Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Z jakim znowu ursusem???

pier**lisz jak zwykle w stylu Pytona delfickiego (a właściwie bieszczackiego), typowe mędzenie starego zgreda. Pa.

To, że ty nie pamietasz to nie moja wina ale to nie powód zebyś kolejny raz pokazywał swoje chamstwo.

No jak widać kulturalny młodzieniec jato_747 jsk zwykłe  odpowiedział na pytanie?

3 godziny temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest prywatna, niezależna  stacja i sobie moze zatrudniac i zwalniać kogo chce??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
8 godzin temu, xajas napisał:
10 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:
Tz. jak pracować nad zwiększeniem obrotu? Obrót nie zależy tylko od tego jak my o niego zadbamy i od wprowadzonych ustaw.To tak nie działa.

Nie, tak to nie dziala emoji6.png

Celem jest zwiekszenie ZYSKU a nie OBROTU.
Zwiekszenie obrotu nie jest rownoznaczne z zwiekszeniem zysku.

To podstawy

Więc co należy zrobić w celu zwiększenia zysku?

Bardzo mnie to ciekawi bo parę biznesów w życiu prowadziłem. Chciałbym wiedzieć gdzie można było poprawić rentowność?

17 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 8 godzin temu, xajas napisał:
10 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:
Tz. jak pracować nad zwiększeniem obrotu? Obrót nie zależy tylko od tego jak my o niego zadbamy i od wprowadzonych ustaw.To tak nie działa.

Nie, tak to nie dziala emoji6.png

Celem jest zwiekszenie ZYSKU a nie OBROTU.
Zwiekszenie obrotu nie jest rownoznaczne z zwiekszeniem zysku.

To podstawy

I tak dla uniknięcia jałowej dyskusji, jeśli nie prowadziłeś żadnego sklepu, knajpy czy choćby budki z hot-dogami to wiesz... darujmy sobie ?

14 godzin temu, jezz napisał:
22 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Porównaj sobie notowania innych banków. I zobacz czym że to się różni od innych banków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobrze, to co te dwa wykresy mówią?

Ano to, że inne banki mają praktycznie takie same notowania w przeciągu 5 lat. To nie jest efekt wsadzonych na kierownicze stanowiska wybrańców PiS.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Bo Kowalskiego najłatwiej okraść dokładając nowy podatek do paliwa i energii.
Czasami czytałem wpisy: " mnie nie obchodzi ile kosztuje benzyna bo nie mam samochodu ".
To samo dotyczy 500+..." Co mnie to obchodzi przecież to nie z mojej kieszeni tylko państwo daje " czasami nawet, że to PiS daje.

Dlatego należałoby skończyć z płaceniem podatków i ubezpieczeń za pracownika przez pracodawcę. Gdyby pracownik dostał całą sumę brutto (jaka podwyżka!), a potem musiał odprowadzić podatki i ubezpieczenia, to w końcu przejrzałby na oczy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Więc co należy zrobić w celu zwiększenia zysku?

Bardzo mnie to ciekawi bo parę biznesów w życiu prowadziłem. Chciałbym wiedzieć gdzie można było poprawić rentowność?

Obnizyc koszty wlasne w relacji do ceny sprzedazy

Przyklad:

Koszty wlasne: 10€

Cena sprzedazy: 9€ (tak, sa takie sytuacje, ze koszty wlasne przerastaja cene sprzedazy -> niekalkulowane, nieoczekiwane kozty wlasne). Do kazdej sztuki doplacasz 1€!

Sprzedaz 10 sztuk -> obrot = 90€ -> zysk = -10€ (czyli straty)  

Sprzedaz 20 sztuk -> obrot = 180€ -> zysk = -20€ (czyli straty)

Podwoiles obrot ale takze i straty!  

Musisz zejsc z kosztami wlasnymi ponizej ustalonej ceny sprzedazy (albo pdniesc cene sprzedazy powyzej ustalonych kosztow wlasnych), to wtedy oplaca sie zwiekszac obrot

Edytowane przez xajas

I tak dla uniknięcia jałowej dyskusji, jeśli nie prowadziłeś żadnego sklepu, knajpy czy choćby budki z hot-dogami to wiesz... darujmy sobie

A ha?.

Ale jesli ty prowadziłeś budkę z hot dogami to pezeciez możesz opowiedzieć. Czlowiek uczy się cale życie a jeśli opowie fachowiec to tym bardziej.

