Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny ten klub :) O Hondach też jest. Ja też Hondziarz od 19 lat. Auta bardzo niezawodne, no i ten VTEC kiedy inni zmieniają bieg i patrzą w lusterko czy przy 6tys tłoków wydechem nie wypluli to tu masz jeszcze 2tys do dokręcenia :)

Rezyslaw. Jaki to metraż?

36m2

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952293

Przy poddaszu jednak 36m2 to duże ale wcale nie za dużo :) Skosy zdecydowanie przycinają kubaturę - im niżej ścianka kolankowa tym bardziej. U mnie po podłodze również jest podobnie, a w odpowiednim ustawieniu monitory dają radę. Kubaturowo myślę, że jest to odpowiednik pomieszczenia tradycyjnego o powierzchni 25m2.

...Naim + Studio16Hertz...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952302

Fajny ten klub :) O Hondach też jest.

I wiele innych tematów też, czasem nawet można coś poczytać o produktach studio 16hertz:):):)

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952304

Przy poddaszu jednak 36m2 to duże ale wcale nie za dużo :) Skosy zdecydowanie przycinają kubaturę - im niżej ścianka kolankowa tym bardziej. U mnie po podłodze również jest podobnie, a w odpowiednim ustawieniu monitory dają radę. Kubaturowo myślę, że jest to odpowiednik pomieszczenia tradycyjnego o powierzchni 25m2.

A jaką masz wysokość na ściankach kolankowych, tak z ciekawości pytam, ponieważ również przymierzam się do remontu poddasza pod pokój odsłuchowy i boję się, że z moją wysokością może być kłopot, aby Canto zagrały.

Swoje poddasze również tworzyłeś tylko pod pokój odsłuchowy ?

U mnie jest dość nisko, około 1,3m na ścianach kolankowych, na środku około 1,9m

tym bardziej, że będę jeszcze musiał dać izolację (ocieplenie) od strony dachu.

Edytowane przez morfeusz_

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952354

U mnie skosy zaczynają się na 80cm i spotykają u szczytu (nie ma sufitu), dach dwuspadowy.

Skosy mam przede mną i za mną, kolumny mają około 100cm do skosu, licząc od tyłu kolumny. Jest bardzo dobra scena w głąb jak również horyzontalnie. Aktualnie zabawiam się w poprawki w akustyce, coś prawie jak Rezyslaw :)

ps. Co do izolacji to ważne, aby miedzy regipsami a folią dobrze ułożyć wypełnienie wełną, tak aby nie było pustych przestrzeni. Ostatnio ktoś tutaj również o tym pisał.

pzdr

S.

...Naim + Studio16Hertz...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952391

U mnie skosy zaczynają się na 80cm i spotykają u szczytu (nie ma sufitu), dach dwuspadowy.

Skosy mam przede mną i za mną, kolumny mają około 100cm do skosu, licząc od tyłu kolumny. Jest bardzo dobra scena w głąb jak również horyzontalnie. Aktualnie zabawiam się w poprawki w akustyce, coś prawie jak Rezyslaw :)

ps. Co do izolacji to ważne, aby miedzy regipsami a folią dobrze ułożyć wypełnienie wełną, tak aby nie było pustych przestrzeni. Ostatnio ktoś tutaj również o tym pisał.

pzdr

S.

Zgadza się ekwiwalent objętości bedzie występował jak przy normaln pokoju 25m2 niemniej nie da sie tego wprost tak przełożyć. Na wysokosci kolumn czyli ok1m mamu do dyspozycji pełny metraż a potem zaczynają sie schody bo skosy w pewnych ustawianiach dxiałają jak soczeki akustyczne i będą focusować fale dźwiękowe. A te 100zm to masz od tyłu kolumny licząc w tył czy w górę do skosu?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952450

Jeżeli można tak to wyglądało na pięterku.

A grało to bardzo dobrze ,decki mocno zaskoczyły ,analog i kropka

Jak to u Rocha atmosfera wspaniała. Bardzo dobra grochówka i ja przed wyjazdem zakosztowałem :-)

Na pięterku fani analogu .Dzięki chłopaki za rozmowę ,pięć decków kasetowych . Oczywiście i o gramiakach i szpulakach pogadaliśmy sobie ;-)

gabler umówimy się kiedyś i ja u Rogera posłuchać muszę Studera . Wcześniej się oczywiście z Rogerem trzeba by umówić aby nie wprosić się z ulicy .

