Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że gdyby w biznesie zarząd był wybierany przez pracowników wygrałby ten który da wyższe premie ( Nawet jeśli firmę nie byłoby na nie stać ) a nie ten który gwarantuje stabilność i płynność finansową bez zadłużania firmy.

Moze nie dal, tylko obiecywal wyzsze premie (bo z czegos trzeba te premie zaplacic). Ale zblizamy sie do sedna sprawy

BTW. Przebieg meczu sie nie liczy, jedyne co sie liczy, to wynik na tablicy po ostatnim gwizdku. PiS wygral.

Aby PiS w nastepnym meczu przegral, nie wystarczy zmienic w ostaniej minucie jednego zawodnika

Moze nie dal tylko obiecywal wyzsze premie (bo z czegos trzeba te premie zaplacic), ale zblizamy sie do sedna sprawy.

Te 500+ to przysłowiowe premie. Niezależnie czy się komuś należy czy ktoś leży dostanie. To się podoba.
Ja jestem za 500+ tak jak i za premiami, ale zasadnie. Nie dlatego, że komuś się nie chce to dostanie bo nie ma.
Przynajmniej kontrola co tak naprawdę się dzieje z 500+ po wpłynięciu na konto.
Moja matka, jaki i wiele innych, wychowała obecną "siłę roboczą", która pracuje między innymi na 500+. To może tym matką należy się jakaś premia za trud i poniesione koszty? Co sądzicie?

Ja zycze kazdemu +500 albo i wiecej. Sam ciesze sie z dobrobytu i zycze tego kazdemu, dopoki system/gospodarka moze sobie na to pozwolic

I tu powroce do poczatku dyskusji. Nie mam problemu z tym, by placic prezydentowi te wytykane 29 tys pensji. Z powodu mnie moze zarabiac 290 tys albo nawet 2.900 tys, dopoki jest w stanie zapewnic/wygospodarowac te +500 (i wiecej) dla kazdego

zapewnic/wygospodarowac te +500 (i wiecej) dla kazdego

Czyli wydoić "Kowalskiego", nałożyć nowe podatki, obciąć innym podmiotom budżet czy w końcu zadłużyć kraj.

Czy to jest jedyne, co rozumiesz przez „wygospodarowac“?

Nie.
W jaki sposób do tej pory prezydent wygospodarował kasę na 500+?
Nie pisz o VAT bo to bzdura.

Nie.
W jaki sposób do tej pory prezydent wygospodarował kasę na 500+?
Nie pisz o VAT bo to bzdura.

Prezydent może sobie wygospodarować najwyżej kolejny pisak z administracji.

A żeby było śmieszniej to SAMO społeczeństwo wybiera sobie te same szumowiny co 4 lata.

Syndrom Sztokholmski czy pospolity imbecylizm?

Nie ma takich polityków co nie kradną. Nie ma!
Tylko jedni mniej, a drudzy więcej.

Opozycja to banda skorumpowanych nieudaczników i złodziei.

PIS, tylko złodziei.

W państwie PiS aż roi się od nieudaczników. Weź np. takiego Macierewicza.

Za PO tą telewizję dało się oglądać, za PiS jest to niezdrowe dla psychiki i grozi wyrzuceniem telewizora

Ja wczoraj obejrzałem mecz Barcelona - Bayern. Tylko do tego się czasem ta TVPiS nadaje. ?

Nie ma takich polityków co nie kradną. Nie ma!
Tylko jedni mniej, a drudzy więcej.

O, mam nawet hasło wyborcze:

My kradniemy mniej bo jesteśmy bardziej uczciwi!

Lub: Obiecuję kraść więcej za to rzadziej!

Fajnie tylko co to ma do kondycji mentalnej społeczeństwa?

Złodziej zawsze pozostanie złodziejem.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Nie mają oporów widząc jak PiS rozkrada państwo. Jest to złe ale takie są realia.

Aha. PiS to złodzieje rozkradający państwo. PO/KO nie ma oporów i tylko korzysta z okazji ? ? ?

Dobre!

Według Twojej busoli moralności... jest w tym jakaś różnica?

I tu powroce do poczatku dyskusji. Nie mam problemu z tym, by placic prezydentowi te wytykane 29 tys pensji. Z powodu mnie moze zarabiac 290 tys albo nawet 2.900 tys, dopoki jest w stanie zapewnic/wygospodarowac te +500 (i wiecej) dla kazdego

Ja pier**lę...co za bełkot.
Ty naprawdę myślisz, że 500+ to najlepsze co ludzi mogło spotkać w tym kraju. ?

Widze ze masz duzo do czynienia z „biznesem“ i jedyne co kojarzysz z niekorzystnymi dla firmy decyzjami, to kryminalne dzialania

Czyli w uproszczeniu kazdy szef firmy, ktora ma klopoty jest kryminalista

To ty napisałeś o decyzjach działających  na szkodę firmy a nie o firmie, która ma kłopty.

A na to są paragrafy.

Dziękuję za połuczenie, człowieku biznesu.

De facto za zle zarzadzanie firma zarzad nie jest obciazany tylko zmieniany, a za ich bledne decyzje placa wlasciciele/akcjonariusze i pracownicy.

Widzę, ze niewiele wiesz

O, popatrz jak tu zmienili zarząd

"Były prezes Daewoo Motor spędzi od 3 do 7 lat w więzieniu. Kary finansowe opiewają w sumie na ponad 19 mld dolarów, czyli przeciętnie po miliardzie na głowę. Sąd uznał oskarżonych za winnych fałszowania wyników finansowych koncernu oraz wyłudzania na ich podstawie ogromnych kredytów. Doprowadziło to w efekcie do zadłużenia Daewoo na ponad 80 mld dolarów. Założyciel firmy Kim Woo-chong zbiegł za granicę."

"Były prezes Daewoo Motor spędzi od 3 do 7 lat w więzieniu. (...) Sąd uznał oskarżonych za winnych fałszowania wyników finansowych koncernu oraz wyłudzania na ich podstawie ogromnych kredytów. 

Szkoda że takiego Solorza nie skarzą i nie zapuszkują za ewidentne fałszowanie wyników Elektrimu i zaniżanie wartości spółki.
Nie ma sprawiedliwości w tym chorym kraju.

Widzę, ze niewiele wiesz O, popatrz jak tu zmienili zarząd

"Były prezes Daewoo Motor spędzi od 3 do 7 lat w więzieniu. Kary finansowe opiewają w sumie na ponad 19 mld dolarów, czyli przeciętnie po miliardzie na głowę. Sąd uznał oskarżonych za winnych fałszowania wyników finansowych koncernu oraz wyłudzania na ich podstawie ogromnych kredytów. Doprowadziło to w efekcie do zadłużenia Daewoo na ponad 80 mld dolarów. Założyciel firmy Kim Woo-chong zbiegł za granicę."

Tak, jesli zarzad zdecydowal wprowadzic na rynek limuzyny, a potem sie olazalo, ze rynek kupuje tylko SUV, to dzialal kryminalnie i za to wsadza sie go do ciupy

Na jakim swiecie ty zyjesz?

Na pewno nie w tym, ktory ma do czynienia z zarzadem

Na pewno nie w tym, ktory ma do czynienia z zarzadem

Najpierw poczytaj o tym, o czym napisałeś, czyli o działaniu na szkodę firmy.

Potem pouczaj.

Tak, jesli zarzad zdecydowal wprowadzic na rynek limuzyny, a potem sie olazalo, ze rynek kupuje tylko SUV, to dzialal kryminalnie i za to wsadza sie go do ciupy

To oznacza wtedy, że zarząd nie był kompetentny i się do tej fuchy zdecydowanie nie nadawał. Labo świadomie działał na szkodę firmy, by osiągnąc własne korzyści majątkowe.

Aha, ja akurat miałem do czynienia z paroma zarządami...

To Ty żyjesz w jakimś innym świecie. O tym, który mamy na co dzień nic nie wiesz.
Widocznie siedzisz gdzieś ciągle w ciepłych krajach nad morzem za swoje wysokie wynagrodzenie i stąd nie masz pojęcia o rzeczywistości w naszym kraju.

W dniu 15.08.2020 o 21:33, jar1 napisał:

Wszędzie jest podobnie. A korporacje to osobny temat.

W Polsce jest najlepiej bo mamy:
Dobry rząd, wybitnych fachowców a ludziom żyje się coraz lepiej.

Chociaż właśnie się dowiedziałem, że jeden z wybitnych fachowców minister zdrowia Łukasz Szumowski podał się do dymisji.

Czyżby ucieczka przed odpowiedzialnością ?

18 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Chociaż właśnie się dowiedziałem, że jeden z wybitnych fachowców minister zdrowia Łukasz Szumowski podał się do dymisji.

Ma afery współistniejące.

Godzinę temu, zetempowiec napisał:

Ma afery współistniejące.

Temat mocno rozwojowy, jak to się mówi. Dzień wcześniej zrezygnował dzielny wiceminister odpowiedzialny między innymi za zakupy. Po nim minister. Nowego ministra na razie nie ma, a tu ponad 700 nowych zakażeń dziennie. Pieprzenie o tym, że dymisja była od dawna planowana można miedzy bajki włożyć, bo gdyby tak było to Szumowski przedstawiłby swojego następcę, a tego na razie nie widać.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 20.08.2020 o 01:18, Jaro_747 napisał:

Temat mocno rozwojowy, jak to się mówi.

Są przypuszczenia, że karty rozdaje Ziobro. Może ma blotki, ale blefuje dobrze.

Zbysiu cos przycichł, co nie znaczy ze nic nie robi.

"Zbigniew Ziobro nadzorował śledztwo w sprawie nielegalnego finansowania własnej partii. Zostało umorzone."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

W dniu 21.08.2020 o 09:49, zetempowiec napisał:

Są przypuszczenia, że karty rozdaje Ziobro

Wcale bym się nie zdziwił jakby to zero po zgiełku kurdupla rozwinęło władzę absolutną.
Ma na to papiery...wystarczy spojrzeć na tę mordę i posłuchać jak przemawia.

W dniu 20.08.2020 o 01:18, Jaro_747 napisał:

Pieprzenie o tym, że dymisja była od dawna planowana można miedzy bajki włożyć, bo gdyby tak było to Szumowski przedstawiłby swojego następcę

Przytrzymali go wbrew jego woli. Męczył się strasznie, bo oprócz zarabiania niemałej kasy musiał od czasu do czasu przemówić do ludu tekstem napisanym przez fachofców pisowskich.
Teraz ma spokój i udał się na zasłużone wakacje do kraju, w którym jest siedlisko tego wstrętnego świrusa. ?

Ale szopka...

W dniu 15.08.2020 o 16:08, Kalasanty Ciaputko napisał:

Te 500+ to przysłowiowe premie. Niezależnie czy się komuś należy czy ktoś leży dostanie. To się podoba.
Ja jestem za 500+ tak jak i za premiami, ale zasadnie. Nie dlatego, że komuś się nie chce to dostanie bo nie ma.
Przynajmniej kontrola co tak naprawdę się dzieje z 500+ po wpłynięciu na konto.
Moja matka, jaki i wiele innych, wychowała obecną "siłę roboczą", która pracuje między innymi na 500+. To może tym matką należy się jakaś premia za trud i poniesione koszty? Co sądzicie?

Nikt inny teraz nie wygra wyborów, jeśli nie obieca przynajmniej 1000+  taka to poyebanna kraina.

W normalnym kraju:

Aby X + nie było patologią, wystarczyłoby wypłacać tylko osobom pracującym i do konkretnej granicy dochodów (max. do średniej krajowej)

Aby niepotrzebne były żadne X +

wystarczy zwiększyć kwotę wolną od podatku do rozsądnej, realnej wysokości, czyli na dziś u nas ok. 10- 15 tys.

Ale to nie u nas.

Edytowane przez iro III
Gość glazior

(Konto usunięte)
2 godziny temu, iro III napisał:

Nikt inny teraz nie wygra wyborów, jeśli nie obieca

Dobre, dobre ...szkoda ze kłamstwo.

Konwencja PO pełna obietnic. 500+ dla dzieci i najmniej zarabiających, więcej na leczenie, podwyżki dla nauczycieli

500 zł dla najmniej zarabiających, 1000 zł dla nauczycieli oraz obniżki podatków i składek dla wszystkich. Do tego dodatkowe finansowanie służby zdrowia, refundowany program in vitro oraz czystki w spółkach skarbu państwa. Oto wyborczy program PO.

Grzegorz Schetyna w sobotę rozwiązał worek z wyborczymi obietnicami. Platforma Obywatelska deklaruje, że nie zlikwiduje programu Rodzina 500+. Ci, którzy otrzymują pieniądze, na pewno ich nie stracą.

Będą za to nowe dodatki do wynagrodzenia. PO proponuje 500 zł dla tych, którzy otrzymują najniższe pensje. Pieniądze znajdą się nawet dla osób, które zarabiają dwukrotność pensji minimalnej. Do tego Polacy będą płacić niższe podatki i składki na ZUS i NFZ. Nie będą mogły przekroczyć progu 35 proc. wynagrodzenia. PO deklaruje również podwyżki dla nauczycieli i reformę służby zdrowia.

