Skocz do zawartości
IGNORED

Przetwornik C/A pełne wybrzmienia, organiczność, plastyka

Adam 38

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, S0nic napisał:

Kabel sieciowy jest filtrem buahahaha ?

Nie dziwi mnie, że nie zrozumiałeś.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Adam, a próbowałeś zrobić eksperyment z podłożeniem deski pod dac i wzmacniacz? Zrobiłem sobie wczoraj takie podstawki z desek na kolcach, prawie nic mnie to nie kosztowało. Jako eksperyment tylko i wyłącznie, bo większość z nas mocno sceptyczna z tego co widzę. Mam wzmacniacz lampowy. Dotychczas wzystkie elementy systemu leżały na jednej powierzchni, I to w dodatku na tzw paździerzu... Doznałem sporego zdziwienia bo góra nabrała trochę większego  blasku i wyrazistości, inaczej wybrzmiewa. Nie wiem jak to możliwe, ale Muda głupio nie radził...od razu mówię, że zmiana raczej nieznaczna, ale słyszalna bardziej niż np. siecowka przynajmniej w moim systemie.

2 godziny temu, Adam 38 napisał:

Dobra, potrzebny "organiczny DAC" od zaraz!

Przekornie powiem Hegel HD12 lub HD25 ?

A wiesz, że o tym 12 Hegla myślę. I ma wzmacniacz słuchawkowy, do tego dobry. Chcesz sprzedać swojego ? 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

32 minuty temu, Adam 38 napisał:

A wiesz, że o tym 12 Hegla myślę. I ma wzmacniacz słuchawkowy, do tego dobry. Chcesz sprzedać swojego ? 

A po co Ci taki Hegel? Jak chcesz dobrego i fajnego DAC, to kup sobie tego, co ma Triode lampowego ? Nawet nie wiem jak się nazywa, ale cena nie jest taka wysoka, a bardzo dobry. Hegel zły pewnie nie będzie, ale na pewno nie wybitny ?

3 godziny temu, Adam 38 napisał:

Dobre, dobre! ?

Ja zawsze chciałem być leśniczym i mieszkać w Gajówce ... 

Dobra, potrzebny "organiczny DAC" od zaraz!

Lampizator amber 3 ? gotowe ?

Miałeś podjechać na targi posłuchać pacyfika na 300B + svedy. Tam była plastyka i organiczność no i wybrzmienia ? Tylko pacyfik cena z kosmosu ?

Wracamy do kabli.

Godzinę temu, sir.jax napisał:

Nie dziwi mnie, że nie zrozumiałeś.

Ciągle tylko ta pierdolina i 0 konkretów. Co ci daje ten metr fajnego kabelka na końcu lini, wytłumacz mi to ?

obiektywnie o audio

1 godzinę temu, Adam 38 napisał:

I ma wzmacniacz słuchawkowy, do tego dobry

Raczej bardzo dobry, a nie tylko dobry ?

Kiedyś myślałem o sprzedaniu, ale jak przeczesałem to i owo, to nie chcę go zmieniać.

U mnie gra świetnie, ale wiesz, że nakarmiłem go tym i owym w zasilaniu?

???

58 minut temu, Roxi napisał:

A po co Ci taki Hegel? Jak chcesz dobrego i fajnego DAC, to kup sobie tego, co ma Triode lampowego ? Nawet nie wiem jak się nazywa, ale cena nie jest taka wysoka, a bardzo dobry. Hegel zły pewnie nie będzie, ale na pewno nie wybitny ?

Wiesz co mam kolegę, który ma system Triode z Dakiem i bywa u mnie często ze słuchawkami różnymi,  podobno chce sprzedać triode, jak myślisz dlaczego.

?

36 minut temu, S0nic napisał:

Ciągle tylko ta pierdolina i 0 konkretów. Co ci daje ten metr fajnego kabelka na końcu lini, wytłumacz mi to ?

Nieeeeee nic, nie mam co z pieniędzmi robić wiesz i tak sobie zmieniam kable zasilające ???

@Adam 38

A myślałeś o Audiobyte Black Dragon?