Dziękuję za dzisiejszą wizytę Grzegorzu! Od dziś mam Canto Grant w wersji Signature z Morelami Ellite i gigantycznymi zwrotnicami ;) Grają jak... Mam wreszcie monitory grające doskonale z moim Vitusem RI100 - pełna synergia i wgląd w nagranie. Posłuchaliśmy trochę muzyki = zarowno CD jak i analogów ;) Zostały dostrojone do pomieszczenia i toru. Powiem tak... Nikt inny takiego poziomu client servisu i tuningu sprzętu Wam nie da.

Panowie - to jest granie z zupełnie innej półki cenowej. Dźwięk bez ograniczeń.

Były rozmowy o sprzęcie, muzyce i specyfice naszego rynku audio :)

PS w Fun Lovin Criminals pojawiły się dzwoneczki ;)

Jakoś tak się przyjęło że jak Studio16hz to lampa, ale po moich doświadczeniach to też dobry tranzystor z najwyższej półki. Jeśli ktoś nie ma kompleksów to może to być docelowy głośnik do Gryphona Diablo 300

Ciesze się że znowu mogłem gościć u Marcina bo od ostatniej mojej wizyty upłynęło sporo czasu a nastąpiły istotne zmiany w systemie .

U Marcina wersja wersja Signature to ogromna poprawa w jego systemie ,szczegółów nie będę opisywał bo zrobił to Marcin . Jeżeli tor audio jest muzykalny i akustyka odpowiednia to taka wersja pokazuje w zupełnie innym świetle scenę muzyczną ,wybrzmienia ,lokalizacje i jakość oddanych transjentów. U Marcina wersja standard i Signature Canto Grand wręcz gigantyczna. Ale wcale tak nie musi być u Was przykładem jest Paweł (Silver85) u niego wersja standard gra bardo dobrze ,a Premium tylko na połowie płyt.

Ale....dane mi było posłuchać wzmacniacza Vitusa ,nie miałem okazji go wcześniej słuchać poza Audio Show ale Roger pokazał najdroższe swoje klocki . Vitus to równo grający wzmacniacz tranzystorowy ,ma zwarty i szybki bas co mi się bardzo podoba ,jest muzykalny ,nie ma wyciągniętego przełomu środka i góry co zwykle jest chwytem na poprawienie bezpośredności grania . To dźwięk do słuchania na dłużej ,nie ma w nim kopania w klatę na basie ,jest to równo grajacy wzmacniacz tranzystorowy .Pamietam jak Squad 05 podjechał z Sugdenem Masterclass to była to podobna prezentacja ,bardzo mi się wtedy podobała ale tutaj jest chyba jeszcze równiej i bardziej gładko . Słuchaliśmy z odtwarzacza Pioneer zlampizowanego przez McGyvera ,nowa płyta Yello brzmiała świetnie .

Ale to wszystko nic....bo Marcin ma wyborny tor analogowy ,gramiak Avida ,wkładka Dynavectora DV 20X ,bardzo dobry preamp i tylko byłem ciekaw jak to gra .A wcześniej przecież słuchałem i znałem Dynavectora DV 10X z gramiakiem Kuzmy i tym samym preampem słuchając u Jacka (Acaj ).Dzwiek był genialny i tutaj Marcin wie dla mnie to dźwięk wieczoru ,spójność wybitna .Ostatnia płyta STAR WARS 2 płytowa zagrała wybornie .Orkiestra jak na żywo .Świetna wkładka ,świetny szlif nie ciągnie z rowka tyle trzasków i szumów jak moja wkładka ;-(

Panowie nie wychwalajcie tak bo Grzegorz podniecie ceny ;) A chyba nasz klub nie należy do takich co by z podwyżki był zadowolony ;)

Sprzedając produkty w kraju to z tych cen można prowadzić działalność gospodarczą.

Natomiast gdybym chciał wejść na rynek zagraniczny z tymi samymi produktami wycena handlowa w oparciu o drabinkę posrednika/pośredników musi być zupełnie inna. Jeżeli będą w oficjalnej dystrybucji zagranicznej produkty 16Hz zapewne będą to inne produkty skonstruowane i wycenione dla zagranicznego dystrybutora.

W krajowych produktach przeznaczonych na rynek krajowy zwykle jest droższy wsad materiałowy w stosunku do cen detalicznych porównując to do zagranicznego produktu i to wielokrotnie wyższy..

Jak dotąd za granicą kupują 16Hz nasi rodacy którzy z konieczności wyjechali zarabiać pieniądze ,czasowo lub na stałe.

