Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, jezz napisał:

Czyli ci co nie głosowali na PO to według ciebie ciemny lud?

J. Kurski wyraźnie określił jaka to grupa. To ci do których skierowana jest TVP. Czy są w niej ci co nie głosowali na PO tego nie wiem ;-). Przecież określenie "ciemny lud" to nie mój pomysł. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 minuty temu, Lech36 napisał:

J. Kurski wyraźnie określił jaka to grupa. To ci do których skierowana jest TVP

Czyli ciemny lud to ten co ogląda TVP a potem głosuje na PIS?

3 minuty temu, jezz napisał:

Pamiętaj, że piszesz w tym momencie także o swoich znajomych.

Ja szanuję swoich znajomych nawet jak z jakichś przyczyn od nich najczęściej niezależnych trafiliby do w/w grup społecznych. To się niestety w życiu zdarza. Nie każdy ma przywilej dojenia z kasy państwowej. Większość musi ciężko pracować żeby kasę napełniać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

4 minuty temu, Mysza 13 napisał:

Czy już zgłoszony ?

Napisz do odpowiednich organów to może sie dowiesz.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Ja szanuję swoich znajomych nawet jak z jakichś przyczyn od nich najczęściej niezależnych

Z przyczyn od siebie niezależnych głosowali na PIS? To ciekawe, zmusili ich siłą?

Teraz, jezz napisał:

Tak to określił Kurski, możliwe że się przejęzyczył, choć wątpię bo to była wypowiedź nieoficjalna (tzw. "na stronie") przypadkiem przez kogoś zarejestrowana ;-).

2 minuty temu, jezz napisał:

To ciekawe, zmusili ich siłą?

Rozdawnictwem.

26 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Za PO nigdy nie było chleba po 7-8 PLN, tona węgla 500 PLN max, nie było podatku cukrowego itd.
Sąsiadka dostała 12zł rewaloryzacji, dostała 13stą rentę za to lekarstwa ma już droższe o 30%, czynsz o prawie 20%, czeka ile więcej zapłaci za prąd itd...
Piszesz o minimalnej pensji, wiesz ile ludzi zostanie zatrudnionych na 3/4 etatu i to przez państwowe instytucje...
Myślisz że pieniądze biorą się z ustaw?  Kasa to wynik pracy a nie ustaleń rządzących.
Piszesz o bezrobociu, ciekawe jakby wyglądało gdyby wszyscy którzy wyjechali wrócili. Co zresztą gdzieś tam po drodze kampanii zostało obiecane przez PiS. Bezrobocie nie zmalało bo przybyło miejsc pracy, to ludzie jej szukający wyjechali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A 2 mln Ukraińców według lemingozy to turystycznie tu przyjeżdża, 

U mnie jest i za 15 chleb ale za 2 zł też kupi 

Średnia w Warszawie to coś koło 6 tyś brutto ,za PO było 3 tys więc wzrost razy 2 A i tak brakuje pracowników 

Generalnie brednie wypisujesz że szkoda gadać. 

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Mysza 13 napisał:

Właśnie pytałem ,,organa"..

Pomogę ci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Tak to określił Kurski

Niestety twoja teoria nie sprawdza się przy wyborach z 2015.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Rozdawnictwem.

Wcześniej pisałeś o nich coś innego. Często zmieniasz zdanie. Albo temat:)

Teraz, jezz napisał:

W Grecji też się długo nie sprawdzała aż nadeszła ta chwila prawdy.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

A 2 mln Ukraińców według lemingozy to turystycznie tu przyjeżdża, 

U mnie jest i za 15 chleb ale za 2 zł też kupi 

Średnia w Warszawie to coś koło 6 tyś brutto ,za PO było 3 tys więc wzrost razy 2 A i tak brakuje pracowników 

Generalnie brednie wypisujesz że szkoda gadać. 

Taaa... dwa razy wzrosła a inflacja to pryszcz... średnia wzrosła po to by się nie okazało że Ci z 500+ mają większe dochody od pracujących ...

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
10 minut temu, jezz napisał:

To jest genialny wpis...Tylko nie wiem , po co ten ,,?"

Nagrodzony ,,pucharkiem" - oczywiście

1 minutę temu, jezz napisał:

A to zupełnie inny temat?

W Polsce PiS "buduje" drugą "Grecję", choć na polskich zasadach rodem z mienionego socjalizmu czyli potocznie "komuny".

12 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Taaa... dwa razy wzrosła a inflacja to pryszcz... średnia wzrosła po to by się nie okazało że Ci z 500+ mają większe dochody od pracujących ...

To byś miał euro po 8 a jest po 4 

56 minut temu, Lech36 napisał:

W Polsce PiS "buduje" drugą "Grecję", choć na polskich zasadach rodem z mienionego socjalizmu czyli potocznie "komuny".

Pisałem, że lubisz zmieniać temat.

Godzinę temu, Mysza 13 napisał:

To jest genialny wpis...Tylko nie wiem , po co ten ,,?"

Nagrodzony ,,pucharkiem" - oczywiście

Godzinę temu, jezz napisał:

24 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Siła nabywcza pieniądza, mówi Ci coś?

Ta zawsze maleje ,chyba że deflacja ,ważniejsza jest siła nabywcza przeciętnego obywatela. 

Przecinki dokleja się do słowa poprzedzającego a nie następującego! I tak wiemy że jesteś tylko trollem w robocie. Myślisz że tego nie widać? Piszesz strasznie prymitywnie, no tak na miarę swojej inteligencji... 

"Tynk pożera dźwięk" 747

7 godzin temu, dulon184 napisał:

Wertuję sobie netowe gazety i Cisza w temacie decyzji trybunału - mała litra jest celowa.

Moim zdaniem gazety powinny być pełne wszelkiej maści prawników . A tu Cisza..

Mocno to zastanawiając .

jak wszelkiej masci dziennikarze i prawnicy chcą edukować społeczńtwo nie przedstawiając opini prawnych w tej sprawie.

Chyba że cosik jest na Rzeczy.

Bo szukałeś nie tam, gdzie trzeba.

Trzeba było szukać w wiadomościach kulinarnych. Ja znalazłem taki tytuł:

"Osobista kucharka Prezesa dała głos."

Jestem Europejczykiem.

Nie jestem trollem, jestem głosem rozsądku w gąszczu kłamstw i manipulacji ,tylko PiS może ocalić Polskę w obecnej formie, chyba że chcecie stany zjednoczonej Europy i rząd centralny w Berlinie. 

55 minut temu, caleb66 napisał:

Nie jestem trollem, jestem głosem rozsądku w gąszczu kłamstw i manipulacji ,tylko PiS może ocalić Polskę w obecnej formie, chyba że chcecie stany zjednoczonej Europy i rząd centralny w Berlinie. 

Pewnie, że bym chciał Stanów Zjednoczonych Europy. Wreszcie może by ceny poszły w dół ,zarobki w górę, a takie struktury jak wymiar sprawiedliwości, policja, oświata, służba zdrowia, transport publiczny etc. zaczęłyby  działać normalnie. Myślę, że to marzenie  prawie każdego Polaka . Nasi fachowcy tzn. lekarze, nauczyciele inżynierowie są tacy sami jak w całej europie - część z nich jest lepsza, część z nich jest gorsza, ale "w całości" są podobni jak gdzie indziej (np. chirurg trzymając się zawodowych standardów obetnie nogę tak samo w Paryżu, jak  Warszawie). Problem tylko w tym że w Paryżu pozwala się pracować, a w Warszawie robi się wszystko, żeby ta praca była możliwie mało efektywna i męcząca dla pracownika, a przy tym Opłacana tak nisko, że nie pozwala na utrzymanie się z jednego etatu.  Jesteśmy od bardzo wielu lat źle rządzeni i w tym leży cały problem; PiS jest tylko kulminacją tego, co było dotąd. Trzeba jednak przyznać, że PiS zdemoralizował społeczeństwo chyba bardziej niż druga wojna światowa; tedy obowiązywały standardy świnia vs porządny człowiek, a teraz dzięki twórczym działaniom naszych władców ta granica się zaciera I jest  to daleko większy dramat niż sprawy gospodarcze

Rząd centralny mógłby być gdziekolwiek,  byleby dobrze rządził.

Edytowane przez Pasqual
4 godziny temu, caleb66 napisał:

Średnia w Warszawie to coś koło 6 tyś brutto

No to straszna nędza w tej Warszawie za PiSu skoro w 2014 średnia pensja wynosiła w stolicy 8182 zł.

Godzinę temu, caleb66 napisał:

Caleb66 i głos rozsądku, dobre, dobre ;-))).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.