Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki subwoofer do 2500 zł - 40m2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Znajomy prosił mnie o poradę odnośnie subwoofera do kina domowego. Salon ma 40m2, a kwota jaką chce przeznaczyć to max 2500zł. 

Wstępnie z opinii w internecie myślałem o:

SVS SB-1000

SVS PB-1000

REL HT/1003

PARADIGM DSP-3200 (cena w w promocji 2499)

Czy jeden z tych wyżej wymienionych nadawałby by się do 40m2 ? A może macie jakieś inne propozycje. 

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/152603-jaki-subwoofer-do-2500-z%C5%82-40m2/

Ja bym dopisał do listy jeszcze Yamahę NS-SW700 w kinie potrafi nieźle przyłożyć. Jakbyś chciał wypożyczyć, to dzwoń do salonu ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jeżeli ma on nagłaśniać całe 40m i dać odpowiedni efekt to wszystkie wymienione wyżej są moim zdaniem za małe.Jeżeli kolega dołoży to za 2799 dostanie potworka klipsch  r 115 sw który powinien dać rade w takim pomieszczeniu i osiągnąć pożądany efekt kina.Żeby nie było mam dwa svs pb 1000 w 15 metrach.Pozdrawiam.

Edytowane przez rumburak80
błąd
35 minut temu, rumburak80 napisał:

Jeżeli ma on nagłaśniać całe 40m i dać odpowiedni efekt to wszystkie wymienione wyżej są moim zdaniem za małe.Jeżeli kolega dołoży to za 2799 dostanie potworka klipsch  r 115 sw który powinien dać rade w takim pomieszczeniu i osiągnąć pożądany efekt kina.Żeby nie było mam dwa svs pb 1000 w 15 metrach.Pozdrawiam.

Klipsch  r 115 wygląda zacnie, ale nie wiem czy nie za mocny do mieszkania. Zapomniałem napisać, że Znajomy ma mieszkanie a nie dom. Pozdrawiam 

Edytowane przez rogus

Zgadzam się z kolegą @rumburak80, wymienione powyżej przez Ciebie suby, z punktu widzenia użytkownika będą mizerne, a sąsiadów i tak już mogą wku****. W takim pomieszczeniu spokojnie powinien brać pod uwagę R115SW, a wręcz dwie takie sztuki

Podpisuje się obydwama ręcamy...w tym budżecie tylko i bezapelacyjnie klipsch 115 lub spl150 ( ten sam ale niby coś poprawiony ) utargujesz to pewnie poniżej 2500 tyko podzwoń. 

Edytowane przez Xpedite999

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

Cześć,

koniecznie spójrz na Quadral Qube 10, to bardzo fajny subwoofer, jest dość uniwersalny.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Podejrzewam jak dobrze pogadasz to za 2500 bez problemu.
Teraz masz promo w @21 jeśli masz 40m2 to hmmm....kup dwa.

Ukryta Zawartość

Ludzie dajcie już spokój z tym SVS a raczej z jego niskimi modelami.  Nie oszukujmy się ale seria 1000 i 2000 to zapchajdziura w tym przedziale cenowo/ wielkosciowym i konkretne modele zaczynają się od serii 3000 . Niższe to drogi i cienki gips i dalej klipsch będzie lepszą opcją...

Jeśli przede wszystkim do kina domowego, to spójrz zdecydowanie na Klipsch R-115SW. To potężny, bardzo mocny głośnik. Minimalnie drożej, ale warte rozważenia wersja otwarta SVS PB-2000.

Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Znajomy kupił ostatnio używkę Arendal 1723 SUBWOOFER 1 i mówił że jest mega sub i dokupił już drugiego .. one mają 10 lat gwarancji a on dał chyba 600euro za sztukę  . 13.7 cala głośnik .

w konfrontacji z svs4000 w jednym z testów które czytałem ,w niektórych aspektach Arendal wypadał lepiej.

