Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.03.2019 o 02:00, Zbig napisał:

Brawo Hubi!

Niestety czekając na mecz zasnąłem na kanapie i obudziłem się na migawki i wywiad ze zwycięzcą. Dobranoc Państwu ?

Zbudź się jeżu, zbudź!!!

Za chwilę zaczyna się mecz Hurkacza (na Polsacie cośtam).

Jestem Europejczykiem.

No cóż, tym razem Hurkacz dał dupy. Grał jakiś przymulony, zero agresji. Słabo.

A w następnej rundzie ten Bazilaszwili spokojnie do ogrania. Szkoda.

Tym razem Hurkacz swoim spokojem zabił sam siebie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

No cóż, tym razem Hurkacz dał dupy. Grał jakiś przymulony, zero agresji. Słabo.

A w następnej rundzie ten Bazilaszwili spokojnie do ogrania. Szkoda.

To może tak wyglądało na tle tenisowej wścieklizny prezentowanej przez FA-A.  Bardziej doświadczony zawodnik rozjechał by go jak żabę.  Hubert chyba trochę zbyt sztywno trzymał się przyjętej taktyki, z drugiej strony uważam że nie powinien na tym etapie dawać się wciągać w grę w stylu bum-bum, bo nabierze złych nawyków, które zgubiły wielu młodych obiecujących tenisistów.  FA-A jak będzie dalej tak grał, niczego specjalnie wielkiego nie osiągnie.

Wystarczyło trochę gościa przycisnąć. Hurkacz ma problem z zagrywaniem piłek tak z połowy kortu, wtedy nie ma za bardzo pomysłu co z nimi zrobić. Zauważyłem to już w poprzednich meczach i dziś to się tylko potwierdziło.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Wystarczyło trochę gościa przycisnąć. Hurkacz ma problem z zagrywaniem piłek tak z połowy kortu, wtedy nie ma za bardzo pomysłu co z nimi zrobić. Zauważyłem to już w poprzednich meczach i dziś to się tylko potwierdziło.

Pewnie, że wystarczyło, tylko to było jak nakładanie kagańca wyszczerzonemu dobermanowi ?

Hubertowi jeszcze brakuje doświadczenia, wiele rzeczy musi dopracować.  Ile on meczów rozegrał w ATP Tour?

No właśnie w tym problem, że Hurkacz pozwolił mu urosnąć - nie założył tego kagańca wtedy, gdy się jeszcze dało.

Faktem jest, że miał trochę pecha bo w końcówce pierwszego seta Ogierowi zaliczono dwie autowe piłki i ten tie-break psychicznie Kanadyjczyka podbudował, facet przestał się bać. A był wystraszony jak cholera.

Jestem Europejczykiem.

21 godzin temu, Zbig napisał:

Hubertowi jeszcze brakuje doświadczenia, wiele rzeczy musi dopracować.  Ile on meczów rozegrał w ATP Tour?

To prawda, ale inna prawda jest taka, że jeśli teraz nie wykorzysta umiejętnie tych swoich "5 minut" i nie pójdzie za ciosem w sensie regularnego wygrywania z wyżej rozstawionymi od siebie to nic z jego kariery nie będzie. Z drugiej strony wszystko zależy od oczekiwań - jeśli chce być w ścisłej czołówce światowej i wygrywać ważne turnieje, to musi czynić stałe postępy i rozwijać się...i niech nie będzie dla niego wzorem Janowicz, bo to jest przykład tenisisty, który w sposób "perfekcyjny" zmarnował te swoje "5 minut".

Szkoda tego meczu z Felixem, mimo, że Hubert zagrał słabiej to przy większym szczęściu mógł wygrać, zwłaszcza tiebreak 1. seta. Felix już w ćwierćfinale, Djokovic odpadł, nawet finał wydaje się realny. W ogóle w ćwierćfinałach jest czterech młokosów, postępująca zmiana warty. Będziemy tęsknić niedługo za czasami 4 tytanów-herosów, bo wśród tej młodzieży nie widać takich dominatorów. 

Edytowane przez audiofan01

Tymczasem nasza Gwiazda tenisa po zakończeniu kariery postanowiła zostać celebrytką.
Taniec z gwiazdami, a teraz nawet próbuje szczęścia jako wokalistka. Płyty z pewnością się sprzedadzą, a przecież trzeba z czegoś żyć. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nigdy nie wątpiłem, że ma talent do parcia na kasę. 

