Skocz do zawartości
IGNORED

Pokój audiostereo na Audio Show 2022

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Trzeba brać pod uwagę, że na pierwszym miejscu na wystawie jest ogarnięcie problemów jaką stawia akustyka pomieszczenia. Gdybyśmy mieli inne lampy niż EML te raczej by nie zagrały. Jednak priorytetem jest pokazanie urządzeń osób które je zgłosiły - wydaje mi się, że skoro Rammstein wypadł pozytywnie to zestaw złożony w 2 godziny z tego co było pod ręką wypadł pozytywnie. Tym bardziej, że pokazanie wypełnionego naturalnego dźwięku nie jest na wystawie proste. Oczekiwania słuchaczy też są różne. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Poczymaj mi piwo. Jak znajdę czas na obudowy, to w przyszłym roku poznacie jedyne na świecie prawdziwe brzmienie nie za 4 miliony.

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

• Moderatorzy
41 minut temu, Kris_54701 napisał:

Jak znajdę czas na obudowy, to w przyszłym roku poznacie jedyne na świecie prawdziwe brzmienie nie za 4 miliony.

Oczywiście zapraszam. Co jak co ale wystawa uczy pokory 😉 już nie jeden przyjeżdżał z hi endem a wyjeżdżał z podkulonym ogonem 

• Moderatorzy

Udzielę też dobrej rady tym, którzy w przyszłości chcieli by przywozić swoje urządzenia na wystawę. Niech zaproszą kilku doświadczonych audiofili do siebie lub zabiorą swój sprzęt do nich. Przywożenie sprzętu którego poza nimi nikt nie słuchał to najczęściej strata czasu i pieniędzy.

Gość

(Konto usunięte)

Taka refleksja .... nie ma zbyt dużo komentarzy słuchających w pokojach diy

ani tu ani na diyaudio.pl

mimo , że jeden z kolegow prowadzących pokój z zaprzyjaźninego forum okrzyknął grający tam system dźwiękiem wystawy

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

ani tu ani na diyaudio.pl

mimo , że jeden z kolegow prowadzących pokój z zaprzyjaźninego forum okrzyknął grający tam system dźwiękiem wystawy

Zazdrość musi, czy jak...

• Moderatorzy
10 minut temu, slawek.xm napisał:

Myślę, że dużo osób zwraca uwagę głównie na drogie topowe systemy i przychodzi na wystawę ich posłuchać. Zauważyłem, że do pokoi w Sobieskim wchodzą głównie Ci którzy szukają systemu dla siebie. Dłużej siedzą Ci, którzy słyszą coś znanego. Ponad połowa wchodzi do przedsionka, rzucą "uchem i okiem" i wychodzi w czasie krótszym niż 15 sekund. Oczywiście są osoby, które siedzą dłużej, czekają aż zwolni się dobre miejsce, pyta o grający sprzęt, robią zdjęcia ale raczej nie są aktywnymi użytkownikami tego forum lub nawet na nie nie zaglądają.

Ja chciałbym pogratulować koledze @Muzg.

Czasy mamy ciężkie a Konrad dzielnie kroczy do przodu. Moim zdaniem obecność firmy Muzgaudio na Audio Show dobrze wróży na przyszłość. 

Acccuphase 

Grało Bardzo fajnie w pokojach DIY, zresztą u kolegi  Konrada też. Lecz nie ma się co irytować że wpisów na temat co się komu podobało w pokojach a co nie podobało jest trudne bo trzeba by poświęcić na odsłuchy w każdym pokoju DIY nie 15 ,20 ,50 minut tylko po 6,7 godzin, a wystawa ma bardzo wiele pokojów które każdy chciał odwiedzić i nawet jak miał 3 dni na obejście wystawy tak jak ja to niektóre pokoje zatrzymały mnie na minutę lub dwie minuty. Sam parę lat temu byłem w pokoju DIY i wtedy mogłem napisać co mi się podobało a co a co mniej . Lecz nie mam śmiałości wychwalać lub krytykować sprzętów z  którymi nie miałem się okazji się zapoznać. Odebrałem muzykę w DIY bardzo pozytywnie i tak traktuje wszystkie zebrane tam urządzenia. Każdy włożył w nie pracę, umiejętności, serce, i miał odwagę by się chwalić, więc zakładam że to czego nie posłuchałem z braku czasu miało też potencjał. Na mnie zrobiły wrażenie głośniki które grały w pokoju po lewej,  Muzg audio, które grały niesamowitym dużym dźwiękiem mimo gabarytów. Tam spędziłem więcej czasu. Konkluzja 
Sami musicie wystawić sobie cenzurki, bo słuchaliście i macie o tym najlepsze pojęcie.  A to nie jest łatwe. Bo łatwiej pochwalić lub skrytykować cudze niż własne {;o)>   Pozdrawiam Bodo_z       

