Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

andaudion

a wiekszosc polskiego piwa to szczyny .zubr jest tego przykladem.

jesli uwazasz ze wypisuje bzdury.to nigdy nie piles dobrego piwa.

Edytowane przez tomek7776
1 minutę temu, McGyver napisał:

Nie są podróbą. Są dwiema podróbami ?

Yyyyyyyy...... ?

Nie sondzem ???

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość

(Konto usunięte)
43 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Bo tu rzeczywiście niektórzy tylko gadają... 

Złóż sobie jeden z drugim taki kabel. Zaproś kolegę. On zmienia, ty siedzisz w tym samym miejscu nie ruszając głową. Nie widzisz jaki i określasz  interwały lepszej reprodukcji muzyki. Potem nakładasz twoje odczucia z oznaczeniami kolegi i badasz korelację. 

Jak się jest uczciwym wobec samego siebie to i bez ślepych czy podwójnie ślepych testów da radę...

Ale jak ktoś ma kompleks małego, to czy się do tego przyzna.  

Słusznie, niech sobie jeden z drugim np. taki kabel owtykują i testują ?

AudioM.thumb.jpg.02bbdca770aa59566f95923ab6754766.jpg

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, przemak napisał:

"On" przez kilkanaście lat współpracował z KP, od początków zielonego Lecha przez 10,5  i w sumie do niedawna. Oczywiście nie w zakresie produkcji piwa, ale ponieważ jak pisałem interesuję się tym, to było sporo okazji do dowiadywania się. Możemy niniejszym zakończyć, bo rzeczywiście nie widziałem jak robią żubra a ty tak i wiesz z czego. 

jakie to oczywiste, nie widziałem/nie wiem ale wypowiadam się jakbym widział i wiedział 

współpracowałem w zakresie chwc ale na produkcji nie byłem ale wiem, ręce opadają jak pletwy...

3 minuty temu, shureido napisał:

współpracowałem w zakresie chwc ale na produkcji nie byłem

Nie wiem, skąd wniosek, że nie byłem na produkcji. Nie byłem natomiast na produkcji w Dojlidach a ty byłeś, więc wiesz, że żubr nie powstaje z brzeczki tylko z liofilizowanego koncentratu pod ciśnieniem. Szacun. Szlus. 

nagrywamy.com

Gość

(Konto usunięte)

5 minut temu, piku bb napisał:

We wtyczkę do siły może da radę ?

?

nie demonizuj, OD tylko 20mm ? 

1 minutę temu, przemak napisał:

Nie wiem, skąd wniosek, że nie byłem na produkcji. Nie byłem natomiast na produkcji w Dojlidach a ty byłeś, więc wiesz, że żubr nie powstaje z brzeczki tylko z liofilizowanego koncentratu pod ciśnieniem. Szacun. Szlus. 

szacun za schluss

J.Lennon & Yoko Ono PEACE ?

Panowie ale chilujeny się już przy tych żubrach , pilsnerach i innych desoeradosach? Serio. Zostawmy to. Kto będzie chciał wejść na wątek poczytać o różnicach które moim zdaniem mają miejsce super. Kto nie, też super. Bardziej by mi zależało na informacji czy komuś też udało się te kabelki sprawdzić i czy ma podobne wrażenia.

Aha ja piję teraz żubra:( to znaczy że się nie znam tak?

27 minut temu, shureido napisał:

Słusznie, niech sobie jeden z drugim np. taki kabel owtykują i testują ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Owtykować podróbą będzie git ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

KALIBER vel rydz .

5z0p3n-

Do tego właśnie dążę-dyplomatycznie,bez kłótni.Kabelków przez Ciebie zaprezentowanych nie testowałem,ale to dobry wątek żeby ogólnie popisać o niedrogich sieciówkach,wtykach,wrażeniach z odsłuchu i takich tam z takim tym.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, KALIBER napisał:

4 minuty temu, KALIBER napisał:

dlaczego zaraz podróbą ? ?

proszę Cię ... ?

Więcej wiary w audio entuzjastów ?

10 minut temu, KALIBER napisał:

albo takie cudo zasilające

1467599008_GK3in1zoom.jpg.90dffccb5308ef3689da3c4deb3f2a79.jpg1702103834_GK19zoom19.thumb.jpg.c4a250a3ae525a3aafa79f5379b0847f.jpg

50 minut temu, McGyver napisał:

W procesie "ważenia" nic nie powstaje.

mea culpa - warzenia

PODROBY są plagą i to nie tylko w audio.Dobre kilka lat temu było w gazetach jak firma pierre cardin zrobiła w swoich salonach wewnętrzne kontrole,audyty-coś w tym stylu.I okazało się że jak dobrze pamiętam 40% to były podróby.

