Skocz do zawartości
IGNORED

Elektronika droższa ?

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Grzegorz7 napisał:

Ani nie śniłeś muzycznie?

Przed snem myślę raczej o technice albo o dziewczynach ?. Chyba że jestem po jakimś super koncercie, nawet w wersji z płyty DVD lub BD to wtedy muzyka łazi mi po głowie, zwłaszcza jak mnie coś wzruszy. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

kazdy Polak jak czyta o podatku,zwłaszcza nowym, to go szlag trafia.ale czy słusznie.przypomnę,że nie jest to nasz wynalazek,ale starozytni też je wprowadzali.było też pogłówne, podymne, i Bóg wie jakie jeszcze zwłaszcza w sredniowieczu. A ja się grzecznie pytam,skąd panstwo ma  miec hajs na tzw dobro wspólne? z dodruku pieniędzy?czy z podatków?

Godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Na przykład Zenon Martyniuk?

Zenek to nie jest jakieś tam dobro... to jest nasz Skarb Narodowy! ?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 13.05.2020 o 03:01, il Dottore napisał:

Dlaczego mam utrzymywać polskich pseudopisarzy i pseudoartystów, skoro nie korzystam z ich produkcji i nigdy nie zamierzam korzystać? Dlaczego moje podatki mają finansować jakiś antypolski i antycywilizacyjny syf???

Nie ty konkretnie masz płacić, tylko państwo. Państwo zabroniło pracować i zarabiać, a klientom zabroniło płacić i korzystać. ZABRONIŁO. Nie to, że nie ma klientów, jest zakaz. Jak w cywilizowanym państwie chcesz to rozwiązać? 

nagrywamy.com

13 minut temu, przemak napisał:

Nie ty konkretnie masz płacić, tylko państwo. Państwo zabroniło pracować i zarabiać, a klientom zabroniło płacić i korzystać. ZABRONIŁO. Nie to, że nie ma klientów, jest zakaz. Jak w cywilizowanym państwie chcesz to rozwiązać? 

Powiem tak: biznes = ryzyko. Każda działalność gospodarcza (w tym artystyczna) wiąże się z ryzykiem. Jeśli prowadzę fabrykę to muszę być przygotowany na sytuację, że jutro rąbnie w nią meteoryt. Lub socjalistyczny rzad PiS.

Żeby to państwo miało im zwracać, to pół biedy. Problem polega na tym, że rząd nie ma własnych pieniędzy. A więc sytuacja, że ja mam dawać swoje pieniądze, żeby klient w aucie za 400 tys. cebulionów przypadkiem nie zbiedniał, jest twoim zdaniem w porządku??? Bo moim zdaniem to jest zwykłe sk***ysyństwo.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

39 minut temu, il Dottore napisał:

Powiem tak: biznes = ryzyko. Każda działalność gospodarcza (w tym artystyczna) wiąże się z ryzykiem. Jeśli prowadzę fabrykę to muszę być przygotowany na sytuację, że jutro rąbnie w nią meteoryt. Lub socjalistyczny rzad PiS.

Żeby to państwo miało im zwracać, to pół biedy. Problem polega na tym, że rząd nie ma własnych pieniędzy. A więc sytuacja, że ja mam dawać swoje pieniądze, żeby klient w aucie za 400 tys. cebulionów przypadkiem nie zbiedniał, jest twoim zdaniem w porządku??? Bo moim zdaniem to jest zwykłe sk***ysyństwo.

Ale spoko. Nie wiem, co robisz i ile zarabiasz, ale wyobraź sobie, że od poniedziałku do końca wakacji na pewno a może i dłużej nie wolno tobie pracować (i zarabiać) -  wystarczy, że będziesz płacił minimalny ZUS tysioncpincet miesięcznie. 

Sytuacja w której mam dawać swoje pieniądze jakiemuś lekarzowi to jest sk... 

nagrywamy.com

18 minut temu, przemak napisał:

Ale spoko. Nie wiem, co robisz i ile zarabiasz, ale wyobraź sobie, że od poniedziałku do końca wakacji na pewno a może i dłużej nie wolno tobie pracować (i zarabiać) -  wystarczy, że będziesz płacił minimalny ZUS tysioncpincet miesięcznie. 

Sytuacja w której mam dawać swoje pieniądze jakiemuś lekarzowi to jest sk... 

Dokładnie tak!

Wszelka redystrybucja to zło.

A o mnie się nie martw, ja sobie poradzę. ?

Teraz, skynyrd napisał:

Jak każdy prawicowy bandyta i cinkciarz. ?

Dokładnie!  ?  Najlepiej wspominam początek lat 90-tych! Złote czasy!

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Dokładnie!  ?  Najlepiej wspominam początek lat 90-tych! Złote czasy!

Czar łóżek polowych pod Pekinem... Łza się w oku kręci.

Zaraz Cię zamordują ?

14 minut temu, il Dottore napisał:

Dokładnie tak!

Wszelka redystrybucja to zło.

A o mnie się nie martw, ja sobie poradzę. ?

Jasne. Solidarność? A po co i co to... 

nagrywamy.com

1 minutę temu, przemak napisał:

Jasne. Solidarność? A po co i co to... 

Ale dlaczego? Czy ja zabraniam komukolwiek wpłacać pieniądze na Fundusz Socjalny dla Biznesmenów Głodujących w Samochodach za 400 Tysiaków? Ależ wpłacajcie tam sobie, ile tylko chcecie w imię tej solidarności.

Tylko mnie proszę do tego nie zmuszać. Bo zbieram na jacht pełnomorski.

W dniu 12.05.2020 o 06:44, il Dottore napisał:

Korwin nagrał przedwczoraj rapowy kawałek

Stonoga go nominował razem z jasnowidzem Jackowskim i tygodnikiem Nie. Towarzystwo genialne.

Drzewko jest na hot16challenge, a wykaz alfabetyczny na 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

10 minut temu, skynyrd napisał:

?

Dottore - a co z biednymi pielęgniarkami?

Tu gdzie mieszkam one biedne mają taki dylemat: nowe Mini czy używane Audi A4. Tutaj pielęgniarka to jest PANI!

Work hard, party harder! ?

Kolejna danina to szantaż i utrzymywanie darmozjadów od jej wymierzania.

Najwięcej bierze pośrednik.

2 godziny temu, przemak napisał:

Państwo zabroniło pracować i zarabiać, a klientom zabroniło płacić i korzystać. ZABRONIŁO. Nie to, że nie ma klientów, jest zakaz. 

Tak ma pozostać ?

Renta dla autorów ?

Aha - na jesieni ma być więcej zarazy. Tak zapytowują media polityków. 

5 minut temu, il Dottore napisał:

Work hard, party harder

W wolnym - za***rdalaj i baluj w opór? 

No tak... Ale to nie u nas Dottore ?

U nas pielęgniarki są ponure i umierają tabunami.

7 minut temu, skynyrd napisał:

U nas pielęgniarki są ponure i umierają tabunami.

Bo system opieki zdrowotnej jest państwowy. I starcza na przewały  z namordnikami a na pielęgniarki już nie starcza.

Cóż... komunizm. A w normalnym świecie pielęgniarka to jest bardzo prestiżowy i ceniony zawód.

Uzupełnię wywody z nocy: (@ post #52)

Artyści - dawajcie surówki z próbowni, a nie postprodukcje. Czemu producent ma Wam zabierać prawa autorskie ?

Vide: 

Ukryta Zawartość

Autentyzm to życiowa (dla Was i fanów) sprawa.

Nie ma zabawy i jeszcze miałbym drożej płacić za "gabinetowe" sprzęty ? To nie przejdzie.

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, skynyrd napisał:

byłem zawiedziony, że Cię nie ma.

Bo gdy zbudowałem system marzeń (oczywiście może być lepiej ale bym musiał sprzedać samochód i lewą nerkę) i doszedłem do ściany, to poza odkryciem Rutracker.org nic ciekawego w kwestii audio u mnie się nie nie wydarzyło.

Teraz się zrobiło interesująco z tą firmą Denafrips - ale kontaktu osobistego z tymi zabawkami jeszcze nie miałem.

14 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

O jakim dobrze wspólnym mówisz?

Na przykład Zenon Martyniuk?

Nie. Jachira.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 15.05.2020 o 09:05, il Dottore napisał:

to poza odkryciem Rutracker.org nic ciekawego w kwestii audio u mnie się nie nie wydarzyło

No proszę... Dołóż jeszcze 

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.