Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z założeniem konta na FB.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

W celu odnalezienia kilku znajomych jeszcze ze szkoły podstawowej postanowiłem założyć konto na FB gdyż tylko tam można by ich odszukać .

W czym tkwi problem . Po przejściu paru linijek na ekranie umożliwiającym mi "utworzenie konta " konto to otrzymałem . W chwili kiedy zacząłem przeszukiwać bazę FB odnalazłem tych znajomych których szukałem i postanowiłem dołączyć ich do znajomych i wysłać im komunikaty z podaniem im adresu mailowego w celu nawiązania konkretnego kontaktu . W chwili dołączania drugiej osoby pojawił się głupi komunikat czy naprawdę o tą osobę mi chodzi , potem nastąpiło wylogowanie i FB zażądał o de mnie podania nr telefonu w celu potwierdzenia że jestem królikiem informując że na moim koncie są jakieś dziwne ruchy. Zdenerwowało mnie to i zignorowałem to i postanowiłem założyć inne konto z tego samego maila tylko o innej nazwie . Konto zostało utworzone procedura przeglądania konta ta sama i to samo w chwili dołączenia drugiej osoby ze znanych mi osób ten sam durny komunikat i wylogowanie . FB żąda w celu potwierdzenia że ja nie jestem wielbłądem numeru telefonu . Podałem im ten numer dostałem kod dostępu + odblokowane konto . Robię to samo szukam znajomych i teraz nawet bez dołączania myk to samo i następny ekran logowania tym razem poprosili mnie o selfie które zrobiłem i wysłałem im . Oczywiście komunikat na ekranie logowania że dostęp będzie dopiero po zweryfikowaniu selfie . No i dzisiaj niemiła niespodzianka . Twoje konto zostało zablokowane . W helpie że mogę się odwołać przesyłając foto i pisząc krótkie odwołanie. Takie bla bla bla . Czy jest szansa na kolejne podejście do założenia konta za jakiś czas z tego samego konta mailowego ?

Weź sobie znajdź babę, to może będziesz zakładał mniej bzdurnych tematów.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gratulacje dla FB za to, że w końcu weryfikację zakładających konta traktują poważnie. Oczywiście w opisywanej sekwencji działań widać, że blokada to robota automatu, ale zawsze to coś.

Jestem Europejczykiem.

@Piwo, a gdyby Cię prosili o dowód tożsamości też byś podał?

A prosili swego czasu.. może nadal to robią.

Parafrazując zdanie: "Nie ma cię w Internecie to znaczy, że nie istniejesz", w którym po jakimś czasie zastąpiono Internet nazwą Facebook

dla mnie nie istnieją ludzie, z którymi nie ma innej możliwości komunikacji niż przez FB lub produktach należących do tej samej firmy jak np. Instagram, Whatsapp itp.

Gdy mnie najdzie kiedyś chęć na ekshibicjonizm to pójdę do parku. ;)

Gość

(Konto usunięte)

Niepotrzebne mi są wasze niepoważne komentarze . Pytam czy dalsze próby zakładania konta będą nieskuteczne czy odpuścić temat ?

Od początku czułem niechęć do FB. Nigdy się nie zarejestrowałem

Sprawę traktuję poważnie . Potrzebuję nawiązać kontakt z kolegami z którymi urwał się dość dawno temu . FB traktuję tylko technicznie do odszukania znajomych z dawnych lat . Po nawiązaniu kontaktu zwijam się stamtąd .

Weź sobie znajdź babę, to może będziesz zakładał mniej bzdurnych tematów.

Jesteś niepoważny . Szukam znajomych z dawnych lat z którymi mój kontakt urwał się dość dawno dowiedziałem się że mają konta na fb .

FB traktuję technicznie do nawiązania kontaktu . Jeśli uda się nawiązać kontakt to spadam stamtąd . Jeśli nie to też. Kapisko ?

Gratulacje dla FB za to, że w końcu weryfikację zakładających konta traktują poważnie. Oczywiście w opisywanej sekwencji działań widać, że blokada to robota automatu, ale zawsze to coś.