15 minut temu, shureido napisał:

dlaczego zaraz podróbą ? ?

proszę Cię ... ?

Jaja sobie robię ? .

24 minuty temu, shureido napisał:

Więcej wiary w audio entuzjastów ?

Ależ ja też nim jestem , tylko do kabli po latach doświadczeń entuzjazm opadł .

KALIBER vel rydz .

Dziś postanowiłem posłuchać jak gra wzmacniacz zasilany - zwykła sieciówka 0,75mm kontra  Technokabel .

Źródłem dziś był Akai CD-79  z łączówką QED  Qunex Silver Spiral a muzyka to składanka z szantami.

Słucham niegłośno, gałka między 8 a 9.

Różnice są i to istotne z uwagi na muzykę. Chwile posłuchałem na Technokablu i przeszedłem na zwykłą sieciówkę.

Odczułem podbicie-dudnienie na tonach niskich . Po tym co słucham na co dzień to odczuwam że wokal i instrumenty  są po stronie takiej szarości, bezbarwności .Brak odczuwania jakieś większej głębokości ,wielowymiarowości , namacalności drobnych impulsów muzycznych. Niby są ale dźwięk wydaje mi się  taki jednowymiarowy ,niezbyt ciekawy.

Podpiąłem do wzmacniacza Technokabel i muzyka ożyła.Niskie tony przestały dudnić,są obfite ale komponują się z resztą.

Wokal i instrumenty nabrały wielowymiarowości i obecności przestrzennej.Instrumenty i wokaliści jakby  koegzystują w przestrzeni nie zamazując się nawzajem , lecz razem tworzą spektakl którego chce się słuchać. Miałem posłuchać wybrane utwory , tymczasem poleciało ciągiem do końca.

Nie odczuwam żadnych  plusów przemawiających za używaniem  do zasilania mojego wzmacniacza  standardowego kabla    0,75 mm.

A co do piwa to tęsknię za Regentem z Browaru Poznań i  Piwo Grodziskie. Żadne inne późniejsze tak mi nie podeszły. Ale to stare czasy.

Edytowane przez dzeus67
Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, KALIBER napisał:

?Jaja sobie robię ? .

Ależ ja też nim jestem , tylko do kabli po latach doświadczeń entuzjazm opadł .

zakładam, że opadł po złapaniu króliczka 

i o to w końcu chodzi ?

16 minut temu, dzeus67 napisał:

wokal i instrumenty  są po stronie takiej szarości, bezbarwności .Brak odczuwania jakieś większej głębokości ,wielowymiarowości , namacalności drobnych impulsów muzycznych. Niby są ale dźwięk wydaje mi się  taki jednowymiarowy ,niezbyt ciekawy

Bardzo chętnie zrobiłbym test różnicowy, temat prosty i weryfikujący ? 

nagrywamy.com

24 minuty temu, shureido napisał:

zakładam, że opadł po złapaniu króliczka 

Nie z tego powodu , pisałem w tym wątku dlaczego , znajdziesz .

Ale np żródła cd zmieniłem w tym roku trzy w trzy miesiące .

KALIBER vel rydz .

31 minut temu, przemak napisał:

Bardzo chętnie zrobiłbym test różnicowy, temat prosty i weryfikujący

W dawnych czasach aby mieć jakieś odniesienie czy mi się wydaja kable czy nie, to kiedyś zaprosiłem do domu dwie osoby nie związane z audio. W tym jedna  osoba była niewidoma. Wiadomo" ślepy test" jak to niektórzy wymagają. Zwykły kowalski stwierdził że nic nie rozróżnia i wszystko gra tak samo. Osoba niewidoma opisała dokładnie te same odczucia które  i ja miałem .

A na większą skalę gdy brałem udział w ogólnopolskich ćwiczeniach wojskowych z telegrafii i front atmosferyczny położył łączność.  Miałem jako jedyny 100% zgodność z wszystkich regionów a koledzy którzy wtedy działali razem ze mną, stwierdzili ze nie są w stanie nic odebrać i musiałem wykonać sam całą robotę.

Teraz cieszę się muzykę i życzę każdemu jak najlepszego dźwięku przy jak najniższych kosztach.

2 minuty temu, dzeus67 napisał:

W dawnych czasach aby mieć jakieś odniesienie czy mi się wydaja kable czy nie, to kiedyś zaprosiłem do domu dwie osoby nie związane z audio. W tym jedna  osoba była niewidoma. Wiadomo" ślepy test" jak to niektórzy wymagają. Zwykły kowalski stwierdził że nic nie rozróżnia i wszystko gra tak samo. Osoba niewidoma opisała dokładnie te same odczucia które  i ja miałem .

A na większą skalę gdy brałem udział w ogólnopolskich ćwiczeniach wojskowych z telegrafii i front atmosferyczny położył łączność.  Miałem jako jedyny 100% zgodność z wszystkich regionów a koledzy którzy wtedy działali razem ze mną, stwierdzili ze nie są w stanie nic odebrać i musiałem wykonać sam całą robotę.

Teraz cieszę się muzykę i życzę każdemu jak najlepszego dźwięku przy jak najniższych kosztach.

Tym chętniej zrobiłbym prosty test różnicowy ?

nagrywamy.com

8 minut temu, Edition napisał:

Na czym teraz grasz ?

A wiesz na czym grałem ??

8 minut temu, McGyver napisał:

Na nerwach ?

Zagrałeś na sąsiednim znanym forum ?

KALIBER vel rydz .

Jestem elektromechanikiem z wykształcenia, przez kilkanaście lat mieszkałem w Krakowie w bloku do którego linią napowietrzną, zaśniedzialymi przewodami ze stalową linką nośną szło zasilanie, w budynku instalacja jest aluminiowa, utlenia się i iskrzy po pewnym czasie na każdym połączeniu w puszce i gniazdku, ale ostatni metr kabla ma wszystko zmienić na lepsze ??? Chyba kogoś zdrowo pop......ło.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

45 minut temu, robisto napisał:

Jestem elektromechanikiem z wykształcenia

akurat ja też- co to ma do  muzyki.

47 minut temu, robisto napisał:

w budynku instalacja jest aluminiowa,

u mnie miedziana- blok pokazowy dla elity umysłowej-lekarze ,profesorzy itp

49 minut temu, robisto napisał:

utlenia się i iskrzy po pewnym czasie na każdym połączeniu w puszce i gniazdku

dlatego wszystko sam podokręcałem podczas remontu.

50 minut temu, robisto napisał:

ostatni metr kabla ma wszystko zmienić na lepsze

nie ,ma nie spieprzyć na gorsze.

3 hours ago, tomek7776 said:

andaudion

a wiekszosc polskiego piwa to szczyny .zubr jest tego przykladem.

jesli uwazasz ze wypisuje bzdury.to nigdy nie piles dobrego piwa.

Tak z ciekawości zapytam. Czy według Ciebie jest cokolwiek dobrego w Polsce? 

Bo to już któryś wątek, w którym jedziesz po polskich produktach. 

Na całym świecie większość "marketowego" piwa to siki. 

Ale ogólnie polskie piwo jest dobre. 

Chyba, że lubujesz się w wynalazkach robionych dla sztuki, jak np. Tactical Nuclear Pinguin. To u nas rzeczywiście takich nie znajdziesz... 

35 minut temu, felix napisał:

Tak z ciekawości zapytam. Czy według Ciebie jest cokolwiek dobrego w Polsce? 

Bo to już któryś wątek, w którym jedziesz po polskich produktach. 

Na całym świecie większość "marketowego" piwa to siki. 

Ale ogólnie polskie piwo jest dobre. 

Chyba, że lubujesz się w wynalazkach robionych dla sztuki, jak np. Tactical Nuclear Pinguin. To u nas rzeczywiście takich nie znajdziesz... 

Kolega tak ma, nie prowokuj. ?

A propo podróbek. Dla mnie relaksacyjnie by było, gdyby ich nie było. Człowiek nie ma paragonu, pudełka.... Biorę w ciemno.

A tak ......?

15 godzin temu, andaudion napisał:

kolega przezyl juz pol wieku.i widzi upadek produktow w tym piwa.

mysle ze wy nie wiecie co to jest piwo.juz ktos tu wczoraj wyjasnil jak ono jest produkowane.poczytajcie sobie.

z mlekiem jest podobnie.

chyba jak dobrze pamietam te najwyzszej jakosci ekologiczne jest sprowadzane z zagranicy.

Edytowane przez tomek7776

Mcgyver widzę że udzielasz się ale raczej tak bezpieczniej. 

Czy Ty pochwalasz wymianę kabli zasilających? Widzisz w tym sens? Z jakich korzystasz?

Edytowane przez 5z0p3n
  • Pokaż nowe odpowiedzi