Skocz do zawartości
IGNORED

DAC - nie słyszę różnic - POMOCY!!!

lete

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, SynSama napisał:

Większej forumowej głupoty niż zachwalanie mniej niż przeciętnego przeciętniaka w postaci owego pożal się boże Pionka 30 jeszcze tu nie czytałem. A że naganiacze i łowcy jeleni mają się dobrze to widać. Sami się zresztą do tego pośrednio przyznają. Na resztę odpowiedzcie sobie sami...

A jeszcze miałeś szansę uniknięcia wtopy..

Oto nagle po taaakim czasie okazało się, że firma Pioneer ma w zanadrzu nieodkrytą perełkę z niskiej półki. Cud panie nad cudy.

Jesteś żałosny z tymi swoimi wpisami i to na podstawie zdjęć albo jakiś klamotów Pioneera sprzed 30 lat ...

Oto nagle po taaakim czasie okazało się, że firma Pioneer ma w zanadrzu nieodkrytą perełkę z niskiej półki. Cud panie nad cudy.

4 minuty temu, lete napisał:

Spoko, te 1249 zł to są grosze. Facet do mnie dzwoni i mówi, że kilku z nas z forum się "tłucze" o ten egzemplarz, hahaha... To "srebrny kruk" - jedyny w Polsce dostępny. Facet mówił, że jest ktoś, kto już do auta wsiada i goni 250 km, aby go dziś odebrać ? No nie mogę...

Oto bowiem kilka kitów o tym, jak najzwyklejszy ze zwykłych sprzętów zagra zapewne lepiej niż dobra, rozbudowana i zaawansowana konstrukcja powoduje szał pał. Skoro za 1300 zł polskich można mieć św. Graala, to czemu nie. W końcu wywalone 1300 zł na audio szrot boli mniej niż wywalone 13 000. W skrócie KCC, czyli Kit Czyni Cuda i piszcie co chcecie i się budżetówą zachwycajcie. Na zdrowie?

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

8 minut temu, szwejo napisał:

Kupiłem PD30 AE z trzy tygodnie temu używany dla mnie super transport- dzięki Muda44 dobrze że są jeszcze tacy ludzie na forum.

Cieszy mnie to że nie czytasz forumowych teoretyków a skorzystałeś z okazji .

Tanio i bardzo dobrze .

I o to chodzi .

Może zostanę tu zaraz "zjedzony" i posądzony o trolling, ale... coraz poważniej zastanawiam się, czy po prostu nie sprzedać Xindaka DAC-5 i zamiast kupować transport (np. Pioneer PD-30AE), dołożyć trochę i kupić all-in-one, czyli po prostu Audiolab 8300CD, który posiada zarówno dobry transport, jak i dobry DAC (z wejściami - w tym także USB, jeżeli kiedyś przyjdzie mi do głowy częściej z tego korzystać).

Wydaje się, że Audiolab 8300 CD to jest bardzo dobre CD (budowa wręcz imponująca) i jeden z lepszych DAC ESS Sabre32 9018... Wejścia "skolko-ugodno": 2x koncentryczne, 2x Toslink Optical, 1x AES/EBU, 1x USB dla PC USB

@muda44 ???

3 godziny temu, SynSama napisał:

W końcu wywalone 1300 zł na audio szrot boli mniej niż wywalone 13 000. W skrócie KCC, czyli Kit Czyni Cuda i piszcie co chcecie i się budżetówą zachwycajcie. Na zdrowie?

Ja też się zastanawiam, jak to jest, że facet (znam takiego), który śmiga do pracy Oplem Astrą z 1998 roku, mieszka w bloku na 2 pokojach z żoną i dzieckiem (12 lat) kupuje zabawki po 30-40 tys. sztuka... ? Jego system jest nominalnie po cenie zakupu wart jakieś 150 tys. zł. Stoi to obok sofy, gdzieś "wciśnięte" trochę w pomieszczeniu 20 m2. Ostatnio pokazał mi kabel sieciowy za 8 tys. zł i cieszył się, jak dziecko, że "teraz to Clapton zdjął wreszcie te rękawiczki z rąk" (tak słychać gitarę) ?

No ja rozumiem pasję... Ale priorytety to trzeba mieć właściwie poukładane.

Szczerze mówiąc, chciałem wypróbować jakiś niedrogi transport, skoro moje tanie DAC i tak nie robią różnicy. I to nie problem, aby wydać 1, 2, czy 4 tys. Zawsze jednak rozsądek na pierwszym miejscu. Nie chcę być "jeleniem", któremu jakaś audiofilska firma wciska powietrze i za m.in. moją kasę buduje sobie legendę (i jeszcze większe marże). Dlatego nie miałbym problemu z PD-35AE, ale... trochę ten wygląd mnie jednak boli. Pękate badziewie ? Stąd myślę jednak o Audiolabie - i tu w opcji albo 6000CDT, albo 8300CD (już z DAC).

Nie robią różnicy bo masz do dupy transport ale Ty znowu swoje ...

Ja 30AE kupiłem i u mnie będzie robił jako CD ( swój sprzedałem kupując Ayre ) a sprzedaję Ayre bo wystarczy przy nim umiejętnie pogrzebać i gra jak bardzo drogie odtwarzacze i niewiele gorzej od Ayre... ale dla Ciebie za pękaty ...

Piszę jak gra , z czym porównany i prze klika osób a Ty dalej jakieś badziewie chcesz kupować ...

Odpuszczam , baw się dobrze i zakładaj co chwila kolejne wątki ...

?

Jeszcze jedna uwaga .

Podzwoniłem i faktycznie nie ma dostaw a nowe mają być znacznie droższe ...

33 minuty temu, muda44 napisał:

Jeszcze jedna uwaga .

Podzwoniłem i faktycznie nie ma dostaw a nowe mają być znacznie droższe ...

Ok, kupiłem. Był jeszcze jeden. Jak się nie sprawdzi, to po prostu Ci go sprzedam ?

41 minut temu, lete napisał:

Ja też się zastanawiam, jak to jest, że facet (znam takiego), który śmiga do pracy Oplem Astrą z 1998 roku, mieszka w bloku na 2 pokojach z żoną i dzieckiem (12 lat) kupuje zabawki po 30-40 tys. sztuka... ? Jego system jest nominalnie po cenie zakupu wart jakieś 150 tys. zł. Stoi to obok sofy, gdzieś "wciśnięte" trochę w pomieszczeniu 20 m2. Ostatnio pokazał mi kabel sieciowy za 8 tys. zł i cieszył się, jak dziecko, że "teraz to Clapton zdjął wreszcie te rękawiczki z rąk" (tak słychać gitarę)

Tu się nie ma co zastanawiać. Po prostu gość jest w zaawansowanym stadium choroby audiofilskiej. Choroba może tylko jeszcze bardziej się pogłębiać. Raczej bez szans na wyleczenie.

2 godziny temu, lete napisał:

Ja też się zastanawiam, jak to jest, że facet (znam takiego), który śmiga do pracy Oplem Astrą z 1998 roku, mieszka w bloku na 2 pokojach z żoną i dzieckiem (12 lat) kupuje zabawki po 30-40 tys. sztuka... ? Jego system jest nominalnie po cenie zakupu wart jakieś 150 tys. zł. Stoi to obok sofy, gdzieś "wciśnięte" trochę w pomieszczeniu 20 m2. Ostatnio pokazał mi kabel sieciowy za 8 tys. zł i cieszył się, jak dziecko, że "teraz to Clapton zdjął wreszcie te rękawiczki z rąk" (tak słychać gitarę) ?

No ja rozumiem pasję... Ale priorytety to trzeba mieć właściwie poukładane.

Jest spora szansa że zmieni Astrę z 1998r na Kadeta z 1981r,a dwa pokoje na działkę z altanką w stanie "zadawalającym" z dopłatą a za dopłatę kupi kolejny metr kabla.

Oby tylko Clapton spodni nie zdjął.

A tak zapytam trochę w temacie wątku. Mam teraz iFi nano idsd le. Chciałbym kupić jakiś DAC najlepiej z funkcją Preampu i pilotem. Ile muszę mniej więcej wybielić żeby naprawdę odczuć jakościową różnicę??

3 godziny temu, lete napisał:

Ok, kupiłem. Był jeszcze jeden. Jak się nie sprawdzi, to po prostu Ci go sprzedam ?

Ale młyn zrobiliście z Mudą.

Prawdopodobnie Pioneer przestawia całą produkcję na PD 30...

A swoją drogą. Zrób Ty czy Muda odsłuch. Zaproście kogoś z klockami z wyższych półek. 

Nie jesteście ze Szczecina to wam nie pomogę ale zasady obiektywnego testu znajdziecie w sieci i jazda.

Clapton`owi rękawiczki opadły a wielu szczęki opadną.

Nie żebym twierdził, ze ten Pioneer jest nadzwyczajny. Tak dla zasady.

Jak Ty Lete nie słyszysz to podbudujesz się jak i inni nie usłyszą...

32 minuty temu, Moontan napisał:

Tak, widziałem. No nie jest to klocek "audiofilski" pod względem użytych elementów... 

50 minut temu, Grzegorz7 napisał:

(...)
A swoją drogą. Zrób Ty czy Muda odsłuch. Zaproście kogoś z klockami z wyższych półek. 
Nie jesteście ze Szczecina to wam nie pomogę ale zasady obiektywnego testu znajdziecie w sieci i jazda.

Nie ma sensu. Przyjdzie, posłucham, wydam werdykt. Ogłoszę decyzję wszem i wobec. Zabiję markę Pioneer w Polsce lub podkręcę hype ?

Kiedyś miałem Nakamichi OMS-7E (2x TDA 1540) - podobał mi się ten skurczybyk. Nie był ani rozdzielczy, ani detaliczny. Grał dziwnie, z owym "czarnym tłem" i w bezpośrednich porównaniach, gdyby stosować obiektywne kryteria - przegrywał z większością klocków, które porównywałem. Miał bardziej złagodzoną górę, a i mechanicznie nie był po latach idealny (cdr nie czytał).
Ale... miał też w sobie coś, czego za cholerę nie wytłumaczę. Coś, co sprawiało, że bardzo lubiłem go odpalać.
Aż w którymś momencie wpadłem na pomysł, że sobie powymieniam - otworzyłem ładną aluminiową puszeczkę, gdzie była schowana część analogowa i luten, luten... Wymiana opampów, wymiana kondów, itd. Grał jaśniej, szybciej, przestrzennie. Ale... już mi się nie podobał ?

Godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Nie żebym twierdził, ze ten Pioneer jest nadzwyczajny

Odczytuje płyty bit perfect?

Wczytuje wszystko i szybko?

Szuflada pracuje cicho i precyzyjnie?

Mechanizm pracuje cicho?

Laser nie gubi ścieżek? Jest do kupienia zapasowy?

Wygląda/pasuje dizajnem do reszty?

Coś jeszcze?

Jeśli tak to świetny transport!!! Nadzwyczajny nawet.

Za tani? Zbyt mało audiofilski?

Z tym to ostrożnie, były już w historii "HajEndy z mechanizmem wyjętym z plejerka dvd za 200 zł. ?

Ja tylko nie twierdzę, że ten Pioneer jest nadzwyczajny. 

Iro przyjacielu. O co Ty mnie podejrzewasz?

Może jest on po prostu zwyczajny czyli spełniający wszystko co powinien. 

I tak na marginesie. 1400 zł to już  nie mało za trochę blachy, w środku standardowy napęd za 100 zł w hurcie i garści scalaków za 300 zł... ?

Grzegorz7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy jako bardziej techniczy możesz stwierdzić co wpływa na cenę tego ML-a ?

Ukryta Zawartość

15 minut temu, fan64 napisał:

co wpływa na cenę tego ML-a ?

Marka i prestiż wśród napalonych audiofili aspirujących do HajEndu ...poza tym odtwarza różne typy krążków CD i coś tam jeszcze? A, strimuje chyba

28 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Iro przyjacielu. O co Ty mnie podejrzewasz?

Może jest on po prostu zwyczajny czyli spełniający wszystko co powinien. 

Sopko, wiem z Kim mam do czynienia. ?

To samo chciałem powiedzieć, jest zwyczajny i spełnia to co powinien.

1 minutę temu, iro III napisał:

Marka i prestiż wśród napalonych audiofili aspirujących do HajEndu ...poza tym odtwarza różne typy krążków CD i coś tam jeszcze? A, strimuje chyba

Ale to wiem,pytam jaka nieziemska technologia śiedzi tam w środku? jakieś super częśći,płytki wykonane z laminatu rodem z NASA? jakiś super soft?

O kurde... Tak mnie nastraszyliście, że zaczynam się zastanawiać, czy nie przepłaciłem za tego Pioneera ?
Jakby nie było, można kupić mechanizm za 100 zł i trochę płytek z kondami za 300 zł. Może obudowa to jakieś 200 zł. A ja głupi wywaliłem ze 2x tyle!

Gość

(Konto usunięte)

https://nintronics.co.uk/mark-levinson-no519-ex-demo.html

ale teorie spiskowe bidule ...to siedem wyplat sprzataczki ....ktora nie musi go kupowac albo dwie pensyjki jakiegos doktorka  z A&E....NHS hospital

50 minut temu, fan64 napisał:

Grzegorz7

Ukryta Zawartość

Czy jako bardziej techniczy możesz stwierdzić co wpływa na cenę tego ML-a ?

Marka. Ponownie mnie źle nie zrozumcie; taka sobie czy wybitna, nieważne. Ale marka!

Wszystkomający klocek. Posiadający na pokładzie najnowsze kości. Mnogość funkcjonalności łatwo dostępnych dzięki systemowi operacyjnemu...

Ktoś musiał to wszystko oprogramować. I teraz w zależności od nakładu cena pracy w takim urządzeniu może być duża.

Niczego nie tłumaczę ale przedmioty są warte tyle ile ktoś jest w stanie za nie zapłacić...

Podobne, choć być może nie tak funkcjonalnie zaprojektowane, właściwości może mieć urządzenia za kilka tysięcy... I są takie. 

34 minuty temu, lete napisał:

O kurde... Tak mnie nastraszyliście, że zaczynam się zastanawiać, czy nie przepłaciłem za tego Pioneera ?
Jakby nie było, można kupić mechanizm za 100 zł i trochę płytek z kondami za 300 zł. Może obudowa to jakieś 200 zł. A ja głupi wywaliłem ze 2x tyle!

Spoko. Cena w normie. 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

„Moim celem jest zawsze, aby ludzie zapomnieli, że słuchają plików cyfrowych”, powiedział mi Clauzel rano po zainstalowaniu urządzeń. „Niektóre urządzenia cyfrowe są tak szczegółowe i tak zimne; nie są wystarczająco ciepłe i niewystarczająco muzyczne. Chcemy zupełnie innego produktu, nawet jeśli ma niedoskonałości. Wolę coś, co może mieć niedoskonałości, ale ma doskonałą jakość, muzykalność i analogowy klimat ”.

Godzinę temu, fan64 napisał:

Ale to wiem,pytam jaka nieziemska technologia śiedzi tam w środku?

nooo tak

żeden minaerał z grupy metali , nie powstał na ziemi

wiec ... tak

mnóstwo "nieziemskiej tchnologii"

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Klasycznie w stylu Mudy44. Kiedyś już polecał jakiegoś Pioneera, nie pamiętam modelu, potem były sławne Heco, jakieś Accu, Gryphon, który został pobity przez NADa (oczywiście po modyfikacji Mudy), itd. itp. Kiedyś w swoim profilu pisał o modyfikacjach NADa. Na allegro jest pełno ogłoszen o modyfikacjach różnych rzeczy, między innymi tego pioneera, który przewija się w tym wątku ?

Gość zna się na rzeczy ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.