sygestia aby wysyłali info do znajomych

jest jak jest i nic tego nie zmieni

przypomne ze miała wygrac najlepsza fotografia a nie najczęsciej napisane PW na forum

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A z jakiego powodu ten wątek powstał w zakładce KLUBY???

Jest o tym samym wątek na Bocznicy w miejscu najodpowiedniejszym na rozmowy z poza meritum Forum.

Ten również tam przenoszę.

Konkurs fotograficzny to konkurs fotograficzny oceniane powinny być zdjęcia , i sądzę że nikt nie powinien się prosić bo prosić to się świnka może , i czuł bym się zniechęcony gdybym wziął udział w takim konkursie a inni wysyłali po obcych ludziach prośby bo to się mija z celem , uznał bym mój czas za zmarnotrawiony w takim wypadku ....

Bardzo miło że serwis konkurs zorganizował oby jak najwięcej tego typu rzeczy było ale ludzie powinni sami glosować bez pomocy i warto by było w regulaminie zaznaczyć iż tego typu wiadomości nie są dozwolone , wystarczy że każdy dostał maila iż jest konkurs i warto zagłosować , nie wiem jakie są nagrody ale chyba żadne zdjęcie nie zasługuje na poważna nagrodę , ludzie na tym forum maja bajeczne pokoje latami je tworzą to jest coś.... a nie kiepskie kolumny na tle imitacji betonu architektonicznego ze sztuczna choinka , co prawda mimo wszystko jest to jedno z lepszych zdjęć ale gdzie tu porównanie nie oddałem głosu bo żadne zdjęcie mnie po prostu nie zachwyciło i praca włożona w takie zdjęcie to żadna praca , Ale konkurs na sprzęt DIY lub na najładniejszy pokój odsłuchowy to było by coś z przyjemnością pooglądał bym zabawki innych którzy rzeczywiście włożyli kawałek serca w to ....

MiC-KRK>

Zrobiłeś nie zdjęcie konkursowe ale coś co w zasadzie jest zdjęciem reklamowym.

Przypominam,, że tematem konkursu było zdjęcie dekoracji świątecznej swojego pokoju ze sprzętem audio.

Nie przypuszczam, że to co jest na Twoim zdjęciu to akurat dekoracja świąteczna.

To raz.

Dwa.

Pomysł na zdjęcie z wykorzystanie odpakowywanej paczki, jest nawet OK.

Ten motyw jest widywany czasami w zdjęciach reklamowych od czasu do czasu.

Trzy.

Nie panujesz nad światłem.

Makabryczne cienie, zlewająca się czerń membran głośników, paskudne pionowe bliki na czerwonym papierze na kolumnach.

Cztery.

Kompozycja. Dlaczego centralnie? Kadr jest statyczny, nic na nim się nie dzieje, nie wykorzystałeś mocnych punktów kompozycji.

Pięć.

Kolorystyka.

To ma być zimne zdjęcie, przypominające o porze zimowej, śniegu, sankach, pierwszej gwiazdce za oknem?

Czy może chciałeś aby było ono ciepłe, kojarzące się z ciepłem świąt?

Ja nie wiem.

Ty chyba też.

Po prostu tak wyszło?

IMO, Za bardzo zimna barwa światła.

Pięć.

Choinka.

Nie chodzi o to że sztuczna. Spójrz na plastikową podstawę.

Ech..

Sześć.

Użyłeś jakiegoś dość ostro rysującego obiektywu.

Zdjęcie kojarzy się z brutalną rejestracją sceny a nie z opowiadaniem o czymś.

Może gdyby użyć jakiejś portretówki z dużym światłem albo filtra zmiękczającego (a może Cookin gwiazdkowy?) dałoby prawdopodobnie inny nastrój.

Podsumowując.

Fotografia to nie sam akt fotografowania, który tak bardzo kochają amatorzy fotografowania.

Fotografia to pomysł i bardzo konsekwentne realizowanie tego pomysłu.

Popieram uwagi Rochu. Zdjęcia i ich koncepcja na poziomie pospolitych fotojanuszy :)

Nie jestem zadnym znajomym nikogo z uzytkownikow, ktorzy do mnie pisali w sprawie konkursu tak wiec takkmi tlumaczeniami tylko Ci uzytkownicy sie pogrążają. Poza tym polecam lekturę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli już rozpętała się taka burza , organizator powinien konkurs zamknąć / unieważnić / ewentualnie powtórzyć na innych zasadach :)

alez oczywiscie a organizatorow rozstrzelac.Ja ja was lubiem ...ci. Wy nawet jak slonce wstaje to pierniczycie ze nie pytało o zgode.Co za smutasy.

a najlepsze jest to ze wlasnie wy robiac rozpieduche napedziliscie klientow do konkursu.Tak tak to działa maslak ale ty ciagle sie uczysz rzeczy podstawowych.Tylko cisza zapewania cisze i spokoj.Wie o tym kazda dziennikarzyna a ty nie bedziesz wiedział do konca zycia.Ukarac rozstrzelac, zabronic...znasz jeszcze jakies innne slowa.Naucz sie moze cieszyc i smiac to przestaniesz....pieprzyc.