Ano to, że inne banki mają praktycznie takie same notowania w przeciągu 5 lat. To nie jest efekt wsadzonych na kierownicze stanowiska wybrańców PiS.

Ale ja nic nie pisałem o wybrańcach PIS.

Poza tym to akurat wrzuciłeś bank PKO BP.

Sprawdź kto tam jest prezesem i kiedy został powołany na stanowisko.

Możesz też sprawdzić gdzie wcześniej  pracował 

Jak już wybierasz sobie amunicję to chociaż nie strzelaj sobie z niej w kolano bo to pewnie boli.

I uważasz oczywiście, ze za jego kadencji nic w tym banku się nie zmieniło?

20 minut temu, xajas napisał:

Przyklad:

Cena sprzedazy: 9€ (tak, sa takie sytuacje, ze koszty wlasne przerastaja cene sprzedazy -> niekalkulowane, nieoczekiwane kozty wlasne). Do kazdej sztuki doplacasz 1€!

Musisz zejsc z kosztami wlasnymi ponizej ustalonej ceny sprzedazy (albo pdniesc cene sprzedazy powyzej ustalonych kosztow wlasnych), to wtedy oplaca sie zwiekszac obrot

Ale żeś sobie wybrał przykład.

Są też towary w sklepie ktore sprzedaje sie w zasadzie bez marzy.

Ale jak ktoś ma tylko jeden towar to slaby sklep jest. 

19 minut temu, xajas napisał:

Przyklad:

Czyli np. obniżyć wynagrodzenie ekspedientce, wyłączyć jej ogrzewanie i zakręcić wodę.
Piszesz wyliczenia na podstawie matematyki z 4 klasy podstawówki.
Rzadko kiedy sprzedawałem coś po niżej opłacalności, chyba że np. zbliżał się koniec terminu ważności.
Albo produkt był ewidentnie chybionym i nikt go nie chciał.
Jednym z produktów jaki właściwie przynosił straty to jednorazowe "reklamówki' a właściwie torebki plastykowe. Pomysłodawca wpadł na pomysł by te woreczki sprzedawać w celu ograniczenia ich zużycia i co za tym idzie zanieczyszczenia środowiska. Ja kupowałem 100 takich woreczków po 7pln netto a na kasie miałem je po 10groszy szt. Moja marża wynosiła 3grosze, z czego musiałem oczywiście odprowadzić vat i podatek dochodowy. Policz sobie jaki to ja biznes miałem na tych woreczkach. I najciekawsze jest to, że hipermarkety nie miały takiego obowiązku. Ludzie myśleli, że ja już nie wiem na czym mam zarabiać i kroję ich nawet na nic nie wartych woreczkach bo zawsze je dostawali za darmo. Pewnie myśleli, że ja też je mam za friko.
I miało to jeszcze inny skutek, mianowicie część klientów się po prostu była obrażona jak dowiadywali się, za każdy woreczek muszą zapłacić a do tej pory mieli marcheweczkę do woreczka, pietruszkę do nowego woreczka i jeszcze cytrynki do nowego woreczka i to wszystko razem żeby było w kupie do jeszcze jednego woreczka.

Jak się domyślałem prawdopodobnie nie prowadziłeś żadnego biznesu detalicznego bezpośrednio z klientami.

41 minut temu, jezz napisał:

Ale jak ktoś ma tylko jeden towar to slaby sklep jest. 

Czasami "towarem" jest cos takiego jak elektrownia -> jedna sztuka = 1 miliard €

Nie wszystkie towary sprzedaje sie w sklepie.

Hot Dogow nie sprzedaje, ale za to elektrownie

14 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Piszesz wyliczenia na podstawie matematyki z 4 klasy podstawówki.
Rzadko kiedy sprzedawałem coś po niżej opłacalności, chyba że np. zbliżał się koniec terminu ważności.
Albo produkt był ewidentnie chybionym i nikt go nie chciał.

Redukowanie pojec "obrotu" i sprzedazy produktow do sprzedazy towaru w sklepach (do biznesu detalicznego) to tez myslenie na poziomie 4 klasy podstawowki

Edytowane przez xajas

Przyklad

Poland’s PGE is one of Europe’s most fossil fuel intensive energy firms. Coal makes up around 90% of its electricity generation. It’s been investing around PLN 28bn ($7.2bn, €7bn) to build three new coal power plant units, acquire the Polish coal assets of France’s EDF, and upgrade its existing fleet to meet air quality standards.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Less napisał:

Dlatego należałoby skończyć z płaceniem podatków i ubezpieczeń za pracownika przez pracodawcę. Gdyby pracownik dostał całą sumę brutto (jaka podwyżka!), a potem musiał odprowadzić podatki i ubezpieczenia, to w końcu przejrzałby na oczy.

?

16 godzin temu, Riczi75 napisał:

Cena ropy spadła na świecie bo Pis tak chciał ?

W latach 1998-2000 paliwo kosztowało na stacjach po około 2zł . Teraz cena hurtowa ropy najniższa od 1986 r a cena na stacjach w okolicy 3.50. Ile w tym podatku ? 

O ceny to tutaj jak najmniej chodzi ?

O piękny wykres i interpretacje  bardziej.

16 godzin temu, asterix1 napisał:

Sprawdź po ile była baryłka za Tuska ile kosztowała na stacjach i to samo zrób ile teraz ile na stacjach....podpowiem za Tuska jak znalazłem baryłka najwyżej 117 dol  rok bodajże2011

Pozdrowienia dla leminga.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Jacchusia napisał:

Bardzo mnie dziwi chęć udowodnienia jeden drugiemu jakim to nie jest erudytą biznesowym i jaki elokwentny w przedstawianiu swoich racji wrzucając wykresy i używając niezrozumiałego dla większości języka . Prosty przekaz jest bardziej trafiony i znajduie większe  zainteresowanie bo te wykresy można wytłumaczyć i zależności między nimi wynikające również , przystępnie  . Zrobił sie z tego wątku dysput udowadniający który z panów sie bardziej zna . Dla przeciętnego Kowalskiego ważna jest cena finalna produktu za który płaci na stacji benzynowej płaci obecnie około 4 zł przy najniższej wartości ropy na rynkach od dziesięcioleci . Oznacza to jedynie że ilość podatków w paliwie bądż marża wzrosła . 

Staraj się sam tłumaczyć swoje teksty w zrozumiały i przystepny sposób anie onanizować się jaki to jesteś inteligent . Widze że wielu jest tu takich którzy leczą swe kompleksy pokazując swoją wątpliwą wyższość. 

Pozdrowienia zwrotne dla leminga

Poza tym jeżeli masz coś sensownego do powiedzenia w temacie ti użyj argumentów aby się mozna było odnieść . A to co napisałeś i pozdrowienie jakie dodałeś do całości świadczy jedynie o twojej małości i powtorze się kompleksie . Oj wielu tu takich niestety.

Edytowane przez Riczi75
34 minuty temu, Jacchusia napisał:

Głębia PiSowskiej argumentacji poraża :=))).

No ale cóż, myślą że prymitywna demagogia i kłamstwa będą działać na wszystkich i dziwią się, że tak nie jest.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

No ale cóż, myślą że prymitywna demagogia i kłamstwa będą działać na wszystkich i dziwią się, że tak nie jest.

Może nawet nie sami pisoholicy  tacy sa ale generalnie denerwujace jest że panowie nie reprezentujacy sobą światowej klasy chcą udowodnić jakimi to nie są macho biznesu . Zwykli pieniacze .

Ja mam tylko żal do siebie że dałem się wciągnąć wczoraj w bardzo niskiej klasy rozmówkę z jednym z pisowskich wyborców . No cóż i spokjnych ludzi czasem ponosi 

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jarciu, skarbie, to był pokłon w stronę twoich wysiłków propagandowych ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Teraz, Riczi75 napisał:

Może nawet nie sami pisoholicy  tacy sa ale generalnie denerwujace jest że panowie nie reprezentujacy sobą światowej klasy chcą udowodnić jakimi to nie są macho biznesu . Zwykli pieniacze .

Ja mam tylko żal do siebie że dałem się wciągnąć wczoraj w bardzo niskiej klasy rozmówkę z jednym z pisowskich wyborców . No cóż i spokjnych ludzi czasem ponosi 

Ale to jest cała ich taktyka - uwikłać przeciwnika w coraz głupszą pyskówkę o trzeciorzędnych szczegółach. Bo merytorycznie nie są w stanie sprostać ani faktom, ani argumentom.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, Jacchusia napisał:

Jarciu, skarbie, to był pokłon w stronę twoich wysiłków propagandowych ?

Sorry że się wtrącę bo to nie do mnie , ale dopiero co piłeś w moim kierunku a teraz starasz sie uderzyć w kolejną osobę . Dajesz tylko potwierdzenie na to co powiedziałem o takich osobach jak ty nieco wyżej . Fajnie abyś się odniósł do stwierdzeń które poruszyłem . Bardzo one nieskomplikowane i na pewno wielu takich jak ty powie nie ma do czego . No tak to tylko potwierdza moje założenia o małości i problemach z akceptacją osoby takiej jaką jesteś wsród swojego otoczenia i starasz się dowartościować tutaj . Dla mnie znaczysz nie wiele bo swoje lata mam doświadczenie życiowe też i możliwość używania głowy też a widze że ty tylko doskoczyć uszczypnąć albo obrazić i tyle merytoryki w twoim postępowaniu.

Pozdrawiam brachu ?

3 godziny temu, xajas napisał:

Redukowanie pojec "obrotu" i sprzedazy produktow do sprzedazy towaru w sklepach (do biznesu detalicznego) to tez myslenie na poziomie 4 klasy podstawowki

Tylko nie czytasz wątku dokładnie bo nie ja pisałem o tym by zwiększyć obrót.
Za to ja miałem 3 sklepy ( może za dużo powiedziane bo to osiedlowe sklepy ze wszystkim ) i raz namówili mnie na knajpę, ale to było zupełnie nie dla mnie.

4 godziny temu, xajas napisał:

Czasami "towarem" jest cos takiego jak elektrownia -> jedna sztuka = 1 miliard €

Nie wszystkie towary sprzedaje sie w sklepie.

Mowa była o sprzedawczyni w sklepie i o jej ustawowo zwiększonym zarobku.
A Ty piszesz o sprzedaży elektrowni...?

Czasami produktem jest cos takiego jak elektrownia -> jedna sztuka = 1 miliard €

Ogarnij się, rozmawialismy o sklepie i sprzedawczyni, której szef nie daje podwyżki.

To poproszę trzy elektrownie w cenie dwóch.

4 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

miało to jeszcze inny skutek, mianowicie część klientów się po prostu była obrażona jak dowiadywali się, za każdy woreczek

Klienta można kroić na wszystkim

To nawet u mnie na wsi za te woreczki się nie płaci, a przynajmniej klientowi się wydaje, ze nie płaci.? 

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ale to jest cała ich taktyka - uwikłać przeciwnika w coraz głupszą pyskówkę o trzeciorzędnych szczegółach. Bo merytorycznie nie są w stanie sprostać ani faktom, ani argumentom.

Ty to juz raczej nie pier**l merytoryku? mistrzu konkretnych odpowiedzi.

Zupelnie jak z tym ursusem i PKO BP co to się na nim nie poznał?

Twoje fakty i argumenty są z dupy wzięte albo z TVN u jeden wuj,próbujesz wmówić emerytom żulom i menelom oraz innym wyżej sytuowanym grupom społecznym które popierają obecna władza że wszystko co robi PiS jest złe a to nieprawda. Swołocz i kanalie które popierasz wywodzą się wprost z PRL u a ty twierdzisz że w nich jedyny ratunek. Jesteś w mniejszości i gowno masz do gadania Ty i twoi funfle z forum.

Ps
Kidawa po raz kolejny zrezygnowała, tak jakby ktoś na nią chciał głosować.
W sumie to mogą wszyscy zrezygnować bo Jakubiak zgodził się na słupa.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Pozdrowienia dla leminga

Koleś pamiętasz może jak za PO prezesik latał z kanistrem ? w tamtym czasie miał co do cen bardzo dużo do powiedzenia ...a teraz gdy paliwo najniżej praktycznie w historii jakoś nie widać tego przełożenia ... a teraz myśl nad odpowiedzią -ostatni Twój "wykwit słowny"  rozumem nie grzeszył ...

36 minut temu, jezz napisał:

Ty to juz raczej nie pier**l merytoryku? mistrzu konkretnych odpowiedzi.

Zupelnie jak z tym ursusem i PKO BP co to się na nim nie poznał?

A z tymi samolotami to już ci kumpel wytłumaczył o co chodzi?

P.S.

Dalej będziesz latał za mną jak piesek po całym forum i mędził swoim zwyczajem?

Jak się nudzisz to lepiej poszukaj Zajkowskiego bo gdzieś przepadł. Może rzucił wszystko i wyjechał w Bieszczady?

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tylko nie czytasz wątku dokładnie bo nie ja pisałem o tym by zwiększyć obrót.
Za to ja miałem 3 sklepy ( może za dużo powiedziane bo to osiedlowe sklepy ze wszystkim ) i raz namówili mnie na knajpę, ale to było zupełnie nie dla mnie.

