Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel wpływający na brzmienie

J.Jerry

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, bogdan_ napisał:

cyt na przykład jasność, szczegółowość, czystość.

Myślisz że te określenia to określenia fachowe? Ja pytałem o kryteria techniczne a nie handlową poezję.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12 minut temu, Lech36 napisał:

Myślisz że te określenia to określenia fachowe? Ja pytałem o kryteria techniczne a nie handlową poezję.

Musisz kiedyś zrozumieć Leszku, że musisz zmienić podejście aby zrobić wysokiej klasy sprzęt. Więcej słuchać, sprawdzać, mniej pisać no i trochę pokory. Taki fachowiec jak Grzegorz a potrafi powiedzieć, że są lepsi od prrzewodów od niego.

W trakcie usuwania konta.

49 minut temu, bogdan_ napisał:

Na kiepskich kablach byłby nienajlepszy dźwięk, każde dziecko o tym wie.

Nooo...

Kable musiałyby być bardzo kiepskie- np gdyby miały problem z przewodzeniem prądu, albo bardzo luźne wtyki...

20 minut temu, bogdan_ napisał:

Taki fachowiec jak Grzegorz a potrafi powiedzieć, że są lepsi od prrzewodów od niego.

Jeżeli w sprawie w dziale kable on stwierdza że są lepsi od niego to wszystko wskazuje na to że jego fachowość nie jest na najwyższym poziomie a raczej na bardzo niskim ;-). 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, haile napisał:

Razi tylko ze sie podpiera tytulem naukowym wciskajac kit.

To zrozumiałe. Bez naukowego tytułu byłby mniej wiarygodny, a co za tym idzie obroty spadłyby na pysk. ?

1 hour ago, bogdan_ said:

Na kiepskich kablach byłby nienajlepszy dźwięk, każde dziecko o tym wie.

Dokladnie. Tylko dzieci moga uwierzyc w te bzdety.

53 minutes ago, bogdan_ said:

chodzi o wrażenia subiektywne , cyt na przykład jasność, szczegółowość, czystość.

Czyli zludzenia.

49 minut temu, Lech36 napisał:

Ja pytałem o kryteria techniczne a nie handlową poezję

Czemu handlową? Ja nie handluję a też potrafię różnicować szczegółowość, czy czystość brzmienia po zmianie kabla.

Teraz, soundchaser napisał:

Ja nie handluję

Możliwe, nie mam wiedzy w tym zakresie. 

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Czemu handlową?

Bo ta poezja nie ma nic wspólnego z techniką.

9 minutes ago, soundchaser said:

Ja nie handluję a też potrafię różnicować szczegółowość, czy czystość brzmienia po zmianie kabla.

Tak Ci sie tylko wydaje. I to jest wlasnie zludzenie.

11 minutes ago, soundchaser said:

też potrafię różnicować szczegółowość, czy czystość brzmienia po zmianie kabla.

Chcesz powiedziec, ze niektore kable brudza dzwiek, albo w jakis magiczny sposob moga wycinac pewne szczegoly z jakiejs piosenki? 

To co one maja jakis procesor dzwieku wbudowany w siebie?

18 minut temu, soundchaser napisał:

Bez naukowego tytułu byłby mniej wiarygodny, a co za tym idzie obroty spadłyby na pysk.

W Polsce suplementy diety mające rzekome lecznicze działanie też często reklamują ludzie przedstawiający się jako lekarze i można domniemywać że często nimi są choć te działania reklamowe są robione tylko dla pieniędzy.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Tak...Ty wiesz lepiej ode mnie czy ja handluję. ?

Nie trzeba handlować, można wzmacniać handel.

19 minutes ago, soundchaser said:

potrafię różnicować szczegółowość, czy czystość brzmienia po zmianie kabla.

Tak Ci sie tylko wydaje. I to jest wlasnie zludzenie

Teraz, Lech36 napisał:

W Polsce suplementy diety mające rzekome lecznicze działanie też często reklamują ludzie przedstawiający się jako lekarze i można domniemywać że często nimi są choć te działania reklamowe są robione tylko dla pieniędzy.

Dokładnie. Dlatego np. Lewandowski reklamuje boski napój izotopowo-energetyczny Oshee, chociaż jest to zwykła woda o smaku rozpuszczonych landrynek. ?

Teraz, Uchatek napisał:

Tak Ci sie tylko wydaje. I to jest wlasnie zludzenie

Tak...Ty wiesz lepiej co mi się wydaje. ?

3 minutes ago, Lech36 said:

Ciekawe czy oni sami je polykaja, czy tylko wciskaja innym.

Dokładnie. Dlatego np. Lewandowski reklamuje boski napój izotopowo-energetyczny Oshee, chociaż jest to zwykła woda o smaku rozpuszczonych landrynek. ?

Lewandowski nie jest lekarzem tylko znanym piłkarzem.

13 minut temu, Uchatek napisał:

Tak Ci sie tylko wydaje. I to jest wlasnie zludzenie.

Sam piszesz, żeby sprawdzać jeżeli coś słychać, a sam bez sprawdzania stawiasz diagnozę? Czy to nie jest ta hipokryzja, o której wspominałem?

6 minut temu, Lech36 napisał:

Nie trzeba handlować, można wzmacniać handel.

Wiesz, że to działa w dwie strony? Też możesz wzmacniać handel firm, które są dalekie od hi-endu twierdząc jak wiele rzeczy nie ma znaczenia ? Tak można spekulować bez końca.. a do czego to prowadzi? Do niczego..

2 minutes ago, soundchaser said:

?

