Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  103 członków

Gato Audio Klub
IGNORED

Gato Audio Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam wysoką jakość tzw "obsługi klienta" Gato-Audio.

U mnie, w 2020, naprawa Amp-150 przebiegła bardzo sprawnie. Plus bezpłatna wymiana panelu górnego i automatyczne przedłużenie gwarancji.

Później, jak sprzedałem amp-150 i kupowałem monobloki pwr-222 na rynku wtórnym w Szwajcarii, poprosiłem ich o informację, czy sprzedawca jest rzeczywiście pierwszym właścicielem. Potwierdzili szybciutko. 

Jednym zdaniem - obsługa Gato-Audio jest super.

U mnie już Gato Audio DIA 250s NPM już ponad tydzień w domu więc wypada mi coś napisać..tym bardziej, że coś zmieniłem 🙂 Kolumny to nadal Wharfedale Linton ale zmieniłem kable głośnikowe z Albedo Monolith Monocrystal na Luna Gris. ( kabel zasilający to TMR Ramses II PC 1 ). Są to oczywiście moje subiektywne odczucia...Kabel Albedo Monolitj Monocrystal sprawdzał się u mnie wraz z Musical Fidelity M6i, który ciut dociążał brzmienie, a Albedo gra bardzo neutralnie, rozdzielczo. Z Gato DIA 250s NPM, który moim zdaniem także gra neutralnie trochę się te cechy zdublowały i brakowało mi dociążenia. Kolumny, które posiadam moim zdaniem są dość przezroczyste tj. grają tak jak reszta toru. Po zmianie na kable głośnikowe Luna Gris ( czyli zamiana srebra na miedź ), system zagrał tak jakbym wymienił i wzmacniacz i kolumny 🙂 Wiedziałem, że wymiana kabli daje zmiany ale żeby aż takie...Wiadomo, że każdy lubi inny dźwięk więc nie sugerujcie się moim " lubieniem" ale po zmianie kabli uzyskałem większą soczystość dźwięku, bas stał się obszerniejszy, wokal stał się dociążony. Luna Gris nie grają tak szczegółowo jak Albedo ale w moim systemie grają tak jak lubię. Obrazy dźwiękowe może nie są tak mocno szczegółowe ale źródła pozorne są wyraźne, wokalista jest na środku pomiędzy kolumnami i muzyki słucha się jako całości. Wg. mnie zarówno wzmacniacz jak i kolumny, które na ten moment posiadam są podatne na różne zmiany...., a jakie kto zmiany lubi to już każdego indywidualna sprawa ale na pewno warto kombinować. Na koniec dodam, że Albedo to nie jest zły kabel ale o kompletnie innej charakterystyce niż Luna...po prostu są kompletnie inne..:-)

Edytowane przez kaziu106
W dniu 16.02.2023 o 08:24, kaziu106 napisał:

U mnie już Gato Audio DIA 250s NPM już ponad tydzień w domu więc wypada mi coś napisać..tym bardziej, że coś zmieniłem 🙂 Kolumny to nadal Wharfedale Linton ale zmieniłem kable głośnikowe z Albedo Monolith Monocrystal na Luna Gris. ( kabel zasilający to TMR Ramses II PC 1 ). Są to oczywiście moje subiektywne odczucia...Kabel Albedo Monolitj Monocrystal sprawdzał się u mnie wraz z Musical Fidelity M6i, który ciut dociążał brzmienie, a Albedo gra bardzo neutralnie, rozdzielczo. Z Gato DIA 250s NPM, który moim zdaniem także gra neutralnie trochę się te cechy zdublowały i brakowało mi dociążenia. Kolumny, które posiadam moim zdaniem są dość przezroczyste tj. grają tak jak reszta toru. Po zmianie na kable głośnikowe Luna Gris ( czyli zamiana srebra na miedź ), system zagrał tak jakbym wymienił i wzmacniacz i kolumny 🙂 Wiedziałem, że wymiana kabli daje zmiany ale żeby aż takie...Wiadomo, że każdy lubi inny dźwięk więc nie sugerujcie się moim " lubieniem" ale po zmianie kabli uzyskałem większą soczystość dźwięku, bas stał się obszerniejszy, wokal stał się dociążony. Luna Gris nie grają tak szczegółowo jak Albedo ale w moim systemie grają tak jak lubię. Obrazy dźwiękowe może nie są tak mocno szczegółowe ale źródła pozorne są wyraźne, wokalista jest na środku pomiędzy kolumnami i muzyki słucha się jako całości. Wg. mnie zarówno wzmacniacz jak i kolumny, które na ten moment posiadam są podatne na różne zmiany...., a jakie kto zmiany lubi to już każdego indywidualna sprawa ale na pewno warto kombinować. Na koniec dodam, że Albedo to nie jest zły kabel ale o kompletnie innej charakterystyce niż Luna...po prostu są kompletnie inne..:-)

To ja poproszę takie kabelki do siebie na sprawdzenie. Zaraz je przebadam bo różnicy nigdy nie słyszałem. Przy zmianie głośnikowych? Porównywalne do zmiany wzmacniacza lub kolumn? Nie wierzę🙂

W dniu 16.02.2023 o 08:16, kriskris22 napisał:

Potwierdzam wysoką jakość tzw "obsługi klienta" Gato-Audio.

U mnie, w 2020, naprawa Amp-150 przebiegła bardzo sprawnie. Plus bezpłatna wymiana panelu górnego i automatyczne przedłużenie gwarancji.

Później, jak sprzedałem amp-150 i kupowałem monobloki pwr-222 na rynku wtórnym w Szwajcarii, poprosiłem ich o informację, czy sprzedawca jest rzeczywiście pierwszym właścicielem. Potwierdzili szybciutko. 

Jednym zdaniem - obsługa Gato-Audio jest super.

Serwis spoko ale co wy tak naprawiacie te wzmacniacze? Ja osobiście lubię młode wschodzące firmy audio i rzyczę im sukcesu ale o swoich doświadczeniach z tym producentem nie będe wam pisał. 
Moją uwagę przykuł amp 150 bo jest świetny i opis pasuje do moich wymagań ale jeszcze się waham.

Edytowane przez Marek K.
W dniu 14.02.2023 o 19:32, kaaapa napisał:

Gato wymieniło mi wzmacniacz na nowa sztukę, że świeżej produkcji. W międzyczasie zamówiłem to wykończenie lambo.

fajnie "na żywo" wygląda dekiel w kolorze Lambo ?

5 minut temu, Zbi_Rek napisał:

fajnie "na żywo" wygląda dekiel w kolorze Lambo ?

Wygląda inaczej niż standardowe wykończenia. Mam jeszcze te folie na tym panelu, ale widać że ten panel podobny jest do wykończenia metalic.

Na żywo prezentuje się świetnie, zdjęcia tego efektu nie oddają😉

3 minuty temu, kaaapa napisał:

Wygląda inaczej niż standardowe wykończenia. Mam jeszcze te folie na tym panelu, ale widać że ten panel podobny jest do wykończenia metalic.

Na żywo prezentuje się świetnie, zdjęcia tego efektu nie oddają😉

stąd moje pytanie 🙃

kusi mnie aby mango/Lambo wybrać dla PRE - 1, żeby złamało klasyczną czerń dekli rezydujących PWR-ów 😎

7 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

stąd moje pytanie 🙃

kusi mnie aby mango/Lambo wybrać dla PRE - 1, żeby złamało klasyczną czerń dekli rezydujących PWR-ów 😎

To może być fajne połączenie, z drewnem raczej by się gryzło, ale czerń myślę że się zagra.

8 godzin temu, LOBO_M napisał:

To może być fajne połączenie, z drewnem raczej by się gryzło, ale czerń myślę że się zagra.

8 godzin temu, LOBO_M napisał:

Na to właśnie liczę

Napisałem do Gato, pytając jak wygląda zestawienie "Lambo" w środku "Black" po bokach i odwrotnie 😇

19 godzin temu, Marek K. napisał:

To ja poproszę takie kabelki do siebie na sprawdzenie. Zaraz je przebadam bo różnicy nigdy nie słyszałem. Przy zmianie głośnikowych? Porównywalne do zmiany wzmacniacza lub kolumn? Nie wierzę🙂

Serwis spoko ale co wy tak naprawiacie te wzmacniacze? Ja osobiście lubię młode wschodzące firmy audio i rzyczę im sukcesu ale o swoich doświadczeniach z tym producentem nie będe wam pisał. 
Moją uwagę przykuł amp 150 bo jest świetny i opis pasuje do moich wymagań ale jeszcze się waham.

