Skocz do zawartości
IGNORED

Fala upadłości i bankructw zbliża się nieubłaganie.

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Zgoda. Co w takim przypadku robić? Inaczej, co powinien zrobić Rząd RP? Co by zrobił rząd PO? 

jak to co, kraść dalej 🙂 

Mam nadzieję że na fali bankructw również PiS zbankrutuje.

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mam nadzieję że na fali bankructw również PiS zbankrutuje.

W jaki sposób? Żyjąc z naszych podatków, wypłacając sobie ponadnormatywne wynagrodzenia i kradnąc gdzie się da?

5 minut temu, soundchaser napisał:

W jaki sposób? Żyjąc z naszych podatków, wypłacając sobie ponadnormatywne wynagrodzenia i kradnąc gdzie się da?

Moralnie zbankrutuje, zbankrutuje jako partia która nie potrafiła przeprowadzić Polski przez kryzys, co tam jeszcze chcesz.

Tyle razy stwierdzałem że piszę do ludzi inteligentnych i nic.

Jestem Europejczykiem.

5 minutes ago, Jaro_747 said:

zbankrutuje jako partia która nie potrafiła przeprowadzić Polski przez kryzys

Przeciez oni z premedytacją nas w tym kryzysie pogrążają, a rzekoma walka z kryzysem, to tylko fasada.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

2 minuty temu, brewka87 napisał:

Przeciez oni z premedytacją nas w tym kryzysie pogrążają, a rzekoma walka z kryzysem, to tylko fasada.

Mnie się wydaje że oni są za głupi na jakąkolwiek premedytację. Po prostu wszystko za co się zabiorą pieprzy im się w rękach.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Najpierw trzeba być samemu inteligentnym, a nie pisać głupoty, by później bronić tych głupot w ten głupi sposób. 😉

5 minutes ago, Jaro_747 said:

Mnie się wydaje że oni są za głupi na jakąkolwiek premedytację.

Poniekąd się zgadzam - dostają polecenia które posłusznie wykonują. Interes Polski i Polaków nie jest ich priorytetem, tak samo z resztą jak nie był nigdy priorytetem dla PO, SLD, PSL, AWS i innych ;)

Edytowane przez brewka87

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mnie się wydaje że oni są za głupi na jakąkolwiek premedytację. Po prostu wszystko za co się zabiorą pieprzy im się w rękach.

Naprawdę inteligentny jesteś? Nie doceniasz pisowskiej inteligencji w dążeniu do osiągania własnych celów.

• Redaktorzy

Może to i nie na miejscu, ale widzę, że nie takie rzeczy tu się odpierdziela.

Jakby ich wszystkich przestraszyć, że skończą jak:

Nicolae Ceaușescu --> ?

Pewnie mają to gdzieś. Ale gdzieś tam z tyłu głowy byliby po prostu obesrani...

Edytowane przez kangie
Literówka

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

9 minut temu, soundchaser napisał:

Naprawdę inteligentny jesteś? Nie doceniasz pisowskiej inteligencji w dążeniu do osiągania własnych celów.

To nie jest inteligencja - to jest zwykłe cwaniactwo. Inteligencja to by była jakby ten elektryczny samochód zrobili, sprzedali i dorobili się majątków. A oni dorobili się majątków np. na bankructwie elektrowni w Ostrołęce albo na okradaniu elektrowni Turów co skończyło się katastrofą.

Jestem Europejczykiem.

13 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Zgoda. Co w takim przypadku robić? Inaczej, co powinien zrobić Rząd RP? Co by zrobił rząd PO? 

Jak to co? ***** ***!

-----

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

...piszę do ludzi inteligentnych...

Owszem, to co piszesz, czytają także inteligentni i to Twój problem.

partia która nie potrafiła przeprowadzić Polski przez kryzys

Wyprowadzić z kryzysu ma partia, która w kryzys wprowadziła? Hmmm... no chyba, że pisząc "przeprowadzić przez kryzys" masz na myśli autodestrukcję państwa.

Patrząc na podejmowane przez PiS decyzje to oni z pełną premedytacją olewają negatywne skutki uboczne.

Edytowane przez Marcinus

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

58 minut temu, papageno napisał:

PiS się stara jak może.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja pier... 100 razy tłumaczyć to po raz 101 bzdurę będzie powtarzać. Dla przykładu w UK podwyżki prądu do 400% i też małe firmy padają jak muchy - to też wina PiS?