17 minut temu, Seyv napisał:

Myślę, że dużo osób zwraca uwagę głównie na drogie topowe systemy i przychodzi na wystawę ich posłuchać. Zauważyłem, że do pokoi w Sobieskim wchodzą głównie Ci którzy szukają systemu dla siebie. Dłużej siedzą Ci, którzy słyszą coś znanego. Ponad połowa wchodzi do przedsionka, rzucą "uchem i okiem" i wychodzi w czasie krótszym niż 15 sekund. Oczywiście są osoby, które siedzą dłużej, czekają aż zwolni się dobre miejsce, pyta o grający sprzęt, robią zdjęcia ale raczej nie są aktywnymi użytkownikami tego forum lub nawet na nie nie zaglądają.

Trzeba zaznaczyć że zaduch w Sobieskim w sobotę był tak duży że nie dało się w wielu pokojach i na korytarzu siedzieć. W pokoju audiostereo ktoś otworzył okno i był luz, ale był to ruch raczej rzadko spotykany. W pokoju z sąsiedniego forum skutecznie "wyproszono" mnie głośną muzyką. Darcie ry,,,,ła było tak obfite że powiedziałem pass i wyszedłem. Nauczony doświadczeniem wolę skupić się na wybranych wystawcach i dużych salach. 

• Moderatorzy
8 minut temu, methan napisał:

pokoju audiostereo ktoś otworzył okno i był luz,

Staraliśmy się by było było czym oddychać - w piątek pogoda nie pomagała ale w sobotę i niedzielę już tak - no i mamy pokój na wprost klatki schodowej gdzie też były otwarte okna. Niestety przy otwartym oknie dochodzą hałasy z ulicy, tramwaje i sygnały dźwiękowe pojazdów uprzywilejowanych co wielu wystawcom przeszkadza. Mnie to nawet czasem pomagało. Po przejeździe karetki podchodzi do mnie słuchacz i pyta co to za wydanie płyty z nagraniem sygnałów usterki u niego tego nie ma. A ja na to, że to za oknem ale chyba realizm odtwarzania jest duży skoro nie można odróżnić od realnych dźwięków - jego mina bezcenna 😁

9 minut temu, Seyv napisał:

Staraliśmy się by było było czym oddychać

I chwała Wam za to. Mógłby grać nawet boski system za pierdyliard ojro, i półnagie hostessy zmieniać płytki, lecz jeśli w takim pokoju jest smród i duchota, to ja dziękuję i nie wchodzę nawet 🥴

Ja bylem w tym roku w sobote o roznych porach zarowno w Waszym pokoju jak i diyaudio. 

Pokoj jest niewielki i mam wrazenie, ze odgrody nie do konca mogly pokazac swoje mozliwosci, one potrzebowalyby minimalnie 30m2 albo lepiej z 50. W Sobieskim raczej max to podlogowki 3 way do 10" na basie sa w stanie rozwinac skrzydla.

Mimo wssystko za kazdym razem gdy przyszedlem gralo ladnie, nic nie draznilo i zestawy nie ustepowaly konstrukcjom "firmowym", jednak na powazniejsze sluchanie byl za duzy ruch. Mam wrazenie, ze w tym roku bylo ludzi wiecej niz zwykle. Drzwi co pare sekund sie zamykaly/otwieraly ewentualnie jak byly otwarte to co chwile ktos wchodzil i wychodzil wiec sila rzeczy spokoju nie bylo. 

Najbardziej podobalo mi sie od 1730, 1800. Zrobilo sie luzniej i mozna bylo posluchac w wiekszym skupieniu.

Co jest jednak najwazniejsze to to, ze takie wystawy dochodza do skutku i diy istnieje i ma sie niezle.

Moze kiedy bede miec cos do zaoferowania na wystawe, ale to piesn przyszlosci.

Fajne jest to, co robicie i oby tak dalej.

5 godzin temu, Seyv napisał:

że skoro Rammstein wypadł pozytywnie to zestaw złożony w 2 godziny z tego co było pod ręką wypadł pozytywnie.

Panowie skoro Rammstein wyszedł pozytywnie, to szczerze mówiąc lepszej rekomendacji nie trzeba. Ile ja sie nadlubałem z cedekiem i... na Rammsteinie poległ w KAIM. To jest trudny materiał nawet bardzo trudny. Ja cos wiem o tym.

4 godziny temu, krzysieks_2007 napisał:

Ja chciałbym pogratulować koledze @Muzg.

Czasy mamy ciężkie a Konrad dzielnie kroczy do przodu. Moim zdaniem obecność firmy Muzgaudio na Audio Show dobrze wróży na przyszłość. 

Chciałbym aby to był przykład, że można, ale trzeba tego chcieć i mieć w sobie sporo siły i pokory. I nie trzeba być bohaterem filmów Marvela.

12 godzin temu, Łukasz_62438 napisał:

I chwała Wam za to. Mógłby grać nawet boski system za pierdyliard ojro, i półnagie hostessy zmieniać płytki, lecz jeśli w takim pokoju jest smród i duchota, to ja dziękuję i nie wchodzę nawet 🥴

Lepszy ciepły smrodek jak zimny chłodek. 
N'est-ce-pas?

9 godzin temu, zjj_wwa napisał:

Lepszy ciepły smrodek jak zimny chłodek. 
N'est-ce-pas?

Haha, to ja dziękuję, zdecydowanie wolę zimny chłodek 😄

Witam wszystkich.

Kilka dni minęło po wystawie, ciągle brak czasu. Mimo że jestem świeży...  Byłem na krótko w niedzielę, poznałem nieświadom faktu samego organizatora Seyv'ego z którym zamieniłem kilka słów, posłuchałem dobrego brzmienia i uścisnęliśmy sobie piątki. Jednak jak Pisał małe pomieszczenie, wąskie przejście i wielu przeszkadzających sobie. Najbardziej zaskoczony byłem potęgą mocy z niepozornych kolumienek Konrada. Gratuluję dobrego humoru i uśmiechu, którym witał i żegnał każdego. Chciałbym podziękować za miłą atmosferę i życzyć wszystkim nade wszystko zdrowia.

Pozdrawiam Grzegorz.

Edytowane przez Człowiek z liściem
audio shaw
W dniu 2.11.2022 o 18:42, Człowiek z liściem napisał:

Witam wszystkich.

Kilka dni minęło po wystawie, ciągle brak czasu. Mimo że jestem świeży...  Byłem na krótko w niedzielę, poznałem nieświadom faktu samego organizatora Seyv'ego z którym zamieniłem kilka słów, posłuchałem dobrego brzmienia i uścisnęliśmy sobie piątki. Jednak jak Pisał małe pomieszczenie, wąskie przejście i wielu przeszkadzających sobie. Najbardziej zaskoczony byłem potęgą mocy z niepozornych kolumienek Konrada. Gratuluję dobrego humoru i uśmiechu, którym witał i żegnał każdego. Chciałbym podziękować za miłą atmosferę i życzyć wszystkim nade wszystko zdrowia.

Pozdrawiam Grzegorz.

Dzięki, sam się dobrze bawiłem. 😉

Mocy u nas było 2kW. 😉

W dniu 1.11.2022 o 18:52, Seyv napisał:

Oczywiście zapraszam. Co jak co ale wystawa uczy pokory 😉 już nie jeden przyjeżdżał z hi endem a wyjeżdżał z podkulonym ogonem 

Poczucia humoru to tu na tej grupie nie ma. Jak zwykle biegiem przez pokój DIY, a było co słuchać widziałem po kątach. 

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

Ogromny szacunek dla @Muzg 

Coś tam słyszałem kiedyś na Sabre, ale ten DAC jest na prawdę świetny. Nie obyło by się bez dwóch pieców po kilowacie, jednak to DAC nadaje charakteru brzmieniu. Za sobą już mam kolorowe opisy, dlatego powiem krótko. Precyzja precyzja i jeszcze raz precyzja. I to nie taka jaką serwuje nam większość producentów poprzez podbicie góry pasma. W przypadku DACa od Muzga to super idealnie przekazany każdy dźwięk. Tak na górze pasma detalicznie, przez dobrze wyeksponowany ale nie uwypuklony środek, aż po sam dół przejawiający się wieloma różnorakimi fakturami. Całość podana jak na potężnej srebrnej tacy w taki sposób, że z zamkniętymi oczami można uznać, że słucha się legendarnego systemu za 4 mln, zresztą również napędzanego kością ES9038 Pro. Jeszcze raz gratulacje. Cicha woda Konrad, cicha woda. Takiego systemu nam potrzeba, na miarę naszych czasów. 

53 minuty temu, Kris_54701 napisał:

Coś tam słyszałem kiedyś na Sabre, ale ten DAC jest na prawdę świetny. Nie obyło by się bez dwóch pieców po kilowacie, jednak to DAC nadaje charakteru brzmieniu. Za sobą już mam kolorowe opisy, dlatego powiem krótko. Precyzja precyzja i jeszcze raz precyzja. I to nie taka jaką serwuje nam większość producentów poprzez podbicie góry pasma. W przypadku DACa od Muzga to super idealnie przekazany każdy dźwięk. Tak na górze pasma detalicznie, przez dobrze wyeksponowany ale nie uwypuklony środek, aż po sam dół przejawiający się wieloma różnorakimi fakturami. Całość podana jak na potężnej srebrnej tacy w taki sposób, że z zamkniętymi oczami można uznać, że słucha się legendarnego systemu za 4 mln, zresztą również napędzanego kością ES9038 Pro. Jeszcze raz gratulacje. Cicha woda Konrad, cicha woda. Takiego systemu nam potrzeba, na miarę naszych czasów. 