No może z efektem zmiany kolumn i wzmacniacza przesadziłem 🙂🤔 ale zmiana jest bardzo odczuwalna. Fakt, że dynamika i sposób grania głównie na linii kolumn pozostał ale zmienił się balans tonalny. Bas stał się bardziej sprężysty, średnica jest lekko dosłownie leciutko ( szczególnie słychać to na wokalach) uprzywilejowana. Co do wysokich tonów jest ich mniejsza rozdzielczość ale też jest ok. Tak porównując jeden do jeden to w Albedo gra równiej bardziej rozdzielczo, a Luna Gris tak jakby lekko dodaje soczystości w dźwięku takiego napompowania. Tak jak już pisałem obydwa kable są dobre jednak prezentują odmienne granie. Albedo łączyłbym z już gęstymi wzmacniaczami, a Lunę Gris tam gdzie brakuje dociążenia. Ps. w ostatnim czasie miałem okazję posłuchać Luna Mauve....no cóż szkoda że taka droga ( droga dla mnie oczywiście gdyż każdy ma swój budżet 🙂)...ale tak w skrócie i w jednym zdaniu to... analogowa barwa gdzie jak dla mnie nic nie brakuje. Gra gdzieś pomiędzy Luną Gris i Albedo choć barwę i nasycenie zdecydowanie ma bliżej Grisa choć gra naturalniej...jak to gdzieś kiedyś wyczytałem w jednym z testów...Mauve trochę naśladuje gramofon.... choć nie bierzcie tego aż tak dosłownie co bym znowu nie przesadził...tak czy siak z tych trzech dla mnie oczywiście subiektywnie w moim systemie gra najlepiej....czas zbierać budżet 🧑‍🎄🧑‍🎄 ps. co do Twojego zdania, że chcesz te kable to...uderzaj do dystrybutora Audio Atelier z Wrocławia. Bardzo miło wspominam z Nimi współpracę i kabel jak najbardziej można za free wypożyczyć. Nie wiem czy akurat Tobie Gris przypadnie do gustu... ale spróbować warto, a  jeśli posiadasz budżet to proponuję także dla porównania Mauve 🙂

Edytowane przez kaziu106
25 minut temu, kaziu106 napisał:

No może z efektem zmiany kolumn i wzmacniacza przesadziłem 🙂🤔 ale zmiana jest bardzo odczuwalna. Fakt, że dynamika i sposób grania głównie na linii kolumn pozostał ale zmienił się balans tonalny. Bas stał się bardziej sprężysty, średnica jest lekko dosłownie leciutko ( szczególnie słychać to na wokalach) uprzywilejowana. Co do wysokich tonów jest ich mniejsza rozdzielczość ale też jest ok. Tak porównując jeden do jeden to w Albedo gra równiej bardziej rozdzielczo, a Luna Gris tak jakby lekko dodaje soczystości w dźwięku takiego napompowania. Tak jak już pisałem obydwa kable są dobre jednak prezentują odmienne granie. Albedo łączyłbym z już gęstymi wzmacniaczami, a Lunę Gris tam gdzie brakuje dociążenia. Ps. w ostatnim czasie miałem okazję posłuchać Luna Mauve....no cóż szkoda że taka droga ( droga dla mnie oczywiście gdyż każdy ma swój budżet 🙂)...ale tak w skrócie i w jednym zdaniu to... analogowa barwa gdzie jak dla mnie nic nie brakuje. Gra gdzieś pomiędzy Luną Gris i Albedo choć barwę i nasycenie zdecydowanie ma bliżej Grisa choć gra naturalniej...jak to gdzieś kiedyś wyczytałem w jednym z testów...Mauve trochę naśladuje gramofon.... choć nie bierzcie tego aż tak dosłownie co bym znowu nie przesadził...tak czy siak z tych trzech dla mnie oczywiście subiektywnie w moim systemie gra najlepiej....czas zbierać budżet 🧑‍🎄🧑‍🎄 ps. co do Twojego zdania, że chcesz te kable to...uderzaj do dystrybutora Audio Atelier z Wrocławia. Bardzo miło wspominam z Nimi współpracę i kabel jak najbardziej można za free wypożyczyć. Nie wiem czy akurat Tobie Gris przypadnie do gustu... ale spróbować warto, a  jeśli posiadasz budżet to proponuję także dla porównania Mauve 🙂

Aha, no ciekawe z tymi kablami. Moje kolumny obecnie czekają na nowy wzmacniacz a co to będzie to sam się zastanawiam. Może wezmę kolejne sztuki na odsluch domowy ale czy to będzie Gato czy coś innego, cholera wie. Większość wzmacniaczy ze swojej list już miałem. Kolumny FM-8 zostawiam sobie tak poprostu jako drugie małe. Ciekawe tylko co siedzi w tych kablach bo podobne są do Arini. Czy to kabelek za 5zł czy własny wyrób?

Kable są robione w Kanadzie przez firmę Luna Cables. Co do tego co w nich siedzi i jak jest zdobione...nie wiem:) poza tym co wiem z internetu:).. mnie ich brzmienie na tą chwilę w moim systemie odpowiada. Fakt że jestem w trakcie zmiany  kolumn więc zobaczymy jak będzie:) ...a i korci mnie może kiedyś Gato Audio DIA 400s NPM... ale to może kiedyś... choć tu takie nieskromne pytanie....  miał ktoś okazję bezpośredniego porównania DIA 250s NPM vs 400s NPM w kwestii brzmienia?.... takie tam pytanie na przyszłość 🙂....