Ukryta Zawartość

5 minut temu, soundchaser napisał:

Tymczasem nasza Gwiazda tenisa po zakończeniu kariery postanowiła zostać celebrytką.
Taniec z gwiazdami, a teraz nawet próbuje szczęścia jako wokalistka. Płyty z pewnością się sprzedadzą, a przecież trzeba z czegoś żyć. ?

Ukryta Zawartość

O kurde... Sabrina lepiej śpiewała ?

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

11 minut temu, soundchaser napisał:

Ukryta Zawartość

To śpiewanie to tylko jednorazowy strzał w duecie z Woźniacką z okazji pożegnalnej imprezy w Krakowie więc bez przesady. 

No ale to typowo polskie, ktoś odniósł w życiu sukces to trzeba mu d.....ć. Przypomnij jeszcze jak to olała igrzyska i jak jej sukcesy to nic nie znaczą w porównaniu ze skokami narciarskimi i będziemy mieli komplet malkontenctwa:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
9 godzin temu, audiofan01 napisał:

No ale to typowo polskie, ktoś odniósł w życiu sukces to trzeba mu d.....ć

A broń Panie Boże...po prostu rozśmieszyło mnie to. ?

Przypomnij jeszcze jak to olała igrzyska

No niestety tej plamy z historii wymazać się nie da.

i jak jej sukcesy to nic nie znaczą

Tego nie kwestionuję. Jak na razie Pani Agnieszka jest polską najwybitniejszą tenisistką w historii tej dyscypliny.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

A broń Panie Boże...po prostu rozśmieszyło mnie to. ?

Rozśmieszenie wyraziłeś tymi słowy:

Nigdy nie wątpiłem, że ma talent do parcia na kasę

Faktycznie, nic dyskredytującego:)

32 minuty temu, audiofan01 napisał:

No tak, bo niby po co po zakończeniu kariery pcha się do telewizji?
Może by jakąś szkółkę tenisową założyła z prawdziwego zdarzenia.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

No tak, bo niby po co po zakończeniu kariery pcha się do telewizji?
Może by jakąś szkółkę tenisową założyła z prawdziwego zdarzenia.

Jasne, najlepiej zaszyć się w mysiej dziurze.Jest młoda, póki co nie ma dzieci. Ostatnie 15 lat życia spędziła na walizkach, chce się po prostu trochę zabawić, odreagować, a nie od razu ( po zaledwie kilku miesiącach ) wpadać w nowe obowiązki i odpowiedzialności. Na wszystko przyjdzie jeszcze czas, o tę szkółkę zapytaj za kilka lat, może najpierw chce np. mieć dzieci? Poza tym, prawie wszystko co osiągnęła zawdzięcza sobie, rodzinie i kilku prywatnym osobom. Poważni sponsorzy firmowi pojawili się wraz z sukcesami, a na starcie był tylko Krauze. Rzadkością też jest w tym świecie, że podatki płaci w Polsce, jak dla mnie nie ma wielkich zobowiązań wobec ojczyzny i jeśli cokolwiek zrobi dla polskiego tenisa to wyłącznie z dobrej woli i pasji. O czymś w rodzaju akademii tenisa często wspominała i pewnie coś takiego stworzy. Oczywiście jest oszczędną Krakuską więc  będzie szukała wsparcia finansowego bo w to że sama bezinteresownie wyda tylko i wyłącznie własną kasę to też nie wierzę ale też nie mam oto pretensji w końcu ona to nie skala Billa Gates'a

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Kolega po prostu szczerze zazdrości ?

A tymczasem Felix szaleje.  Przyznam że wygranej z Borną to się nie spodziewałem.

22 minuty temu, Zbig napisał:

,A tymczasem Felix szaleje.  Przyznam że wygranej z Borną to się nie spodziewałem.

Któryś z komentatorów powiedział o nim, że on w zasadzie jest bliski albo już jest na swoim topie umiejętności. Teraz pytanie czy to wystarczy na bycie topowym zawodnikiem przez najbliższe kilkanaście lat. Myślę, że nie, bo tak w zasadzie niczym wybitnym nie zachwyca, nie ma nic co by go wyróżniało. Bo ani serwis ( choć szybki krótki ruch ręki jest dość charakterystyczny), ani poszczególne rodzaje uderzeń nie zapadają w pamięci. Po prostu całokształt bez słabych elementów daje wyniki oraz szybkość i młodość, w kolejnych latach jeszcze dojdzie doświadczenie. To tak jakby w F1 wygrać kwalifikacje nie bijąc rekordu w żadnym sektorze. Co innego Hurkacz, mimo, że kilka lat starszy ma jeszcze sporo do poprawienia i do swojego topu mu stosunkowo daleko ale też jest zagadką czy ten jego top, jak go już osiągnie, wystarczy np. na czołową 10-tkę? Serce mówi, że tak ale rozum ma wątpliwości:)

Edytowane przez audiofan01

Kurde, Łukasz znowu robi podwójne błędy w najważniejszych momentach, najpierw serwując by wygrać mecz, potem by nie przegrać. Wszystkie jego wspaniałe zagrania w trakcie meczu psu na budę jak w tych najważniejszych momentach ręka drży:(

• 2 tygodnie później...

w live ranking jest 99. gdyby „pykła” Pliskovą to będzię 88. i to już jest stabilna setka na ten rok, potem kolejne cele, a przecież ma niespełna 18 lat i jeśli jej nie przegrzeją to mamy następczynię Radwańskiej na wiele lat

44 minuty temu, audiofan01 napisał:

gdyby „pykła” Pliskovą

gdyby....

Trzymam kciuki, ale do pierwszej dziesiątki droga jeszcze daleka. A bez tego, to żadna następczyni

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

w live ranking jest 99. gdyby „pykła” Pliskovą to będzię 88. i to już jest stabilna setka na ten rok, potem kolejne cele, a przecież ma niespełna 18 lat i jeśli jej nie przegrzeją to mamy następczynię Radwańskiej na wiele lat

Ona ma całkiem spore szanse aby ten turniej wygrać.  Wszystkie rozstawione już odpadły, w tym dwie za sprawą Igi.   Na drodze została Kristina Pliskova, która ostatnio gra coraz słabiej, wypadła z pierwszej setki, a mączka nie jest jej ulubioną nawierzchnią.  W finale najprawdopodobniej Polona Herzog, która specjalizuje się w mączce, ale też już powoli schodzi ze sceny, ostatni turniej WTA wygrała 7 lat temu...

43 minuty temu, Less napisał:

gdyby....

Trzymam kciuki, ale do pierwszej dziesiątki droga jeszcze daleka. A bez tego, to żadna następczyni

Bardzo daleka i bliska zarazem.  Jeżeli ona jest  w stanie seryjnie przechodzić zawodniczki z połowy pierwszej setki, to może w kilka miesięcy zebrać punkty pozwalające wskoczyć do pierwszej 30, a wtedy ma gwarantowane rozstawienie we wszystkich turniejach łącznie ze szlemami i przestaje być kelnerką w pierwszych rundach.  To daje zawodnikowi ogromny komfort.  Oraz bardzo pokaźną kasę.

Nie oglądałem meczu z Kuzniecową ale Swieta musiała odwalić niezłą kaszanę żeby przegrać z Kristiną. Szkoda, bo liczyłem na mecz Kuzi z Igą=„ Matka” z „córką”. Teraz droga otwarta do wygrania całego turnieju= pierwszy krok do elity WTA?

Włączyłem tv przy stanie 3:0 w drugim secie ale nie było już za bardzo czego oglądać.  Pliskova była tak złomotana, że już było widać, że jedynie marzy o tym aby ten mecz się skończył.

Iga szaeje póki co. I tak trzymać do końca!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Tak. Mentalnie jest słabiutka. A to jak wiadomo - klucz do sukcesu. Zwłaszcza w tenisie. To nie Hercog wygrała, a nasza przegrała. Młoda jeszcze jest i zapewne okrzepnie w tej mierze (psychika).

Za 3-4 lata okiaże się. Tenisowo już jest spokojnie na poziomie pierwszej pięćdzisiątki (moim zdaniem). Jeśli będzie tak dalej, to może rywalizować z najlepszymi.

Pamiętam, że w zaeszłym roku, jej gra podobała mi się znacznie mniej. Dziś, momenntami było super. Choć Polona, to nie mega gwiazda.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Tylko żeby nie przejęła schematu Radwańskiej - jak najwięcej ugrać, jak najwięcej punktów, w byle jakich turniejach, olewać ważne imprezy za które nie płacą...bo bez jej talentu nic nie osiągnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.