Skocz do zawartości
IGNORED

DAC używany do ok 20kpln

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, hoobi napisał:

Chodzi tylko o to, żeby nie robić porównania metkowca do DIY/składaka, bo jest ono zwyczajnie nieuczciwe.

kolega @#Szakovsky pisał i ma racje, że akurat w tym przypadku Metkowiec to nic innego jak włożenie tego samego modułu do innej, dla jednych ładniejszej, a dla innych być może brzydszej obudowy, bo to często kwestia gustu

zwyczajnie nieuczciwe to jest co najwyżej wkładanie gotowca do metkowej obudowy, podpinanie 8 kabelków i żądanie za to cen z kosmosu, jak to ma miejsce

3 minuty temu, m4tech napisał:

kolega @#Szakovsky pisał i ma racje, że akurat w tym przypadku Metkowiec to nic innego jak włożenie tego samego modułu do innej, dla jednych ładniejszej, a dla innych być może brzydszej obudowy, bo to często kwestia gustu

zwyczajnie nieuczciwe to jest co najwyżej wkładanie gotowca do metkowej obudowy, podpinanie 8 kabelków i żądanie za to cen z kosmosu, jak to ma miejsce

Przykladowy Nord to oczywiscie, ze tylko monter (choc w sumie maja jakas tam modyfikacje w ukladzie wejsciowym) - wyglada jak wyglada, ale ozdoba nie jest. Ale tez nie zada ceny z kosmosu.

Jesli masz choc jeden przyklad wsadzenia modulu do obudowy, przylutowania 8 kabelkow i zadania ceny z kosmosu, to posluguj sie nim - wtedy bedzie bardziej merytorycznie.

ps. pol zartem, pol serio - jak podlaczysz 8 kabelkow, to jest szansa, ze nie zagra w stereo ?

34 minuty temu, m4tech napisał:

Dlaczego? Od lat duzo "producemtów" tak robi. Np. w CD playerach, DVD playerach. Jakoś do tej pory to nikomu nie przeszkadzało.

A popatrzmy na nasz "polski" hiendowy plikowiec za czapke pieniędzy z chińskim modułem w środku.

Dlatego zawsze preferuje zdjęcia rozbierane.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość mushi

(Konto usunięte)
2 godziny temu, hoobi napisał:

Widziałeś, żeby tutaj ktokolwiek źle mówił o Claas D?

W dniu 1.02.2020 o 16:30, Moontan napisał:

Tlum zawsze trzeba czyms nakarmic.......klasa D     ....Lady Gaga.....:)))))))))))))))))))))))

Gość mushi

(Konto usunięte)
W dniu 31.01.2020 o 18:06, MrSalieri napisał:

Ty też masz problemy z czytaniem treści?  Gdzie w moich postach widzisz nazwy, firmy, marki? Czy ja reprezentuje na tym forum firmę, markę i wypowiadam się w jej imieniu?

Na tablicy rejestracyjnej Twojego awatara widzę   MRS 16HZ

Sorry, nudziło mi się..

Edytowane przez mushi
30 minut temu, mushi napisał:

Nie utozsamiam gustow muzycznych z kategoria dobra/zla muzyka. Ale rozumiem, ze Lady Gaga zostala tutaj zaprezentowana jako slabej klasy artysta/piosenkarz/zespol i ze klasa D w zwiazku z tym jest zla? A moze chodzi tylko o popularnosc? Co Autor mial na mysli?

Edytowane przez hoobi
50 minut temu, mushi napisał:

Na tablicy rejestracyjnej Twojego awatara widzę   MRS 16HZ

Sorry, nudziło mi się..

Przepraszam można trochę jaśniej? 

Domyśl się z kontekstu lub spytaj autora
Nie chcę się domyślać, bo to rodzi nieporozumienia. Wolę, żeby forum nas łączyło a nie dzieliło dlatego zadałem pytanie, co autor miał na myśli.

Ps. Oderwaliśmy się nieco od tematu wątku.

Bądzmy poważnymi ludzmi. 
Znajdą się u tacy co zaadoptowali cały pokój pod audio, żonie wystawili kwitek, a dzieci mają zakaz zbliżania minimum 20m od kolumn. 
Myślę, że zaoszczędzenie sporej kasy, na dosłownie 1 dzień lutowania, to nie jest jakieś mega wyrzeczenie. 
A psioczenie "ojojoj bo brzydka obudowa ;((" przy wzmacniaczu który kładzie większość normalnych kloców w cenie 10-15x wyższej.... 
No jest trochę absurdalne. No chyba, że nie jesteśmy fanami dobrego brzmienia, tylko bajerowania kolegów, że ma się mocno pieniądzożerne hobby.

34 minuty temu, #Szakovsky napisał:

Myślę, że zaoszczędzenie sporej kasy, na dosłownie 1 dzień lutowania, to nie jest jakieś mega wyrzeczenie. 
A psioczenie "ojojoj bo brzydka obudowa ;((" przy wzmacniaczu który kładzie większość normalnych kloców w cenie 10-15x wyższej.... 
No jest trochę absurdalne. No chyba, że nie jesteśmy fanami dobrego brzmienia, tylko bajerowania kolegów, że ma się mocno pieniądzożerne hobby.

Nic tylko lutować i sprzedawać takie cuda, jakość sama się obroni ?

A co robi taki Nord? 
Płacisz grubą kasę za kilka lutów, a same moduły są tanie jak barszcz. 
Wcześniej wspominany przez mnie Pascal potrzebuje tylko "przelotki" na XLR. 
Lutujesz może z 6 albo 7 pinów, i masz w pełni funkcjonalną końcówkę mocy. 

Nie wiem o jakiej grubej kasie mówisz u norda. Nie wiem nawet czy wyjdzie przelicznik "razy dwa".
Mam prośbę, posługuj się konkretnymi przykładami, wartościami, kwotami. Rzucanie haseł, wytartych sloganów, jest faktycznie niepoważne i nie zachęca do dyskusji.
Dasz przykład tej obudowy za 3 stówki z Ali? Prosiłem kilka wypowiedzi wcześniej, chyba Ci to umknęło.

Byłoby miło gdyby kolega #Szakovsky był tak łaskaw pójść sobie lutować do innej zakładki i nie lokował więcej tutaj swoich przemyśleń na temat domowego kowalstwa.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

On ma troche racji bo ... nie sluchal zapewne nigdy DACów starej szkoly ? .

mam racje?

ale ... niech lutuje ... to jest odpowiedz na dzisiejszy marketing marek. Tu ma racje.

dzis poza cyfra to sie malo wymysla, jedynie kopiuje.

w analogu wszystko juz wymyslono. W glosnikach tez. Cyfrowym przelomem bedzie zapewne dotarcie z dzwiekiem do mozgu inna droga niz glosnik do uszu.

mam nadzieje ze tego nie dozyje.

Edytowane przez pmcomp

@rochu 

slucham wlasnie systemu za ... 6000 zl (slownie szesc tysiecy zlotych), dodam ze analogowego i ... nic mi nie brakuje.

zrodlo, pre, koncowka mocy, kolumny ? .

6 minut temu, rochu napisał:

Pijesz - nie pisz.

SLUCHAM !!!

(masakra ... dlaczego kazdy musi mierzyc swoja miara?)

pisanie z iPhona potrafi wk***ic.

13 minut temu, rochu napisał:

Pijesz - nie pisz.

Nie wachaj wiecej ... klej albo maluj ? . Krakow stoi sztuka.

Edytowane przez pmcomp

Gość mushi

(Konto usunięte)
6 godzin temu, pmcomp napisał:

w analogu wszystko juz wymyslono. W glosnikach tez. Cyfrowym przelomem bedzie zapewne dotarcie z dzwiekiem do mozgu inna droga niz glosnik do uszu.

Tja, audiofile bendom sobie cyfrowe kable bezpośrednio do dup wkładali, ale tylko na tych drogich sztuczka się uda. Na tych tanich zapomnij.

Lepiej żebyś tych czasów nie dożył ?

12 godzin temu, pmcomp napisał:

w analogu wszystko juz wymyslono. W glosnikach tez.

To nieprawda ? 

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

W dniu 7.02.2020 o 19:11, rochu napisał:

Byłoby miło gdyby kolega #Szakovsky był tak łaskaw pójść sobie lutować do innej zakładki i nie lokował więcej tutaj swoich przemyśleń na temat domowego kowalstwa.

Do kowalstwa trzeba mieć wiedzę, doświadczenie. Do polutowania kilku kabli potrzeba rąk... Albo przynajmniej bardzo sprawnych stóp. 

W dniu 7.02.2020 o 21:00, pmcomp napisał:

On ma troche racji bo ... nie sluchal zapewne nigdy DACów starej szkoly ? .

mam racje?

ale ... niech lutuje ... to jest odpowiedz na dzisiejszy marketing marek. Tu ma racje.

dzis poza cyfra to sie malo wymysla, jedynie kopiuje.

Przerabiałem stare PCMy (np. 61), Ultraanaloga (20400). W wersji oryginalnej z lat 90, czy nowsze aplikacje (w postaci np. Lampizatora). 

I wciąż mogę z ręką na sercu przyznać, że nawet stosunkowo budżetowy, dobry DAC zagra znacznie lepiej. 
Tylko tutaj kwestia wchodzi tego jak się zbudowało system. 
Jeżeli jest prawidłowo zbudowany, to lepszy DAC będzie tylko upgradem. Bo w źle dobranych zestawach wady jednego sprzętu ukrywa się wadami drugiego. 

21 godzin temu, Jonizer napisał:

proponuje kontakt z MuzgAudio i projekt na 9038pro. I koniec poszukiwań.

www.muzgaudio.com

Zależy  czego się szuka

Ilu ludzi tyle opinii

Był niedawno na giełdzie hi-fi.pl za 10tys pln , wersja zbalansowana z regulacja głośności , ale szybko zniknął 

Ilu ludzi tyle opinii

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, morawka napisał:

Był niedawno na giełdzie hi-fi.pl za 10tys pln , wersja zbalansowana z regulacja głośności , ale szybko zniknął 

Za 10k, dziwnie niska cena, mój egzemplarz jest wyceniony na coś około 30k, ale to swieżynka, jeden z najlepszych DAC jakie słuchałem, tu gra muzyka. 

jakiś czas temu miałem mozliwość kupna za 15K, ale ostatecznie sie nie zdecydowałem.

Te 10K to chyba była okazja, w sumie zniknął w tym samym dniu

Ilu ludzi tyle opinii

W dniu 12.02.2020 o 11:02, lete napisał:

A słuchał ktoś może tego chińczyka?

Denafrips Ares II

Budowa jest bardzo interesująca. Dziwne, że tak cicho o nim na tym forum...

Swego czasu był hajp na terminatora. I terminator jest super DACiem w swojej cenie, ale nie wiem czy jest dystrybutor w pl. 
ARES tyłka nie urywa. Chociaż i tak still jest lepszy od tej pomyłki jaką jest TotalDAC. I kosztuje z 20x mniej niż Total. 

• Pokaż nowe odpowiedzi