No pewnie. Dowiedzialem sie tego z Twoich wpisow o zludzeniu Dopplera?

3 minutes ago, Lech36 said:

A moze to tylko zludzenie ?

6 minutes ago, soundchaser said:

.

Skad wiesz? Badales sklad, czy znowu Ci sie cos wydaje?

4 minuty temu, Lech36 napisał:

No i dlatego reklamuje nic nie warte płyny dla sportowców i innych aktywnych ruchowo ludzi.

6 minutes ago, Adam_85 said:

Sam piszesz, żeby sprawdzać jeżeli coś słychać, a sam bez sprawdzania stawiasz diagnozę? Czy to nie jest ta hipokryzja, o której wspominałem?

? 

Skad wiesz ze nie sprawdzalem? Juz wiem ze masz zdolnosci nadprzyrodzone i slyszysz wplyw izolacji, ale o jasnowidzeniu jeszcze nic nie pisales.

No i dlatego reklamuje nic nie warte płyny dla sportowców i innych aktywnych ruchowo ludzi.

A kto ma je reklamować?

Zenek z bazaru, co handluje pietruszką?

6 minut temu, Adam_85 napisał:

Też możesz wzmacniać handel firm, które są dalekie od hi-endu twierdząc jak wiele rzeczy nie ma znaczenia

Pewnie że mogę. Ma to dla Ciebie jakieś znaczenie? Dla mnie wzmacniacze marketingowi są bez znaczenia.

3 minuty temu, Uchatek napisał:

Skad wiesz ze nie sprawdzalem?

Niech Kolega, który twierdzi, że ma jakieś różnicy po danej czynności potwierdzi, że u niego byłeś i dokonałeś wszelkich niezbędnych technicznie poprawnych pomiarów ?

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Pewnie że mogę. Ma to dla Ciebie jakieś znaczenie? Dla mnie wzmacniacze marketingowi są bez znaczenia.

Ma to dla mnie znaczenie w kontekście tego czego wymagasz od innych, a co sam sobą prezentujesz. Zaprzeczasz sobie czy nie? Rzucasz oskarżenie/spekulujesz, że ktoś coś robi, ale sam robisz to samo... ale o co chodzi, gdzie jest ukryta kamera?

5 minut temu, porlick napisał:

A kto ma je reklamować?

Zenek z bazaru, co handluje pietruszką?

Jak najbardziej jakaś gwiazda sportu. A Ty znów coś opacznie zrozumiałeś, że się tak rzucasz? ?
Dyskutujemy o tym, że aby coś się dobrze sprzedało to musi być poparte reklamą kogoś znanego i z wiedzą w danym temacie, a zaczęło się od doktora z tytułem naukowym. ?

Moja córka jest farmaceutką. Mówiła mi, że w środkach z apteki, nie będących lekami (bo te podlegają surowym rygorom), najważniejsze jest, by nie mogły zaszkodzić.

Znaczy to, że substancja czynna, o ile taka jest, jest w śladowych ilościach- wtedy są one bezpieczne.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

A Ty znów coś opacznie zrozumiałeś, że się tak rzucasz? ?

Że zapytam grzecznie:

Ocipiałeś?

2 minuty temu, Uchatek napisał:

A kto mu uwierzy ???

Sounchaser?

W wiele audiovoodów uwierzył.

Godzinę temu, Uchatek napisał:

No pewnie. Dowiedzialem sie tego z Twoich wpisow o zludzeniu Dopplera?

Uchatek jak ci nie wstyd... soundchaser wykazał już przecież że Doppler to głupek bez osłuchania i od teraz dawny efekt Dopplera nazywa sie:

Złudzenie Soundchaser'a.

I prosze więcej nie popełniaj takich gaf. Hahaha

2 godziny temu, haile napisał:

no jak nie jak sie chwali, ze jest pracownikiem naukowym PW:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to zupelnie ok, ze wsadza drogie komponenty. Za cos trzeba kasowac te kilkadziesiat tys. Razi tylko ze sie podpiera tytulem naukowym wciskajac kit.

Tam jest napisane, gdzie i kiedy zrobił doktorat, nie gdzie pracuje. I nie on się podpiera tytulem, tylko ten, kto robi z nim wywiad. Zresztą wywiad jest komiczny i są to same banialuki, poczynając od prób dowiedzenia się jak to się zostaje doktorem po te kable kończąc i świadczy raczej o przeprowadzającym niż o Grzegorzu, który wie, do kogo mówi ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nagrywamy.com

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Po tym co tutaj wypociłeś przez ostanie kilka stron stwierdzam, że jesteś kompletnie niewiarygodny ?

38 minut temu, malikali napisał:

Po tym co tutaj wypociłeś przez ostanie kilka stron stwierdzam, że jesteś kompletnie niewiarygodny ?

Dopiero teraz? To już nastąpiło w czasie jak padła deklaracja o słyszeniu zmian w dźwięku na skutek wymiany bezpiecznika sieciowego.

40 minut temu, Lech36 napisał:

Dopiero teraz? To już nastąpiło w czasie jak padła deklaracja o słyszeniu zmian w dźwięku na skutek wymiany bezpiecznika sieciowego.

To był wtedy niewiarygodny, a teraz jest kompletnie niewiarygodny, bo realne zjawiska uznaje za złudzenie, czyli kompletnie zatarta granica pomiędzy złudzeniem, a realnymi zmianami. Należałoby zadać teraz pytanie, jak słyszący mogą wnioskować słyszenie czegoś, skoro kwestionują te realne zjawiska? Skoro im się wydaje, że to tylko złudzenie to wydawać się też może słyszenie kabli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.