Poczytaj o nim, może to coś czego szukasz, też ma na pokładzie bdb wzmak słuchawkowy.

38 minut temu, sir.jax napisał:

podobno chce sprzedać triode,

Nie wiedziałem, że Andrzej jest do sprzedania ?

Jesli chodzi o DAC, to mowa o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Roxi napisał:

Nie wiedziałem, że Andrzej jest do sprzedania

Też nie wiedziałem ????

Miałem na myśli 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , sorry. 

Pzdr

Ukryta Zawartość

jeżeli nie będziecie przekręcać mojego nicka ,nie będzie pomyłek ?

Musical Paradise jest już w najnowszej,poprawionej odsłonie..to killerski dac - dla tych ,którzy lubią muzykę a nie beznamiętne milenie bitów.

inny kiler pojawi się lada moment ?

ak4499 Velvet Sound..brzmi dumnie,prawda.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

?

Nieeeeee nic, nie mam co z pieniędzmi robić wiesz i tak sobie zmieniam kable zasilające ???

No tak też myślałem, że sobie tylko żartujesz z tymi kabelkami ?

obiektywnie o audio

Za drogo, szukam czegoś tańszego, jakiejś perełki, nie musi mieć znaczka Chorda a ma mieć w sobie muzykę i nie kosztować min. dwóch średnich krajowych. Kuźwa, co za czasy, przecież 3-4 kzl to cały czas duża sumka a tu kuna nic z nowych zabawek nie gra w tej kasie.Zostają albo używki albo jakieś chińczyki, które jeszcze nie zdobyły popularności. Hegel h12, Audiobyte - czarny smok czy jak mu tam ? z używek, a z nowych mooooże NuPrime DAC9 chociaż to pewnie wycenione tak jak Chord czyli ekstra marża dla wszystkich pośredników w łańcuszku a granie na poziomie moich źródeł - DACa z Cyrusa 8.2 czy cedeka Atolla cd100se2.

A to feler, westchnął seler. Chyba musisz zwiększyć budżet lub zmniejszyć wymagania?. Ewentualnie lampeczka wiśnióweczki hand made. Wyprostuje Ci wszystkie braki.

21 minut temu, Seb1 napisał:

Ewentualnie lampeczka wiśnióweczki hand made. Wyprostuje Ci wszystkie braki.

Głos rozsądku, dziękuję. 

13 godzin temu, Adam 38 napisał:

Za drogo, szukam czegoś tańszego, jakiejś perełki, nie musi mieć znaczka Chorda a ma mieć w sobie muzykę i nie kosztować min. dwóch średnich krajowych. Kuźwa, co za czasy, przecież 3-4 kzl to cały czas duża sumka a tu kuna nic z nowych zabawek nie gra w tej kasie.Zostają albo używki albo jakieś chińczyki, które jeszcze nie zdobyły popularności. Hegel h12, Audiobyte - czarny smok czy jak mu tam ? z używek, a z nowych mooooże NuPrime DAC9 chociaż to pewnie wycenione tak jak Chord czyli ekstra marża dla wszystkich pośredników w łańcuszku a granie na poziomie moich źródeł - DACa z Cyrusa 8.2 czy cedeka Atolla cd100se2.

To jest perełka i też 2 pudełeczka ale niestety te wolą stać osobno ?

Ukryta Zawartość

Tu masz test ale łącznie ze wzmacniaczem

Ukryta Zawartość

Tu znane źródło

Ukryta Zawartość

i na tym forum

Jest też masa opinii w sieci że jest to jeden z najbardziej naturalnie grających playerów ( poczytaj , warto ) . Ma też wejście na DACa i moim zdaniem z DACa idzie więcej wycisnąć .

Zwróć uwagę na budowę , sam CD z DAC ma aż 5 transformatorów zasilających i rozbudowane sekcje zasilania a to podstawa każdego dobrego źródła cyfrowego .

Jedna z najbardziej udanych aplikacji 1704 .

Dzisiaj nowy to by dobre 30 000zł kosztował albo i więcej . Takie mamy czasy ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spróbuj jakiegoś Asusa. Jeżeli ma być tanio to Asus Essence One Musses editon, tego słuchałem. Bardzo miłe zaskoczenie. Kulturale brzmienie i niespotykana gladkość w tej cenie. Można również spróbować Essence III, tego nie słuchałem ale można go czasami kupić już za 4 tys z małym okładem za nowy. Minusem jest to, że jeżeli nie podejdzie pod Twój gust to nie będzie łatwo odsprzedać, to nie jest audiofilska firma, więc w audio mało popularna.

43 minuty temu, muda44 napisał:

To jest perełka i też 2 pudełeczka ale niestety te wolą stać osobno

A są ustawione jedno na drugim. I gdzie tu wibracje, pola elektromagnetyczne i miejsce na magiczne deseczki?

3 godziny temu, piotrek7 napisał:

A są ustawione jedno na drugim. I gdzie tu wibracje, pola elektromagnetyczne i miejsce na magiczne deseczki?

Do zdjęcia ...

Tu są ustawione do testu

Ukryta Zawartość

Jak ktoś woli niech nawet za kabel je łączący przez drzwi przewiesza ?

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, szpakowski napisał:

Spróbuj jakiegoś Asusa. Jeżeli ma być tanio to Asus Essence One Musses editon, tego słuchałem. Bardzo miłe zaskoczenie. Kulturale brzmienie i niespotykana gladkość w tej cenie. Można również spróbować Essence III, tego nie słuchałem ale można go czasami kupić już za 4 tys z małym okładem za nowy. Minusem jest to, że jeżeli nie podejdzie pod Twój gust to nie będzie łatwo odsprzedać, to nie jest audiofilska firma, więc w audio mało popularna.

W Asusie o ile się nie mylę można żonglować opampami, wtedy jest możliwość modyfikowania brzmienia w Audeos jest ich od liku, ja się skusiłem na mod w Cayin HA-3 na dyskretne V6 Vivid, nie żałuję ?

On 11/12/2019 at 7:55 PM, Adam 38 said:

Nawet jest teraz w chyba fajnej cenie (4500zl)

A gdzie?

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

A nie powiem bo ostatnio (jakieś 2 miesiące temu) był tam za równe 4 kzl a teraz już jest drożej heh. Za 4,5kzl pewnie każdy salon Ci go sprzeda jak napiszesz o wycenę  a jak jeszcze lubisz super sprężysty dół to będziesz z nim w audiofilskim niebie ? ps. I jest z krajowej dystrybucji i ma yebitną marżę czy się to komuś podoba czy nie. Pisz na priv

Jeżeli nie boisz się manufaktur, to polecam dac audiosynergii na soekrisie. Testowałem go u siebie ostatnio i bardzo dobrze to grało. Z tego co wiem robi go w dwóch wersjach. 

12 godzin temu, Adam 38 napisał:

A nie powiem bo ostatnio (jakieś 2 miesiące temu) był tam za równe 4 kzl a teraz już jest drożej heh. Za 4,5kzl pewnie każdy salon Ci go sprzeda jak napiszesz o wycenę  a jak jeszcze lubisz super sprężysty dół to będziesz z nim w audiofilskim niebie ? ps. I jest z krajowej dystrybucji i ma yebitną marżę czy się to komuś podoba czy nie. Pisz na priv

Adam 38 czy już dokonałeś wyboru? 

13 godzin temu, sir.jax napisał:

W Asusie o ile się nie mylę można żonglować opampami, wtedy jest możliwość modyfikowania brzmienia w Audeos jest ich od liku, ja się skusiłem na mod w Cayin HA-3 na dyskretne V6 Vivid, nie żałuję ?

W Asusie nawet nie chodzi o możliwość zmian opampów. Ten przetwornik (Xonar Essence One Musses Edition) już w fabrycznej konfiguracji z kostkami Musses gra już bardzo fajnie, dlatego jest warty sprawdzenia.

Wiem, ale nie zmienia to faktu, że można żonglować opampami,  a dyskretne Bursony SS v5, czy SS v6 vivid dają lepsze efekty niż mouses. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.