Wszystko fajnie, ale dobrze byłoby gdybyś taki tekst zamieścił w temacie dotyczącym wrażeń z wystawy, a nie z pokoju DIY. Konrad miał swój komercyjny pokój i raczej tutaj reklamy nie potrzebuje, a nawet niezbyt wskazane byłoby dalsze wiązanie go i jego wyrobów z DIY. Większość tutaj czytających, czy piszących i tak nie jest zainteresowana gotowym produktem, choćby najlepszym, a po wyroby dla DIY muzgaudio, każdy wie jak trafić.

Nie wiem komu to przeszkadzało, ale po za dział DIY na tym forum nie wychylam się. Konrad nadal jest jednym z nas diyowców i ma tu zawsze swoje miejsce. Chyba każdy producent zaczynał od grzebania w domu, ale wtedy może jeszcze nie było takiego forum jak tutaj. Na pochwałę zdecydowanie zasługuje, bo to co wycisnął z tych można powiedzieć budżetowych podstawek było lepsze od wielu systemów nawet za wiele setek tysięcy. Takiego grania już nie trzeba reklamować, produkt obroni się sam. Mnie natomiast miło będzie poczytać w dziale DIY o dokonaniach Konrada. Jest to jedna z wielu dróg, którą pójść może każdy tutaj piszący i czytający. Nie zauważyłem granicy w sprzęcie DIY i nie DIY. Ten drugi asortyment różni się jedynie ceną. Mogę natomiast wskazać jedną zależność, że DIY zazwyczaj robi się z oszczędności, a komercyjny produkt już jako inwestycję dla zysków. Zabieg czysto finansowy nie mający odwzorowania w dźwięku. 

Byłem słyszałem. W zeszłym roku słuchałem tych kolegi @Seyv na których kwiatka postawić nie można. Z braku czasu muszę w przyszłym roku odsłuchać resztę że zdjęcia. Miło było przynajmniej uścisnąć dłoń kolegom, których poznałem w poprzednich latach. Czo łem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Godzinę temu, Kris_54701 napisał:

Nie wiem komu to przeszkadzało, ale po za dział DIY na tym forum nie wychylam się. Konrad nadal jest jednym z nas diyowców i ma tu zawsze swoje miejsce. Chyba każdy producent zaczynał od grzebania w domu, ale wtedy może jeszcze nie było takiego forum jak tutaj. Na pochwałę zdecydowanie zasługuje, bo to co wycisnął z tych można powiedzieć budżetowych podstawek było lepsze od wielu systemów nawet za wiele setek tysięcy. Takiego grania już nie trzeba reklamować, produkt obroni się sam. Mnie natomiast miło będzie poczytać w dziale DIY o dokonaniach Konrada. Jest to jedna z wielu dróg, którą pójść może każdy tutaj piszący i czytający. Nie zauważyłem granicy w sprzęcie DIY i nie DIY. Ten drugi asortyment różni się jedynie ceną. Mogę natomiast wskazać jedną zależność, że DIY zazwyczaj robi się z oszczędności, a komercyjny produkt już jako inwestycję dla zysków. Zabieg czysto finansowy nie mający odwzorowania w dźwięku. 

Ja wszystko rozumiem, nie czepiam się Twojego wpisu, tym bardziej Muzga.

Chciałem tylko zasugerować, że jeśli podobała Ci się prezentacja Muzgaudio, może należałoby o tym cos wspomnieć poza działem DIY. Tutaj wszyscy Go znają. Może warto trochę rozpowszechnić wiedzę o marce o tak trochę pomóc Muzgowi.

• Moderatorzy
2 godziny temu, Kris_54701 napisał:

Mogę natomiast wskazać jedną zależność, że DIY zazwyczaj robi się z oszczędności,

Niestety.

Jednak dla wielu (myślę, że było też tak w przypadku Konrada) to chęć poznania i zrobienia czegoś fajnego jest motywacja do działania. 

5 godzin temu, Kris_54701 napisał:

Miałem okazję posluchać obu wersji i lampowej i tranzystorowej. Dla mnie lepsza ta lampowa bo troszkę lepiej zdefiniowana i wysycona średnica. Nie wspomniałeś o głębi, natychmiast na to zwróciłem uwagę. I tu i tu jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi