Skocz do zawartości
IGNORED

Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio | Bez polityka

Rekomendowane odpowiedzi

To jest ten kierunek, aby kapitał ludzki, który mamy w rezerwie, się nie marnował

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Polacy w Niemczech siedzą, rozmawiają, piją piwo oraz palą papierosy, aż tu nagle...

Tłumaczenie :

„Policja!!! Pobudka!!! Odstawić alkohol, zgasić papierosy! Zgasić PAPIEROSY!!!! To. (Drugi policjant pokazuje pałką na butelki alkoholu by domownicy zrozumieli). Odsunąć się (policjant kieruje kamerę w dół). Marihuana? Marihuana??? Nie. Keine.

W dniu 4.06.2022 o 20:05, Krak_oN napisał:

Sylwester Stallone otworzył sklep internetowy i sprzedaje tam lalki Rambo

Macierewicz powinien otworzyć sklep internetowy z modelami Tupolewów.

Jestem Europejczykiem.

30 minutes ago, Krzysztof_56775 said:

Sprawdzone dziesiątki razy. 

W kryptowaluty uwierzyły miliony osób - właśnie się boleśnie uczą życia. 

Daniel, nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Peweksami. 😜

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Daniel_68412 napisał:

W kryptowaluty uwierzyły miliony osób - właśnie się boleśnie uczą życia. 

Uczą bo to spekulacyjne i bez kontroli. Tak apropos. Sa tacy co te kryptowaluty kopią. Owszem inwestycja w sprzęt i prąd jest pokaźna, ale pewnie musi się dalej opłacać.

3 minutes ago, Krzych 2 said:

Owszem inwestycja w sprzęt i prąd jest pokaźna, ale pewnie musi się dalej opłacać.

Już się dawno nie opłaca. Bitcoin jest tak zaprojektowany ze kopanie z czasem jest trudniejsze. Teraz dużo ludzi co się nie znają naiwnie kupują używane lub nowe koparki. Ci co wiedzą jak kopać już dawno mają specjalizowane procesory.

Bitcoin to nie jedyna kryptowaluta. Jakby sie nieopłacalo. Toby sobie darowali, a i tak slyszę szum wentylatorów jak tam jestem. Marnują prąd? Watpie.

14 minutes ago, Krzych 2 said:

Bitcoin to nie jedyna kryptowaluta. Jakby sie nieopłacalo. Toby sobie darowali, a i tak slyszę szum wentylatorów jak tam jestem. Marnują prąd? Watpie.

No nie jedyna ale volumen jeleni i wartość rynku największe. Dwa co innego jak masz już koparki i np spięty darmowy prąd a co innego jak musisz włożyć kasę i zapłacić za prąd. To działa dokładnie tak samo jak gorączka złota dawniej. Jakbyś to zaczął robić 15lat temu - jak btc było po 65k $ to się opłacało. Zresztą próg opłacalnosci kopania jest często podawany. Przy obecnej cenie gwarantuje ci ze koparki są pod kreska na wszystkim. Zauważ że btc to obecnie 22k. Do końca roku zleci pod 10k jak nie niżej. 

7 godzin temu, Daniel_68412 napisał:

Nie umiałbym

Wiele lat temu ciotka mi tak mówiła że nie umiałaby jeździć samochodem. Niedawno będąc przed 60. zrobiła prawo jazdy...wszystko jest kwestią wprawy. Słuch też się zwyczajnie wyrabia.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Na pewno nie u 60-letniej ciotki. W wieku dziecięcym, młodzieńczym jak najbardziej. I za pomocą specjalnych ćwiczeń. Wy już macie tylko z górki. Nie tak dawno w innym wątku pisałem o słuchu absolutnym (kto czytał ten zna kontekst). I w związku z prowadzoną tam wymianą opinii rozmawiałem z człowiekiem, który taki słuch ma. Zapytałem się o wygrzewanie sprzętu (nie specyficznie kondensatorów) - czy obserwuje z upływem czasu zmiany w dźwięku w sprzęcie który kupuje. Stwierdził, że tak obserwuje, ale on kupuje tylko sprzęt używany, zmiany nie są duże, więc w jego mniemaniu jest to tylko akomodacja słuchu, a nie faktyczne zmiany.

13 godzin temu, Daniel_68412 napisał:

Już się dawno nie opłaca. Bitcoin jest tak zaprojektowany ze kopanie z czasem jest trudniejsze. Teraz dużo ludzi co się nie znają naiwnie kupują używane lub nowe koparki. Ci co wiedzą jak kopać już dawno mają specjalizowane procesory.

Raczej specjalizowane karty graficzne ,procesory są miej istotne.

13 minutes ago, zelo7 said:

Raczej specjalizowane karty graficzne ,procesory są miej istotne.

