Skocz do zawartości
IGNORED

Bluesound Node 2i?

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, param napisał:

Kupiłem go za 1k , ale warto było

Nowy chyba ze 4 tysiaki kosztuje

3 minuty temu, muzaman napisał:

Ja jestem zadowolony z niego. Nie ociepla nie "schładza". Wypożycz i zrób test.

Zainteresuje się nim, cena jest jeszcze akceptowalna

Rozumiem, że jednak większość z was traktuje BSN jako transport. Z jakimi DAC-ami gracie? Czy po modzie zasilania dokładanie kolejnego klocka ma sens? Orientujecie się jaki sampling rate wyrzuca z siebie BSN po COAX? 24/96kHz?

Edytowane przez tajniakos

do Chorda Qutest prawie wszyscy na Head-Fi polecali toslink, spróbowałem Qed Reference i Wireworld Nova, różnica dość wyraźna na szklanym, do maliny USB powiedziałbym przepaść, nie próbowałem z Node ale myślę że też ma przyzwoite zegary i powinno być ok po toslinku

29 minut temu, tajniakos napisał:

Rozumiem, że jednak większość z was traktuje BSN jako transport. Z jakimi DAC-ami gracie? Czy po modzie zasilania dokładanie kolejnego klocka ma sens? Orientujecie się jaki sampling rate wyrzuca z siebie BSN po COAX? 24/96kHz?

Uważam że nie ma sensu dokładanie czegokolwiek poniżej 3 koła. Próbowałem:
- Topping Dx7Pro
- Matrix mini pro 2s
- Topping D70
- Topping D90 - i tu już coś słychać z poprawy, ale czy ta poprawa jest warta 3 koła ? Z perspektywy czasu chyba wolałbym dołożyć. Teraz myślę o R2R, a konkretnie Denafrips Ares II DAC.

Optyk jest ograniczony do 24/96, coaxial zaś maksymalnie może dać 24/192

Edytowane przez k4mil3k
11 minut temu, k4mil3k napisał:

Uważam że nie ma sensu dokładanie czegokolwiek poniżej 3 koła. Próbowałem:
- Topping Dx7Pro
- Matrix mini pro 2s
- Topping D70
- Topping D90 - i tu już coś słychać z poprawy, ale czy ta poprawa jest warta 3 koła ? Z perspektywy czasu chyba wolałbym dołożyć. Teraz myślę o R2R, a konkretnie Denafrips Ares II DAC.

Optyk jest ograniczony do 24/96, coaxial zaś maksymalnie może dać 24/192

Kamilek spróbuj coś z Audio Gd. Świetne klocki. Ewentualnie Black Dragona od Audiobyte. 

6 minut temu, szczypior88 napisał:

Kamilek spróbuj coś z Audio Gd. Świetne klocki. Ewentualnie Black Dragona od Audiobyte. 

Na razie snuje plany na zimę i wykopuje się ze zobowiązań bo w tym roku wreszcie skończyłem budowę garażu i wszystko co w okól ?
Sprzętu nawet nie włączyłem od czerwca ?

3 godziny temu, tajniakos napisał:

Ja używam jako DAC do BSN Musical FIdelity M6scd - różnica jest...delikatnie mówiąc - spora.

Edytowane przez TheOne2005

AT

Matko Bosko karmisz BSN DAC za 10k to nie moja liga w kontekście kosztów jakie mogę ponieść na audio. Powiem więcej łeb mojemu króliczkowi za którym miałem biec i tak ukręcił Kamil...

2 godziny temu, k4mil3k napisał:

Uważam że nie ma sensu dokładanie czegokolwiek poniżej 3 koła.

I tu temat DAC dla BSN zamykam ?

Jak będzie mi mało kupię CD i posłucham na CEC TL-51Z. Póki co progress brzmieniowy BSN po modzie zasilania jest taki, że nie bolę mnie uszy nawet przy dłuższym słuchaniu Tidal jest SUPER!

3 minuty temu, tajniakos napisał:

Matko Bosko karmisz BSN DAC za 10k to nie moja liga w kontekście kosztów jakie mogę ponieść na audio. Powiem więcej łeb mojemu króliczkowi za którym miałem biec i tak ukręcił Kamil...

Króliczek Cię znajdzie.....i wróciiii....? Tak już po prostu jest ?

Edytowane przez k4mil3k
3 godziny temu, k4mil3k napisał:

Na razie snuje plany na zimę i wykopuje się ze zobowiązań bo w tym roku wreszcie skończyłem budowę garażu i wszystko co w okól ?
Sprzętu nawet nie włączyłem od czerwca ?

Eeee no to jak ??? Opuszcza się kolega strasznie ?

5 minut temu, szczypior88 napisał:

Eeee no to jak ??? Opuszcza się kolega strasznie ?