Gość

(Konto usunięte)

muls przeczytaj co napisałeś :)

Sam wyszedłeś na smutasa, bo jacy to inni be...

Dobrze, że choć jeden porządny i wie jak się cieszyć wszystkim, nie krytykując innych :)

ech ta słomka ... (w oku żeby nie było ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jeżeli już rozpętała się taka burza , organizator powinien konkurs zamknąć / unieważnić / ewentualnie powtórzyć na innych zasadach :)

alez oczywiscie a organizatorow rozstrzelac.Ja ja was lubiem ...ci. Wy nawet jak slonce wstaje to pierniczycie ze nie pytało o zgode.Co za smutasy.

a najlepsze jest to ze wlasnie wy robiac rozpieduche napedziliscie klientow do konkursu.Tak tak to działa maslak ale ty ciagle sie uczysz rzeczy podstawowych.Tylko cisza zapewania cisze i spokoj.Wie o tym kazda dziennikarzyna a ty nie bedziesz wiedział do konca zycia.Ukarac rozstrzelac, zabronic...znasz jeszcze jakies innne slowa.Naucz sie moze cieszyc i smiac to przestaniesz....pieprzyc.

Chłopie , czegoś się znowu nachlał .

Konkurs się skoczył, nie będę pisał o tym jak ekspotencjalnie doszło do masowego zalewania użytkowników wiadomościami prywatnymi, bo każdy wie jak to wyglądało.

Obronię jedynie oskarżenie o rozpoczęcie przeze mnie rozsyłania spamu. Otóż przez wiele lat na forum poznałem sporo ludzi (kilkadziesiąt), czy to podczas dyskusji o danym projekcie DIY, czy na zamówieniach grupowym, z większością tych osób utrzymuje kontakt od lat. Piłem z nimi ciepłe napoje słuchając muzyki lub jadłem wspólnie naleśniki zrobione przez ich żony. Wysłałem do nich w pierwszy dzień głosowania prośbę o udział w konkursie i od prawie każdej z tych osób dostałem głos. "Trzymam kciuki". W tym momencie miałem około 40 głosów.

W tym momencie forumowicz MIC-KRK napisał do admina wiadomość prywatną, że to zapewne jest niemożliwe, że jak to tak, on ma więcej głosów niż ja! Administrator zweryfikował kilka moich głosów pytając osoby, które na mnie zagłosowały, czy rzeczywiście ich głos jest "prawdziwy", bo przewaga jest podejrzana(!). Oczywiście wszystkie osoby potwierdziły rzetelność głosów, czy to na tle wieloletniej znajomości czy po prostu dobrych relacji i docenienia zdjęcia. Informacja ta rozstała przekazana "zmartwionemu" forumowiczowi, który zapewne zaczął rozsyłać wiadomości. Kilka dni później sprawdzając przebieg konkursu głosów na pracę MICa była ponad setka, oczywiście postanowiłem podjąć "walkę". Resztę sobie dopowiedzcie.

Jeśli ktoś poczuł się urażony prośbą - trudno - jesteśmy na forum na którym są wiadomości prywatne (które można wyłączyć), nie wysłałem tego komuś do domu ani nie zapukałem do jego drzwi, nie będę nikogo przepraszał, wiadomość można usunąć, 10 sekund to nie jakaś wielka strata. Mimo wszystko 99% odpowiedzi od nieznajomych była bardzo pozytywna, zagrzewająca do walki, wiele osób doceniło prace, zapytało o sprzęt etc.

Pozostało pogratulować wygrywającemu MIC-KRK. Bez przekąsu i z pokorą przyznaję, że jego zdjęcie zdobyło więcej głosów nie za sprawą większej ilości "próśb". Po prostu statystycznie było lepsze i większej ilości forumowiczów się podobało. Ja oczywiście obiektywnie zdjęcia zagorzałego konkurenta ocenić nie potrafię. Wygrało lepsze.

