Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, porlick napisał:

Mam nadzieję, że wyrok uchylono wyłącznie po to, by dać wyższy...

Podejrzewam , że Pan Zbysiu nie pozwoli skrzywdzić "dobrego Katolika" . Poczekajmy , zobaczymy .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Zima przyszła.

Pogadam ze swoimi kotami: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 9.12.2022 o 23:54, Zbig napisał:

Ukryta Zawartość

Też uważam że wyrok należy uchylić.

Po prostu trzeba gościa przeciągnąć na lince za samochodem i potem już sobie może iść wolno...

Taki sk***iel nie nadaje się do życia w społeczeństwie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Razem z moim Amosem prosimy o pomoc dla sznaucerów w potrzebie. Tak jak wszędzie, potrzeby wielkie srodków mało ... 

Będziemy wdzięczni za każdą nawet symboliczną złotówkę ... plizzz ... 😉

IMG_20221213_192956.thumb.jpg.00ac886b090f83eb0f135927a53d70cd.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pisowska banda zablokuje pomoc cierpiącym zwierzakom! Za co los pokarał nasz kraj taką władzą?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie bez powodu bull teriery mają opinie najbardziej wesołych i zabawowych psów. Pomijając oczywiście pozostałe cechy charakteru. Zachowanie komedianta czy błazna w pozytywnym znaczeniu to standard dla tego pieska 🙂  Będzie to z pewnością mój kolejny pies … Może ktoś to ma i się pochwali …

A ta biedna Dziewczyna, wspaniały Człowiek, którą znaleziono martwą - pobiegła po cienkim, kruchym lodzie, by ratować życie swojego psa ...

........

Z drugiej strony - kurwia spisu....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

U mojego syna w szkole dwa tygodnie temu była akcja zakupu karmy dla piesków i kotków z lubelskiego schroniska. Moje dziecko w tajemnicy zakupiło karmy za ponad 100zł. Nic z małżonką byśmy nie wiedzieli, gdyby nie tradycyjny wgląd na stan jego konta. Wezwany na rozmowę typu ,,na co żeś znowu przehulał stówę"- powiedział o akcji wsparcia schroniska (faktycznie na stronie szkoły widniał taki wpis) . Pochwaliliśmy go i przelaliśmy mu na konto następne 100zł. Lecz niestety przykre jest to, że z jego klasy tylko jeszcze jedna osoba zakupiła karmę😔. Wszyscy deklarują się jako miłośnicy zwierząt, a nie było ich stać na zakup najmniejszej porcji jedzonka dla zwierzątka (puszkę można kupić za 6 zł.).Rozumiem ludzi, których nie stać (tym bardziej w dobie szalejącej inflacj)... 

27 minut temu, endriuw napisał:

U mojego syna w szkole dwa tygodnie temu była akcja zakupu karmy dla piesków i kotków z lubelskiego schroniska. Moje dziecko w tajemnicy zakupiło karmy za ponad 100zł. Nic z małżonką byśmy nie wiedzieli, gdyby nie tradycyjny wgląd na stan jego konta. Wezwany na rozmowę typu ,,na co żeś znowu przehulał stówę"- powiedział o akcji wsparcia schroniska (faktycznie na stronie szkoły widniał taki wpis) . Pochwaliliśmy go i przelaliśmy mu na konto następne 100zł. Lecz niestety przykre jest to, że z jego klasy tylko jeszcze jedna osoba zakupiła karmę😔. Wszyscy deklarują się jako miłośnicy zwierząt, a nie było ich stać na zakup najmniejszej porcji jedzonka dla zwierzątka (puszkę można kupić za 6 zł.).Rozumiem ludzi, których nie stać (tym bardziej w dobie szalejącej inflacj)... 

Masz wspaniałego dzieciaka. A ta reszta…szkoda słów. Pożałowali karmy, wróci do nich Karma.

Jak napisałem- rozumiem ludzi w tych ciężkich czasach. Fkatem jest, iż ludzie traktują zwierzę jako maskotkę lub zabawkę, a nie jako żywe, odczuwające ból i mające uczucia stworzenie😔. Gdy mój świniaczek Zdzisio żył (zawsze przy zakupach karmy, sianka, czy innych akcesoriów) przeznaczałem pieniążki na karmę dla zwierzątek. W przypadku braku gotówki- kupowałem karmę dla kotków, piesków, czy innych zwierzątek i zostawiałem sprzedawcy. Nagrodą był uśmiech sprzedawcy i podziękowanie w imieniu zwierzątek... 

Teraz jest podobnie- przechodząc w pobliżu sklepu zoologicznego, zawsze wrzucę pieniążki do skarbonki, lub kupię jedzonko... I serce się cieszy, gdy usłyszę ,,dziękuję w imieniu zwierząt"... 

Edytowane przez endriuw

Jaka to frajda - móc siedzieć sobie przy oknie (popijając gorącą herbatkę) i obserwować wśród gałęzi drzew i krzewów krzątające się w poszukiwaniu pożywienia sikorki i gile🙂... Trzeba będzie siedzenie ruszyć, bo karmnik opróżniony, a głodomory zaglądają przez okno☺️... 

Pytanie praktyczne: 

Do jakiego poziomu głośności pozwalacie sobie na słuchanie muzyki w obecności kotów?

Ja spróbowałem do poziomu "głośnego biura"  w aplikacji "Sound Meter" na Androida, ale wydaje mi się to za głośno.

Jest za zimno, by je wyrzucić na taras, do ogrodu na czas słuchania muzyki.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Patrzcie co robią z naszymi lasami ............

To na górze to mój Przyjaciel.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7D7FD8D2-0237-407A-8DDA-0D9ED42E2D67.jpeg

7BE11BC3-B28C-46B9-BC25-B0BAEF0EED8C.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Dlatego bardzo dużo schronisk na czas przedświąteczny zawiesza możliwość adopcji, a przynajmniej wydawanie zwierzaków.

15 godzin temu, degusto napisał:

Patrzcie co robią z naszymi lasami ...........

Prowadzą planową gospodarkę leśną?

20 minut temu, porlick napisał:
20 minut temu, porlick napisał:

Prowadzą planową gospodarkę leśną?

Mnie już nie stać na szyderę, sarkazm i ironię  "w tym temacie". Martwię się.

Mam znajomego leśnika, który mi te sprawy kiedyś wytłumaczył i muszę przyznać, że brzmiało to dość logicznie.

Może jeszcze jest kwestia GDZIE ten wyręb prowadzą. W moim rejonie nie ma prawdziwe dzikich lasów i gospodarka leśna jest prowadzona rutynowo. Z bieżącym odnawianiem drzewostanu oczywiście.

18 godzin temu, degusto napisał:

Patrzcie co robią z naszymi lasami ............

żeby drzewa mogły rosnąć duże i rozłożyste trzeba te mniejsze wycinać. 

te cienkie i tak warunków do wzrostu nie mają , z czasem i tak usychają stanowią wtedy siedlisko szkodników , chorób i stanowią zagrożenie pożarowe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.