Oj tam oj tam, ale było warto....Plan na ten rok i tak został wykonany z nadwyżką pomimo aktualnej sytuacji. Idzie zima to nadrobię ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )    Przechwytywanie.thumb.JPG.98aa2e859242d54c0d826e05b180e0f5.JPG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, k4mil3k napisał:

Oj tam oj tam, ale było warto....Plan na ten rok i tak został wykonany z nadwyżką pomimo aktualnej sytuacji. Idzie zima to nadrobię ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )    Przechwytywanie.thumb.JPG.98aa2e859242d54c0d826e05b180e0f5.JPG

Ukryta Zawartość

Piękna robota Mistrzu ? 
Dobra dość pieprzenia. Bierz się za liniowca jak obiecałeś bo ludzie Cię zlinczują w końcu ? 

P.S. Świetna maszyna w garażu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, jaxcek napisał:

Szacuneczek za zestaw szczotek

Szczotki jak szczotki ale ten kolorek  krwistej czerwieni na podłodze to mega pomysł i efekt pierwsza klasa ?

Godzinę temu, szczypior88 napisał:

Piękna robota Mistrzu ? 
Dobra dość pieprzenia. Bierz się za liniowca jak obiecałeś bo ludzie Cię zlinczują w końcu ? 

P.S. Świetna maszyna w garażu ?

Wstępnie dałem koledze tomanka tego ultra 9v przerabia na 5v(p-rką zeszliśmy do 6,6v i dalej ni hu hu hu;) i chce go troche zmodzić ,ten duzy kond na mundorfa  wiadomo ? ale mam jeszcze audio note casei 5szt i może by tam je gdzieś upchał ;))

Edytowane przez freju
51 minut temu, freju napisał:

Szczotki jak szczotki ale ten kolorek  krwistej czerwieni na podłodze to mega pomysł i efekt pierwsza klasa ?

Trochę offtopic, ale widziałem kiedyś zdjęcia od jednego z wykonawców podłóg polimerowych i na takiej czerwonej z logo konia miał postawione Ferrari, także ten tego, @k4mil3k poprzeczka zawieszona wysoko.

7 minut temu, jaxcek napisał:

Trochę offtopic, ale widziałem kiedyś zdjęcia od jednego z wykonawców podłóg polimerowych i na takiej czerwonej z logo konia miał postawione Ferrari, także ten tego, @k4mil3k poprzeczka zawieszona wysoko.

Wiesz...mam trójkę dzieci, żonę i całkiem dobrze mi z nimi....wole jednak szybkie kombi ?

• 2 tygodnie później...

Jestem po kilkudniowych odsłuchach bsn z modułem Kamilka i zasilaczem shanti. Takiej różnicy w dźwięku się nie spodziewałem. Wzmacniacz, który wystawiłem na sprzedaż chyba u mnie zostanie ? choć drugi który mam jeszcze nie został uruchomiony z nowymi zabawkami. Może przez weekend przepnę wzmaki i spróbuję na drugim, ale to co teraz uzyskałem jest jak dla mnie wystarczająco. Bsn+qutest+yaqin ms 90b+ dynki x18 i gra muzyka ?

Mam pewną prośbę do użytkowników moich modułów: pracuje nad własną stroną i rozwojem oferty i czy mogę Was prosić o zostawienie Waszej opinii o produkcie na stronie ?
Jeśli tak to zapraszam na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znajdźcie interfejs i zostawcie opinię.
Na razie opracowane są treści anglojęzyczne ale się tym nie przejmujcie, będą tłumaczenia więc zostawcie komentarz w naszym ojczystym języku ?
Z góry dziękuję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez k4mil3k
44 minuty temu, k4mil3k napisał:

Mam pewną prośbę do użytkowników moich modułów: pracuje nad własną stroną i rozwojem oferty i czy mogę Was prosić o zostawienie Waszej opinii o produkcie na stronie ?
Jeśli tak to zapraszam na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znajdźcie interfejs i zostawcie opinię.
Na razie opracowane są treści anglojęzyczne ale się tym nie przejmujcie, będą tłumaczenia więc zostawcie komentarz w naszym ojczystym języku ?
Z góry dziękuję.

Z przyjemnością stary to zrobię.
Czekam na Twoją liniówkę ? 

Ukryta Zawartość

JA już zrobiłem , i też czekam na liniówke bo jestem bliski rezygnacji z usbbridge sig i muszę mieć jakiś kozacki zasilacz żeby sie w 100% upewnić czy to jest moja droga ?

Montujecie te płytkę Kamila w nowych node2i?Mój ma 1 dzień i się zastanawiam jak się to pudełko rozkręca?Gwarancja oczywiście będzie nie ważna po zamontowaniu tej płytki,?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

• Pokaż nowe odpowiedzi