Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za około 4000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Brak już chyba na rynku, ale A-S801 ma ciepło, moc i całkiem niezłe PHONO, bo o DAC czy USB nie wspomnę ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W kwocie do 4k zł znajdziesz Audiolab 6000a lub Cyrus One. Cyrus zapewni dynamiczniejsze brzmienie z nieco mocniejszą górą. Audiolab zagra muzykalniej z bardziej zróżnicowanym basem. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, Geed napisał:

A z nowych w cenie do 5000zł

Polecam Marantz PM8006. Miałem go i oceniam jako wyjątkowo muzykalne urządzenie. Jest ciepło lampowego wzmacniacza, szczegół, barwa, głęboki bas i dostateczna moc do napędzenia kolumn. Poza tym perfekcyjne japońskie wykonacie. Co prawda właśnie cena podskoczyła lekko na ponad 6000 zł ale na aledrogo są jeszcze sklepy oferującego go po 5200-5450zł. 

Edytowane przez dlmtb
W dniu 4.01.2021 o 14:54, Geed napisał:

Poszukuję ciepłego wzmacniacza jak w temacie.  Ma być wejscie gramofonowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Arcam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 4.01.2021 o 16:25, Tomek 1685 napisał:

Poszukaj copland'a csa-28. Świetny wzmak z bardzo przyzwoitym phono.

Od dawna nie widziałem csa 28 

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

22 godziny temu, kamil79 napisał:

Od dawna nie widziałem csa 28 

Ciekawy wątek gdyż także poszukuję wzmacniacza używanego w tej cenie...

De gustibus non est disputandum

Nad C356BEE plus modyfikacja. Zostanie na PORZĄDNE pre phono i kabel do tego. W tych tanich wzmacniaczach pre phono to jest sztuka. Dopiero np taki Luxman 505UXII ma dobre pre gramofonowe. 

21 godzin temu, ps39 napisał:

Music Hall a30.3, gra u syna sprawdzone. Potrafi zagrać nawet z trzy razy droższymi kolumnami Dynaudio F260. Gra  z gramofonem Rega.

Piszesz o budżecie do 4000 zł ?

Edytowane przez Yankes

De gustibus non est disputandum

• 1 miesiąc później...

Dzień dobry,
Podpinam się pod temat wzmacniacza do 4000zł (używany). Aktualnie posiadam zestaw Jbl L96+CA stream magic 6v2+CA 651w. Sprzęt wykorzystywany do PCaudio(elektro/jazz/hiphop/chillstep) netflix i spotify/radio. W zestawie chce zmienić wzmacniacz, nie odpowiada mi cyfrowy preamp w stream magic - przy cichym graniu nie słychać potencjału kolumn oraz niskie tony mnie rozczarowują. W tym zestawie brakuje mi trochę tzw. miodu na uszy, może chodzić o ocieplenie brzmienia. Pomieszczenie "odsłuchowe" ma ok 20mkw.   
W ww. cenie moją uwagę zwróciły 2 urządzenia :
1. Cambridge 851a

2. Vincent SV236

3. Atoll IN100Se

Czy któraś z ww. propozycji pomoże mi przejść "level" wyżej w jakości i muzykalności sprzętu? Chętnie przeczytam opinie na temat ww. sprzętów oraz rozważę i przyjmę propozycje od bardziej doświadczonych kolegów.

41 minut temu, carloz napisał:

Atoll IN100Se

Brzmienie porównywalne z K3 ale z gorszą kontrolą niskich.

Vincent SV236 jakoś mnie nie przekonał. Może z lepszą lampą jak Brimar ale to już spory wydatek.