Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek kulinarny imienia Atmega


skynyrd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Lidl żołdzi!

A pewno! Żywi, leczy i ubiera! 🙂

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te greckie ślimaki ze szpinakiem zeżarli z zachwytem moi znajomi o wyrafinowanych gustach. W połowie zapytali "a co to"? Gdy odpowiedziałem "mrożonka z Lidla" zachwyt minął ale żarli dalej. Polecam!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głowa jest dla mnie najważniejsza, bo nią jem."

Muzyki słucham na kinie domowym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
23 godziny temu, szymon1977 napisał:

Te greckie ślimaki ze szpinakiem zeżarli z zachwytem moi znajomi o wyrafinowanych gustach. W połowie zapytali "a co to"? Gdy odpowiedziałem "mrożonka z Lidla" zachwyt minął ale żarli dalej. Polecam!

Nie lubię ślumoków. Próbowałem ale zdecydowanie nie moja bajka.

Z innej beczki:

Całe szczęście, że w tych mrocznych czasach wciąż są ludzie pracujący na rzecz rozwoju cywilizacji!

FZ_hPAMXkAEAHtq?format=jpg&name=900x900

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szyneczka dojrzewająca z hiszpańskiej świni karmionej żołędziami. 700 baksów ale nie wiem czy za kg czy za funt.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dostalem kiedys taka w prezencie, ale trudno te ilosci „przerobic“

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_2074.thumb.jpg.b55b6dcd36ce4108222b24aee68ff546.jpg

IMG_2075.thumb.jpg.ff07050c3e93bf82474ea9bdf825ff50.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, il Dottore napisał:

Nie lubię ślumoków.

Ale to "ślimak" a nie ślimak, tylko kształtem przypomina: wielkość pizzy, ciasto jakby fransuzkie, szpinak i... nie wiem co jeszcze.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głowa jest dla mnie najważniejsza, bo nią jem."

Muzyki słucham na kinie domowym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
18 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale to "ślimak" a nie ślimak, tylko kształtem przypomina: wielkość pizzy, ciasto jakby fransuzkie, szpinak i... nie wiem co jeszcze.

 

Aaaaaaaaaaaaa - chodzi o kształt! 🙂 🙂 O ja głupi. 🙂

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
43 minuty temu, il Dottore napisał:

O ja głupi. 🙂

Nie, to ja wraz ze "ślimakiem" zeżarłem cudzysłów.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głowa jest dla mnie najważniejsza, bo nią jem."

Muzyki słucham na kinie domowym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie ma kota w domu, to myszy na stole tancuja.
Szefowa w drodze, to mozna „grzeszyc“, czyli znowu miesko

Tym razem cos ladnego, Roastbeef Dry Aged, ladnie przerosniety, meska porcja.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_2076.thumb.jpg.cf61b32aaf9f451f71d0284ef8e7a10d.jpg

Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

BTW.
Teraz cos dla fanatykow dobrego „sprzetu“ kuchennego.
Po niemalze 2 latach „badania rynku“ znalazlem ladne noze, spelniajace (niemalze wszystkie) moje wymagania

Global SAI.

Zaczalem od dwoch, a na nastepne trzeba poczekac, az sie „kasa“ podreparuje



IMG_2088.thumb.jpg.a19fc5707406e15b826263952ace4e38.jpg

IMG_2087.thumb.jpg.ddf42371d013994fd00852a08e524949.jpg

Co w nich jest genialne to

A) wglebienie pod kciukiem oferujace super ergonomiczny chwyt, blisko ostrza

B) lekko w gore odchylone uchwyty, dzieki czemu mamy wystarczajaco duzo miejsca na palce miedzy uchwytem a deska

C) stosunkowo duze uchwyty nawet przy mniejszych nozach (wazne przy „meskich“ rekach)




IMG_2082.jpgIMG_2083.jpgIMG_2085.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Przyszedł tłuczek do mięsa z Reichu od WMF. Szwabska stal chirurgiczna. Przy okazji dowiedziałem się, że to narzędzie nazywa się Schnitzelklopfer. 😄 Jutro schabowe to sprawdzimy jakiego ma pałera. 🙂

