Skocz do zawartości
IGNORED

Mini salka 5.1 | Auro3D

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli ktoś jest z Warszawy to chetnie wymienię filmy z Auro-3D. 

Szukam Daylight. Co mam w linku do wątku na hdtvpolska.

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, RAF77 napisał:

Tzn.
Denon ma lepsze, wbudowane końcówki, niż zewnętrzna końcówka Marantz?
To chcesz powiedzieć...

No tak mi powiedzieli w sklepie, ale tylko model Denon-a 8500. Sam się zdziwiłem bo jak 13 kanałów w amplitunerze może być lepsze od 5/7 kanałów w końcówce mocy. Chyba że chodzi o podzespoły zastosowane u jednego jak i drugiego? Nie wiem, taką informacje otrzymałem. 

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, pmcomp napisał:

Szukam Daylight

Z Auro to chyba w Niemczech jest, w Polsce nie widziałem jeszcze. Nawet tego filmu nigdzie nie ma w wersji BD z językiem polskim lub napisami. Ciężko może być. Chyba że sam kupisz i pożyczysz☺️

No tak mi powiedzieli w sklepie, ale tylko model Denon-a 8500. Sam się zdziwiłem bo jak 13 kanałów w amplitunerze może być lepsze od 5/7 kanałów w końcówce mocy. Chyba że chodzi o podzespoły zastosowane u jednego jak i drugiego? Nie wiem, taką informacje otrzymałem. 
Nie słuchaj się sprzedawców
58 minut temu, pmcomp napisał:

Co mam w linku do wątku na hdtvpolska.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

9 minut temu, Groot napisał:

Wpadłem na pomysł że zamiast tapetować od tyłu przymocuje czarny materiał. Nie dosyć że szybciej to lepiej bo będzie delikatna absorpcja na pudełka😎

tylko tak byś mógł go zdjąć, zrób większą nakładaną ramę i dwa klipsy na górze.

Jak chcesz tam dawać pudełka to nie wiem po co przykrywać... zwłaszcza że to tył.

Edytowane przez fetek
Gość

(Konto usunięte)

Od przodu będzie normalnie, pudełka na wierzchu. Będą działać jako rozpraszacz, te półki nie będą pełne bo w ciągu danego roku nie było aż tyle ciekawych tytułów. Każda przegroda jest na dany rok, a wchodzi 40 tytułów.

Gość

(Konto usunięte)

Tak to wyglada po zmontowaniu materiału jako tył. 

ps słoiki służą jako podpórka bo nie ma belki jeszcze od góry przymocowanej, a nie chce by środek się ugiął

ps2 pomiędzy regałami jest podpora prowizoryczna, po to by się dół nie ugiął górnego regału. Później będzie tam panel akustyczny. 

582FA1DC-C0FF-4D8C-9590-6AB23F1FEC1E.jpeg

1 godzinę temu, Groot napisał:

Tak to wyglada po zmontowaniu materiału jako tył. 

ps słoiki służą jako podpórka bo nie ma belki jeszcze od góry przymocowanej, a nie chce by środek się ugiął

ps2 pomiędzy regałami jest podpora prowizoryczna, po to by się dół nie ugiął górnego regału. Później będzie tam panel akustyczny. 

Ukryta Zawartość

Gdzie tu miejsce na ekran?

Ukryta Zawartość

W dniu 4.03.2022 o 18:50, Groot napisał:

Orientuje się może ktoś czy ten nowy Arcam AVR-5 po aktualizacji będzie miał Auro3D tak jak starsi bracia? Pytam bo zmieściłby sie w cenie jaką bym chciał przeznaczyć na Ampli +Końcówka Marantza

Ukryta Zawartość

Podałeś tego Arcama a na stronie Q21 podają pobór 1.5Kw. Radzę sprawdzić grubość przewodu zasilającego przed zakupem. Na stronach UK podają wartość w BTU co odpowiada w przeliczeniu na watt, ale czy to ktoś sprawdzał jak się to ma do mocy głośników?

Ukryta Zawartość

''Co to jest BTU/h?

BTU lub Btu to pozaukładowa brytyjska jednostka ciepła (British Thermal Unit). Używana jest jest głównie w USA i w Wielkiej Brytanii. Służy do określania energii generowanej przez wszelkiego rodzaju urządzenia ciepłownicze. Jeden BTU definiowany jest jako ilość energii potrzebnej do zmiany temperatury jednego funta wody o jeden stopień Fahrenheita.

Wydajność urządzenia chłodniczego czyli moc podawana jest w BTU/h. W układzie SI moc wyrażana jest w watach [W], natomiast w chłodnictwie przyjął się kilowat [kW].''

Denon, który opisujesz ma nominowaną moc 900w, ale nie znalazłem żadnych niezależnych pomiarów, Marantz SR 8015 (11.2)ma przy nominowanej mocy 780w ma 101w na kanał przy pomiarze 7 kanałów, więc Denon (13.2)może wymiatać, ale cena na korzyść Marantz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Kayko napisał:

Podałeś tego Arcama a na stronie Q21 podają pobór 1.5Kw. Radzę sprawdzić grubość przewodu zasilającego przed zakupem

To raptem 6,5A... Przewód standardowy 2,5 wystarczy, jak nie ma nic innego na danej linii i długość kabla nie ma kilkadziesiąt metrów to i 1,5 będzie ok.

tablica_tabela_oryginal.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Na jednej linii prądowej będzie tylko Projektor z UPS, BD, Odtwarzacz Sieciowy, Amplituner, Subwoofery. Na drugiej linii będzie światło i klimatyzacja przenośna. Tyle w temacie prądu. 

Nie chce już do tego tematu wracać więc darujcie sobie wymysły ( np kolega Kayko )

Miłego tygodnia 

Godzinę temu, Groot napisał:

No to na chwile obecna tak to wygląda. Jutro instalacja tylnych górnych

Ukryta Zawartość

To tył? 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Groot napisał:

Bo jest okno i grzejnik. 

Nie zmienia to faktu że i tak powstanie kratownica z drewna i na to materiał by to wszystko zakryć

No i fajnie ...

Zawsze możesz zrobić uchylną ramę  ,żeby dostać się do okna  co by wpuścić trochę świeżego powietrza...

40 minut temu, Groot napisał:

Nie zmienia to faktu że i tak powstanie kratownica z drewna i na to materiał by to wszystko zakryć.

Jaki materiał masz zamiar zastosować?

21 godzin temu, Kayko napisał:

Podałeś tego Arcama a na stronie Q21 podają pobór 1.5Kw. Radzę sprawdzić grubość przewodu zasilającego przed zakupem

Słabym punktem jest punkt łączenia, czyli gniazdko które MUSI przerzucić 3600W.

Edytowane przez fetek
18 minut temu, Groot napisał:

Taki sam jak przy regałach, spójrz wyżej.

Kupiłem 20 m.b. X 140 cm zostało obecnie 17 metrów, nazwy nie pamietam ale kosztował coś około 50 zł za metr. 

Jest transparentny akustycznie ?Jakiś link?

Gość

(Konto usunięte)

Kupiłem w lokalnym sklepie z materiałami, czy jest to typowy materiał dzwiękoprzepuszczalny nie wiem🤷‍♂️miał to być materiał obiciowy na ramę a za tym jeszcze agrowłuknina dana podwójnie i dopiero wełna isover 10 cm. Czy zda 100% egzamin? Dowiem się gdy zacznę ją montować. Na chwile obecna jedna wielka niewiadoma🤔

• Pokaż nowe odpowiedzi