Rafał.M

U Ciebie nastąpiło kilka bardzo istotnych zmian akustycznych i komponentowo - kablarskich zatem ciekaw jestem jak Pawłowi (Rezysławowi ) i innym się spodoba . Mnie bardzo ,ostatnio nie mogłem wyjechać od Ciebie jak już gotowy byłem do ruszenia w trasę. System wybitnie przezroczysty .Dynamika ach ......daj mi te monobloki, kolumny takie mam i dcs'a także :-)

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952477

Dzięki ingerencji Grzegorza zaczynam teraz myśleć o dopieszczeniu toru w okablowanie. To że o zwykłym morelu wypowiedziałem sie tak jak wypowiedziałem wynika z tego jak bardzo RI100 podniósł poprzeczkę. Ze wzmacniaczami cyrrusa, hegla i Cayina nie było to aż tak odczuwalne. To czego nie widać to dociągnięto do audio wydzielona linia na drucie Gigawatta i gniazdko rodowane Furutecha. Interkonekty to Sugden i DPA, a głośnik spięty jest Cardasem. System gra przejrzyście i gładko ze świetnym otwarciem góry, wzorowym środkiem i kontrolowanym basem. Do tego pełna holografia sceny :)

Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952754

To że o zwykłym morelu wypowiedziałem sie tak jak wypowiedziałem wynika z tego jak bardzo RI100 podniósł poprzeczkę.

Myślę też, że z tego powodu iż nie miałeś do tego Morela właściwych kabelków. To na serio bardzo dobry tłyter :)

Ten niby podstawowy model goni w kąt wiele wysokotonowców z półek nawet droższych. Za sprawą dużej membrany ma świetną cechę grania, propagacji fal dźwiękowych szerokim kątek co bardzo ułatwia życie hobbyście w ustawianiu kolumn i generalnie umożliwia bierne słuchanie, miłe słuchanie nie siedząc w optymalnej pozycji do głośników. To w sumie nie jakiś bardzo drogi tekstylniak na którym blachy potrafią zabrzmieć jak blachy, a nie jak plastikowe miski, a trąbka jak trzeba też zakuje w uszy. Nie wspominając o pięknych wokalach na punkcie których osobiście mam bzieja.

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952864

Robinie, bez przesady kabelki tutaj raczej cudów nie zwojują i chyba lepiej dołożyć te 2000 zł do Elite'a niż próbować za tą samą kwotę innego okablowania... standardowy Morel gra bardzo płynnie gładko i tak jak piszesz dzięki sporej powierzchni membrany jest tolerancyjny wobec pomieszczenia jaki miejsca odsłuchowego, niestety mnie właśnie brakowało trochę na talerzach, blasku trąbki, holografii ....bardzo jestem ciekaw jak w tej kwestii wypadnie Morel Elite.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952915

W dziale akustyka napisałem osobny temat odnośnie swoich planów remontu poddasza pod pomieszczenie odsłuchowe.

Panowie - prośba do was wszystkich o pomoc, pisanie i udzielanie wszelkich informacji, które mogą mi bardzo pomóc w dalszym etapie.

Tak na prawdę liczy się wszystko co może być ważne przy tworzeniu takiego pokoju. Jest wiele niewiadomych i mam nadzieję, że z pomocą forumowiczów uda mi się zdobyć odpowiedzi.

Na tą chwilę, głownym i najważniejszym pytaniem jest: Czy Canto Grand mają szanse zagrać przy takich gabarytach poddasza?

Jeszcze raz wszystkich zapraszam do wątku, dzięki.

http://www.audiostereo.pl/adaptacja-niskiego-poddasza-pomoc_129766.html

Edytowane przez morfeusz_

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3952964

W listopadzie jest ponoć spotkanie u Rafała, może wpadniecie razem z Marcinem?

To może być ciekawe doświadczenie/ Podepniemy też Helicony.

czyli gdzie i kiedy?

Robinie, bez przesady kabelki tutaj raczej cudów nie zwojują i chyba lepiej dołożyć te 2000 zł do Elite'a niż próbować za tą samą kwotę innego okablowania... standardowy Morel gra bardzo płynnie gładko i tak jak piszesz dzięki sporej powierzchni membrany jest tolerancyjny wobec pomieszczenia jaki miejsca odsłuchowego, niestety mnie właśnie brakowało trochę na talerzach, blasku trąbki, holografii ....bardzo jestem ciekaw jak w tej kwestii wypadnie Morel Elite.

Pozdrawiam

Kable dają szlif, ale kablem systemu nie podniesiesz klasę wyżej, to zrobił Morel ellite z nową zwrotnicą... Czekam też na wygrzanie się zwrotnicy. Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953024

Jak to u Rocha atmosfera wspaniała. Bardzo dobra grochówka i ja przed wyjazdem zakosztowałem :-)

Na pięterku fani analogu .Dzięki chłopaki za rozmowę ,pięć decków kasetowych . Oczywiście i o gramiakach i szpulakach pogadaliśmy sobie ;-)

gabler umówimy się kiedyś i ja u Rogera posłuchać muszę Studera . Wcześniej się oczywiście z Rogerem trzeba by umówić aby nie wprosić się z ulicy .