Ukryta Zawartość

Aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej. Tylko PiS to gwarantuje.

"W Rzeszowie koszty życia w ostatnich miesiącach poszły mocno w górę - powiedział w programie "Newsroom" WP Konrad Fijołek, prezydent Rzeszowa. - Odczuwają to obywatele i przedsiębiorcy. W ubiegłym tygodniu rozstrzygnąłem przetarg na prąd. I ceny są o cztery razy wyższe niż dotychczas. To oznacza o kilkadziesiąt milionów więcej na opłaty ze strony samorządu, w chwili gdy mój budżet, na skutek zmian podatkowych, będzie o te kilkadziesiąt mln zł niższy. Tak dalej nie da się funkcjonować w samorządzie. Wszyscy z przerażeniem patrzymy na to, co się dzieje. Tego nie da się nadgonić, wyłączając w określonych godzinach lampy na ulicach, czy światła w szkołach. Taryfy na energię elektryczną nie są tak skonstruowane. To jest poważny problem, który uderza w biznes i obywateli. Jak wyhamuje biznes lokalny, to nie będzie komu w kraju udźwignąć skutków tego kryzysu. Przede mną radykalne decyzje. Trzeba będzie albo zamknąć kilka instytucji i zwolnić ludzi, albo sprzedać cenny majątek miejski, którego nie powinniśmy zbywać. Przy czterokrotnym wzroście cen energii elektrycznej nie ma innego wyjścia. Wyłączenie latarni niczego tutaj nie rozwiąże. Ja nie mogę zgasić 70 proc. latarni, jesteśmy zobowiązani utrzymywać parametry oświetlenia ze względów bezpieczeństwa. Szkoły też potrzebują energii, a dni za chwilę będziemy mieć bardzo krótkie"

Ukryta Zawartość

P.S. Widzę, że humorek pisiatym dopisuje. Uśmiechają się z powodu ludzkich dramatów. Wrażliwość społeczna PiS-u jest przeogromna. Zwłaszcza gdy zbliżają się wybory. Potem już nie jest ogromna. Wrażliwość ogromnieje, gdy chodzi o zapewnienie koryta dla jak największej ilości swojaków.

Ukryta Zawartość

33 minuty temu, szymon1977 napisał:

to też wina PiS?

Podwyżki cen energii i paliw to oczywiście nie wina PiS, ale planowany wzrost płacy minimalnej do 3.490 PLN w przyszłym roku, a od lipca do 3.600 PLN to już wina PiS.
Kto na tym zyska? Tylko PiS, bo to zwyczajna kiełbasa wyborcza i w jakimś tam małym stopniu zatrudnieni faktycznie na minimalne wynagrodzenie, których nie jest dużo, bo reszta zarabia więcej, nawet jeśli na umowie też mają wynagrodzenie minimalne. Ta podwyżka tylko spowoduje inflacyjną spiralę płacowo-cenową, czyli zamiast walki z inflacją - dalsze jej nakręcanie.

10 minut temu, soundchaser napisał:

Ta podwyżka tylko spowoduje inflacyjną spiralę płacowo-cenową,

No nie, jeszcze wyższe wpływy podatkowe i do zusu 😉

nagrywamy.com

I jeszcze większe obciążenie kosztami pracy przedsiębiorców.

Edytowane przez soundchaser
21 godzin temu, brewka87 napisał:

Za duzo tvp oglądasz.

Artykuły prasowe, które cytowałem były z Niemieckiej i Holenderskiej pracy, a to sa tylko te które miałem akurat pod ręką.

17 godzin temu, soundchaser napisał:

Chodzi mi o wykazanie, że inflacja to tendencja światowa spowodowana...wiadomo czym -plandemią i celowym rozwalaniem gospodarek krajów, czyli ćwiczenia, albo jak ktoś woli - wstęp do Wielkiego Resetu wg. Klausa Schwaba

Pierwsze ok, reszta to jakies głupoty, mega głupoty.

13 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jarosławie, ważne jest co piszesz 🙂 Adresat nie znobilituje głupot 🙂

3 godziny temu, papageno napisał:

PiS się stara jak może.

Ukryta Zawartość

U nas już benzyna prawie dwa razy tańsza niż w Niemczech, teraz jeszcze prąd?

a potrafisz POwiązać ceny energii z haraczem w handlu emisjami, czy cię to przerasta? 

Forumowy Sławomirze Grzywa...

interia.thumb.jpg.102e58dc4c20c4376e5034485ee7ab0b.jpg

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

a pier... 100 razy tłumaczyć to po raz 101 bzdurę będzie powtarzać.

To skondensowany Sok z Buraka, komu chcesz tłumaczyć?

1 godzinę temu, papageno napisał:

P.S. Widzę, że humorek pisiatym dopisuje. Uśmiechają się z powodu ludzkich dramatów. Wrażliwość społeczna PiS-u jest przeogromna. Zwłaszcza gdy zbliżają się wybory. Potem już nie jest ogromna. Wrażliwość ogromnieje, gdy chodzi o zapewnienie koryta dla jak największej ilości swojaków.

Zbyt prosto rozumujesz, jesli się ktoś śmieje to z prymitywnej propagandy jaką serwujesz, a na jakiej Polacy się juz POznali, panie Sławomirze G.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Moralnie zbankrutuje, zbankrutuje jako partia która nie potrafiła przeprowadzić Polski przez kryzys, co tam jeszcze chcesz.

Po prostu nie pisz głupot. Może będzie łatwiej obu stronom.

1 godzinę temu, papageno napisał:

Aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej. Tylko PiS to gwarantuje.

"W Rzeszowie koszty życia w ostatnich miesiącach poszły mocno w górę..."

Po raz 102: w Manchester także - to też zagwarantował PiS?

Edytowane przez szymon1977

18 minut temu, Jacchusia napisał:

Pierwsze ok, reszta to jakies głupoty, mega głupoty.

Jeśli pierwsze OK, to reszta wynika z pierwszego.

To nie jest inteligencja - to jest zwykłe cwaniactwo. Inteligencja to by była jakby ten elektryczny samochód zrobili, sprzedali i dorobili się majątków. A oni dorobili się majątków np. na bankructwie elektrowni w Ostrołęce albo na okradaniu elektrowni Turów co skończyło się katastrofą.

Albo na zwrocie VATu. Pieniędzy nie ma i...

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Podwyżki cen energii i paliw to oczywiście nie wina PiS, ale planowany wzrost płacy minimalnej do 3.490 PLN w przyszłym roku, a od lipca do 3.600 PLN to już wina PiS.
Kto na tym zyska? Tylko PiS, bo to zwyczajna kiełbasa wyborcza i w jakimś tam małym stopniu zatrudnieni faktycznie na minimalne wynagrodzenie, których nie jest dużo, bo reszta zarabia więcej, nawet jeśli na umowie też mają wynagrodzenie minimalne. Ta podwyżka tylko spowoduje inflacyjną spiralę płacowo-cenową, czyli zamiast walki z inflacją - dalsze jej nakręcanie.

Dokladnie 3mln pracujacych.

Inflacyjna spirala placowo-cenowa od zarobków płacy minimalnej. OK. A te 3krotnie większe płace tę spiralę odkręcają?

56 minut temu, YunnanTEA napisał:

Inflacyjna spirala placowo-cenowa od zarobków płacy minimalnej. OK. A te 3krotnie większe płace tę spiralę odkręcają?

Wszystkich płac to dotyczy, bo przecież postępująca inflacja wymusi też wzrost wynagrodzeń tych, którzy zarabiają więcej.

23 godziny temu, szymon1977 napisał:

Nie chcesz liczb to powiem wprost: przeje.ane.

Na Wyspach drożyzna, w PL drożyzna... Teraz siedzę w PL i już 6000€ mi poszło. 5000€ zabrał dentysta a prawie za 1000€ obstalowałem sobie okulary. Jak żyć??? 😞

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

29 minut temu, il Dottore napisał:

5000€ zabrał dentysta a prawie za 1000€ obstalowałem sobie okulary. Jak żyć???

Jak ślepy i szczerbaty. Proste, ja prdlę...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

3 minuty temu, Tadeiro napisał:

Jak ślepy i szczerbaty. Proste, ja prdlę...

No w sumie taki Konon w najlepszym stanie klawiatury nie ma a w TV się udziela... 🙂

Ale ja nie prowadzę patostreamu tylko przyjmuję pacjentów, muszę więc inwestować w olśniewający hollywoodzki uśmiech. 🙂

xlarge

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

muszę więc inwestować w olśniewający hollywoodzki uśmiech.

Skontaktuj się z Zalewską.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.