W czasach gdy ludzie zaczynali myśleć o użyciu cuda do kopania były firmy które miały kontenery ze specjalizowanymi ASIC w Polsce wyobraź sobie. Tak się składa że znam taka firmę. Antminer s19 to też ASIC. Robienie specjalizowanej karty graficznej nie ma sensu jak już masz procesor z zaimplementowanym sprzętowo algo. 

12 godzin temu, lolo napisał:

Na pewno nie u 60-letniej ciotki. W wieku dziecięcym, młodzieńczym jak najbardziej.

Nauka to nauka. Uczysz sie sluchac z tego zakresu co slyszysz. nie chodzi o sluch nietoperza czy innych zwierzat tylko to co zwyczajowo czlowiek slyszy. Uczysz sie sluchac zmian w znanym ci srodowisku. To ze z wiekiem slyszysz nizszy zakres czestotliwosci to zmienia...tylko tyle ze slyszysz zmiany w mniejszym zakresie czestotliwosci...

Ale to watek merytoryczny nie filozoficzny. Zachecam do przeniesienia kontynuacji dyskusji gdzies indziej.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Administratorzy
Godzinę temu, rafa napisał:

Nauka to nauka. Uczysz sie sluchac z tego zakresu co slyszysz. nie chodzi o sluch nietoperza czy innych zwierzat tylko to co zwyczajowo czlowiek slyszy. Uczysz sie sluchac zmian w znanym ci srodowisku. To ze z wiekiem slyszysz nizszy zakres czestotliwosci to zmienia...tylko tyle ze slyszysz zmiany w mniejszym zakresie czestotliwosci...

Ale to watek merytoryczny nie filozoficzny. Zachecam do przeniesienia kontynuacji dyskusji gdzies indziej.

Przeniesiono.

Ostrzegam przed kontynuacją w tamtym temacie. Będą punkty za off topy.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Dostaliście takie coś?

CENTRALNA DYREKCJA POLICJI SĄDOWEJ

Do: bureau.europol [email protected]

Temat: Zwoływanie (Sprawa Nr 00333214)

Przychodzimy przez e-mail przekazuje Ci swoje wezwanie do sądu. Prosimy o zapoznanie się z załączonym dokumentem i udzielenie odpowiedzi na zarzuty w najkrótszym możliwym terminie

GEN. INSP. JAROSLAW SZYMCZYK  

KOMENDANT GŁÓWNY POLICJI  

CENTRALNA DYREKCJA POLICJI 

ADRES: BUDYNEK „S” DYREKCJI HTS, UJASTEK 1 KRAKOW

... (ZAŁĄCZNIK)

W dniu 22.06.2022 o 08:56, toptwenty napisał:

Dostaliście takie coś?

CENTRALNA DYREKCJA POLICJI SĄDOWEJ

Do: bureau.europol [email protected]

Temat: Zwoływanie (Sprawa Nr 00333214)

Przychodzimy przez e-mail przekazuje Ci swoje wezwanie do sądu. Prosimy o zapoznanie się z załączonym dokumentem i udzielenie odpowiedzi na zarzuty w najkrótszym możliwym terminie

GEN. INSP. JAROSLAW SZYMCZYK  

KOMENDANT GŁÓWNY POLICJI  

CENTRALNA DYREKCJA POLICJI 

ADRES: BUDYNEK „S” DYREKCJI HTS, UJASTEK 1 KRAKOW

... (ZAŁĄCZNIK)

Proste. Ransomware. Polowanie na jelenia.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Espectro napisał:

Czy w ciągu doby zauważył ktoś problemy techniczne na forum ? Problemy z ładowaniem lub zawieszki ? 

przez ostatnią dobę wiązałem szyneczki nabijałem kiełbaski wędziłem bukiem z jesionem parzyłem i degustowałem ... niezła odskocznia od forum 🙂

obraz.thumb.png.bde8fa4e722cbea8581cfc665d3523e1.png

obraz.thumb.png.a4af04233e8075c8a9f64c3e8b6f2367.png

karkówka idealnie przerośnięta tłuszczykiem i kiełbasa wg mojego przepisu

schabówka czosnkowo pieprzowa ... widać grubo roztarty pieprz

"Sztuczna inteligencja Google wynajęła prawnika. Chce udowodnić, że żyje."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

schab peklowany wędzony dojrzewający ... nie parzony

8 godzin temu, xajas napisał:

Co to jest lososiowa?

Edytowane przez slawek.xm
  • 2 tygodnie później...
W dniu 25.06.2022 o 13:06, slawek.xm napisał:

przez ostatnią dobę wiązałem szyneczki nabijałem kiełbaski wędziłem bukiem z jesionem parzyłem i degustowałem ... niezła odskocznia od forum 🙂

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.a4af04233e8075c8a9f64c3e8b6f2367.png

karkówka idealnie przerośnięta tłuszczykiem i kiełbasa wg mojego przepisu

schabówka czosnkowo pieprzowa ... widać grubo roztarty pieprz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Osiągnięcia socjalizmu!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.