Ciesze się że znowu mogłem gościć u Marcina bo od ostatniej mojej wizyty upłynęło sporo czasu a nastąpiły istotne zmiany w systemie .

U Marcina wersja wersja Signature to ogromna poprawa w jego systemie ,szczegółów nie będę opisywał bo zrobił to Marcin . Jeżeli tor audio jest muzykalny i akustyka odpowiednia to taka wersja pokazuje w zupełnie innym świetle scenę muzyczną ,wybrzmienia ,lokalizacje i jakość oddanych transjentów. U Marcina wersja standard i Signature Canto Grand wręcz gigantyczna. Ale wcale tak nie musi być u Was przykładem jest Paweł (Silver85) u niego wersja standard gra bardo dobrze ,a Premium tylko na połowie płyt.

Ale....dane mi było posłuchać wzmacniacza Vitusa ,nie miałem okazji go wcześniej słuchać poza Audio Show ale Roger pokazał najdroższe swoje klocki . Vitus to równo grający wzmacniacz tranzystorowy ,ma zwarty i szybki bas co mi się bardzo podoba ,jest muzykalny ,nie ma wyciągniętego przełomu środka i góry co zwykle jest chwytem na poprawienie bezpośredności grania . To dźwięk do słuchania na dłużej ,nie ma w nim kopania w klatę na basie ,jest to równo grajacy wzmacniacz tranzystorowy .Pamietam jak Squad 05 podjechał z Sugdenem Masterclass to była to podobna prezentacja ,bardzo mi się wtedy podobała ale tutaj jest chyba jeszcze równiej i bardziej gładko . Słuchaliśmy z odtwarzacza Pioneer zlampizowanego przez McGyvera ,nowa płyta Yello brzmiała świetnie .

Ale to wszystko nic....bo Marcin ma wyborny tor analogowy ,gramiak Avida ,wkładka Dynavectora DV 20X ,bardzo dobry preamp i tylko byłem ciekaw jak to gra .A wcześniej przecież słuchałem i znałem Dynavectora DV 10X z gramiakiem Kuzmy i tym samym preampem słuchając u Jacka (Acaj ).Dzwiek był genialny i tutaj Marcin wie dla mnie to dźwięk wieczoru ,spójność wybitna .Ostatnia płyta STAR WARS 2 płytowa zagrała wybornie .Orkiestra jak na żywo .Świetna wkładka ,świetny szlif nie ciągnie z rowka tyle trzasków i szumów jak moja wkładka ;-(

Sprzedając produkty w kraju to z tych cen można prowadzić działalność gospodarczą.

Natomiast gdybym chciał wejść na rynek zagraniczny z tymi samymi produktami wycena handlowa w oparciu o drabinkę posrednika/pośredników musi być zupełnie inna. Jeżeli będą w oficjalnej dystrybucji zagranicznej produkty 16Hz zapewne będą to inne produkty skonstruowane i wycenione dla zagranicznego dystrybutora.

W krajowych produktach przeznaczonych na rynek krajowy zwykle jest droższy wsad materiałowy w stosunku do cen detalicznych porównując to do zagranicznego produktu i to wielokrotnie wyższy..

Jak dotąd za granicą kupują 16Hz nasi rodacy którzy z konieczności wyjechali zarabiać pieniądze ,czasowo lub na stałe.

Rafał.M

U Ciebie nastąpiło kilka bardzo istotnych zmian akustycznych i komponentowo - kablarskich zatem ciekaw jestem jak Pawłowi (Rezysławowi ) i innym się spodoba . Mnie bardzo ,ostatnio nie mogłem wyjechać od Ciebie jak już gotowy byłem do ruszenia w trasę. System wybitnie przezroczysty .Dynamika ach ......daj mi te monobloki, kolumny takie mam i dcs'a także :-)

Grzegorzu a to taka ciekawostka na tegoroczne audio show

Cytat:

Firma Voice podczas tegorocznego Audio Video Show przygotował prawdziwą ucztę dla fanów zespołu The Beatles: odsłuchy albumu Magical Mystery Tour z taśmy analogowej. Do prezentacji wykorzystany zostanie magnetofon szpulowy Studer A807 oraz rarytas nad rarytasy - pierwsza kopia taśmy matki tego albumu (jest to kopia, z której tłoczono płyty analogowe, a więc jeszcze jeden krok bliżej wzorca) ! Niewiarygodne analogowe brzmienie sprawia, że odkrywamy ten materiał zupełnie od nowa. Dodatkowo o muzyce i samym zespole The Beatles opowie ich fan i największy znawca w Polsce, pan Piotr Metz. Przewidziano aż pięć pokazów, więc miejsca powinno starczyć dla każdego! (Stadion PGE Narodowy, Studio TV2)

Jak będę u Rogera to popytam o możliwość odsłuchu taśmowca

Edytowane przez gabler
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953165

problem w tym że na AVS się nie słucha bo nie ma na to warunków

Zastanawiam się często, po co w ogóle organizować tak prestiżową wystawę w tak marnych warunkach odsłuchowych ?

przecież większości ludziom tam przyjeżdżających powinno najbardziej zależeć na posłuchaniu jak dany sprzęt gra, a tu co? Jedynie mają pochodzić po wystawie i pooglądać?, no bo przecież jeśli brzmienia pod uwagę brać nie można...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953233

Dlaczego My Polacy nie potrafimy cieszyc się z tego co mamy? Potrafimy tylko narzekać i krytykować.Super, ze jest przynajmniej jedna taka impreza w naszym kraju. W niektórych pokojach da się cos posluchac, a odkąd impreza jest na Stadionie Narodowym, to jest jeszcze lepiej.

Pewnie, że do ideału daleko, ale jest możliwość zobaczenia masy sprzętu na zywo, spotkania sie z ciekawymi ludźmi, pasjonatami. Dodatkowo na wystawie zawsze poznaję jakieś ciekawe utwory warte posluchania.

Mi się wystawa podoba, ale żeby nie było za nudno, to jeżdżę co 2 lata.

Edytowane przez Akim03
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953398

Dlaczego My Polacy nie potrafimy cieszyc się z tego co mamy? Potrafimy tylko narzekać i krytykować.Super, ze jest przynajmniej jedna taka impreza w naszym kraju. W niektórych pokojach da się cos posluchac, a odkąd impreza jest na Stadionie Narodowym, to jest jeszcze lepiej.

Pewnie, że do ideału daleko, ale jest możliwość zobaczenia masy sprzętu na zywo, spotkania sie z ciekawymi ludźmi, pasjonatami. Dodatkowo na wystawie zawsze poznaję jakieś ciekawe utwory warte posluchania.

ale kto Ci mówi że nie potrafimy się cieszyć - po prostu stwierdzam że wystawa nie jest wykładnią dobrego brzmienia. Gdybym się nie cieszył to nie szedłbym.

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953430

czyli gdzie i kiedy?

Kable dają szlif, ale kablem systemu nie podniesiesz klasę wyżej, to zrobił Morel ellite z nową zwrotnicą... Czekam też na wygrzanie się zwrotnicy.

Łódź . Marcin możecie wpaść w tą sobotę lub niedzielę tj. 5-6 listopada. Jak coś to daj znać na pw.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953707

ale kto Ci mówi że nie potrafimy się cieszyć - po prostu stwierdzam że wystawa nie jest wykładnią dobrego brzmienia. Gdybym się nie cieszył to nie szedłbym.

Moje uwagi były ogólne, do wszystkich narzekajacych. Po prostu najłatwiej jest krytykować, a ja widzę więcej "+" dodatnich niż "+" ujemnych.

I ten powrót z AVS do domu, trochę przemyśleń, porownanie kwot, odpalenie swojego systemu i poczucie jak "To" dobrze gra... bezcenne :-)

Edytowane przez Akim03
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953838

To może napiszę inaczej,

właśnie my Polacy uczeni jesteśmy tego, żeby cieszyć się z tego co mamy, bo po co Polakowi zapewniać coś najlepszego.... Proszę źle tego nie odebrać- nie chodzi mi o to, że AVS to byle jaka impreza tylko, osobiście uważam, że organizatorzy takiej imprezy powinni się trochę bardziej postarać z zapewnieniem lepszych warunków odsłuchowych w pomieszczeniach, ale i sami wystawcy również, to powinno być priorytetem takiej wystawy.

Oczywiście, fajnie że w Polsce mamy tak dużą imprezę audio i ja nie narzekam, ale AudioShow jest już spory czas i z roku na rok powinny się pewne aspekty poprawiać, a nie stać w miejscu. Dopiero w tamtym roku był pewien przełom i przeniesienie części imprezy na Stadion co dało pozytywne skutki.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3953874

czekanie na nową Metallicę umila mi CD Leszka Możdżera "Komeda",

Szkoda że nie wyszło na vinylu

Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/490/#findComment-3954337
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.