Piszesz ogólnikowo . Ja zadałem pytanie i proszę o odpowiedź .

@Piwo, a gdyby Cię prosili o dowód tożsamości też byś podał?

A prosili swego czasu.. może nadal to robią.

Parafrazując zdanie: "Nie ma cię w Internecie to znaczy, że nie istniejesz", w którym po jakimś czasie zastąpiono Internet nazwą Facebook

dla mnie nie istnieją ludzie, z którymi nie ma innej możliwości komunikacji niż przez FB lub produktach należących do tej samej firmy jak np. Instagram, Whatsapp itp.

Gdy mnie najdzie kiedyś chęć na ekshibicjonizm to pójdę do parku. ;)

Też to słyszałem . Mało tego podobno żądają skanu kart płatniczych nie wiem czy z kartami to prawda bo takiej prośby nie wylosowałem, ale ten post nie jest odpowiedzią na moje pytanie .

Dalsze zakładanie kont przez tą samą osobe przypuszczalnie jest wbrew regulaminowi. Proszę się z nim zapoznać.

Istnieje prawdopodobieństwo, że jeżeli algorytmy wykryja próbę obejścia zareagują jeszcze radykalniej. Na moje oko trzeba mailowo dotrzeć do jakiegoś żywego człowieka u nich i wyjaśninić sytuację.

Jestem Europejczykiem.

Autor wątku nie pisze prawdy. Algorytmy Facebooka nie blokują ot tak każdego, kto zakłada konto. Musi być coś podejrzanego. Np. stockowe zdjęcie zamiast prawdziwego. Fałszywe dane w rodzaju np. James Bond, Marylin Monroe. Czasem dużo prywatnych wiadomości wysłanych do osób, które nie są znajomymi, np. 100 w ciągu godziny. To powoduje podejrzenie o spam. Jeszcze kilka podobnych przykładów moim zdaniem można znaleźć. Nasz kolega prawdy nie pisze. Skąd to przypuszczenie? Bo tylko martwi nie kłamią. ;)

Gość

(Konto usunięte)

Autor wątku nie pisze prawdy. Algorytmy Facebooka nie blokują ot tak każdego, kto zakłada konto. Musi być coś podejrzanego. Np. stockowe zdjęcie zamiast prawdziwego. Fałszywe dane w rodzaju np. James Bond, Marylin Monroe. Czasem dużo prywatnych wiadomości wysłanych do osób, które nie są znajomymi, np. 100 w ciągu godziny. To powoduje podejrzenie o spam. Jeszcze kilka podobnych przykładów moim zdaniem można znaleźć. Nasz kolega prawdy nie pisze. Skąd to przypuszczenie? Bo tylko martwi nie kłamią. ;)

Co może być podejrzanego ? Przez parę minut nie zdążysz nic zrobić . Zacząłem dołączać znajomego którego znam od lat . Po zablokowaniu pisało na ekranie że na kącie wykryto dziwne ruchy i tyle . Z choinki się urwałeś ? . Z niepoważnymi nie rozmawiam . Jeszcze raz coś w tym stylu napiszesz dostaniesz bana .

Gość

(Konto usunięte)

To przestań rozmawiać ze sobą. :D

Na wstawienie stockowego zdjęcia jako własne w profilu nie trzeba nawet minuty. ;)

Co masz na myśli stockowe zdjęcie ? . Żadnych nie wstawiałem bo mnie to nie kręci . Nie rozumiesz o co mi chodzi .

Może któryś ze starych "nowych" kolegów zgłosił problem z Twoim kontem?

Może masz zawirusowany komp i wysyła wiadomości do innych użytkowników, o których nawet nie wiesz?

Może podałeś nieprawdziwe dane, lub jakąś ich część i automat wykrył fałszywkę?

Może użytkownik o takich danych już istnieje?

Może coś spaprałeś w ustawieniach prywatności?

Możliwości może być tysiąc.

Gość

(Konto usunięte)

Na razie odpuszczam temat . Wyszedł efekt domina . Zlikwidowano mi jedną ze skrzynek mailowych z której zakładałem to nieszczęsne konto . Całe szczęście bo nie miałem na nim żadnych kontaktów mailowych . Tyle .

Gość

(Konto usunięte)

Łoł... a co to znaczy "zlikwidowani mi"? Jaki przełożenie na konto mailowe ma FB?

A widzisz !!!!.

Najwyraźniej ma .Jak się przyjrzeć to są naczynia połączone . Nie wnikam w szczegóły . Szkoda czasu i tyle .

Jak się przyjrzeć to są naczynia połączone . Nie wnikam w szczegóły . Szkoda czasu i tyle .

Jasne, lepiej propagować jakieś niedopowiedziane teorie spiskowe, do tego jeszcze "Smoleńsk k***", szczepionki powodują autyzm i kable grają... :D

Gość

(Konto usunięte)

Jasne, lepiej propagować jakieś niedopowiedziane teorie spiskowe, do tego jeszcze "Smoleńsk k***", szczepionki powodują autyzm i kable grają... :D

Nic nie wnosisz do tematu tylko wnosisz ferment .

Po nawiązaniu kontaktu zwijam się stamtąd

Niestety, to niemożliwe. Nie da się całkowicie zlikwidować swojego konta na FB, można je tylko zawiesić.

Gość

(Konto usunięte)

Niestety, to niemożliwe. Nie da się całkowicie zlikwidować swojego konta na FB, można je tylko zawiesić.

Ja na razie mam kłopoty z utrzymaniem tam konta . Na razie temat odpuszczam . Zawiesić nie zawiesić w każdym razie po fakcie znalezienia moich kumpli "zawiesić" i nie udzielać się wcale .

Kurna mnie reżim może posadzić za jazdę rowerem w niedozwolonych miejscach .

Kurna mnie reżim może posadzić za jazdę rowerem w niedozwolonych miejscach .

Ale jak ktoś nie planuje włamań ani oszustw, to może? ;)

Chyba może.

Jak ja.

Kiedyś, za namową mej Byłej (a zróbże to, zrob!) - wiedziony jakimś obowiązkiem (

Ale jak ktoś nie planuje włamań ani oszustw, to może? ;)

Pewno, że może. Niestety PiS wprowadził takie prawo, że nawet jeżeli Twój sąsiad planuje takie bezeceństwa to Ty również możesz znaleść się na celowniku będąc zupełnie niewinnym prawym obywatelem.

I przeszło to bez afer jak przy acta.

Gość

(Konto usunięte)

Pewno, że może. Niestety PiS wprowadził takie prawo, że nawet jeżeli Twój sąsiad planuje takie bezeceństwa to Ty również możesz znaleść się na celowniku będąc zupełnie niewinnym prawym obywatelem.

I przeszło to bez afer jak przy acta.

Można to krócej ująć

"KOWAL ZAWINIŁ "ROMA" POWIESILI "

A w planach mam podkop do banku!

No bez jaj, na to jesteś za leniwy Waść.

Zaśniesz po wykopaniu 0.5 metra ze szklaneczką w dłoni...

(bez urazy)

Co do twarzoksiązki myślimy tak samo.

Z innej beczki moja znajoma - nieprzyzwoicie atrakcyjna kobieta w wieku lat 30-stu paru założyła tam konto żeby odświeżyć znajomość z jakąś swoją psiapsiułką. Kobiety tak mają.

Wstawiła ze 3 zdjęcia - żadnych swobodnych póz, czy golizny. Normalne zdjęcia atrakcyjnej kobiety....

W ciągu 3 dni dostała ponad 1500 zaproszeń do grona znajomych. Z tego połowa od arabów z krajów wszelakich. Do tego masa zaczepek od pań lubiących panie. Oraz od pryszczatych nastolatków udających kobiety w celach co nie co zboczonych. Zwykłe internetowe ogiery z małym.... móżdżkiem stanowiły mniejszość. Normalnych nie stwierdzono.

Nie wierzyłem, ale pokazała mi konto. poczytałem. A poziom infantylności postów na FB (większości) bije nawet niektóre wątki na audiostereo ( w co mnie samemu trudno uwierzyć)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.