Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  249 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Cyrus Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzcie co siedzi w środku nowego psu xr czy jak tam teraz będzie się nazywał ten nowy zasilacz / ulepszacz do klamotów z nowej serii XR. Tu faktycznie wygląda na to, że po dodaniu tej magicznej skrzyneczki może również  wzrastać moc takiego i7 czy i9. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Ze specyfikacji :

Specyfikacja

±35.5 V (prąd stały) dla wzmacniaczy zintegrowanych oraz stereofonicznych końcówek mocy

±18-30 V (prąd stały) dla monobloków i innych wzmacniaczy

±21 V (prąd stały) do innych zastosowań wymagających niskiej mocy

Rozumiem że 21V do dac i pre, a do integry i końcówki 35,5V czyli wsparcie końcówki raczej. Gra to jak mocniejszy wzmacniacz (nie mówię o głośności, bo tego mi nie brakowało - chodzi mi o kontrolę). 

7 minut temu, Adam 38 napisał:

Patrzcie co siedzi w środku nowego psu xr czy jak tam teraz będzie się nazywał ten nowy zasilacz / ulepszacz do klamotów z nowej serii XR. Tu faktycznie wygląda na to, że po dodaniu tej magicznej skrzyneczki może również  wzrastać moc takiego i7 czy i9. 

W sumie 4 kondy i toroid - podobnie co w psxr2 😉

12 minut temu, Nikonman napisał:

W X-Power  część prądową w końcówce mocy.

A w 8,2 wychodzi na to ,że przedwzmacniacz i część prądową końcówki mocy.

I to ciężko ocenić. Wygląda z opisu napięć że końcówkę. Zaskoczył mnie efekt tak dużego wpływu fazy. Słychać było ewidentnie że coś nie tak - bardxo nerwowy dźwięk 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

8 minut temu, marcinmarcin napisał:

W sumie 4 kondy i toroid - podobnie co w psxr2 😉

I coś jeszcze... Jak przyjdę do domu i znajdę rozbierane foty na jakiejś dalekowschodniej stronie to będzie to ładnie widoczne 🙂

Edytowane przez Adam 38

Z filmiku rozumiem że procesorem i bardziej inteligentnym zasilaniem o 50% większej wydajności 🙂 

Ale najważniejsze że ma aż 3 bezpieczniki do wymiany na ałdiofylskie 😄

Ostatni filmik wyjaśnia że PSX-R2 zasila w 8.2 wyłącznie sekcje preamp i selektor wejść 

Edytowane przez marcinmarcin

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Ale najważniejsze że ma aż 3 bezpieczniki do wymiany na ałdiofylskie 😄

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Ostatni filmik wyjaśnia że PSX-R2 zasila w 8.2 wyłącznie sekcje preamp i selektor wejść 

Tylko dlaczego robi to tak dobrze... 😁

W dniu 17.02.2022 o 13:44, Sławoj napisał:

Mi podał kolega z forum namiary na Multiserwis Lublin. Brat naprawiał cd Cyrusa i na razie działa.

Dziękuję,rozmawiałem.Nie podejmą się

Sprzedam PSX-R gładka czerñ

Takie schodziły po 1000 zł o to sprawne, ten ma uszkodzony wyświetlacz, jak wiadomo Cyrus jest wysoce awaryjny, a to już oznaka że coś się dzieje. 1600 zł to cena bardzo wysoka.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Jest też jeden CD-T na Olx. Tylko wisiał tam już z pół roku. Ja by się jeszcze na ebay rozejrzał
Tak byłem nim zainteresowany jednak sprzedający nie uznaje przesyłki olx, ja mam ograniczone zaufanie do sprzedającego. Chyba po lezy drugie pół roku, zresztą ten gość nic nie wie o stanie urządzenia, wystawił aukcje grzecznościowo. Dzięki za tak liczny odzew

Witam wszystkich klubowiczów.

Chciałbym dołączyć do szanownego grona: integra 8XPd (w drodze) a CDi na półce.

Na chwilę obecną bez PSX-R, ale może za miesiąc lub dwa będą dwie sztuki.

Będzie to grało z monitorami RLS Callisto III.

3 minuty temu, belami napisał:

Witam wszystkich klubowiczów.

Chciałbym dołączyć do szanownego grona: integra 8XPd (w drodze) a CDi na półce.

Na chwilę obecną bez PSX-R, ale może za miesiąc lub dwa będą dwie sztuki.

Będzie to grało z monitorami RLS Callisto III.

Witamy, witamy i czekamy na dalsze relacje z odsłuchu 😉

Witam.

Mam mały problem.

Posiadam Cyrusa  two i gdy podłączyłem do niego PSXa słuchać buczenie w kolumnach. Sam wzmacniacz nie buczy.

Jaka może być tego przyczyna i jak tą przyczynę usunąć .

Pozdrawiam.

Witam.
Mam mały problem.
Posiadam Cyrusa  two i gdy podłączyłem do niego PSXa słuchać buczenie w kolumnach. Sam wzmacniacz nie buczy.
Pozdrawiam.
Podłącz do innego gniazdka dla testu, nie znam Cyrusa, ale jeśli wtyczka przy sprzęcie jest z uziemieniem to problemem może być pętla mas

13 godzin temu, belami napisał:

Też mam pytanie. Mając zestaw integra 8XPd / CDi i tylko jeden zasilacz, lepie go podłączyć do CD czy Integry?

Myślę, że do CD. Co Wy na to?

Podłącz najpierw do integry a potem do cd i porównaj.Wg mnie lepiej będzie z 8XPd.

Wzmacniacz bez PSX działa normalnie gdy podłącze PSX jest stałe buczenie na zależnie od mocy oraz ustawienia selektora. Próbowałem w innych gniazdach jest to samo. Transformator sam w sobie buczy tylko to buczenie przechodzi do kolumn. Może jakieś kondensatory

21 godzin temu, stu napisał:

Wzmacniacz bez PSX działa normalnie gdy podłącze PSX jest stałe buczenie na zależnie od mocy oraz ustawienia selektora. Próbowałem w innych gniazdach jest to samo. Transformator sam w sobie buczy tylko to buczenie przechodzi do kolumn. Może jakieś kondensatory

Podłącze sie do problemu. U mnie to samo. Psx podłączony do X-Power i buczenie w głośnikach

43 minuty temu, Krzysz napisał:

Podłącze sie do problemu. U mnie to samo. Psx podłączony do X-Power i buczenie w głośnikach

U mnie 8.2 z psxr2 totalna cisza. Psxr2 nie ma uziemienia, wtyczka na 2 bolce

Nie wiem jak poprzednie 

On 2/21/2022 at 8:02 PM, stu said:

Mam mały problem.

A tam przy podłączaniu PSX nie trzeba przestawiać w środku jakichś zworek czy wyjąć bezpiecznik?

On 2/19/2022 at 6:59 PM, artiz_ said:

Takie schodziły po 1000 zł o to sprawne, ten ma uszkodzony wyświetlacz, jak wiadomo Cyrus jest wysoce awaryjny, a to już oznaka że coś się dzieje. 1600 zł to cena bardzo wysoka.

To może tu też zapytam. Czym różni się seria dAD od późniejszej CD i dlaczego dAD jest taka droga?

On 2/6/2022 at 5:43 PM, arcam-a32 said:

Pytanie do Cyrowiczów, czy ktoś używa jeszcze w tych czasach analogowego tunera chodzi mi o cyrusa oczywiście.

Lubie czasem włączyć radyjko w tle, żeby sobie pograło, jeżeli tak to jaki model wart jest uwagi z używek, żeby miał i łapał dobry sygnał?

Pewnie każdy.

Mam dwa tunery Cyrusa. Jeden całkiem vintage, tzw. Remote Controlled AM/FM Tuner, i nowszy, FM6.

Oba są ok, ten vintage może być obsługiwany tylko z pilota, no i niezbyt pasuje wizualnie do nowszych pudełek Cyrusa. Aaaaa, i brak RDS.

Za to ma fajny oldskulowy czytelny wyświetlacz i brzmi chyba minimalnie lepiej niż FM6 (choć to pewnie kwestia gustu).

W tamtych czasach była jeszcze wersja z klawiszami, ale ona mi się mniej podobała. Zresztą, jest b. rzadka, nigdy nie widziałem jej na aukcjach w Polsce.

Są jeszcze modele FM7, FM7.5, FMX. Jak ci nie przeszkadza brak RDS, a będziesz miał środki na dodatkowy PSX-R, to kupuj te nowsze. Zwłaszcza FMX ma czytelny, nowoczesny wyświetlacz. No i nieco nowsze bebechy.

Poza tym brakiem RDS, to te ostatnie tunery mają coraz mniej presetów.

Panowie a może ktoś ma doświadczenie. Pre z power Cyrusa łącze rca bo innego ni mom😊

warto kupić xlr? Podobno i pre xp sig jak i stereo 200 są zbalansowane. 
Zanim kupię lub pożyczę wole się czegoś dowiedzieć. 
Dzieki za ewentualne odpowiedzi. 

Zawsze warto spróbować. Połączenie XLR ma więcej zalet niż RCA. 

Przy okazji mój Cyrus 8.2 dac na sprzedaż. Stan idealny. Polska gwarancja do grudnia. Jak coś to prv. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.