Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.06.2021 o 08:39, sly30 napisał:

Prawie dokładnie dwa lata temu spotkało to matkę mojego Pixela. ☹️

Na szczęście znaleźli się dobrzy ludzie, którzy jej pomogli, zwłaszcza, że była w ciąży. Wszystkie jej dzieci (i ona również) znalazły domy. 👍

Psy to najbardziej zmienne fenotypowo zwierzęta na naszej planecie. Róznice nawet w obrębie jednej rasy są ogromne.

?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1256648683065548800

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 godzin temu, il Dottore napisał:

Psy to najbardziej zmienne fenotypowo zwierzęta na naszej planecie.

Nie wszystkie. Grupa Szpice i Psy Pierwotne (zaliczają się do niej m.in. Husky, Malamuty, Łajki Syberyjskie, Samojedy) est niezmieniona praktycznie w ogóle.

A to mops mojego analogowego wujka - bardzo lubi Stonesów! 🙂

d7223ff8593aa.jpg

31 minut temu, sly30 napisał:

Kolejne, wspaniałe psisko…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piesek wspaniały, ale autor artykułu to analfabeta wtórny 😕

Ukryta Zawartość

Kilka miesięcy temu Parlament Europejski wezwał Komisję Europejską do delegalizacji klatek dla zwierząt hodowlanych w całej Unii Europejskiej do 2027 r., przyjmując rezolucję w sprawie europejskiej inicjatywy obywatelskiej „End the Cage Age – Koniec Epoki Klatkowej”. Dziś KE podjęła decyzję - to koniec chowu klatkowego w Unii Europejskiej - informuje organizacja Compassion Polska.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xlarge

Dziś DZIEŃ PSA.

Wszystkim naszym "szczekaczkom" i nie naszym (bo naszym pewnie niczego nie brakuje), życzę wokół nich dobrych ludzi i pełnej michy!

2 godziny temu, porlick napisał:

Dziś DZIEŃ PSA.

W Światowym Dniu Psa składamy wszystkim psom najserdeczniejsze życzenia!!!

?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1

5 minut temu, McGyver napisał:

A ja takiego przedwczoraj wieczorem kopnąłem w düpę.

Co masz na myśli? Bo Ty na pewno krzywdy nie zrobiłeś. Przeniosłeś z drogi na trawnik?

Edytowane przez sly30
23 minuty temu, McGyver napisał:

A ja takiego przedwczoraj wieczorem kopnąłem w düpę.

Mam nadzieję, że boso.

27 minut temu, sly30 napisał:

Co masz na myśli? Bo Ty na pewno krzywdy nie zrobiłeś. Przeniosłeś z drogi na trawnik?

Wylazł na asfalt, a gdy zobaczył światła nadjeżdżającego samochodu - zamarł na środku drogi. Więc podbiegłem do niego i kilka razy lekko kopnąłem go w düpę żeby zmusić do ucieczki w krzaczory. To jest miejsce gdzie niestety dość często widuję zwłoki rozjechanych jeży.

13 minut temu, porlick napisał:

Mam nadzieję, że boso.

Tak, jeż był boso 😜

5 godzin temu, sly30 napisał:

Dobrze, że go uratowałeś. Karma wraca, dobra Karma też wraca do dobrych ludzi.

No to ci co jedzą mięso , jajka , chodzą w skórach w następnym wcieleniu będą hodowlaną świnią ,kurą czy robalem dla wędkarza .

4 godziny temu, berkut napisał:

No to ci co jedzą mięso , jajka , chodzą w skórach w następnym wcieleniu będą hodowlaną świnią ,kurą czy robalem dla wędkarza .

Reinkarnacja jest w ogóle konceptem nie do pogodzenia z nauką. Bo wymagałaby stałej ilości istot żywych. A w przypadku np. uderzenia asteroidy (tej od wyginięcia dinozaurów), ogólna ilość istot żywych drastycznie spadła.

Nie wspomnę już o zwierzętach typu gąbki, dla których koncept osobnika jest mocno umowny.

Hiperprzestrzenne poczekalnie dla atmanów... Bo jakoś nie chce mi się uwierzyć w nagłe wyrojenie np. pasieki Nadesrałów na planecie Sraturn w związku z uderzeniem asteroidy w Ziemię. U nas nie obserwujemy takich zdarzeń jak nagły i niewytłumaczalny przyrost ilości istot żywych.

Problem reinkarnacji można też podejść z drugiej strony - "osiągnięcia" zwierzolubnych cywilizacji są takie, że najlepiej trzymać się od nich z daleka. Jedyny częściowo buddyjski kraj o znośnym poziomie życia to Japonia, ale oni traktują buddyzm czysto instrumentalnie (rytuały mają przynosić im szczęście) a zwierzolubstwo nie jest tam ideologią wiodącą. O hinduizmie nie będę nawet wspominał.

Edytowane przez misiomor

Różnorodność świadomości. Ziemia interesuje i intryguje różne poziomy świadomości. Jest właściwie świadomościowym eksperymentem.

6 godzin temu, misiomor napisał:

Reinkarnacja jest w ogóle konceptem nie do pogodzenia z nauką. Bo wymagałaby stałej ilości istot żywych. A w przypadku np. uderzenia asteroidy (tej od wyginięcia dinozaurów), ogólna ilość istot żywych drastycznie spadła.

Nie wspomnę już o zwierzętach typu gąbki, dla których koncept osobnika jest mocno umowny.

Patrzysz na to płasko i bez wyobraźni. Ciebie stać na więcej. A co jeśli światów i planet z życiem są miliony? I gdzieś może istot ubywać, bo np jest okres wymierania lub kataklizmy, ale gdzieś w tym samym czasie może ich przybywać. Poza tym dusze mogą pozostawać w swojej przestrzeni astralnej i wcale w danym czasie nie muszą się wcielać fizycznie. Tak więc założenie, że reinkarnacja jest bzdurą, bo czasem istot na ziemi ubywa, a czasem przybywa, jest własne….bzdurą!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.