Skocz do zawartości
IGNORED

Szlachetne ZDROWIE - skuteczne i naturalne sposoby oraz metody życia w zdrowiu.

Rekomendowane odpowiedzi

Napotkałem na film dokumentalny  o walce ze starością- świetnie motywujący do regularnych głodówek.

Moja recepta:

30, 36 godzinna głodówka połączona z morsowaniem (i ew. saunowaniem) i intensywnym kopaniem w ogródku z kawą w trakcie, by zmniejszyć łaknienie.

Link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• 4 miesiące później...

Japończycy opracowali dożylny zastrzyk po którym odrastają nowe zęby :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Dzisiaj  2 z 3 dni głodówki ciśnienie lepsze niż po lekach szkoda że nie mam wolnego w pracy bo bym dłużej się pogłodził 🙂

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Dzisiaj  2 z 3 dni głodówki ciśnienie lepsze niż po lekach szkoda że nie mam wolnego w pracy bo bym dłużej się pogłodził

Spróbuj jak najdłużej nie stracisz energii. 3 dni i tak bardzo dobrze. Robisz na sucho, pijesz wodę czy może sok z selera naciowego?

Ja głodówek sobie nie robię, ale odżywiam się zdrowo i niezbyt obficie, co przy codziennej sporej porcji ruchu spowodowało, że przez ostatni rok moja waga, która wcześniej była stabilna przez wiele lat na poziomie 72-74 kg, teraz ustabilizowała się na poziomie 69-70 kg przy wzroście 181 cm.
Moją żona mówi, że pewnie mam raka. 😉

Posty są ok. Warto robić sobie raz w tygodniu. Ostatnio trochę zaniedbałem ale od przyszłego piątku do nich wracam.

Ja nie lubię chodzić głodny. 😉
Dobrze się czuję i bez głodówek, ale rozumiem ich sens i pozytywny wpływ na zdrowie.

Może ktoś polecić sprawdzony i niezawodny ciśnieniomierz elektroniczny z mankietem na ramię? Mój Sonehle odmówił współpracy.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Witamina C w PRL-u była szeroko stosowana a teraz cicho sza.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Jakos wczesniej tego nie widzialem, ale moge sie odezwac :). Jutro moze poszukam zrodla, ale czytalem ze glodowki sa najbardziej skuteczne dopiero powyzej bodajze 5 dni.

Ja sam sie w takie rzeczy nie bawilem, ale pracowalem z facetem ktory przerobil wlasciwie wszystko. Biegal codziennie przed praca dosc spore dystanse i nawet ukonczyl maraton ponizej 3 godzin bedac na tych dietach. Nie pamietam dokladnie tego jaki mial system, ale wiem ze dluga glodowke (w okolicy tygodnia) robil tylko raz na pol roku, albo rok. W miedzyczasie chyba wlasciwie w kazdym tygodniu nie jadl 2 dni i ogolnie to chyba jadl raz dziennie. Jadl wtedy tylko miesa i tluszcze dorzucajac warzywa i orzechy. Nie jadl weglowodanow.

A tak ogolnie to ludzie maja problemy poniewaz za duzo zra, i przy okazji syfu. Ja nie stosuje zadych diet, ale np. nie jem praktycznie cukru poza jakims ciastem raz na rok. Herbate pije nieslodzona, ale do kawy z mlekiem dorzucam slodzik. Jedzenie uwazam ze najrozsadniejsze jest zwykle zbilansowane - mieso (proteiny), weglowodany (jak chleb lub makaron to dosc malo) i warzywa. Czasem zagryzam jakies owoce, ale nie kupuje sokow (nawet tych z miaszem owocowym).

I trzeba sie tez ruszac zeby pocwiczyc serce i sie wypocic. Uwazam ze szybki marsz jest najlepszy, ale plywanie tez daje rade.

Może ktoś polecić sprawdzony i niezawodny ciśnieniomierz elektroniczny z mankietem na ramię? Mój Sonehle odmówił współpracy.

Omron

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Mam z Lidla, działa już jakieś 10lat

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

14 godzin temu, jakub102 napisał:

A witamina B-17?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 1.09.2024 o 23:15, piter z napisał:

Jakos wczesniej tego nie widzialem, ale moge sie odezwac :). Jutro moze poszukam zrodla, ale czytalem ze glodowki sa najbardziej skuteczne dopiero powyzej bodajze 5 dni.

Ja sam sie w takie rzeczy nie bawilem, ale pracowalem z facetem ktory przerobil wlasciwie wszystko. Biegal codziennie przed praca dosc spore dystanse i nawet ukonczyl maraton ponizej 3 godzin bedac na tych dietach. Nie pamietam dokladnie tego jaki mial system, ale wiem ze dluga glodowke (w okolicy tygodnia) robil tylko raz na pol roku, albo rok. W miedzyczasie chyba wlasciwie w kazdym tygodniu nie jadl 2 dni i ogolnie to chyba jadl raz dziennie. Jadl wtedy tylko miesa i tluszcze dorzucajac warzywa i orzechy. Nie jadl weglowodanow.

