Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-21 16:59
https://dane.gov.pl/pl
31 minut temu, czester15.30 napisał:

To ile czasu w Polsce czeka się na wynik testu ? 

Kolega czekal od wtorku do soboty  (w zeszlym tygodniu) 

Dzisiaj po tej nagonce moze szybciej im to idzie ?

" Mieszkańcy Szczuczyna podróżowali z Niemiec do Polski razem z mężczyzna z woj. lubuskiego, u którego wykryto koronawirusa. "Gazeta Współczesna" napisała, że to małżeństwo ze Szczuczyna. W środę trafili do szpitala w Grajewie. W piątek mają być znane dokładne wyniki ich badań na obecność koronawirusa. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe czy we czwartek pobrali próbkę . 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja dziś wieczorem przebiegłem się do M1 w Łodzi i wstąpiłem do Auchana z ciekawości, żeby zobaczyć te puste półki z kaszami i makaronami. Paniki nie stwierdziłem...owszem ubytki są gdzieniegdzie, ale oferta jest przyzwoita i można kupić nie tylko te same najdroższe, ale też w normalnej cenie wiele gatunków.

Jest takie powiedzenie: "Mądry Polak po szkodzie". Jest ono bardzo pozytywne, bo jest w nim nadzieja że kiedyś, coś, pod wpływem czegoś zaiskrzy w głowach. Gwarancji nie ma, ale jest nadzieja.

We wrocławskim Auchanie również bez paniki, chociaż ubytki są i niektóre półki są puste, ale w zamian sporo spirytusu w przyzwoitej cenie

Edytowane przez ArturR
Inny temat

Powinni wymyślić jakiś prosty, tani test na stwierdzenie koronawirusa i sprzedawać go wszędzie...nawet w kioskach Ruchu, żeby każdy mógł bez problemu kupić i sprawdzić na sobie, zamiast z zapierdzielać do szpitala przy ledwo podwyższonej gorączce.
Przecież za chwilę doprowadzi to do takiego chaosu, że szpitale nie będą robiły nic innego poza zajmowaniem się takimi "pacjentami".

53 minuty temu, soundchaser napisał:

Powinni wymyślić jakiś prosty, tani test na stwierdzenie koronawirusa i sprzedawać go wszędzie...nawet w kioskach Ruchu, żeby każdy mógł bez problemu kupić i sprawdzić na sobie, zamiast z zapierdzielać do szpitala przy ledwo podwyższonej gorączce.

W PiS jest tyle tęgich łbów to  niech wymyślą taki test. Niech chociaż któryś z tych tęgich łbów pokieruje zespołem który taki tani i szybki test wymyśli, np poseł Suski jeszcze niczym chyba nie kierował. Będzie można wyrwać dużą kasę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Załącznik do ustawy: USTAWA z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi.

58) zespoły ciężkiej ostrej niewydolności oddechowej (SARI) lub innej niewydolności narządowej o etiologii infekcyjnej lub nieustalonej;

Ustawa o koronawirusie jest zbędna.

Kwarantanna po polsku to kwarantanna domowa, beż żadnej kontroli z domownikami, którzy mają bezpośredni kontakt z potencjalnie zarażonym i którzy oczywiście żadnej kwarantanny nie mają.

Oczywiście jeden telefon dziennie z Sanepidu "zapewnia kontrolę" nad tą kwarantanną.

Polsko! Prowadź!

13 godzin temu, soundchaser napisał:

A ja dziś wieczorem przebiegłem się do M1 w Łodzi i wstąpiłem do Auchana z ciekawości, żeby zobaczyć te puste półki z kaszami i makaronami. Paniki nie stwierdziłem...owszem ubytki są gdzieniegdzie, ale oferta jest przyzwoita i można kupić nie tylko te same najdroższe, ale też w normalnej cenie wiele gatunków.

a ja dzis dowiedziałem sie od kierownika działu sprzedazy tesco ze maja polecenie aby generowac wrazenie paniki i sta;ej wyprzedazy produktów  które wystawiają czyli wieczorem sciagaja produkty z półek sami i od rana je pakuja ponownie na półki

49 minut temu, Meloman napisał:

Kwarantanna po polsku to kwarantanna domowa, beż żadnej kontroli z domownikami, którzy mają bezpośredni kontakt z potencjalnie zarażonym i którzy oczywiście żadnej kwarantanny nie mają.

Oczywiście jeden telefon dziennie z Sanepidu "zapewnia kontrolę" nad tą kwarantanną.

a czego trzeba więcej ? jak ktos z kwarantanny zachoruje to dzwonia po karetke

osoba na kwarantannie powinna byc odosobniona  i siedziec murem w domu i o tym wiedza inna sprawa ze wszyscy ciagle to lekceważa

Godzinę temu, Lech36 napisał:

W PiS jest tyle tęgich łbów to  niech wymyślą taki test. Niech chociaż któryś z tych tęgich łbów pokieruje zespołem który taki tani i szybki test wymyśli, np poseł Suski jeszcze niczym chyba nie kierował. Będzie można wyrwać dużą kasę.

póki co ruszyli do boju ponownie spekulanci od  odsprzedazy leków po wyzszych cenach np do Niemiec i tu moze byc problem bo szpitale sa zobligowane do kupna od firm po przetargach

firmy nagle twierdza ze nie maja towaru bo nie ma dostaw

mam info z pierwszej reki od takiej firm ze słynne juz  maski chirurgiczne po zakupie z Chin celem odsprzedazy dla szpitali zgodnie z umowami w Polsce  z powrotem wysłała do Chin bo Chiny na poczekaniu zaproponowały wielokrotnosc ceny za która sami sprzedali te maski polskiej firmie

ruszyła spekulacja na całego

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Godzinę temu, cir napisał:

Zabarykadowałem się w domu i nikogo nie wpuszczam, zobaczymy jak to się skończy, możliwe że śmiercią z głodu ;-). Co by nie zrobić to źle. 
Spekulacja jest zawsze obecna przy kryzysach i takich zdarzeniach jak to obecne. Wśród ludzi niestety jest dużo cwaniaków którzy chcą zarobić na takiej sytuacji. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

tępy nie jesteś ale niekiedy tępota widać dopada

1 minutę temu, witek_z napisał:

tępy nie jesteś ale niekiedy tępota widać dopada

Tępota najobficiej występuje wśród braci PiS-owskiej i wyznawców tej sekty. To taka tępota betonowa, nic do niej nie dociera.

Miałem dzisiaj dobry dzień w zwalczaniu koronawirusa.

W jednej drogerii nabyłem chusteczki dezynfekujące do rąk, mimo, że mam je czyste.

W jednej aptece nabyłem aerozol dezynfekujący do rąk. Ten bez spirytusu. W internetach napisali, że ten na bazie spirytusu jest nieskuteczny. Poza tym nie piję. Alkoholu. Od dziecka.

W drugiej drogerii nabyłem bez problemu dobre mydło antybakteryjne w dwóch odmianach. Mogłem jeszcze płyn dezynfekujący na bazie siarki, ale j.w.

To skłania mnie, że w najbliższych wyborach zagłosuje na Dudę i PiS. Moje udane zakupy oraz skuteczność polskiej policji w zatrzymywaniu podejrzanych o koranawirusa przekonują mnie do tego.

Jedzie sobie taki patrol radiowozem, pewnie z ruchu kołowego, bo tylko oni mają tak wyczulonego nosa i z odległości co najmniej kiłometra niespodziewanie wyczuwa nosiciela koronowirusa. Śledzi go co najmniej kilka minut i nagle znajduje w bagażniku kombinezon i inna ochronę osobistą, a tej szczególnie policji brakuje. Kiedy ów nosiciel zatrzymuje się na stacji  paliwowej, z miejsca zostaje zatrzymany.

I mimo, że mam wiele pytań - m.in. dlaczego nie spalono stacji paliwowej i radiowozu w celu dezynfekcji, strojów, a może i załogi - będę głosował na PiS i Dudę. 

Przynajmniej teraz tam mi się wydaje. Bo na kogo? Przecież koronawirus to jedyna nadzieja polskiej opozycji - z uwagi na wiek lidera, a opozycja nie sabotuje skutecznie jego zwalczania.

2 godziny temu, witek_z napisał:

czyli jednak jesteś tępy jeśli znów piszesz idiotyczną ripostę.

Nie wszyscy w tym kraju mogą być tak inteligentni jak np. poseł Suski, ktoś musi być tępy ;-). 

4 godziny temu, cir napisał:

firmy nagle twierdza ze nie maja towaru bo nie ma dostaw

mam info z pierwszej reki od takiej firm ze słynne juz  maski chirurgiczne po zakupie z Chin celem odsprzedazy dla szpitali zgodnie z umowami w Polsce  z powrotem wysłała do Chin bo Chiny na poczekaniu zaproponowały wielokrotnosc ceny za która sami sprzedali te maski polskiej firmie

Nie tylko z maskami problem. 

Nie ma juz Lozysk tocznych na rynku, nie ma juz drutu spawalniczego (wszystko import z chin).  Wczoraj kupilem ostatnie 8 beczek drutu spawalniczego od moich dystrybutorow. 

Firma Brammer z ktora mamy kontrakty na dostarczanie lozysk, seagerow, uszczelniaczy itp  Juz sra po gaciach bo nie maja nowych dostaw. Ich magazyn razem z magazynem w mojej firmie wystarczy jeszcze na jakies 6 - 8 tygodni produkcji. 

Na 3 - 4 tygodnie mamy drut spawalniczy. W naszej firmie sa to stany powoli alarmowe. Tylko problem w tym ze nie ma gdzie kupic wiecej. 

Co to bedzie?  dostaje info ze fabryki lozysk tocznych wracaja do pracy od 10 marca.   Mam nadziejie ze zdaza. Bo powoli zaczyna sie robic nie za ciekawie 

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Nie wszyscy w tym kraju mogą być tak inteligentni jak np. poseł Suski, ktoś musi być tępy ;-). 

lechu przecież dobrze wiesz że szczepionką zajmują się laboranci, po cholerę wypisujesz w tym temacie to co wypisujesz, wszędzie cię pełno - daj sobie siana tutaj.

36 minut temu, witek_z napisał:

lechu przecież dobrze wiesz że szczepionką zajmują się laboranci,

Zgadza się, ale laboratoriami kierują menadżerowie (nie muszą być fachowcami z konkretnej dziedziny) i tym mógłby się zająć jakiś przedstawiciel PiS, np. na początek poseł Suski ;-).Menadżer będzie "strzelał z bata" i szczepionka lub precyzyjny i szybki test powstaną w ekstremalnie krótkim czasie. Wszystko zależy od umiejętności menadżera a te jak wszyscy wiedzą w kadrach PiS są wybitne ;-). Potrafią wszystko, dlatego ta propozycja posła Suskiego.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Zgadza się, ale laboratoriami kierują menadżerowie (nie muszą być fachowcami z konkretnej dziedziny) i tym mógłby się zająć jakiś przedstawiciel PiS, np. na początek poseł Suski ;-).Menadżer będzie "strzelał z bata" i szczepionka lub precyzyjny i szybki test powstaną w ekstremalnie krótkim czasie. Wszystko zależy od umiejętności menadżera a te jak wszyscy wiedzą w kadrach PiS są wybitne ;-). Potrafią wszystko, dlatego ta propozycja posła Suskiego.

puknij się w głowę

Teraz, witek_z napisał:

puknij się w głowę

Z jakiego powodu?

Teraz, witek_z napisał:

wypisywanych bzdur i kpiarstwa

Nie słyszałeś o menadżerach kierujących szpitalami? Taki schemat zarządzania obowiązuje w USA. Ten menadżer nie musi być lekarzem, choć oczywiście może nim być. W zespole do opracowania szybkiego testu na koronawirusa też może być taki schemat organizacyjny. 

12 minut temu, venom200 napisał:

A tymczasem 4 nowe przypadki korona

Oj tam , jutro może być 8 a pojutrze 30 , nie mamy na to wpływu .

KALIBER vel rydz .

9 minut temu, KALIBER napisał:

Oj tam , jutro może być 8 a pojutrze 30 , nie mamy na to wpływu .

No wlasnie mamy i musimy miec wplyw. 

Czytaj ulotki.  ?

45 minut temu, Lech36 napisał:

Tylko do tego trzeba miec madrych ludzi.  Menadzer bez pojecia o medycynie  ie ma szans bytu. 

Pracownik powie menadzerowi ze temperature trzeba mierzy miesiac czasu u pacjenta i co menadzer zrobi z taka informacja?  Uwiezy w nia czy nie? 

12 minut temu, Lolo2 napisał:

No wlasnie mamy i musimy miec wplyw. 

Jaki , masz nie wychodzić z domu ? podstawowe zalecenia znasz , co masz zrobic jeszcze .

KALIBER vel rydz .

20 minut temu, Lolo2 napisał:

Tylko do tego trzeba miec madrych ludzi.  Menadzer bez pojecia o medycynie  ie ma szans bytu.

PiS ma samych mądrych ludzi mogących sprawować kierownicze stanowiska w firmach o różnym profilu. Np już kierują stadniną koni w Janowie. I to chyba już któraś z rzędu zmiana kierownicza rwie kasę w Janowie.
Menadżer ma zarządzać instytucją a nie znać się na szczegółach jej działalności. Oczywiście musi wiedzieć co firma którą zarządza robi/produkuje.

24 minuty temu, Lolo2 napisał:

Pracownik powie menadzerowi ze temperature trzeba mierzy miesiac czasu u pacjenta i co menadzer zrobi z taka informacja?  Uwiezy w nia czy nie? 

Tak uwierzy bo powinien mieć do czynienia z fachowcem. Jeżeli ten okaże się nierzetelny to niestety traci pracę lub jest przesuwany na mniej odpowiedzialne stanowisko z odpowiednią redukcją uposażenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.