Edytowane przez kaziu106
W dniu 18.02.2023 o 21:54, Zbi_Rek napisał:

stąd moje pytanie 🙃

Na pewno będzie się wyróżniał w tłumie naszej elektroniki. Dla mnie wygląda świetnie 👌

Mam nową gwarancję na wzmak, pięć miesięcy do przodu jestem😉

5 minut temu, Silver_85 napisał:

Nie wiem czy ktoś już wrzucał. Pojawiły się nowe monitory. 

https://www.gato-audio.com/eu/pm-2.html

Nie wrzucali, ale widzieli 😌

PM 2 i PM 6 (refurbished cabinet) są w ofercie, już co najmniej od grudnia '22

19 minut temu, Silver_85 napisał:

A to gdzieś mi umknęło. Wczoraj na facebooku mi wyskoczyło , że są do posłuchania w Audio On. 

Widziałem fb, ale jeszcze na stronie nie wycenili w pln

Był temat już właśnie chyba pod koniec roku poruszony.... mają jakąś ilość starych skrzyń z modelu PM-2 - dlatego ta akcja ze sprzedażą.

Bądź co bądź cena fajna za tak ładny monitorek 😉

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

Teraz patrzę i temat PM-2 był już tutaj opisywany w sierpniu 2022 ( post  #1052 )

A  w temacie Gato to mam do oddania DIA-250S NPM w całym fabrycznym komplecie - walnut (cena dla forum trochę niższa)

https://www.olx.pl/d/oferta/gato-audio-dia-250s-npm-streamer-dac-xlr-wzmacniacz-gwarancja-orzech-CID99-IDKUlwx.html?bs=olx_pro_listing

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

Hmm jak to jest z tymi nowymi klockami od Gato? Kojarzę że już bodajże w listopadzie miały wyjść pierwsze sztuki dla ludzi z pre-ordera, potem przesunęli na chyba styczeń a na stronie wciąż jest promka że gdy zamówi się teraz to będzie trochę taniej ale czas oczekiwania to 3-4 miesiące.
Czy są już pierwsze osoby które otrzymały pierwsze sztuki? Ktoś wie jak długo jeszcze będzie ta promka? Może się skuszę na PRE-1 i PPA-1 ale dopiero za miesiąc miałbym na to środki

• 3 tygodnie później...

Z uwagi, że udało się uzbierać troszkę budżetu to idę oczko wyżej w związku z tym informacyjnie gdyby ktoś szukał mam na sprzedaż Gato Audio DIA 250s NPM kolor czarny....i jak sprzedam to będę szukał Gato Audio DIA 400s NPM ( kolor bez znaczenia ) gdyby ktoś był chetny na kupno to zapraszam. Stan oczywiście idealny, jeszcze około dwóch lat gwarancji. Cena na tą chwilę 9500. PS. gdyby ktoś miał na sprzedaż zadbaną DIA 400s NPM poproszę o informację 😉  aha. widzę, że na jednym z portali jest na sprzedaż DIA 400s...czy u producenta idzie przeprowadzić upgrade do wersji NPM? jeśli tak wiecie może jaki to koszt?

Edytowane przez kaziu106
3 minuty temu, kaziu106 napisał:

Z uwagi, że udało się uzbierać troszkę budżetu to idę oczko wyżej w związku z tym informacyjnie gdyby ktoś szukał mam na sprzedaż Gato Audio DIA 250s NPM kolor czarny....i jak sprzedam to będę szukał Gato Audio DIA 400s NPM ( kolor bez znaczenia ) gdyby ktoś był chetny na kupno to zapraszam. Stan oczywiście idealny, jeszcze około dwóch lat gwarancji. Cena na tą chwilę 9500. PS. gdyby ktoś miał na sprzedaż zadbaną DIA 400s NPM poproszę o informację 😉  aha. widzę, że na jednym z portali jest na sprzedaż DIA 400s...czy u producenta idzie przeprowadzić upgrade do wersji NPM? jeśli tak wiecie może jaki to koszt?

Tak, Gato robi upgrade - NPM to 765 EUR.

Ja będę chciał zrobić upgrade mojego leciwego PRD-3S ale mam cichą nadzieję, że będzie można dostać (nowy) NPM-2 z Tidal Connect, na którym mi bardzo zależy.

6 minut temu, kaziu106 napisał:

3 minuty temu, kriskris22 napisał:

Tak, Gato robi upgrade - NPM to 765 EUR.

Ja będę chciał zrobić upgrade mojego leciwego PRD-3S ale mam cichą nadzieję, że będzie można dostać (nowy) NPM-2 z Tidal Connect, na którym mi bardzo zależy.

Nie skusisz się na PRE - 1 ?

Edytowane przez Zbi_Rek
14 minut temu, kriskris22 napisał:

PRE-1 z DACiem i NPM to "jedyne" 6375 EUR. Więc to nie jest kwestia "skuszę się / nie skuszę się".

no cóż...

masz PWRy ?

Edytowane przez Zbi_Rek
  • 4 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.