Skocz do zawartości
IGNORED

....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Milimetr napisał:

ale jak będę miał w kolejnym to te kolumny na pewno tam staną. Głośnik jest trudny w aplikacji ale potrafi się odwdzięczyć wspaniałym graniem. Kolega pije do ostatniej prezentacji Konsbudu na AVS. Mnie tam przykuło do fotela na długo. 

....czy również będzie się to wiązało z wymianą wzmacniacza ??....w czym jest problem ''jest trudny w aplikacji'' ? 

2 godziny temu, piano napisał:

eee, co ja tam doradzał... ?

.... widzisz, a krygowałeś się ze mną....znam się na audio, przepraszam boksie ? ....walkę już masz wygraną ? 

Wspomniane były tu różne kolumny ( za wyjątkiem tych najważniejszych, gospodarza ), różne, wagi ciężkiej i super ciężkiej, to ja jeden post o kolumnach wagi niedocenianej :). Manger z1, dwu - drożne monitory, całkiem spore i ciężkie. Przetwornik Mangera + 20cm niskotonowy ( włókno węglowe+papier, ) w OZ, punkt podziału 360Hz. Dźwięk bardzo spójny, jak to z szeroko-pasmowca bywa z b.obszerną sceną, jak to nie zawsze w kolumnach bywa. Przy odpowiednim zestawieniu i akustyce, można uzyskać zupełnie swobodny, całkiem nieźle zróżnicowany bas ( 40 hz )

Dane producenta: 26 kg, 534 x 270 x 364 mm.

Przekazuj obiektywnie swoje subiektywne oceny.

@piano

Ty takich nie masz ?

znajomy mi video przysłał, stoją w Monachium do posłuchania

Altec Chassis 604 w obudowie Jensen - ultra flex

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) altec4.thumb.jpg.404a92c90c8d902ca9576109a9025490.jpg

moje w zupełnie innej obudowie, ale wariacji na temat obudów, jak mrówków ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piano
Gość

(Konto usunięte)
23 godziny temu, plastik1989 napisał:

Do lampy, do dużego pokoju, do wyrozumiałej żony plus specyficzne granie typu "kochasz lub nienawidzisz".

Proszę rozwiń tę myśl, bo dość gładko je spisałeś na stratę. Pokój mam duży, żonie nic do głośników i jakoś nie zauważyłem, że to specyficzne granie. Na czym ono polega?

26 minut temu, piano napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) altec4.thumb.jpg.404a92c90c8d902ca9576109a9025490.jpg

moje w zupełnie innej obudowie, ale wariacji na temat obudów, jak mrówków ?

Piano

No nie mów że to "coś" ze zdjęcia podłączasz do tej elektroniki MBLa.............

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

ja mam zapas cytryny i browarek jakby było ciężko;-)

Najlepszego dla wszystkich słuchających muzyki, nie ważne na jakich kolumnach.... nawet bez nich;-)

...od jakiś 15/16 lat  rok w rok w gronie przyjaciół  spędzałem tą noc  na Balu Sylwestrowym....dziś z oczywistych względów jestem w domu....i jakoś tak dziwnie....ale nie ma co marudzić....bardzo delikatnie sączę Whisky i słucham ulubionych płyt...teraz leci Eric Clapton '' Unplugged ''....i właśnie w taki sposób dotrwam do północy ? 

W ramach podsumowań minionego roku;

wnioskuję, że postacią roku 2020 był nasz, stróż hajendu, policjant w ciągłej służbie i jednej osobie.

Życzymy mu dalszych sukcesów i wytrwałości w Nowym Roku 2021 ??? 

Edytowane przez piano
10 minut temu, piano napisał:

wnioskuję, że postacią roku 2020 był nasz, stróż hajendu, policjant w ciągłej służbie i jednej osobie.

Dobre... :-)))

4 godziny temu, piano napisał:

Już tęsknicie za mną.

Jestem.   W nowym roku zwarty i gotowy.  

Będę stał na straży wplatania absurdów, bylejakości i szamaństwa do hiendu.

Będę stał na straży praworządności Hi- End'u i go bronił  do samego końca - mojego lub jego.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość

(Konto usunięte)
59 minut temu, babatular napisał:

Już tęsknicie za mną.

Będę stał na straży wplatania absurdów, bylejakości i szamaństwa do hiendu.

Będę stał na straży praworządności Hi- End'u i go bronił  do samego końca - mojego lub jego.

• Moderatorzy
W dniu 31.12.2020 o 15:21, pantagruel napisał:

Proszę rozwiń tę myśl, bo dość gładko je spisałeś na stratę. Pokój mam duży, żonie nic do głośników i jakoś nie zauważyłem, że to specyficzne granie. Na czym ono polega?

Wcale nie spisałem ich na stratę. Stwierdziłem tylko fakt, że zarówno styl grania, wygląd, gabaryty i wymagana co do pokoju nie są uniwersalne ani łatwe do akceptacji przez wielu. Natomiast Ci którym podejdzie styl gry, a reszta atrybutów nie będzie problemem powinna być zadowolona. Zreszta ta kolumna od lat ma wąską grupę ale za to wiernych fanów.

-----------------

Scena kultowa, ale bez najlepiej części o zmieniających się komisjach:)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

....kiedyś był taki gość nazywał się Robert Johnson - był inspiracją dla wieli wielkich gitarzystów .....Eric Clapton o nim powiedział  ,,najważniejszy gitarzysta Bluesowy jaki kiedykolwiek żył,, ..... i właśnie  brzmienie jego gitary fantastycznie brzmi na ''starym radiu''  ? 

....Najlepszego w Nowym Roku.....

1 godzinę temu, babatular napisał:

Cieszymy się bardzo, tylko pamiętaj, że hajend, to nie tylko dźwięk i szata, ale też kultura wypowiedzi. 

W dniu 31.12.2020 o 15:33, babatular napisał:

No nie mów że to "coś" ze zdjęcia podłączasz do tej elektroniki MBLa...........

rozumiem, że można mieć alergię na Altec'a, biorę na klatę, ale minimum kultury wypowiedzi trzeba zachować. Czas wyjść z lasu Babo i zachować się jak na hajend przystało. 

Edytowane przez piano
7 minut temu, piano napisał:

pamiętaj, że hajend, to nie tylko dźwięk i szata, ale też kultura wypowiedzi. 

....no to koniec, już  po mnie.... ? 

....kiedyś był taki gość nazywał się Robert Johnson - był inspiracją dla wieli wielkich gitarzystów .....Eric Clapton o nim powiedział  ,,najważniejszy gitarzysta Bluesowy jaki kiedykolwiek żył,, ..... i właśnie  brzmienie jego gitary fantastycznie brzmi na ''starym radiu''   
....Najlepszego w Nowym Roku.....

Jest film na netflix o Robercie Johnsonie
„Remastered: Devil at the Crossrods”
Polecam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 godziny temu, piano napisał:

Cieszymy się bardzo, tylko pamiętaj, że hajend, to nie tylko dźwięk i szata, ale też kultura wypowiedzi. 

rozumiem, że można mieć alergię na Altec'a, biorę na klatę, ale minimum kultury wypowiedzi trzeba zachować. Czas wyjść z lasu Babo i zachować się jak na hajend przystało. 

Naprawdę zwrot "To coś" tak bardzo uraziło Twoją osobę? 

Oczywiście "to coś" w odniesieniu do tych szaf gdańskich. 

48 minut temu, babatular napisał:

Naprawdę zwrot "To coś" tak bardzo uraziło Twoją osobę? 

raczej nie, skoro napisałem - biorę na klatę.

Chodziło mi o formę i lekceważące podejście do wszystkiego tego, czego nie uważasz za hajend. 

Ps. choć, gdy zauważyłem kto i jak zalajkował #2088, to zaczyna mi to wisieć. 

22 minuty temu, piano napisał:

Chodziło mi o formę i lekceważące podejście do wszystkiego tego, czego nie uważasz za hajend. 

No i bardzo dobrze. Za bardzo się spinasz. Piszemy tu o banalnych sprawach - więc polecam większy luz. Nawet jak napisze że lampy są słabe a szafy gdańskie beznadziejne. 

Ale za to tą niemiecką elektronike masz - palce lizać. 

51 minut temu, piano napisał:

Dlatego sztuką jest osobiście nie traktować i podejść z dystansem jak ktoś krytycznie pisze o naszym lub ulubionym sprzęcie, bo później często takie osoby traktuje się jak wrogów ? Ludzie piszą różne rzeczy bez większego zastanowienia i nawet specjalnego celu.... nie należy innym do posiadania własnego zdania odbierać ?

Edytowane przez Roxi
Godzinę temu, piano napisał:

Maciek, super piszesz.... nie zwracaj uwagę że Damazy i ja zalajkowaliśmy  ten wpis....to jest pierdoła....poważnie...

Babatular kiedyś napisał i to kilkukrotnie że muszę być głuchy bo tak zachwalam m40.2...i co z Babą zrobimy ? ....może by tak po ryju ?? 

....ale poważnie....myślę że słyszę tak samo jak Baba......tylko że wybieram sprzęty  które Baba  nie akceptuje - i nie dlatego że jestem głuchy a dlatego że lubię co innego i świadomie dokonuję takiego  wyboru....

Edytowane przez Miroslav1

Mirek

Wcale nie jest powiedziane, że mam racje z tą Twoją głuchotą :)

A biorąc pod uwagę, że jesteś karateką czy judoką - to nie mam racji.  

• Pokaż nowe odpowiedzi