Skocz do zawartości
IGNORED

....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, piorasz napisał:

Lepiej kopnąć "słabszego" prawda? Nie spodziewałem się... 

Piorasz, ja zdradzę Tobie sekret na zaskarbienie forumowej sympatii. Musisz zmienić gatunek słuchanej muzyki na spokojniejszy. Zamień tego Milsa na coś spokojniejszego np. Chopina. Druga rada to jak piszesz posty na forum 4 na 5 przypadków wybierz opcje cancel zamias save ? Byłeś jednak dziś grzeczny, to ładna płytę mam dla Ciebie. Może być jednak za spokojna ? film tez zobaczyć możesz np. zamiast Kevina ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

28 minut temu, sly30 napisał:

Idziesz ostro. Świąteczna polska życzliwość level hard. Ale wiem...katolicki kraj... :-))

Nieźle, nie :)? Na forum o kolumnach takie rzeczy ?

obiektywnie o audio

... nie przeszkadzajcie sobie Panowie róbcie dalej rozpierdol....

.. przy okazji zapytam....miał lub ma ktoś lampy Mullard 10M 12ax7....mile widziane kilka słów....

16 minut temu, piorasz napisał:
20 minut temu, sly30 napisał:
Że z forum obok.

Kłamiesz. Byłem widziałem.

Skoro wiesz lepiej. 

Skoro wiesz lepiej. 
Ja pier**le sly30. Nie rób idioty ze mnie.
Jak mogę nie wiedzieć jakim samochodem jeżdżę skoro nim jeżdżę. Weź ty się popukaj. Byłem, widzałem, czytałem, kropka.
Rozumiem, że nie chcesz się przyznać do firmy, która Ci robiła kolumny ale żeby do kolegów się nie przyznawać?
Czy jest ktoś normalny na tym forum? Haaalo!!

.. przy okazji zapytam....miał lub ma ktoś lampy Mullard 10M 12ax7....mile widziane kilka słów

Miał...Nawet ma ale nie powie :)

A ja Tobie życzę Zdrowych i Pogodnych Świąt.

Dziękuję, wzajemnie ? 

No i pamiętaj. To wszystko są żarty ?

Oczywiście, że żarty. Po tylu latach człowiek musi nabrać dystansu. Trochę mi tylko przykro, bo Mirek trochę ambicjonalnie do tego podchodzi, a tu jest już za dużo spamu ? Z tym, że taki jest urok forum publicznego w którym jest dużo anonimowych osób. Część osób wpada to po darmowy "zastrzyk adrenaliny"zamiast kofeiny ?  W małej społeczności łatwej zachować odpowiedni poziom. Czasem taka pyskówka ma swój urok, ale aby nie było jej za dużo ? 

Edytowane przez Roxi

Mirek fajny chłop i nie wiem czemu toleruje te "piaskowe zabawy"...... w realu nie wiem czy by szybciutko nie zrobił porządku;-)

Tak - ten wątek cieszył się dużym zainteresowaniem w miarę normalnych ludzi - no bo audiofilia i normalność to nie zbiory wspólne;-)

Żartować to trzeba umieć....

Kłamać jeśli nie trzeba to brzydko..... co to forum, czy sejm????

a na Święta zdrowia, spokoju, opanowania i nadzieji na lepsze jutro (bo po nocy...) życzę Wszystkim!!!!

i piszmy na temat, bo chyba to nie przekracza naszych możliwości intelektualnych...... od nawalanek są inne tematy;-)

Ho ho ho ho!!!

Mirek fajny chłop i nie wiem czemu toleruje te "piaskowe zabawy"...... w realu nie wiem czy by szybciutko nie zrobił porządku;-)

Można się czasem "pogubić" i nic w tym złego. Kwestia mieć jaja i o tym powiedzieć. Nagradzanie innych sposobem "nie widzę, nie słyszę" to metoda mięczaków stroniących od kłopotów. Metoda zacna na krótką chwilę, gdyż od kłopotów nie da się uciec a co najwyżej je odłożyć.
To metoda z pewnego serialu z przed lat o tytule "Dyrektorzy" i słynne hasło dyrektorskie "ja to załatwię".
Nic z tych rzeczy dziś. Dziś ludzie są inni a przewaga między wychowaniem z domu a codziennym życiem jest bardzo widoczna na codzień bez względu na wykształcenie.
A żyjąc i rodząc się na Śląsku ja pamiętam jedno mądre powiedzenie z przed lat: " jak się ch*jem urodzisz to kanarkiem nie zdechniesz"
Amen.

Piorasz, mógłbym zrewanżować się czymś równie ''pięknym'' ale sobie odpuszczę bo wiem że zabrniemy w ślepy zaułek, dlatego przypomnę tobie.... jeszcze jakiś czas temu napisałeś że nie będziesz pisał w tym wątku...oczywiście jest to tylko prośba z mojej strony ale będzie to z korzyścią dla  wszystkich.....nie pisz w moim wątku....

poza tym tobie i reszcie chłopaków życzę zdrowych i radosnych Świąt przy muzyce i nie tylko ? 

13 godzin temu, Jamówię napisał:

udzielam sobie autobana 

szkoda nerwów

takiego "autobana" zalecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, piorasz napisał:

Nagradzanie innych sposobem "nie widzę, nie słyszę" to metoda mięczaków

to może ze "stalowym Zbyszkiem" załóżcie klub anty-miękiszonów;-)

na innym forum oczywiście, coby trzymać się tematyki....

Gość

(Konto usunięte)
20 godzin temu, Miroslav1 napisał:

..jeżeli Ktemy oceniłeś po minucie słuchana to wybacz ale nie mamy o czym rozmawiać....

pierwszy raz wystarczyło mi 30s by stwierdzić, że poza wyglądem nic te kolumny ciekawego nie reprezentują, za tym pierwszym razem na pierwszy rzut ucha brak dynamiki basu , mocno stonowana perkusja bez ataku i wypełnienia

za rok czy dwa po kilku pozytywnych opiniach podszedłem drugi raz z nadzieja ,że może byłem zmęczony , może nie poświęciłem zbyt dużo uwagi ...

po długim odsłuchu nawet tłumacząc sobie wszelkie ograniczenia lokalowe i sprzętowe prezentowanego sytemu stwierdziłem ,że to nudne mało barwne granie ze spora ilością szczegółów , który to zabieg miał postawić kolumny w kategorii audiofilskich, dla mnie porażka

Jeśli miałbyś okazję i ochotę warto byłoby porównać w tym samym systemie Ktemy i Accordo

te drugie mimo szczuplejszego basu maja go znacznie lepszej jakości górują nad Ktemami średnicą i spójnością dźwięku

nie trzeba słuchać kolumn miesiącami by stwierdzić, że dźwięk ich jest do zaakceptowania

chyba ,że chcemy przyzwyczić się do takiej a nie innej prezentacji i na siłę udowodnić sobie ,że w danym zestawieniu jest większość zalet , lub forma zewnętrzna działa zachęcająco i mniej zwraca się uwagę na samą prezentację dźwięku

Dokładnie tak samo odebrałem te kolumny. Nuda, nuda, nuda. Bez muzykalności i bez serca. Na tym samym piętrze kilka pokoji dalej grały grajopudła, które były przeciwieństwem tego nudnego grania.

1 minutę temu, piorasz napisał:

Na tym samym piętrze kilka pokoji dalej grały grajopudła, które były przeciwieństwem tego nudnego grania.

Buahahahahahahahahahahahahahahahaha

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, babatular napisał:

A słuchasz też w piwnicy tych swoich wypocin ?

salonu nie masz takiego jak ja piwnicy, bidoku ?

Zdrówka i luziku na Święta życzę

Sly30

Bądź poważny - lajkujesz kompromitujący wpis piwnicznego dłubacza ???

Teraz, slawek.xm napisał:

salonu nie masz takiego jak ja piwnicy, bidoku ?

Zdrówka i luziku na Święta życzę

Ja mam luz totalny i ubaw z tej szerzącej się tutaj niekompetencji i szamaństwa

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Buahahahahahahahahahahahahahahahaha
Wiem, wiem. To nie hajend :)
Daruj sobie bo nie o to chodzi.
Jeśli jednak wolisz nudny dźwięk, z cykającymi, syczącymi wysokimi to ja nic do tego nie mam.
7 minut temu, babatular napisał:

Bądź poważny - lajkujesz kompromitujący wpis piwnicznego dłubacza ???

Mam inne zdanie. Kłócimy się o temat kościoła i tu można by rzec...jesteśmy przeciwnikami, ale nie w tematach audio. Gość zna się na audio bardzo dobrze i rozumie istotę tego hobby. Ellipticory grają rewelacyjnie i to jest fakt. Czy się lubi ogólnie Scanspeaka czy nie, to trudno dyskutować z faktami. 

2 minuty temu, sly30 napisał:

Mam inne zdanie. Kłócimy się o temat kościoła i tu można by rzec...jesteśmy przeciwnikami, ale nie w tematach audio. Gość zna się na audio bardzo dobrze i rozumie istotę tego hobby. Ellipticory grają rewelacyjnie i to jest fakt. Czy się lubi ogólnie Scanspeaka czy nie, to trudno dyskutować z faktami. 

Elipticory to świetne głośniki. No i co z tego.

To kolejne potwierdzenie tego o czym pisze  od wieków - dłubacze/DIYowcy mają jedną receptę - topowe Scany,Accutony, Etony, SB Acoustic,  zwrotka na Duelundach czy innych Mundorfach - a brzmienie kiepskie jak na jakość zastosowanych elementów. Ja to wszystko na pamięć znam bo scenariusz jest zawsze taki sam.