FayoYY_WQAExuaE?format=jpg&name=medium

FayoYXRXwAItyfy?format=jpg&name=medium

FayoYZEXoAE37jO?format=jpg&name=medium

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Po opanowaniu tematu pizzy przyszedł czas podnieść poprzeczkę. Chleb żytni razowy na zakwasie. Warto poczytać mądre książki i podpatrzeć (dobre) filmy na YT aby zrobić sobie samemu coś takiego. Wcale nie jest taniej bo dla siebie nie oszczędza się na jak ości składników a dobra mąka niestety kosztuje ale i tak wato. Smak, zapach i trwałość zdecydowanie przebija produkcję masową 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
3 hours ago, piotrek7 said:

Po opanowaniu tematu pizzy przyszedł czas podnieść poprzeczkę. Chleb żytni razowy na zakwasie. Warto poczytać mądre książki i podpatrzeć (dobre) filmy na YT aby zrobić sobie samemu coś takiego. Wcale nie jest taniej bo dla siebie nie oszczędza się na jak ości składników a dobra mąka niestety kosztuje ale i tak wato. Smak, zapach i trwałość zdecydowanie przebija produkcję masową 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyglada swietnie.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
6 hours ago, piotrek7 said:

Po opanowaniu tematu pizzy przyszedł czas podnieść poprzeczkę. Chleb żytni razowy na zakwasie. Warto poczytać mądre książki i podpatrzeć (dobre) filmy na YT aby zrobić sobie samemu coś takiego. Wcale nie jest taniej bo dla siebie nie oszczędza się na jak ości składników a dobra mąka niestety kosztuje ale i tak wato. Smak, zapach i trwałość zdecydowanie przebija produkcję masową 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chleb na własnym zakwasie to rewelacja. Robiłem regularnie przez wiele lat, ale jest jeden problem. To ciężkie pieczywo, przez co bardzo kaloryczne. Teraz ani ja, ani wybranka nie jemy węglowodanów wcale, ale w niektóre weekendy piekę bagietkę dla dzieci. Przepadają za nimi. Mój zakwas w tym roku będzie obchodzić 10 urodziny.

Kwasu buraczanego natomiast, mam zawsze na stanie przynajmniej kilka litrów i regularnie kisze kapustę. 

Raz w roku robię też duza ilość octu jabłkowego i gruszkowego.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Seth_A_Rider

….be still and know….

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
8 godzin temu, piotrek7 napisał:

Po opanowaniu tematu pizzy przyszedł czas podnieść poprzeczkę. Chleb żytni razowy na zakwasie. Warto poczytać mądre książki i podpatrzeć (dobre) filmy na YT aby zrobić sobie samemu coś takiego. Wcale nie jest taniej bo dla siebie nie oszczędza się na jakości składników a dobra mąka niestety kosztuje ale i tak wato. Smak, zapach i trwałość zdecydowanie przebija produkcję masową 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brawo!!!

Jestem absolutnym FANATYKIEM dobrego chleba, a szczegolnie chleba żytniego (90% pieczywa, ktore kupuje, jest żytnie). 

Odnosnie "nie jest taniej": w miedzyczasie za dobry żytni chleb (maly, kwadratowy) placisz 6,3€ za kilo

Tutaj taki przykladowy (80% żyta)

Rheinisches-Vollkornbrot_WEB_D_641.jpg

 

Teraz wiemy, skad sie bierze powiedzenie: "na chleb trzeba ciezko pracowac"

Na taki chleb chetnie pracuje

PS1

Ze wzgledu na cene, sprzedaja go nawet "na kromki" 🙂

PS2

Jednym z moich "kryteriow" oceny standardu/jakosci hoteli/urlopow jest jakosc serwowanego na sniadanie chleba 🙂

 

Godzinę temu, Seth_A_Rider napisał:

Chleb na własnym zakwasie to rewelacja. Robiłem regularnie przez wiele lat, ale jest jeden problem. To ciężkie pieczywo, przez co bardzo kaloryczne.

