Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe słuchawki do użytku domowego

Danilo

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie polecić jakieś budżetowe słuchawki do użytku domowego?

Zastosowanie: słuchanie muzyki, oglądanie filmów i programów dokumentalnych.

Źródło dźwięku: 60% komputer, 40% wieża audio

Podstawowym kryterium jest wygoda. Teraz korzystam z bardzo tanich słuchawek Esperanza w których po kilkunastu minutach zaczynają boleć uszy tj. małżowiny uszne dociskane przez słuchawki. Słuchawki przewodowe.

Budżet do 250zł.

Philips shp-2500

Mam gdzieś w szufladzie chyba starszy model tych słuchawek. Te same pady. Z wygodą to nie ma nic wspólnego.

Sprawdź sobie Audio-Technica ATH-AVC500. Dobry producent i nie ma potrzeby używania wzmacniacza. Do tego to duże wygodne nauszniki :)

Cal na kablu Canare L-4E5C będą grały lepiej niż nie jedne za 500 zł

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Cal! to przereklamowany produkt. Zmieni kabel i bedzie mial zabasowione dziady.

Ja Ci polece cos co kupilem na amazonie miesiac temu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Doba sluchania, czysty dzwiek , lacza sie ze wszystkim bezprzewodowo + jest mozliwosc sluchania na kablu.

Bardzo wygodne.

Mam tez beyery 770 pro ale od czasu zakupu taotronics nawet nie chce mi sie ich wyciagac.

Ukryta Zawartość

Potwierdzam. Cal po rekablingu, żadnego przebasowienia. Ewentualnie z mniejszym basem też po rekablingu AKG K514 MK2.

Oba modele bardzo wygodne, zapewnią długie słuchanie.

Cal! to przereklamowany produkt. Zmieni kabel i bedzie mial zabasowione dziady.

Ja Ci polece cos co kupilem na amazonie miesiac temu :

Ukryta Zawartość

Doba sluchania, czysty dzwiek , lacza sie ze wszystkim bezprzewodowo + jest mozliwosc sluchania na kablu.

Bardzo wygodne.

Mam tez beyery 770 pro ale od czasu zakupu taotronics nawet nie chce mi sie ich wyciagac.

Kompletnie się nie zgadzam z tym co tutaj napisałeś, przesluchalem już naprawdę sporo słuchawek i w życiu nie nazwałbym ich przebasowionymi.

Ukryta Zawartość

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Spójrz na trzy modele słuchawek. Na pewno dobra opcją jest Audio-Technica AVC-500 (wersja zamknięta) lub AVA-400 (wersja otwarta), ewentualnie Sennheiser HD559. Wszystkie trzy modele są bardzo komfortowe, łatwe do wysterowania.

Zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jaka jest różnica w użytkowaniu pomiędzy zamkniętymi, a otwartymi? Wiem, z e zamknięte polecane są w przypadku potrzeby odizolowania się od otoczenia, ale jak to jest w komfortem, czy obie wersje różnią się pod tym względem?

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale noszę okulary.

A mnie sie wydaje kolego/kolezanko ze poszukiwanie sluchawek warto zaczac od przeczytania np. tego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchawki otwarte mają dobrą przestrzeń ale słabo ilozują z otoczeniem i otoczenie od muzyki.

Ja daje głos na Superluxy HD 681 - jak za 85zł to konkurencji nie mają.. duże i wygodne..

Po kolejnych kilku dniach przeglądania informacji o słuchawkach czas podjąć decyzję i dokonać zakupu. Pewne jest to, ze muszą to być wygodne słuchawki wokółuszne. Mogą być zamknięte lub półotwarte.

Przeczytałem o Superluxach opinię, ze gniotą uszy. Spotkałem się z pozytywnymi opiniami o AKG K240, ISK HD9999, Takstar HD6000, Shure SRH440, Grado SR60i. Niestety czasem dwa różne źródła (aukcje/sklepy) podają różne informacje co do tego czy słuchawki są nauszne czy wokółuszne. Czyżby niektórzy sprzedawcy nie wiedzieli co oferują?

W tej chwili faworytem są Audio-Technica AVC-500. Szkoda, że wersja AVC-400 jest otwarta, a nie półotwarta. Wybór byłby łatwiejszy. Tak więc AVC-500 czy coś innego? Ostatecznie Panowie.

Superluxy gniotą? Ja po 8h mam spocone uszy ale nie ma szansy żeby coś się odgniotło to są 50 mm muszle każde uszy się tam zmieszczą.. nawet słonika Jumbo....

Ja bym ich posłuchał zaoszczędzisz... jak za tanie są klony ISK 4x droższe.

Dokładnie. Nie mają szans gniesc uszy, bo uszy sa wewnątrz. Co najwyzej może komuś chodziło że dość mocno przylegają do głowy ale bez przesady. Chyba nawet dzięki Tobie Andrzeju, je kupiłem. Za co bardzo dziękuję.

Przy okularach mocno wskazane byłoby przesiąść się na dokanałówki. Brałeś to pod uwagę?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A jakie dokanałówki zejdą jak np. DT770?

Superluxy jak za 85 zł grają fajnie, podobnie do DT770.. bardziej przestrzennie ... jak by nie ta odrobinę szeleszcząca góra to bym już opchhną dt770... ale obroniły się - a są 8x droższe.

Przy okularach mocno wskazane byłoby przesiąść się na dokanałówki. Brałeś to pod uwagę?
Chyba żartujesz...

Słuchawki AVC-500 (264zł z wysyłką) zostały zakupione i są już w drodze do mnie. Czekam na kuriera. Temat uważam za zamknięty - dziękuję wszystkim, którzy się wypowiedzieli.

Jutro powinny trafić w mojej ręce. Chciałbym przy okazji zapytać Was o pewną kwestię związaną z wyjściem jack audio. Z tyłu komputera mam wyjście AUDIO na głośniki do którego mam podłączone dwa głośniki. W sklepie internetowym widziałem panel frontowy do zabudowy z przodu komputera który posiada USB oraz HD AUDIO (jack po do podłączenia mikrofonu również, ale to szczegół). Wyczytałem, że wyjście AUDIO i HD AUDIO to nie to samo. Teraz pytanie czy mogę zrobić tak, że z tyłu do audio będą podłączone głośniki stereo, a z przodu do HD AUDIO będą podłączone słuchawki? Czy ten panel można podłączyć w takiej sytuacji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.