Oczywiście te topowe kolumny z Elipticorami  są "odsłuchiwane" i "strojone" w skandalicznych warunkach sprzętowych i akustycznych.

Teraz, babatular napisał:

Elipticory to świetne głośniki. W ogóle akurat dla mnie Scan Speak to brand głośnikowy nr 1 na świecie. No i co z tego.

To kolejne potwierdzenie tego o czym pisze  od wieków - dłubacze/DIYowcy mają jedną receptę - topowe Scany,Accutony, Etony, SB Acoustic,  zwrotka na Duelundach czy innych Mundorfach - a brzmienie kiepskie jak na jakość zastosowanych elementów. Ja to wszystko na pamięć znam bo scenariusz jest zawsze taki sam.

Oczywiście te topowe kolumny z Elipticorami  są "odsłuchiwane" i "strojone" w skandalicznych warunkach sprzętowych i akustycznych.

W dniu 22.12.2020 o 06:47, Jamówię napisał:

Dlatego bardzo podoba mi się podejście Shawa. Zwrotnica robiona na częściach,które tworzą całość,czyli spójny dźwięk a nie są sumą butikowych wynalazków,oraz kable ze szpuli w cenie 2£ za metr w hurcie i gra MUZYKA. Przez lata zabawy z praktycznie wszystkimi modelami tej firmy,nie spotkałem nikogo kto chciałby je modyfikować,albo kto to zrobił ani w Polsce,ani poza nią. Peter Walker(nie trzeba tego geniusza przedstawiać) pytany o kable zawsze odpowiadał,że mają być wystarczająco długie,aby skutecznie połączyć urządzenia,kto wie jak grają Quad i ESL,wie o co kaman a trzeba wiedzieć,że Walker nigdy nie odsłuchiwał swoich wzmacniaczy podczas procesu ich powstawania,po prostu je mierzył...

Witam  ?

Odnośnie ESL  nie mam pojęcia dlaczego są tak mało popularne w PL . ciężko mi słuchać już inne kolumny   .

4 minuty temu, babatular napisał:

Ja to wszystko na pamięć znam bo scenariusz jest zawsze taki sam.

No jednak nie, nie zawsze finał jest taki sam. Wiem, że często kolumny DIY grają słabo, ale i markowe kolumny też często grają nędznie. Są jednak kolumny nie zrobione przez znane zachodnie firmy i grają rewelacyjnie. 

13 minut temu, babatular napisał:

ja się wziąłem za diy,bo markowe kolumny na które mnie było stać nie podobały mi się dzwiękowo,a te ,które mi się podobały kosztowały tyle co mój dom.....

Godzinę temu, piorasz napisał:

Gdybyś nie napisał tego posta w ten sposób to pewnie długo bym tu nosa nie wsadził.
Tymczasem zmusiłeś mnie...

W ślepy zaułek to już zabrnąłeś Ty.
W dodatku zachowujesz się jak dzieciak w piaskownicy i wskazujesz kto się może z Tobą bawić a kto nie. Gdy puścisz bąka to palcem wskazujesz na kogoś innego. Dziecinada.
Zbuduj sobie prywatną piaskownicę i zapraszaj do niej kogo chcesz. Tymczasem jesteś tu gościem tak samo jak ja i inni.

A tak poza tym również życzę Zdrowych, Pogodnych Świąt dla Ciebie i Wszystkich forumowiczów.

... dla mnie jesteś zwykłym kapusiem i donosicielem o którym wspomniał Roxi... a ''twardziela''  tylko odgrywasz przed klawiaturą  w realu poskładałbym cię o wiele szybciej niż ty wydałeś opinie Ktemach.....od dziś zwracam się do ciebie kapusiu....zacytowałeś mądre przysłowie Śląskie i bądz pewny że nie jesteś w tym powiedzeniu  kanarkiem ale tylko  tym  zwykłym ch*jem......

Edytowane przez Miroslav1
Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, babatular napisał:

Elipticory to świetne głośniki. No i co z tego.

A no to panie kolego, że taki Shaw czy Serblin choćby się zesrali, to z takiego revelatora czy seasa w kolumnie , Ellipticora nie zrobią. ?

Wszedłem tu sobie poczytać , jaki merytoryczny wątek, gratuluję uczestnikom.

Dzisiaj wigilia to jest nadzieja , że przemówią ludzkim głosem , oby.

A pro po Mirku jak tam Ktemy ? Grają muzykę czy dźwięki ?

1 godzinę temu, paul klacska napisał:

A no to panie kolego, że taki Shaw czy Serblin choćby się zesrali, to z takiego revelatora czy seasa w kolumnie , Ellipticora nie zrobią. ?

Z Revelatora ? - to cale szczęście że nie zrobią Elipticora.

2 godziny temu, paul klacska napisał:

ale za to robia swietne muzykalne kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi