Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt z outletu, czy warto?

michaello

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, chciałbym się Was zapytać co myślicie i jakie są Wasze doświadczenia z zakupem sprzętu z tzw outletu, czyli egzemplarze z ekspozycji, po zwrotach itd?

Z mojego doświadczenia, niestety stwierdzam, że nie warto.

Niecały miesiąc temu kupiłem zestaw CA 851N, który był nowy i CXC z outletu. Na początku wszystko ładnie, pięknie lecz po jakimś czasie CD się popsuł, nie czytał płyt. Szybka decyzja, serwis, wysyłka, a w serwisie stwierdzili, że naprawa jest niemożliwa, ale na nowy też nie wymienią bo ten egzemplarz jest z outletu i kosztował mniej(1500zł). Ostatecznie serwis skierował mnie do salonu, gdzie zakupiłem outletowy CD. Salon zaproponował zwrot pieniędzy, dopłatę 350 zł do nówki lub zakup innego odtwarzacza. Trochę się wkurzyłem bo nigdzie nie zostałem poinformowany, że model z outletu ma jakąś inną, ograniczoną gwarancję, choć takowej nie powinien mieć i takiej nie ma.

Nie podjąłem jeszcze decyzji co z tym dalej zrobić, ale już nigdy nie kupię żadnej rzeczy z outletu.

Less is More

https://www.audiostereo.pl/topic/138962-sprz%C4%99t-z-outletu-czy-warto/

Wystrzegal bym się tych wszystkich outletow i powystawowek. Niby jest gwarancja, ale te pudła maja zazwyczaj przebiegi jak dizle z Niemiec. Gra to od rana do wieczora na sklepie. To już chyba lepiej wziąć uzywke od prywatnej osoby.

?👈

Trochę się wkurzyłem bo nigdzie nie zostałem poinformowany, że model z outletu ma jakąś inną, ograniczoną gwarancję

A co cię obchodzi gwarancja? Jest rękojmia i gwarancją producenta w ogóle nie ma się co przejmować.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Z moich doświadczeń czasem można rzeczywiście złapać okazję, a czasem przychodzi uszkodzony sprzęt. Sklepy nie sprawdzają zwrotów. Niby oddadzą kasę, albo wyślą nowy sprzęt, niby przeproszą, ale upierdliwe to jest.

Wystrzegal bym się tych wszystkich outletow i powystawowek. Niby jest gwarancja, ale te pudła maja zazwyczaj przebiegi jak dizle z Niemiec. Gra to od rana do wieczora na sklepie. To już chyba lepiej wziąć uzywke od prywatnej osoby.

Nie warto się tak bać. Z produktów Outletowych ,które mam na sklepie kilka jest całkowicie nowych (nierozpakowanych). Większość nie grała wcale albo kilka godzin.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ja tak samo w UK dużo ex demo kupuje za mniej niż połowę ceny z pełną gwarancja (która najczęściej jest na 5 a nie jak w Polsce na oszukane 2 lata). Zero problemów i ryzyka. Sprzęt nowy, zero śladów użytkowania. A jak chodzę na odsluchy to zazwyczaj w salonie gra coś z radia internetowego a cała reszta drogich sprzętów stoi nietknieta. Odpalane to jest pewnie trzy razy na miesiąc na dwie godziny i tyle. Ani razu nie słyszałem czegoś drogiego co grało by w holu salonu.

Wieza STEREO Technics :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.