Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, przemak napisał:

Tak. Widać. Teraz jest dobrze. Super. 

Super bo miałem wrażenie, że „ rozmawiamy” tak jak się rozmawia w polskich domach, czy też z kolegami przy kawie.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Piszę nie jako ekonomista, tylko człowiek postrzegający rzeczywistość z poziomu obywatela, któremu jest albo dobrze, albo źle.

Piszesz raczej jak jednoznaczny i oddany fan partii PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Teraz, notoryczny napisał:

Super bo miałem wrażenie, że „ rozmawiamy” tak jak się rozmawia w polskich domach, czy też z kolegami przy kawie.

Moi koledzy wiedzą co to jest wydajność pracy. 

nagrywamy.com

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Powinien podnieść wypłaty a chwilę po tym cenę swoich wyrobów, albo odwrotnie. Klienci tacy jak nasz Kolega Notoryczny na pewno wykażą się zrozumieniem, nie takim jak obecnie wykazuje się lud w Kazachstanie.

Za chwilę temu piekarzowi będziesz musiał ( lub nie) zapłacić za chleb 12 zł. czy pretensje skierujesz do twórców tego Ładu🤔

1 minutę temu, przemak napisał:

Moi koledzy wiedzą co to jest wydajność pracy. 

To dobrze, że Cię nauczyli, podziękuj im.

Proszę, znalazłem, czyli tak j/w

Termin "wydajność pracy" może mieć kilka definicji ale w sposób skrótowy i przystępny można określić ją jako ilość produktów wytworzonych lub wykonanych usług przez jednego pracownika w przyjętej jednostce czasu.

Wydajność zatem będzie określała czy nasz pracownik jest skuteczny, a więc czy efekty jego pracy są dla pracodawcy zadowalające i przynoszą firmie oczekiwane zyski.

Czy wydajność pracy należy mierzyć? A jeśli tak - to w jaki sposób i za pomocą jakich narzędzi? Jakie są czynniki, które sprawiają, że może ona spaść? Co zrobić, kiedy okaże się, że pracownicy nie są wystarczająco wydajni - czy poziom tego wskaźnika można podnieść? Jak to zrobić i od czego zacząć? Oto krótki poradnik na temat wydajności pracy.

Jakie czynniki wpływają na wydajność pracy?

Definicję wydajność pracy już znamy - pamiętajmy, że to nie to samo co produktywność czy efektywność. Czynników, które mogą na ten wskaźnik wpłynąć pozytywnie, powodując jego wzrost, lub negatywnie, wywołując jego spadek, jest bardzo wiele. Wynikają one nie tylko z wewnętrznej potrzeby rozwoju zawodowego pracowników, ale także z przyczyn tak, wydawałoby się, prozaicznych jak na przykład atmosfera w pracy, system benefitów pozapłacowych czy wreszcie - to już oczywiste - poziomu przeszkolenia i dostępności potrzebnych do pracy materiałów i narzędzi.

Wśród czynników wpływających na poziom wydajności pracy wymienić więc trzeba następujące:

kapitał ludzki - doświadczenie zawodowe i kwalifikacje pracowników, ich zaangażowanie i umiejętności interpersonalne; szeroko pojęte warunki pracy i zaplecze techniczne - stan maszyn, urządzeń, oprogramowania używanych w firmie, ich efektywność i niezawodność;

organizacja pracy - to pojęcie również dość obszerne i zawierające w sobie takie aspekty jak system zarządzania zespołem i jego pracą oraz więzi łączące pracowników różnych szczebli; system płac, premii i benefitów pozapłacowych.

Jeśli oczekujemy wzrostu wydajności pracy, wszystkie te elementy muszą być dopracowane.

12 minut temu, notoryczny napisał:

Za chwilę temu piekarzowi będziesz musiał ( lub nie) zapłacić za chleb 12 zł. czy pretensje skierujesz do twórców tego Ładu🤔

To dobrze, że Cię nauczyli, podziękuj im.

Proszę, znalazłem, czyli tak j/w

Termin "wydajność pracy" może mieć kilka definicji ale w sposób skrótowy i przystępny można określić ją jako ilość produktów wytworzonych lub wykonanych usług przez jednego pracownika w przyjętej jednostce czasu.

Wydajność zatem będzie określała czy nasz pracownik jest skuteczny, a więc czy efekty jego pracy są dla pracodawcy zadowalające i przynoszą firmie oczekiwane zyski.

Czy wydajność pracy należy mierzyć? A jeśli tak - to w jaki sposób i za pomocą jakich narzędzi? Jakie są czynniki, które sprawiają, że może ona spaść? Co zrobić, kiedy okaże się, że pracownicy nie są wystarczająco wydajni - czy poziom tego wskaźnika można podnieść? Jak to zrobić i od czego zacząć? Oto krótki poradnik na temat wydajności pracy.

Jakie czynniki wpływają na wydajność pracy?

Definicję wydajność pracy już znamy - pamiętajmy, że to nie to samo co produktywność czy efektywność. Czynników, które mogą na ten wskaźnik wpłynąć pozytywnie, powodując jego wzrost, lub negatywnie, wywołując jego spadek, jest bardzo wiele. Wynikają one nie tylko z wewnętrznej potrzeby rozwoju zawodowego pracowników, ale także z przyczyn tak, wydawałoby się, prozaicznych jak na przykład atmosfera w pracy, system benefitów pozapłacowych czy wreszcie - to już oczywiste - poziomu przeszkolenia i dostępności potrzebnych do pracy materiałów i narzędzi.

Wśród czynników wpływających na poziom wydajności pracy wymienić więc trzeba następujące:

kapitał ludzki - doświadczenie zawodowe i kwalifikacje pracowników, ich zaangażowanie i umiejętności interpersonalne; szeroko pojęte warunki pracy i zaplecze techniczne - stan maszyn, urządzeń, oprogramowania używanych w firmie, ich efektywność i niezawodność;

organizacja pracy - to pojęcie również dość obszerne i zawierające w sobie takie aspekty jak system zarządzania zespołem i jego pracą oraz więzi łączące pracowników różnych szczebli; system płac, premii i benefitów pozapłacowych.

Jeśli oczekujemy wzrostu wydajności pracy, wszystkie te elementy muszą być dopracowane.

Super. Widzisz tam gdzieś wśród tych "elementów" płacę minimalną? 

nagrywamy.com

Polski biznes...ha ha ha cwaniacy którzy tak naprawdę powinni max. prowadzić budki z lodami ale zostali po 1989r kapitalistami,zostali dlatego że wraz z masowym bezrobociem{dzięki reformom wybitnego ekonoma rodem z PZPR leszka beee} masę ludzi zostało bez środków do życia.

Wywalono ich z dnia na dzień bez odpraw bez świdectw pracy bez szans na inna pracę,to dało dobry grunt dla cwaniaków mających dojscia układy i lewą kasę,temat ocean opisany już setki razy więc pominę.

Jak wielka była skala biedy przekonałem śię na saksach w latach 90-ch,byłem świadkiem rozmów telefonicznych gdzie rodziny w Polsce błagały o jakiś grosz, tego nie zapomnę i ich ćiężkiej pracy po 10-11h dziennie za 6DM na/h.

Fakt że do tej pory nikt nie dokonał rzetelnej oceny tzw. reform po 1989r i kosztów społecznych też daje do myślenia  a były ogromne,ci którzy wsparli te zmiany dziś wegetują na marnych świadczeniach.

6 minut temu, przemak napisał:

Super. Widzisz tam gdzieś wśród tych "elementów" płacę minimalną? 

Ty zareagowałeś na ten post. Uj wie po co.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dawno dawno temu w Ameryce 🙂 , nawet chyba wybuchła wojna gdzie jednym z powodów była zapłata za pracę ? , też tam byli bogaci i jakoś nie dążyli do polepszenia warunków pracy i godziwej zapłaty  swoim ''pracownikom z łapanki "" 🙂 .   jakoś żle bogaczom się nie powodziło 

godziwa płaca za pracę  bez ''regulacji'' jeszcze długo nie w kraju tak dzikim jak Polska   

26 minut temu, notoryczny napisał:

Ty zareagowałeś na ten post. Uj wie po co.

Ukryta Zawartość

Nie wiem, czy wcisnąć cytuj czy może zgłoś...

Nie zareagowałem na ten post, także ten. Cytat jest, łatwo sprawdzić, na co zareagowałem. Ale do manipulacji czas był przywyknąć. Wyszukam parę Twoich cytatów i będę nimi odpowiadał 😉

3 godziny temu, notoryczny napisał:

Nauczycielom mają skorygować.

Jak pisałem - nieprawda, że dostali mniej, bo przecież za miesiąc im skorygują 😉 

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

39 minut temu, fan64 napisał:

Polski biznes...ha ha ha cwaniacy którzy tak naprawdę powinni max. prowadzić budki z lodami ale zostali po 1989r kapitalistami,zostali dlatego że wraz z masowym bezrobociem{dzięki reformom wybitnego ekonoma rodem z PZPR leszka beee} masę ludzi zostało bez środków do życia.

Wywalono ich z dnia na dzień bez odpraw bez świdectw pracy bez szans na inna pracę,to dało dobry grunt dla cwaniaków mających dojscia układy i lewą kasę,temat ocean opisany już setki razy więc pominę.

Jak wielka była skala biedy przekonałem śię na saksach w latach 90-ch,byłem świadkiem rozmów telefonicznych gdzie rodziny w Polsce błagały o jakiś grosz, tego nie zapomnę i ich ćiężkiej pracy po 10-11h dziennie za 6DM na/h.

Fakt że do tej pory nikt nie dokonał rzetelnej oceny tzw. reform po 1989r i kosztów społecznych też daje do myślenia  a były ogromne,ci którzy wsparli te zmiany dziś wegetują na marnych świadczeniach.

To po ch... było obalać komunę? Trzeba było jej bronić.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

To po ch... było obalać komunę? Trzeba było jej bronić.

Napiszę to raz jeszcze,państwo Robotników i Chłopów należało solidnie złapać za pysk,to lokalne gminno-powiatowe i to na szczytach władzy.

proponuje patent na obnizke ceny paliwa

bardzo pasuje do nowego ładu i pomysłów tam zawartych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

9 godzin temu, jar1 napisał:

A reszta zdechnie z głodu ale z dumą.

9 godzin temu, Lech36 napisał:

To bardzo dobra myśl, myślę że w najbliższych latach wielu się na to zdecyduje. Trzeba poszukać w Europie cywilizacji i dobrze prosperującej gospodarki a nie takiej w której dobrze prosperuje tylko propaganda "sukcesu". 

Wyjeżdżacie, czy zostajecie? 

Tylko gdzie, dobrze sie zastanówcie,  bo bez 3 szprycy juz nie wpuszczają bez testu 😆

Moze do Szwecji,  tam jest podobno lepiej 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, costa brava napisał:

Tylko gdzie, dobrze sie zastanówcie,  bo bez 3 szprycy juz nie wpuszczają bez testu 😆

A po co się szczepić ? W sąsiednim wątku od medycznych „ekspertów” można się dowiedzieć , ze COVID nie jest groźna choroba , można go leczyć witamina D i uwaga 

WEGLEM 

I dziwic się ze co jakiś czas powraca temat edukacji

Ilu ludzi tyle opinii

7 godzin temu, Lech36 napisał:

Odnoszę wrażenie że na forum działają członkowie PiS lub wynajęci przez PiS za kasę trolle do "odwracania kota ogonem",

Spokojnie, juz zainteresowałem administrację tym problemem, zwłaszcza wpisami jednego użytkownika  o płatnych, pisowskich, brygadach sieciowych działających na forum.

No bo popatrz, jeśli jest to prawda, to powinny być na to dowody, i wtedy ci brygadziści opłacani przez Centralę, powinni mieć zablokowane konta.

Ale z drugiej strony, jeśli jest to nieprawda, to co wtedy z takim użytkownikiem, wciąż powtarzającym te same prowokacyjne teksty, powinno się zrobić?

Teraz czekam regulaminowe 10 dni roboczych.

Jak chcesz, twój post też mogę zgłosić, może pomożesz administracji w poszukiwaniu dowodów, na to, co piszesz.

A po co się szczepić ? W sąsiednim wątku od medycznych „ekspertów” można się dowiedzieć , ze COVID nie jest groźna choroba , można go leczyć witamina D i uwaga 
WEGLEM 
I dziwic się ze co jakiś czas powraca temat edukacji

Covid jest tak groźny, że po dwóch latach zabił 5promili z 8mld ludzi. Tymczasem w tv pandemia z trupami na ulicach.
2 minuty temu, jezz napisał:

Spokojnie, juz zainteresowałem administrację tym problemem, zwłaszcza wpisami jednego użytkownika  o płatnych, pisowskich, brygadach sieciowych działających na forum.

No bo popatrz, jeśli jest to prawda, to powinny być na to dowody, i wtedy ci brygadziści opłacani przez Centralę, powinni mieć zablokowane konta.

Ale z drugiej strony, jeśli jest to nieprawda, to co wtedy z takim użytkownikiem, wciąż powtarzającym te same prowokacyjne teksty, powinno się zrobić?

Teraz czekam regulaminowe 10 dni roboczych.

Jak chcesz, twój post też mogę zgłosić, może pomożesz administracji w poszukiwaniu dowodów, na to, co piszesz.

Było sygnalistów wielu 

ale żaden się nie ostał przy Jankielu 

Ilu ludzi tyle opinii

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Dziś możemy mówić o efekcie ministra Czarnka. Od wczoraj przybyło mi kilkuset nowych członków. Jak tylko zajrzę do komórki, to mam kolejnych kilkadziesiąt próśb o dołączenie (do grupy "Nauczyciel zmienia zawód" - red.). To już prawie 6 tys. nauczycieli gotowych do zmiany zawodu. W ludziach zaczyna coś pękać."

No tak, zmienią zawód, dopisując się do grupy na fejsiku.

Zmieniam zawód, dajcie łapkę w górę.

9 minut temu, TomekL3 napisał:

Covid jest tak groźny, że po dwóch latach zabił 5promili z 8mld ludzi. Tymczasem w tv pandemia z trupami na ulicach.

Tak,tak ( czy to nie ty jesteś „ekspertem” medycznym ?)

Wegiel dobry na wszystko

dlatego trzeba za wszelka cenę ratować polskie górnictwo ( chocby kupując węgiel od ruskich )

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

W Nowym Jorku też nie ogarniają Nowego Ładu i się wyprowadzają.

Nowy Jork pustoszeje.

Ukryta Zawartość

Ciekawe, gdzie i kiedy ten aktyw rewolucyjny od czwartej rewolucji przemysłowej i wielkiego resetu się ogarnie.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Tak,tak ( czy to nie ty jesteś „ekspertem” medycznym ?)
Wegiel dobry na wszystko
dlatego trzeba za wszelka cenę ratować polskie górnictwo ( chocby kupując węgiel od ruskich )

To najczęściej węgiel z kokosa lub inny drzewny.
2 minuty temu, morawka napisał:

Wegiel dobry na wszystko

Po spalinowych lokomotywach wrócą też parowozy, któż to wie ?

Może wypadną w eksploatacji taniej ?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

10 minut temu, TomekL3 napisał:

To ile to jest w sztukach? 

Np. powyżej 4promili alkoholu we krwi może być śmiertelne dla człowieka. 

14 minut temu, xetras napisał:

W Nowym Jorku też nie ogarniają Nowego Ładu i się wyprowadzają.

Nowy Jork pustoszeje.

Ukryta Zawartość

Ciekawe, gdzie i kiedy ten aktyw rewolucyjny od czwartej rewolucji przemysłowej i wielkiego resetu się ogarnie.

To gdzie oni teraz uciekną? W Szwecji gwalca , w USA tez zyc nie dają....

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.