Sobota upłynęła pod znakiem zobowiązań i obietnic politycznych w wykonaniu partii rządzącej (konwencja PiS we Wrocławiu) i opozycji (konwencja Koalicji Europejskiej w Warszawie). Jakie zapewnienia padły na warszawskiej konwencji opozycji?

500+ bez zmian

Kiedy Platforma Obywatelska dojdzie do władzy, zlikwiduje program Rodzina 500+ - groził Jarosław Kaczyński podczas ostatniej konwencji PiS. Odejście od świadczeń, bez których setki rodzin nie wyobrażają sobie już comiesięcznego planowania wydatków, to samobójczy strzał dla każdej ekipy, która chciałaby sięgnąć po władzę. Na sobotniej konwencji Platformy Obywatelskiej Grzegorz Schetyna zapowiedział, że po wygranych wyborach zamierza program utrzymać. Nikt nie straci.

Zażartował też, że PiS zdecydował się na realizację postulatu Platformy, która już dwa lata temu wzywała, by pieniądze wypłacać na każde dziecko, niezależnie od kryterium dochodowego. W lutym Jarosław Kaczyński ogłosił "piątkę", czyli program nowych świadczeń socjalnych. Jednym z nich jest właśnie rozszerzenie świadczenia na każde dziecko.

500+ dla najmniej zarabiających

Niższe podatki, wyższe pensje, równe zachęty do aktywności zawodowej - tak można streścić obietnice PO, które mają nam dać lepszy (europejski) komfort życia. Nagroda jest jednak odłożona w czasie, ale za to kusząca: mamy dogonić Niemców pod względem zarobków. Ale to dopiero w 2050 r. Przewodniczący Schetyna nie sprecyzował jednak, czy za 3 dekady "portfel Polaka" ma odpowiadać dzisiejszym zarobkom Niemców czy też na nasze konto ma wpływać taka suma, jaką wtedy zarabiać będą zachodni sąsiedzi.

Program "Wyższa płaca" nie jest nowością. Platforma zaprezentowała go pod koniec ubiegłego roku. Propozycja składa się z dwóch filarów, które mają podwyższyć wynagrodzenia wszystkich Polaków.

Program zakłada obniżkę opłat i podatków tak, by stanowiły maksymalnie do 35 proc. wynagrodzenia. To oznacza, że zarówno podatek dochodowy, jak i składki na obowiązkowe ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, musiałyby pójść w dół. Platforma Obywatelska proponuje, by PIT był na poziomie 10 i 24 proc. Dziś to 18 i 32 proc.

Drugi element programu to wsparcie dla osób pracujących, które mają niską pensję. Grzegorz Schetyna powtórzył obietnicę wręczania dodatków tym, którzy nie zarabiają więcej niż dwukrotność płacy minimalnej (czyli 4500 zł w 2019). Ci, którzy zarabiają pensję minimalną mogliby liczyć na 500 zł dodatku co miesiąc. Wraz ze wzrostem pensji spadałby dodatek.

Jak widać ludzie nie są tacy głupi i naiwni jak Ci się wydaje.

Edytowane przez glazior

500+ można bardzo łatwo "zniwelować" co się zresztą dzieje. Wystarczy dołożyć podatków, tych ukrytych też i każdych innych dodatkowych opłat "stałych" np takich:

Ukryta Zawartość

Inflację mamy prawie najwyższą w UE, to rykoszet ustawowego regulowania wynagrodzenia, oczywiście nie tylko. Pełno nowych podatków, następne czekają.
Siła nabywcza pieniądza spada ... Niedziwne, że rząd chce podwyżki uposażenia...

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, glazior napisał:

Jak widać ludzie nie są tacy głupi i naiwni jak Ci się wydaje.

Ale tam ciągle jest "w puli" zaledwie 500...a dla TEGO "wyborcy" to kwestia "lepszego wróbla w garści..."

Trzeba jak w pokerze przebić, co najmniej x2 przecież pisałem dość(?) wyraźnie - najmarniej 1000+

Edytowane przez iro III
3 godziny temu, iro III napisał:

Aby X + nie było patologią, wystarczyłoby wypłacać tylko osobom pracującym

Poczytaj sobie o zwolnieniach grupowych jakie się szykują. Pewnie będą zwalniać też rodziców. .

Czy uważasz, że powinni być  ukarani podwójnie?

Tam Trójki nikt nie będzie ratował.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.