Edytowane przez darulok
Godzinę temu, ryback napisał:

cena nowego arendal 1723 1300 euro i to najtanszej wersji wiec.....

tak dlatego napisałem ile dał i ile jest gwarancji,ja osobiście może bałbym się  suba używki ale alternatywa jest jeśli chodzi o sub do 40m2,5 lat  gwarancji na głośnik ,a 10 na elektronikę a sub według mojego znajomego gra rewelacyjnie ,ja go nie słyszałem ale jak skończy się coronopierdol&c to z chęcią podjadę posłuchać.

cena nowego arendal 1723 1300 euro i to najtanszej wersji wiec.....
Tam są 4 modele pod tym oznaczeniem 1723.
Subwoofer 1, jest najtańszy, kosztuje 850 EUR. Nowy. I to ma tylko 500W. Mało na taki głośnik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

eee ja znalazlem ten model w wersji 800 w rmsie i wlasnie za 1299, to co piszesz nie widzialem, w ogole strona dziwna.

Najlepszy model w wersji 2 ma 1200 w rmsie i dwa glosniki i jest za 1999, jakos tak

Edytowane przez ryback
4 minuty temu, RAF77 napisał:

Tam są 4 modele pod tym oznaczeniem 1723.
Subwoofer 1, jest najtańszy, kosztuje 850 EUR. Nowy. I to ma tylko 500W. Mało na taki głośnik.

Ukryta Zawartość

aaa juz wiem o co chodzi, ty pokazujesz legacy a ja patrzylem na new ? tam sa inne nowsze 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Xpedite999 napisał:

No lepszej rekomendacji nie trzeba ..." wg znajomego gra rewelacyjnie "...

tak bo czy to twoja opinia lub innych jest tak samo wymierna na forum????? ,ja opisałem co mi pisał prywatnie i po czasie dokupił drugiego bo mówił że jeden gra super, i dokupił drugi żeby osiągnąć płaszcz basu w całym pomieszczeniu,poza tym niedługo dojdzie dirac do kalibracji dwóch żeby  zrobić maks z użytku i minidsp żeby wyciąhnać maks,czego nie rozumiesz????

Edytowane przez darulok

17 minut temu, darulok napisał:

czego nie rozumiesz????

Tego...

17 minut temu, darulok napisał:

osiągnąć płaszcz basu ...

????

A opinia kolegi Twojego kolegi jest tak samo ważna jak byle czyja opinia na ulicy i zgaduj zgadula co znaczy dla kolegi " rewelacyjnie " I czy kolega ma w ogóle pojęcie co to znaczy w odniesieniu do subów bo może miał wcześniej soundbara z subem 40W albo też w drugą stronę,  miał wcześniej jakiegoś hajednowego kloca typu velodyne 15 dd+ czy nawet 18dd+ . Tak że może być przepaść pomiędzy " rewelacyjnie " a "rewelacyjnie " jak widzisz .

Czegoś nie rozumiesz ?

Edytowane przez Xpedite999

• 1 miesiąc później...
W dniu 28.10.2020 o 14:13, Na Temat Audio napisał:

Cześć,

koniecznie spójrz na Quadral Qube 10, to bardzo fajny subwoofer, jest dość uniwersalny.

Pozdrawiam,

Michał

Zgadzam się w pełni ? a na pewno ma genialny stosunek ceny do jakości 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

10 godzin temu, marcinmarcin napisał:

genialny stosunek ceny do jakości 

To nie jest genialny stosunek wg mnie ...

W dniu 9.12.2020 o 09:48, Xpedite999 napisał:

To nie jest genialny stosunek wg mnie ..

Choć mało interesuję się subwooferami to cenami bardzo. Takie Qudrole 12'' to bym kupił chętnie za 1000 zł / sztuka .  Może 1200 bym dał. Słuchałem dawno temu Signo z subem 250 i zaskakująco konkretnie było. 

W dniu 28.10.2020 o 09:50, rogus napisał:

Witam serdecznie,

Znajomy prosił mnie o poradę odnośnie subwoofera do kina domowego. Salon ma 40m2, a kwota jaką chce przeznaczyć to max 2500zł. 

Wstępnie z opinii w internecie myślałem o:

SVS SB-1000

SVS PB-1000

REL HT/1003

PARADIGM DSP-3200 (cena w w promocji 2499)

Czy jeden z tych wyżej wymienionych nadawałby by się do 40m2 ? A może macie jakieś inne propozycje. 

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

To jakaś prowokacja ?? 

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• Pokaż nowe odpowiedzi