A tak ogolnie to ludzie maja problemy poniewaz za duzo zra, i przy okazji syfu. Ja nie stosuje zadych diet, ale np. nie jem praktycznie cukru poza jakims ciastem raz na rok. Herbate pije nieslodzona, ale do kawy z mlekiem dorzucam slodzik. Jedzenie uwazam ze najrozsadniejsze jest zwykle zbilansowane - mieso (proteiny), weglowodany (jak chleb lub makaron to dosc malo) i warzywa. Czasem zagryzam jakies owoce, ale nie kupuje sokow (nawet tych z miaszem owocowym).

I trzeba sie tez ruszac zeby pocwiczyc serce i sie wypocic. Uwazam ze szybki marsz jest najlepszy, ale plywanie tez daje rade.

Ukryta Zawartość

Trzeba niestety uzyc tlumacza. Wniosek jest jednak taki ze wlasciwa glodowka zaczyna dzialac po 3 dniu.

Ukryta Zawartość

Do wydrukowania i powieszenia nad cukierniczką zamiast zdjęcia teściowej:

spacer.png 

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Dlatego ja cukru nie jem w ogóle. Tylko w piwie i w miodzie, ale to nie jest szkodliwe.

W dniu 1.09.2024 o 23:15, piter z napisał:

Herbate pije nieslodzona, ale do kawy z mlekiem dorzucam slodzik

Słodzik?
Ten z rakotwórczym Aspartamem,którego WHO nie chciała dopuścić przez 16 lat jako skrajnie szkodliwy dla zdrowia?
Jednak lobby cukrowe zwyciężyło.
Czy z podobnie działającym Acesulfamem K?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Słodzik?
Ten z rakotwórczym Aspartamem,którego WHO nie chciała dopuścić przez 16 lat jako skrajnie szkodliwy dla zdrowia?
Jednak lobby cukrowe zwyciężyło.
Czy z podobnie działającym Acesulfamem K?

Ja uzywam natreen w tabletkach, nie ma aspartamu, ale zawiera duzo innych chemikaliow. Nie wyczytalem zeby jakies byly szczegolnie szkodliwe.

Substancje slodzace (natriumsyklamat, natriumsakkarin, sukralose), regulatory kwasowosci (natriumhydrogenkarbonat, natriumcitrat), maltodextrin.

21 minut temu, soundchaser napisał:

Ble.

Własnie,
tfu

W dniu 5.09.2024 o 16:24, piter z napisał:

Ja uzywam natreen w tabletkach, nie ma aspartamu, ale zawiera duzo innych chemikaliow. Nie wyczytalem zeby jakies byly szczegolnie szkodliwe.

Substancje slodzace (natriumsyklamat, natriumsakkarin, sukralose), regulatory kwasowosci (natriumhydrogenkarbonat, natriumcitrat), maltodextrin.

A nie lepszy ( czytaj : mniej szkodliwy) byłby ksylitol , również w smaku ?

Piotr

W dniu 1.09.2024 o 22:27, jakub102 napisał:

Nadmierne spożywanie witaminy C jest równie szkodliwe, jak i jej niedobór.Nadto witamina C jest prekursorem kamicy nerkowej , co nie jest bez znaczenia dla ludzi chorujących na tę bolesną przypadłość. 

Osobiście zalecam daleko idącą ostrożność w przyjmowaniu sztucznych witamin oraz suplementów diety.

I oczywiście życzę wszystkim zdrowia 😉🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Moja interpretacja(per analogiam) powyżej drugiego zdjęcia: Moja ewentualnie zmutowana naturalna komórka rakowa szybciej się rzuci w celu rozwoju na cukier niż słodziki? Słodziki nie karmią raka i są zdrowsze?

Kolega z forum - @piter z  -ma rację?

Edytowane przez piramidon

6 godzin temu, 23031970 napisał:

A nie lepszy ( czytaj : mniej szkodliwy) byłby ksylitol , również w smaku ?

Nie myslalem nad tym zbyt duzo. Natreen jest w sklepach jako jedyne i dlatego uzywam. Ja uzywam tylko do kawy z mlekiem (nie pije czarnej) i nawet szczeze niezbyt czuje ten slodzik, poprostu kawa nie jest gorzka. Chociaz czasem mysle ze moglbym sie przyzwyczaic do smaku bez slodzika.

7 godzin temu, 23031970 napisał:

Nadto witamina C jest prekursorem kamicy nerkowej

To trzeba pić dużo piwa. 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.