Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Świat Radio !

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli szukacie radia z dobrym audio to namawiam do satelity. W EVO BOX POLSAT nagrywam czasem radiową muzę. Brak pompowania i pełne pasmo sprawia, że wiele utworów odkrywam na nowo. FM to trup.

Gość

(Konto usunięte)
35 minut temu, janunio napisał:

Jeżeli szukacie radia z dobrym audio to namawiam do satelity. W EVO BOX POLSAT nagrywam czasem radiową muzę. Brak pompowania i pełne pasmo sprawia, że wiele utworów odkrywam na nowo. FM to trup.

Pełne pasmo, czyli ?

12 godzin temu, Jacchusia napisał:

Wyp... do wątku o polityce dziwaku.

Brawo Ty. Jestem pod wrażeniem. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Brawo Ty. Jestem pod wrażeniem. 

Swoje natręctwa lecz w zaciszu odpowiednie poradni NFOZ i nie mówię o byciu pod wrażeniem...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

"Marek Niedźwiecki wydaje książkę o Trójce. Będzie promowana w Radiu Nowy Świat"

?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 29.07.2020 o 12:30, jezz napisał:

"Marek Niedźwiecki wydaje książkę o Trójce. Będzie promowana w Radiu Nowy Świat"

?

Ukryta Zawartość

W trójce by musiał wykupić i rywalizowałby z Zenkiem ?

Ukryta Zawartość

Przeczytałem jedną książkę M. Niedźwieckiego, coś o życiu pozaradiowym. Nie spotkałem nigdy wcześniej ani później tak dobrej książki o niczym. Tzn. nie dowiedziałem się z niej niczego interesującego i nic z niej nie zapamiętałem, ale czytało się naprawdę dobrze. Bezpretensjonalna, bez napinki, patosu albo silenia się na (nie śmieszny) humor. O ile wcześniej miałem Pana Marka za smęta i nudziarza, to po przeczytaniu mam za sympatycznego i szczerego choć prywatnie niezbyt szczęśliwego smęta i nudziarza.
A Trójka to chyba Polin dla pana Marka. Nie dziwię się, że pisze o niej książki.

Może trochę nie w temacie... Proszę wybaczyć. Nie wiem czy słuchacie.... TRÓJKI. Muzycznie dla mnie rewolucja totalna. "Nowa załoga" postarała się o to i to bardzo. Kto słucha ten wie o czym piszę i żeby się nie narazić nie będę się zagłębiał. I tak sobie myślę.... Może ta rewolucja jednak była potrzebna?

Dla mnie nadal tylko Trójka. "Nowy Świat" to nic nowego. Stare nawyki i stary styl prowadzenia jest ok do czasu, gdy na świat spojrzymy innymi oczami. I żeby nie było - nie mam nic do starych weteranów - radiowców. Oni swoje zrobili i to w zawodowy sposób. Ale czas dać szansę innym. A weterani? Mogą się spełniać w każdy inny sposób - np jak Pan Niedźwiecki - pisać książki, żyć pełnią życia.

16 minut temu, piorasz napisał:

Ale czas dać szansę innym.

Tak, patriotom spod znaku PiS ?.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Tak, patriotom spod znaku PiS .
Myślałem, że jesteś mądrzejszy. Ja piszę tylko o muzyce. Polityka mnie w Trójce nie interesuje choć strach pomyśleć na jakie ustępstwa musieli iść Panowie redaktorzy - weterani za czasów komuny.
2 minuty temu, piorasz napisał:

Myślałem, że jesteś mądrzejszy

Cóż możliwe że czasem zawodzę oczekiwania. Moje oczekiwania i wyobrażenia też często inni zawodzą. Takie jest życie.

Cóż możliwe że czasem zawodzę oczekiwania. Moje oczekiwania i wyobrażenia też często inni zawodzą. Takie jest życie.
Więc Cię naprostuję. Nie odpowiadaj na moje posty pod kątem politycznym. Gdybym chciał rozmawiać o polityce pisałbym w innym wątku.
9 minut temu, piorasz napisał:

Więc Cię naprostuję. Nie odpowiadaj na moje posty pod kątem politycznym. Gdybym chciał rozmawiać o polityce pisałbym w innym wątku.

O.K.

1 minutę temu, piorasz napisał:

OK Komputer - Radiohead. O tym możemy pogadać ?

Co to jest?

To taki PiS tylko w skrócie.

To nie dla mnie.

Przewrotnie powiem - masz do tego pełne prawo.

Po prostu nie lubię komuny, nawet takiej czarnej jak PiS.

No i kończąc.... Radio muzyczne ma dla mnie szczególne znaczenie. Rocznie robię 120 tyś km za kierownicą. Słucham od lat o różnych porach. Po ostatniej "aferze" w Trójce przez jakiś czas zwątpiłem - to oczywiste. Dziś z pełną odpowiedzalniścią mogę powiedzieć jedno. Trójka to najlepsze radio muzyczne. Nie ma lepszszego i nawet "Nowy Świat" tego nie załatwi. Trójka muzycznie tylko zyskała dzięki nowym redaktorom muzycznym. Taka jest prawda. Kto nie wierzy - niech posłucha codziennie jak ja przez 15h na dobę.

Przykro o tym pisać lecz wielu ludzi chce się utrzymać jak najdłużej przy żłobie. Ja tego nie popieram. Uważam, że oczywistym jest fakt , że trzeba w pewnym momencie życia dać szansę młodszym.

4 godziny temu, piorasz napisał:

Dla mnie nadal tylko Trójka. "Nowy Świat" to nic nowego.

Z Trójką masz racje. Nowy Świat hmm, kiedys słuchałem, był wywiad z jakaś  Panią, tak trochę w stylu trójkowym, odpadłem kiedy prowadząca poprosiła, aby Pani zaproponowała utwór, który maja zagrać, a 12.00 to nie była...zmieniłem stację na własiwą takiej formie wywiadów. a miało byc po nowemu.

A którzy są ci nowi, bo ja ciągle trafiam na starych.
Trafnie. Nowi - starzy. Ci nowi kiedyś byli w cieniu. Ot cała tajemnica. Darmetko Gabi choćby...

a miało byc po nowemu.

Nie będzie po nowemu... Cały w tym szkopuł.. Jak ktoś lubi wracać i wracać bez końca to ok...
W dniu 1.08.2020 o 21:47, piorasz napisał:

Trafnie. Nowi - starzy. Ci nowi kiedyś byli w cieniu. Ot cała tajemnica. Darmetko Gabi choćby...

Darmetko - Stelmach bardzo fajnie. 

Margański - Olszański mega słabo, dwa rózne światy.  

Miało być o radju "Nowy Świat"a nie o Trójce ?

Tak dla pewności NŚ nadaje tylko w internecie? 

W dniu 1.08.2020 o 17:14, piorasz napisał:

Myślałem, że jesteś mądrzejszy. Ja piszę tylko o muzyce.

Jest zafiksowany, ciężko mu pewnie z tym żyć, ale tego się nie leczy.

3 godziny temu, MrSalieri napisał:

Tak dla pewności NŚ nadaje tylko w internecie? 

I to nie wszędzie w vTuner ich nie ma.

Słuchałem dziś poranka prowadzonego przez Orłosia. Potem przełączyłem na BBC6.

Czułem się, jakbym z muzeum figur woskowych wrócił do normalnego świata.

Jest w aplikacji Radio FM do pobrania bezpłatnie z Google Play. 128 kbps MP3.

Ma ktoś statystyki słuchalności? Jak wypada Radio Nowy Świat w porównaniu z takimi tuzami eteru (to jest, chciałem powiedzieć: Internetu) jak np. Radio Bieszczady? Czy też może zostanie przez tamtych zmiażdżone?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.