Pozdrawiam wszystkich

Czyli przy stanie "Bikerbo - 40 głosów" MiC-KRK najpierw złożył donos do Admina a dopiero jak to nie pomogło to zaczął swój mozolny żebraczy spam, żonglując treścią maila organizatora i znajdując nowe znaczenia słowa "znajomy".

I ktoś tu ma jeszcze wątpliwości komu główna nagroda za zdjęcie?

Uważam, że na kolejny konkurs fotograficzny nie powinno być obowiązku wysyłania zdjęcia. Skoro nie tylko jego jakość ale ono samo, w ogóle, jest sprawą absolutnie bez znaczenia.

PS. Gratuluję!

Gość

(Konto usunięte)

I ktoś tu ma jeszcze wątpliwości komu główna nagroda za zdjęcie?

Czyli tupet i nachalność popłaca, ot takie kuriozum.

Ale nic się nie dzieje bez nas użytkowników tego forum, czyli jest przyzwolenie na takie nieetyczne zachowania i jest nagroda ;)

Pecunia non olet

fuj...

Czyli tupet i nachalność popłaca, ot takie kuriozum.

Ale nic się nie dzieje bez nas użytkowników tego forum, czyli jest przyzwolenie na takie nieetyczne zachowania i jest nagroda ;)

Pecunia non olet

fuj...

W tym konkursie fotograficznym, tupet i nachalność okazały się najważniejsze.

Stąd mój apel do organizatora o zaniechanie wymogu zamieszczania zdjęć. Swoją akcje marketingową, którą był ten konkurs, mogliby ograniczyć do "kto więcej razy klaśnie" i nazwać np. "Kosmicznym" zamiast "fotograficznym".

Obronię jedynie oskarżenie o rozpoczęcie przeze mnie rozsyłania spamu. Otóż przez wiele lat na forum poznałem sporo ludzi (kilkadziesiąt), czy to podczas dyskusji o danym projekcie DIY, czy na zamówieniach grupowym, z większością tych osób utrzymuje kontakt od lat. Piłem z nimi ciepłe napoje słuchając muzyki lub jadłem wspólnie naleśniki zrobione przez ich żony. Wysłałem do nich w pierwszy dzień głosowania prośbę o udział w konkursie i od prawie każdej z tych osób dostałem głos. "Trzymam kciuki". W tym momencie miałem około 40 głosów.

Jeszcze kilka dni temu nie wiedziałem o Twoim istnieniu, a również dostałem prośbę o głos. Zapewne podobnie, jak setki innych osób.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Jeszcze kilka dni temu nie wiedziałem o Twoim istnieniu, a również dostałem prośbę o głos. Zapewne podobnie, jak setki innych osób.

Przeczytaj końcówkę kolejnego akapitu (ostatnie dwa zdania). W drugim "akcie" konkursu spamowałem równo, masa osób otrzymała ode mnie wiadomości.

Organizator na przyszłość niech zmieni zasady konkursu , i tyle w temacie .

Czyli wygra fotografia, która otrzyma najmniej głosów :-))))) ?

Tak naprawdę, jak świat długi i szeroki tego typu konkursy polegające na zbieraniu głosów wyglądają tak samo :-)

Troszkę zaskakuje mnie "święte oburzenie" ludzi płaczących, że oto dostają na skrzynkę "spam". Wielka tragedia, bo chłopak napisał i poprosił o głos na jego zdjęcie.

Takie polskie robienie na siłę problemu z sytuacji, która problemem nie jest.

Moi Rodacy nie przestajecie mnie zaskakiwać. Więcej luzu i dystansu. Warto ;-)

Smuga cienia spowija..;-)

Czyli wygra fotografia, która otrzyma najmniej głosów :-))))) ?

Tak naprawdę, jak świat długi i szeroki tego typu konkursy polegające na zbieraniu głosów wyglądają tak samo :-)

Troszkę zaskakuje mnie "święte oburzenie" ludzi płaczących, że oto dostają na skrzynkę "spam". Wielka tragedia, bo chłopak napisał i poprosił o głos na jego zdjęcie.

Takie polskie robienie na siłę problemu z sytuacji, która problemem nie jest.

Moi Rodacy nie przestajecie mnie zaskakiwać. Więcej luzu i dystansu. Warto ;-)

Nie jestem oburzony absolutnie niczym. Organizator może za swoje pieniądze zrobić jakikolwiek konkurs.

To, że tak wszędzie wygrywa się foto konkursy, nie stoi na przeszkodzie bym wyraził negatywną opinię na ten temat, bo i w tym przypadku skala zjawiska nie usprawiedliwia go ani nie czyni mniej idiotycznym. "Takie polskie" jest jedynie to, że aby wygrać, najpierw trzeba podkablować konkurencję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.