Chleb zytni nie ma wiecej kalorii niz przenny, ale ma ta zalete, ze szybciej daje poczucie nasycenia -> zjadasz mniej niz przennego

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
35 minutes ago, xajas said:

Chleb zytni nie ma wiecej kalorii niz przenny, ale ma ta zalete, ze szybciej daje poczucie nasycenia -> zjadasz mniej niz przennego

Porownujesz dwa rodzaje produktów. Ja nie mowie o porównaniu żytniej do pszennej komercji. Chleb z własnego wypieku, na własnym zakwasie, a bez dodatków spulchniających albo drożdży, jest znacznie cięższy od komercji. Wiec i ilość kalorii jest większa. 

Prawdopodobnie dlatego koledze nie wyszło taniej.

Możesz napompowac „ulepszaczami” pieczywo tak, jak to robią piekarnie.
Pytanie tylko, po co piec swoje?

36 minutes ago, xajas said:

zjadasz mniej niz przennego

Jak pieczesz własny chleb, to jesz go więcej niż przeciętnie.

Wiekszosc znajomych gdy ich zapraszam do siebie, upewnia się czy zrobię własny chleb i zrobię pasztet z foie gras.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Seth_A_Rider

….be still and know….

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robię bardzo podobnie.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konsystencja powinna być jak masła.

Polecam, z odrobiną dobrego dżemu i ogórkiem konserwowym.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Seth_A_Rider

….be still and know….

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Polski nieśmiertelny klasyk - Zestaw Kapitański, czyli lorneta i meduza. 🙂

Fc4V0_EXoAElRju?format=jpg&name=900x900

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja dzisiaj robię albo grzybową albo , kalafior drwala :) , 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mega fajny grzyb dorasta do 3/4 piłki futbolowej posmak orzechowy częściowo da się kroić w kostkę nie rozsypuje się , świetnie dosmacza np grzybową , 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i się gotuje :) grzybowa , 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
18 godzin temu, jarekb napisał:

Mega fajny grzyb dorasta do 3/4 piłki futbolowej posmak orzechowy

To jest jeden ze smaczniejszych (i rzadszych) grzybów jadalnych. Wygląda może dziwnie ale to delikates.


Ale to... to jest już kurła GRUBA przesada. Ja wiem, że chcącemu nie dzieje się krzywda, ale nie chciałbym, gdyby ktoś zaczął tego świra naśladować. Facet ni mniej ni więcej, tylko namawia do spożywania muchomorów czerwonych. Tak. Tych w kropki.
Nóż się w kieszeni otwiera...

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 24.09.2022 o 07:14, il Dottore napisał:

To jest jeden ze smaczniejszych (i rzadszych) grzybów jadalnych. Wygląda może dziwnie ale to delikates.


 

 

Szkoda że nie jesteśmy sąsiadami :( , dzisiaj byłem na grzybie  to duże talerze :) 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

002.JPG

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc temu...

Bardzo jestem dumny z siebie. 3 godziny pracy mnie to kosztowało wczoraj ale mam zrazy zawijane na 3 dni. 😃 W Polsce to jest bajka bo kotlety wieprzowe czy wołowe można kupić w sklepie tłuczone maszynowo. Więc połowa roboty z głowy. Ale kupiłem mocarny tłuczek WMF i to ma takiego pałera że tym razem tłuczenie naprawdę poszło gładko. Ale 14 zrazów wołowych stłuc to i tak moc roboty.

Przepraszam za sznurek, oczywiście do podania usuwam. 🙂

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chwila. Tluczek z powerem i sznurek tez mam.
Ale gdzie jest roznica miedzy zrazem a rolada?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zglodnialem, jade na zakupy

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, il Dottore napisał:

kotlety wieprzowe czy wołowe można kupić w sklepie tłuczone maszynowo.

to nie to samo

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, il Dottore napisał:

Bardzo jestem dumny z siebie. 3 godziny pracy mnie to kosztowało wczoraj ale mam zrazy zawijane na 3 dni. 😃 W Polsce to jest bajka bo kotlety wieprzowe czy wołowe można kupić w sklepie tłuczone maszynowo. Więc połowa roboty z głowy. Ale kupiłem mocarny tłuczek WMF i to ma takiego pałera że tym razem tłuczenie naprawdę poszło gładko. Ale 14 zrazów wołowych stłuc to i tak moc roboty.

Przepraszam za sznurek, oczywiście do podania usuwam. 🙂

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A z ogórkiem kiszonym w środku czy bez ?

Też nachodzi mnie ochota na zrazy wołowe.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat.