Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, rafal735r napisał:

Ale o co chodzi z tymi 5 latami? Bo z tego co zrozumiałem to 5 lat nie mamy prawa do niczego i po 5 latach też nie mamy prawa do niczego?? 

po 5 latach kiedy umowa przejdzie na czas nieokreslony możesz ja wypowiedzieć i zażądać usunięcia wpisów starszych niż 5 lat

w praktyce to raczej nie wystepuje, chyba ze koniecznie chcesz komus zrobić na złość:)

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, slawek.xm napisał:

zażądać usunięcia wpisów starszych niż 5 lat

(...) Zgoda [upoważnienie do korzystania z Utworu] jest nieodwoływalna.

Nie wiem czy ta nieodwoływalna zgoda jest zgodna z prawem autorskim.

Gość

(Konto usunięte)

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Podobno tylko administracja zna odpowiedzi na takie pytania? Lub podobne?

mysle ze kazdy mod zna odpowiedź a przynajmniej powinien skoro nalezy to do regulaminu forum

ale długo juz jestes na forum i po co Cię uświadamiac co do Twoich praw pare tysiecy wpisów popełniłes :)

W dniu 1.02.2019 o 11:06, rafal735r napisał:

Trochę dziwne że forum rozporzadza moimi zdjęciami i nie mam do nich prawa. Czy aby na pewno jest to zgodne? 

Na 90% tak. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ogólnie rzecz biorąc wszystko, co zamieszczasz na forum przestaje być Twoją własnością, i jako część forum, staje się własnością właściciela forum, a na dodatek staje się dostępne publicznie. Warto zdawać sobie z tego sprawę. Żeby później się nie dziwić, że ktoś zacytował i skomentował. Albo nie oczekiwać prawa do grzebania po cudzej własności.

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, szymon1977 napisał:

Ogólnie rzecz biorąc wszystko, co zamieszczasz na forum przestaje być Twoją własnością

Niby z jakiego powodu? To, że inni mają prawa do mojego Utworu (wpisu) nie oznacza, że ja je tracę.  Np. mogę umieścić ten sam własny wpis na wielu forach lub wydać książkę "Moja twórczość na audiostereo". Autorskie prawa osobiste są niezbywalne.

Prawdą jest że już dawno nie mamy nic do gadania. Google nas pilnuje, za naszą zgodą zresztą, bo inaczej nie będziesz mógł  korzystać z niczego od nich,  nie czytałem regulaminu forum, ale wnioskuje że także nasze zdanie się tu nie liczy.  Ktoś wyżej wspominał o okresie przejściowym 5 lat, nie tak dawno poprosiłem o usuniecie moich danych z pewnego sklepu w necie i dostałem potwierdzenie na maila, że to uczyniono,  założyłem konto, kupiłem jedną rzecz i podziękowałem., to jak to jest? Czy my mamy jeszcze coś do powiedzenia?

57 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

...nie czytałem regulaminu forum, ale wnioskuje...

To nie wnioskuj a przeczytaj.

58 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

...nie tak dawno poprosiłem o usuniecie moich danych z pewnego sklepu w necie i dostałem potwierdzenie na maila, że to uczyniono,  założyłem konto, kupiłem jedną rzecz i podziękowałem., to jak to jest?

Co innego dane osobowe, co innego dzieło.

Godzinę temu, JuG napisał:

Niby z jakiego powodu? 

Na podstawie typowego regulaminu dla typowego forum, którego znajomość i akceptację potwierdziłeś rejestrując się na tymże forum.

Gość

(Konto usunięte)
31 minut temu, szymon1977 napisał:

Na podstawie typowego regulaminu dla typowego forum, którego znajomość i akceptację potwierdziłeś rejestrując się na tymże forum.

Gdzie w Regulaminie jest mowa o tym, że "wszystko, co zamieszczasz na forum przestaje być Twoją własnością"?

27 minut temu, JuG napisał:

Gdzie w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest mowa o tym, że "wszystko, co zamieszczasz na forum przestaje być Twoją własnością"?

Nigdzie. Ale ja pisałem o "typowym regulaminie" , a nie o Regulaminie, na dodatek "ogólnie rzecz biorąc", a nie analizując konkretny przypadek. Na niektórych forach jest to wprost powiedziane, na innych z różnych przepisów prawie na to samo wychodzi. Właściciel a władający - w pewnych kwestiach nie robi to żadnej różnicy. A na wszystkich forach z grubsza wychodzi na to samo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Administratorzy
W dniu 30.01.2019 o 21:29, Filwoj napisał:

Czy nikogo nie wkurza, że 52% (zmierzyłem, policzyłem) okna przeglądarki nie służy do pisania i czytania na forum ??

Kiedy zjawi się "niewidoczny" przycisk do rozszerzenia kolumny tekstowej na całą szerokość przeglądarki ?

Proszę zmienić Styl na dole strony na Red Szeroki.

W dniu 31.01.2019 o 23:00, porlick napisał:

Czy wreszcie wiadomo, czemu są w jednym wątku różne wielkości czcionki???

To zrzut z tego wątku, tuż powyżej.

Opera na telefonie z Androidem.

W Chromie w ogóle nie da się powiększyć czcionki i pomimo ustawienia 140% wszędzie w watkach jest maczek, jak na przykładzie ze zrzutu, a w oknie pisania, litery po centymetr wysokosci.

Screenshot_2019-01-31-22-54-17.png

Zbadamy ten problem, napisz proszę do mnie na priv, aby nie umknęło.

W dniu 1.02.2019 o 11:45, toptwenty napisał:

Jako dowody w sprawie...

Kiedys pod każdym wpisem zamieszczony był adres IP autora. 

Those were the days.

Adresy IP w związku z ochroną danych są dostępne jedynie dla adminów/modów.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

4 minuty temu, dskrzypczak napisał:

Adresy IP w związku z ochroną danych są dostępne jedynie dla adminów/modów.

Dobrze, że w swoim czasie pozapisywałem sobie adresy IP niektórych interesujących forumowiczów - na czarną godzinę.

• Administratorzy

Wybaczcie, byłem na urlopie. Napiszcie proszę czy forum działa w miarę stabilnie, czy nadal zamula coś?

• Administratorzy

Tak, wróciłem tylko z urlopu i już jakieś 504 mieliśmy przez chwilę. Analizujemy logi. Dziś jest bardzo duży ruch już o tej porze, więc maszyna może nie dawać rady.

W tej chwili:

212 UŻYTKOWNIKÓW, 13 ANONIMOWYCH, 2721 GOŚCI

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Dobrze, że w swoim czasie pozapisywałem sobie adresy IP niektórych interesujących forumowiczów - na czarną godzinę.

Ten niejakiego @pietrzak musiał ci się wydać dziwnie znajomy.   :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy

Wyłączyłem jedną rzecz. Powinno szybciej teraz chodzić. Prośba o zgłaszanie jakby znów muliło.

Padło pytanie kilka postów wcześniej.

Co z rozszerzeniem tekstu w postach?
Przez chwilę było to możliwe.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

12 godzin temu, dskrzypczak napisał:

Proszę zmienić Styl na dole strony na Red Szeroki.

Zmieniłem styl, proporcje wykorzystania się nie zmieniły. Zmieniły się tylko kolory, tło jest jasne.

Wojtek

• Administratorzy

To zależy od rozdzielczości ekranu. Ja mam FullHD i na Red Szeroki obszar postów jest sporo szerszy. Na mniejszych rozdzielczościach różnica będzie mniejsza, bo zwykły Red zajmuje proporcjonalnie więcej. W tej chwili pracujemy nad innymi rzeczami. Filtry w ogłoszeniach są właśnie kończone, bo o to prosiło najwięcej osób.

• Administratorzy

Wróciły filtry w ogłoszeniach. Zapraszamy do testowania.

6 godzin temu, dskrzypczak napisał:

To zależy od rozdzielczości ekranu.

Nie koniecznie i nie o to chodzi.
Pamiętasz sposób rozszerzania na poprzednim silniku?
Tekst postów na szerokość całego ekranu była dostępna po kliknięciu krzyżyka.

Jakieś chyba 2 tygodnie temu wprowadzono rozszerzenie na cały ekran na parę dni,
działało na wszystkich "stylach" bez problemu.

Tak więc nie jest to sprawa rozdzielczości.
Napisz w czym rzecz, nie wygląda mi to na problem techniczny. 
Bez tego też można żyć ale czemu by nie można żyć wygodnie skoro jest taka możliwość ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.