Skocz do zawartości
IGNORED

Standy podstawy granitowe - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Nie zauważyłes że szorstkie po bokach? ?

Coś Ty,rękawiczki miałem.I teraz jak przejechałem palcem,to struktura wydaje się być taka sama jak lico.

Edytowane przez c-k
1 minutę temu, rafal735r napisał:

Nic to nie da. Może lepiej zwykłym czarnym prysnąć żeby nie były takie szare i tyle. 

no można a ale to chyba nie czysto czarne tylko nakrapiane ale i to da radę zrobić szczoteczką do zębów ?

22 minuty temu, c-k napisał:

byłem na tej wsi za miastem.Zrobiłem według wskazówek.Powiedziałem mu o co kaman i nawet nie wycinał bo mówi,że ma na stanie.30x30x3cm.Ale policzył 130zł.Se myśle droga ta flaszka,ale już mi się nie chciało kombinować i zawsze to tylko 130pln zamiast 230pln

c-k , przykra sprawa, a może po prostu oddaj i zamów np. u wykonawcy z allegro , ma nick : owca01. Sprawdziłem szybko ofertę. Za dwie sztuki 30x30x3 cm zapłacisz z dostawą 150 zł. Zamawiałem już ze dwa razy, zawsze dokładnie wykonane, można pofantazjować , co do wykonania, fazowania. Zapakowane pancernie w kartonie. Dobiera strukturę materiału, aby była podobna w parze. Gadanie, że ktoś na wsi za ,,flaszkę'' zrobi, to między bajki włożyć. Każdy ceni swój czas i swoją pracę. Tak kiedyś chciałem zrobić, to nawet nie za bardzo kamieniarz chciał podjąć się  realizacji, a jak naciskałem, to wycenił na 300 zł za parę podstaw.

Teraz, wig napisał:

c-k , przykra sprawa, a może po prostu oddaj i zamów np. u wykonawcy z allegro , ma nick : owca01. Sprawdziłem szybko ofertę. Za dwie sztuki 30x30x3 cm zapłacisz z dostawą 150 zł. Zamawiałem już ze dwa razy, zawsze dokładnie wykonane, można pofantazjować , co do wykonania, fazowania. Zapakowane pancernie w kartonie. Dobiera strukturę materiału, aby była podobna w parze. Gadanie, że ktoś na wsi za ,,flaszkę'' zrobi, to między bajki włożyć. Każdy ceni swój czas i swoją pracę. Tak kiedyś chciałem zrobić, to nawet nie za bardzo kamieniarz chciał podjąć się  realizacji, a jak naciskałem, to wycenił na 300 zł za parę podstaw.

Też brałem u owcy ale trochę mnie zdenerwował. Najpierw przysłał zły kolor, potem przysłał dobry ale wykoananie było tragiczne. Żadnych kątów, boki dosłownie zaokrąglone (polerowane ręcznie), a podkreślałem ze wszystko ma być idealne, bo płyta będzie inyltegralną częścią kolumny. Dopiero za trzecim razem wysłał takie jak należy, tylko nieco ciemniejsze jak te wcześniej. Plus za to że robił aż zrobił jak należy. 

?👈

Jeszcze spróbuję to jakąś farbą przelecieć.Może ta się sprawdzi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jak nie spasi to dam mamie pod kwiatki.

owca01 wycenił mi płyty na 200pln.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez c-k
22 minuty temu, wig napisał:

c-k , przykra sprawa, a może po prostu oddaj i zamów np. u wykonawcy z allegro , ma nick : owca01. Sprawdziłem szybko ofertę. Za dwie sztuki 30x30x3 cm zapłacisz z dostawą 150 zł.

Widziałem tą ofertę.Kolor Impala dark.Trochę za jasny.Tzn za dużo białych ciapek.

Edytowane przez c-k
18 minut temu, c-k napisał:

Jeszcze spróbuję to jakąś farbą przelecieć.A jak nie spasi to dam mamie po kwiatki.

kombinuj ja zrobiłem sobie tak kolumny zdjęcie ,na szybko 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 11.12.2020 o 18:53, szymon1977 napisał:

Chcesz mieć sztywno (choćnie wiem po co) to pkt muszą być 3.

Szafy, fotele, krzesła na 3 nogach. Rzadko się chyba widuje takie trójnogi ? Chociaż chyba widziałem w knajpie hokery na 3 nóżkach. No i to miałoby sens jak nawalony przy barze się buja to wg twojej teorii jest mniejsze prawdopodobieństwo, że zaliczy wywrotkę ?

28 minut temu, c-k napisał:

Jeszcze spróbuję to jakąś farbą przelecieć.Może ta się sprawdzi:

Ukryta Zawartość

A jak nie spasi to dam mamie pod kwiatki.

owca01 wycenił mi płyty na 200pln.

Najczarniejsze są najdroższe. 

Ukryta Zawartość

?👈

51 minut temu, MariuszZ. napisał:

Szafy, fotele, krzesła na 3 nogach. Rzadko się chyba widuje takie trójnogi ? Chociaż chyba widziałem w knajpie hokery na 3 nóżkach. No i to miałoby sens jak nawalony przy barze się buja to wg twojej teorii jest mniejsze prawdopodobieństwo, że zaliczy wywrotkę ?

Zależy jak te nogi rozłożone. Jeśli komuś się wydaje, że kolumna na 3 pkt będzie się przewracać, bo ktoś nawalony siadł przy barze na krześle z odłamaną nogą... dopóki przez salon nie przeleci królik, za królikiem pies, a za psem dzieciaki, to stać będzie stabilnie, a na uroki życia rodzinnego to przykręciłem standy do podłogi bo nawet 10pkt nie pomoże.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Lakier bezbarwny powinien je "doczernić". Tylko zamaskuj górę, żeby nie popryskać.

4 godziny temu, c-k napisał:

..granit wyschnął i boki zmieniły kolor.Lico czarne,ale boki cięte jasne.

Brzegi fazowane?

2 minuty temu, porlick napisał:

Lakier bezbarwny powinien je "doczernić". Tylko zamaskuj górę, żeby nie popryskać.

Też tak pomyślałem , jutro zobaczę czy mam lakier , mam jedną stronę podkładek niepolerowaną 

3 godziny temu, MariuszZ. napisał:

Rzadko się chyba widuje takie trójnogi ? 

Raz do roku napewno. Właśnie nadchodzi ten czas. Choinki przeważnie widuje się na trójnogach ?

1 minutę temu, tasimo napisał:

Raz do roku napewno. Właśnie nadchodzi ten czas. Choinki przeważnie widuje się na trójnogach ?

No właśnie. O dopóki kot nie wlezie to stoją.

26 minut temu, tasimo napisał:

Łażą Ci koty po kolumnach ...?

No właśnie - tym co się boja 3pkt najwyraźniej koty po kolumnach łażą. Różne rzeczy na Forum się działy, komuś np dzieciaki nalały z konewki wodę w otwory BR, więc...

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

...na uroki życia rodzinnego to przykręciłem standy do podłogi bo nawet 10pkt nie pomoże.

Edytowane przez szymon1977

10 minut temu, szymon1977 napisał:

No właśnie - tym co się boja 3pkt najwyraźniej koty po kolumnach łażą. Różne rzeczy na Forum się działy, komuś np dzieciaki nalały z konewki wodę w otwory BR, więc...

Głośniki zazwyczaj wyżej to nic im nie będzie ?

U mnie dwójka dzieci się wychowała, żaden nigdy nie dotknął głośnika a ciągle stoją bez maskownic, bo nie chce żeby fornir się odbarwił. 

?👈

2 godziny temu, loizik napisał:

Mój gramofon PerspeX 6 ma 3 nóżki a w gramofonach chyba chodzi o stabilność.

Bardziej o eliminacje drgań, często stopki antywibracyjne robi się na trzy punkty podparcia.

W dniu 10.12.2020 o 09:15, szymon1977 napisał:

Nie argumentuj własnym brakiem zrozumienia tematu. Bo skoro sztywne i stabilne postawienie na 3 nóżkach jest Twoim zdaniem bez sensu, to tym bardziej bez sensu jest Twoje bajanie o sztywności i stabilności na nóżkach 4 .

Mnie przekonałeś. Już dzisiaj zamawiam takie cóś. Co trzy nóżki to nie cztery ... 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, tasimo napisał:

...zamawiam takie cóś.

A zamów sobie, ale ja o takim czymś nie pisałem.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

A zamów sobie, ale ja o takim czymś nie pisałem.

A nie zamówię sobie, bo mam kolumny podłogowe, nie pierwsze zresztą i żadne wg Twojej teorii nie bujały się po przekątnej. Może Twoje stoją na jakimś klepisku, choć i na takim rodzaju podłoża można ustawić stabilnie kolumny na czterech nóżkach, bo do tego właśnie służą nóżki regulacyjne. 

Edytowane przez tasimo

1 godzinę temu, c-k napisał:

Nie fazowane.Ostre jak żyleta?

Właśnie miałem pytać, czy przypadkiem nie są ostre. Po prostu przycięli płyty i tak zostawili. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

• 1 miesiąc później...

Pomalowałem to sprayem o fakturze granitu.

Ukryta Zawartość

Z tym że po wyschnięciu był za jasny.Pojechałem po tym zwykłym sprayem czarnym.I tak to wyszło.

f69529c03bcec13f57908d79dad83522.jpg5ec5c7ffeca444e407975873cb603677.jpg4eb06e08005126cf1fdeff019c5c2040.jpg
jak dla mnie fajnie.Myślę,że nakładanie w odwrotnej kolejności(czarny-granit) przyniosło by lepszy efekt,ale już mi się nie chciało ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez c-k
  • Pokaż nowe odpowiedzi