Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 5 tys z allegro

Jakub Pers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadszedł czas gdy budżet się spiął. Mogę wydać do 5500. Mam nad 356 po modzie, słucham z malinki i kompa głównie. Pokoje do odsłuchu dwa jeden12:) i drugi 20 metrów. Na ten moment mam dwa typy: akkus f2s i canto grand , używka canto ok3 tys akkusy nowe 5.5:) Może w tej cenie ktoś z kolegów wytypuje coś lepszego lub podobnego w dobrej cenie, oczywiście może być używka. Słucham wszystkiego: od joy divisio, prodigy do freejazzu, lubię dźwięk np solo kontrabasu i jazz priorytet, Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/137916-kolumny-do-5-tys-z-allegro/

Proponuję posłuchać jeszcze dwie kolumny przed ostateczną decyzja - System Audio Saxo 40 (https://www.q21.pl/system-audio-saxo-40.html) oraz polską konstrukcję Audio Audio Academy IV (https://www.q21.pl/audio-academy-hyperion-iv.html). Ewentualnie jeśli rozważasz także monitory, koniecznie Buchardt Audio S300 MK II (https://www.q21.pl/buchardt-audio-s300-mkii.html) oraz Dynaudio Excite X18 (https://www.q21.pl/dynaudio-excite-x18.html). Szczególnie namawiam na przemyślenie dwóch ostatnich propozycji, które świetnie sprawdza się w pomieszczeniu kilkunastometrowy, ale także bardzo dobrze nagłośnią salon ponad 20m2.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań jestem do dyspozycji. Poza wyżej wymienionymi rozwiązaniami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Poszukaj Kolumn Elac lub Xavian. Nie będziesz zawiedziony. Gdybyś jednak kupował nowe, to pamiętaj że po odsłuchu w sklepie warto je kupić na odległość, przez Internet, bo wtedy w ciągu 14 dni od ich odebrania możesz zrezygnować bez podania przyczyny po sprawdzeniu brzmienia w domu, wówczas sklep musi oddać Ci cenę kolumn + koszt wysyłki.

Poszukaj Kolumn Elac lub Xavian. Nie będziesz zawiedziony. Gdybyś jednak kupował nowe, to pamiętaj że po odsłuchu w sklepie warto je kupić na odległość, przez Internet, bo wtedy w ciągu 14 dni od ich odebrania możesz zrezygnować bez podania przyczyny po sprawdzeniu brzmienia w domu, wówczas sklep musi oddać Ci cenę kolumn + koszt wysyłki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cos takiego? i myslisz ze lepiej to zagra niz canto grand?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę trudno znaleźć coś, co sprawdzi się w tym podwójnym metrażu.

Biorąc pod uwagę w miarę naturalny kontrabas , to Xavian w mniejszym pokoju

raczej zagra wystarczająco, ale co do uniwersalności w większym może być już trudno.

Wybierał bym coś większego i jednak na sporo nowszych przetwornikach np:

Ukryta Zawartość

a są również jakieś teraz AudioPhysic.

A sam szukasz porównania z Akkusem F2S ;-)) - minimonitor to nie jest.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Trochę trudno znaleźć coś, co sprawdzi się w tym podwójnym metrażu.

Biorąc pod uwagę w miarę naturalny kontrabas , to Xavian w mniejszym pokoju

raczej zagra wystarczająco, ale co do uniwersalności w większym może być już trudno.

Wybierał bym coś większego i jednak na sporo nowszych przetwornikach np:

Ukryta Zawartość

a są również jakieś teraz AudioPhysic.

A sam szukasz porównania z Akkusem F2S ;-)) - minimonitor to nie jest.

Wiesz no akkusy f2s to kawał szafki:) canto grand uzywka ok 2.5k taniej:0 i tez niby spoko moze zgarac, sluchalem f1s i canto grand ale nie u siebie. Akkusy na plus bo mocne i nowe i generalnie potęzne przy canto a canto tansze ale standy dojda i mnie tych glosnikow maja :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cos takiego? i myslisz ze lepiej to zagra niz canto grand?

Myślę, że to bardzo dobre kolumny, porównywalne do Sonus Faber.

Ukryta Zawartość

Na ten moment mam dwa typy: akkus f2s i

Ukryta Zawartość

Uśmiech dyskoteki/pasmo rozbiegane na niemal +-5 dB - to nie będzie dźwięk z naturalnie oddanymi proporcjami między basem, średnicą a sopranami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W 20m2 te kolumny pozamiatają wszystko co wyżej wymienione, dogadaj się ze sprzedającym, być może przystanie na 5500 zł za te zestawy, słuchałem je w zestawieniu z Urushi oraz SA-9800 a także w zestawieniu z Atoll IN100SE, bas jakościowo wybitny, może nie najszybszy ale jakościowo bajka, do tego świetne DSM 25 i 50 FFL, stosunek cena>jakość co najmniej bardzo dobry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W 20m2 te kolumny pozamiatają wszystko co wyżej wymienione, dogadaj się ze sprzedającym, być może przystanie na 5500 zł za te zestawy, słuchałem je w zestawieniu z Urushi oraz SA-9800 a także w zestawieniu z Atoll IN100SE, bas jakościowo wybitny, może nie najszybszy ale jakościowo bajka, do tego świetne DSM 25 i 50 FFL, stosunek cena>jakość co najmniej bardzo dobry.

robert cośtam - Ty przed odsłuchem chyba bułki z prądem jadłeś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porownanie z innymi tonsilami moze zniechecic, ogolnie to nie wieze ze graja nawet jak kolumny za 2 tys zl

Ukryta Zawartość

Świetnie grają.

Ukryta Zawartość

To nie moja aukcja.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.