Mozliwe ze to byl kto inny, ale to nie zmienia zasady liczenia i zaleznosci miedzy obrotami, kosztami i marza, obojetnie czy sprzedajesz hotdogi w sklepiku czy elektrowni na rynku swiatowym ?

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, caleb66 napisał:

Twoje fakty i argumenty są z dupy wzięte albo z TVN u jeden wuj,próbujesz wmówić emerytom żulom i menelom oraz innym wyżej sytuowanym grupom społecznym które popierają obecna władza że wszystko co robi PiS jest złe a to nieprawda. Swołocz i kanalie które popierasz wywodzą się wprost z PRL u a ty twierdzisz że w nich jedyny ratunek. Jesteś w mniejszości i gowno masz do gadania Ty i twoi funfle z forum.

Ps
Kidawa po raz kolejny zrezygnowała, tak jakby ktoś na nią chciał głosować.
W sumie to mogą wszyscy zrezygnować bo Jakubiak zgodził się na słupa.

Tak czytam co próbujesz napisać i kurcze nic sie nie zmieniło . Kolejne nic jak ty . Nic w tym przekazie nie ma poza nienawiścią .

Jak pisałem .  Przy zmianie władzy , bo to pewne że prędzej czy póżniej ulegnie zmianie ty będziesz w pierwszym szeregu do oplówania Pis a tyłek będziesz lizał nowemu panu . Myślę że taki nikt jak ty nadaje się tylko do klakierzenia innym współwyznawcą coś bardziej rozgarniętym oraz do plucia nienawiścią do całej reszty . Resztę z wczorajszą mogę podtrzymać w 100%

Dajesz dobitny przykład pseudo żołnierzu , skoro jesteś już poza wojskiem , przepraszam żandarmetią że cię tam żle traktowali . Jeżeli jesteś nieco starszy to można ze 100% pewnością wywnioskować że to ty właśnie jesteś komuchem . Wiesz pod latarnią zawsze najciemniej . Byłeś pewnie z kiepem na pagonie albo i bez a ci wyżej w hierarchii kazali ci sracze swoją w sensie twoją  szczoteczką do zębów szorować . Na pewno . I teraż wszystkich chcesz o komuszerie oskarżać bo sam komuchem byłeś i to nenkany przez resztę lepszych od ciebie . No tak kolejny kompleks edypa się ujawnia . 

Jakubiak to chyba najlepsza opcja na obecny czas . To człowiek majętny nie potrzebujący polityki dla dorobienia się z doświadczeniem i wiedzà i mądrością życiową która tobie jest zupełnie obca . I fachowiec bo biznesem się zajmuje więc i kruczki biznesu znajacy zapewne . Dobry kandydat . 

Ty go nie lubisz (bo ty nie lubisz nikogo i ciebie nikt nie lubi) bo twój poziom to rynsztok .  Dla ciebie on (Jakubiak) to jak osoba stojąca na wysokości szczytu Mount Everest nie do ogarnięcia żadna miarą  kiedy ty rynsztok wypompowujesz u jego podnurza . Taki malutki jesteś w wiedzy i przekazie. 

Jakubiak pałko to chyba nie twój kierunek. On nie jest lewakiem zboczencu . Poza tym pisz krócej jak ode mnie coś chcesz bo nie mam w zwyczaju czytać długich wypocin i w sumie to nie wiem o co ci chodzi .

To do tego cudaka wyżej z numerem 75

Gość

(Konto usunięte)

Ponieważ nie bardzoś rozgarnięty to umknęły Ci pewne szczególy co mnie .Dla mnie miernotko i PiS i Po jest bleee a ja jestem znacznie bardziej pro polsko nastawiony niz ty . Możesz być pewny . Tak też pomyślałem że tekst dla ciebie za długi . Nie pomyliłem się . 

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Swołocz i kanalie które popierasz wywodzą się wprost z PRL u a ty twierdzisz że w nich jedyny ratunek.

Ta "swołocz" i "kanalie" wywodzące się z PRL właśnie teraz rządzą. Dlatego przywracane są zasady znane z państw dawnego bloku sowieckiego. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ta "swołocz" i "kanalie" wywodzące się z PRL właśnie teraz rządzą. Dlatego przywracane są zasady znane z państw dawnego bloku sowieckiego. 
W PiS ie nie ma żadnego komucha .
Jakie to niby zasady z bloku sowieckiego zostały przywrócone.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.