Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, GhostR1 napisał:

ustawowo 14 😉

Najpierw uzbieraj na wadium 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Teraz, ASURA napisał:

Tu nie ma nic do rozumienia, jak ktoś lata siedział w audio to słyszy co jest grane nawet z YT z kabelkami Stasop

Ty tak serio? Z You Tube? No teraz to mi zrobiłeś dzień 😉 A jak odtwarzasz ten film na telefonie komórkowym to też usłyszysz? Chociaż Ty pewnie tak ale czy ktoś inny usłyszy?

Teraz, ASURA napisał:

Najpierw uzbieraj na wadium 

nie mam takiej potrzeby

Wracając do tematu, dalej mi się podoba system kolegów w pokoju DIY z kablami Stasiop

GhostR1 trafiasz do ignorowanych, szkoda mi mojego cennego czasu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wklejasz filmik jak się prezentuje zestaw z kablami Stasiop. A masz może nagranie bez tych kabli wpiętych do systemu? Przecież to co wrzuciłeś to tylko prezentacja "czegoś".

Jeżeli nie znasz odpowiedzi na pytanie, które zadałem wcześniej to po prostu napisz a nie obrażaj się jak dziecko.

2 godziny temu, ASURA napisał:

Nic nie trzeba rozumieć poza posiadaniem kluczyków i prawa jazdy!

Tak, tak... I dlatego ludzie kupowali demagnetyzery, święcie wierząc że mniej pali i moc wzrosła.

Bo do kabli jak i nauki śpiewania czy gry na instrumencie to trzeba mieć krztę talentu a 98% pozostałych sukcesów to ciężka praca...

Mandaryna pokazała 2% talentu 😉
Milli Vanilli nie wspomnę ...

Moim zdaniem najważniejszy jest talent. Mogłoby mnie uczyć stado najlepszych a i tak nigdy śpiewać nie będę ( przynajmniej na takim poziomie żeby muchy nie uciekały ), nigdy nie namaluję obrazu tak jak to Matejko potrafił.
Ale już „Onement VI” Barnetta Newmana to problemu nie widzę 😉
Zresztą ten "obraz" pokazuje jak NIC może osiągać niewyobrażalną wartość.

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Wracając do tematu, dalej mi się podoba system kolegów w pokoju DIY z kablami Stasiop

GhostR1 trafiasz do ignorowanych, szkoda mi mojego 

Godzinę temu, GhostR1 napisał:

Wklejasz filmik jak się prezentuje zestaw z kablami Stasiop. A masz może nagranie bez tych kabli wpiętych do systemu? Przecież to co wrzuciłeś to tylko prezentacja "czegoś".

Jeżeli nie znasz odpowiedzi na pytanie, które zadałem wcześniej to po prostu napisz a nie obrażaj się jak dziecko.

Cóż, zacznij od tego ,że ASURA i Stasiop  to branża  ,kruk krukowi oka nie wykole ,jak mówi przysłowie 🤣 gra całość każdy wie ,byłem, sluchalem ,brak masy w dźwięku, brak naturalności.   Może trafiłem na kiepskie nagranie, może mniej  było ludzi ,co też stanowi zmianę w akustyce ,czytaj ,dociaza dźwięk,  grało źle!

A było wiele systemow ,tanich ,których dalo się dłużej słuchać, ba ,sprawiały przyjemność. 

A tu kable... Ludzie!!!

Pewnie też nie rozumiesz "struktury zagadnień, które determinują pole manewru". Nie było o tym na imprezie?

A imprezy zazdroszczę:)
39 minut temu, tedi02 napisał:

Przypomnę, dac muzga 25 tys . kable stasiop 20 tys ,a gdzie reszta ? To już nie jest DIY.

Dlaczego DIY wiążesz z ceną, zwłaszcza niską ceną? 

Tu nie ma nic do rozumienia, jak ktoś lata siedział w audio to słyszy co jest grane nawet z YT z kabelkami Stasop

Tak, tak. Z YT też, no jasne, z (kuchni) drugiego pokoju też.

Tyle, że jak przyjdzie w REALU i bezpośredni ślepy test to duuuupa.

Ale spokojnie, nigdy nie przyjdzie, już O TO jak o nic innego "słyszący" potrafią zadbać. 

9 godzin temu, msankowski napisał:

imprezy zazdroszczę:)

Trzeba było przyjechać. Naprawdę fajnie. Zobacz to (przepraszam za ot):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Co prawda zeszło już na wzmaki do gitar elektronicznych ale i tak gratulacje Stasiu dla Ciebie. 28 stron o kabelku, za bagatela 20 tys zł zrobionego dwoma podstawowymi dijowymi narzędziami, zakończonym  chińskimi wtyczkami.

Marketingowa bomba. Brawo.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

1 godzinę temu, babatular napisał:

za bagatela 20 tys zł zrobionego dwoma podstawowymi dijowymi narzędziami, zakończonym  chińskimi wtyczkami.

Marketingowa bomba. Brawo.

A to czy cos jest chinskie przesadza o jego jakosci, tak samo jak polskie, czy ruskie? ;)

W Chinach obecnie produkuje sie WSZYSTKO tez i high-tech, rozkrec Iphona, Macbooka i zobacz napisy wewn, a jakie wieowarstwowe laminaty robia...wlacznie z najnowszymi procesorami, a to tylko jeden z przykladow. Malo tego, powiem ze w filtrach w kablu wykorzystywane sa niektore elektroniczne czesci z Chin, ale i z USA, Japonii. Czesci z Chin, bo nigdzie ich juz nie produkuja i maja wysoka jakosc, a wcale nie niska cene! A teraz napisz na forum i obsmiej ze w srodku jest tania chinska tandeta, moze tu na forum znajdziesz poklask, ale kto zorientowany inaczej na to spojrzy. Zawiesiles sie w realiach swiata, chinskie to juz nie tylko tandeta, ale i nawyzszy high-tech. Jesli chodzi o High-end to generalnie sa gorsi niz Japonia, USA czy  Europa w mojej ocenie, ale sie ucza, mocno sie ucza, kopiuja i sa szybko coraz lepsi, Juz pisalem w temacie wtyczek, mozna zamowic sobie wysokie Furutechy do kabla, jest do tego zaprojektowany, czy warto? To juz klient zdecyduje. Te Viborgi to bardzo dobre wtyki w swojej cenie i tez sa przystosowane zestrojone z kablem i filtrami, maja miedz criogenizowana izolator teflon i najwazniejsze - odpowiednie ksztalty! I nie sa to wtyki co po paru wpieciach sie rozwala maja mocna konstrukcje, oczywiscie to jest czysta miedz tak samo jak w Furutechu, wiec wszystko mozna wyeksploatowac z uwagi na miękkosc.

Staszek, daj spokój. Tu nie chodzi o to abyś coś komuś uświadomił, do czegoś przekonał, czymś zainteresował.

Jedynie chodzi o to żebyś zareagował na zaczepkę i napisał coś czego będzie można się przyczepić, przekręcić, zmanipulować wypowiedź. 

Tak więc nawet gdybyś standardowo instalował top furutechy, i tak celem nadrzędnym byłoby wdeptanie Cię w glebę.

Argument brzmiałby mniej więcej tak:

Dla ukrycia miernej jakości swojego produktu posunął się do taniego chwytu i założył topowe wtyki furutecha. 

Edytowane przez Tomek 1685
25 minut temu, Tomek 1685 napisał:

napisał coś czego będzie można się przyczepić

Nasz Drogi Baba już tak ma. Taki urok osobisty. 😉 Po mnie też jedzie jak po burej.., a gdzie mnie do Stacha. 

33 minuty temu, piano napisał:

Nasz Drogi Baba już tak ma. Taki urok osobisty. 😉 Po mnie też jedzie jak po burej.., a gdzie mnie do Stacha. 

Co Ty. Bardzo Cię lubię. Zresztą jesteś jednym z moich najlepszych uczniów. Nigdy nie wrócisz do lampy - brawo.

Stasia też bardzo lubię - życzę mu by sprzedał jak największą ilość tych 1m kabelków RCA - i to bez żadnych zniżek od detalu. 

Stasiu nigdzie nie napisalem że są zle te wtyki -  tylko że są chińskie. Stwierdzenieni faktu Cię boli ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

4 godziny temu, Stasiop napisał:

Te Viborgi to bardzo dobre wtyki w swojej cenie i tez sa przystosowane zestrojone z kablem i filtrami

Łał, faktycznie HiTech!

Hmmm, tylko...jak się "stroi" wtyczkę z kablem, a już z filtrem?!

Tu już chyba tylko ta "koincydencja astrologiczna"... 🤣

2 godziny temu, iro III napisał:

Hmmm, tylko...jak się "stroi" wtyczkę z kablem, a już z filtrem?!

Tu już chyba tylko ta "koincydencja astrologiczna"... 🤣

Nie! Coincydencja matematyczna! Chociaz z kosmosem to tez ma wiele wspolnego, galaktyki tworza sie harmonicznie. ;)

Edytowane przez Stasiop
W dniu 5.11.2022 o 12:49, Allmr napisał:

Dlaczego DIY wiążesz z ceną, zwłaszcza niską ceną? 

Bo to jest DIY,produkt ktoru nie gwarantuje mi żadnej powtarzalności. Wykonanie z reguły widać szermierzne  ,następnie gdzie dystrybucja ,podatki.

21 godzin temu, Stasiop napisał:

Te Viborgi to bardzo dobre wtyki w swojej cenie i tez sa przystosowane zestrojone z kablem i filtrami, maja miedz criogenizowana izolator teflon i najwazniejsze - odpowiednie ksztalty! I nie sa to wtyki co po paru wpieciach sie rozwala maja mocna konstrukcje, oczywiscie to jest czysta miedz tak samo jak w Furutechu, wiec wszystko mozna wyeksploatowac z uwagi na miękkosc.

Hmm, nie słyszałem o strojeniu wtyczek...
Co do materiału z jakiego są wykonane to nie mogą być z czystej miedzi ponieważ by się odkształciły. Zapewne to stop miedzi z jakimś metalem. 
Chiny potrafią zrobić dobry jakościowo produkt, to fakt. Wszystko zależy od tego ile zapłaci odbiorca.

20 godzin temu, Tomek 1685 napisał:

Jedynie chodzi o to żebyś zareagował na zaczepkę i napisał coś czego będzie można się przyczepić, przekręcić, zmanipulować wypowiedź.

jeżeli nie byłyby pisane rzeczy, które "nawet fizjologom się nie śniły" nie byłoby takiego odzewu tylko normalna, retoryczna rozmowa. A tak to pojawiają się informację, które później są powielane, a które nie są prawdą i dlatego jest reakcja.  

• Moderatorzy
14 godzin temu, tedi02 napisał:

Bo to jest DIY,produkt ktoru nie gwarantuje mi żadnej powtarzalności. Wykonanie z reguły widać szermierzne 

Większość rzeczy wykonanych przez małe manufaktury można by nazwać DIY. Widziałeś Lebena? DIY jak nic. W większości cywilizowanego świata ludzie cenią wyroby ręcznie robione czy customizowane bo zazwyczaj uchodzą za lepiej wykonane. Produkcja wielkoskalowa też ma swoje bolączki a jest nią np. kontrola jakości, odpowiedzialność personalna czy zaangażowanie pracowników. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

2 minuty temu, Seyv napisał:

ludzie cenią wyroby ręcznie robione czy customizowane bo zazwyczaj uchodzą za lepiej wykonane.

raczej za niepowtarzalne a większość chce właśnie mieć coś niepowtarzalnego u siebie. Poza tym w takich tworach jest "ukryta dusza" tego kto to wykonał, np. drewniane figurki, naczynia gliniane, etc. Czy możemy to samo powiedzieć o kablach? Nie do końca. W przypadku wykonywania kabli DIY też co prawda jest ręczna robótka ale tutaj kłania się nauka. Jedyna wspólna cecha wykonywania tych rzeczy to wierzenia. Przy wykonaniu afrykańskiej maski z drewna przez szamana z jakiegoś plemienia wierzy się, że musi ona być "przypisana" do konkretnej osoby żeby siała dobro, w przeciwnym razie przyniesie tylko złe duchy. Z kablami jest podobnie, wierzy się, że kabel zagra tylko z systemem z którym się "zgra" inaczej może nie zadziałać albo co gorsze, zdegradować dźwięk.

• Moderatorzy
19 minut temu, GhostR1 napisał:

. Z kablami jest podobnie, wierzy się, że kabel zagra tylko z systemem z którym się "zgra" inaczej może nie zadziałać albo co gorsze, zdegradować dźwięk.

Profil brzmieniowy kabla może pasować do systemu lub nie. Jeśli system gra z natury jasno czyli z dużą przewagą tonów wysokich dodanie okablowania o takim charakterze spowoduje jeszcze większą ekspozycję tej części pasma co dla osoby bez problemów słuchowych będzie powodować już nadmiar. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

1 godzinę temu, GhostR1 napisał:

Co do materiału z jakiego są wykonane to nie mogą być z czystej miedzi ponieważ by się odkształciły. Zapewne to stop miedzi z jakimś metalem. 

Nie, to jest czysta miedz, i trzeba z tym ostroznie.

Godzinę temu, Seyv napisał:

Większość rzeczy wykonanych przez małe manufaktury można by nazwać DIY. Widziałeś Lebena? DIY jak nic. W większości cywilizowanego świata ludzie cenią wyroby ręcznie robione czy customizowane bo zazwyczaj uchodzą za lepiej wykonane. Produkcja wielkoskalowa też ma swoje bolączki a jest nią np. kontrola jakości, odpowiedzialność personalna czy zaangażowanie pracowników. 

Wiekszosc High-endowych kabli, jak nie wszystkie, robione sa reczne. Gdybym ja pokazal jak skrecam kable to bylaby smiechawa na 10 stron, a w Siltechu, wkretarka skrecaja i to TOPOWY produkt i nie maja z tym problemu, ba...chwala sie tym ze robota jest reczna. W USA jak bylem pracujac w fabryce elektroniki wlasciciel ciagle pilnowal osobiscie, aby zawsze dawano naklejke Handmade in USA i sie wnerwial jak ktos to przeoczyl, a w Polandii wszystko inaczej, wstyd ze recznie. Ale to wynika z naszych narodowych kompleksow ze niby jestesmy gorsi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Stasiop

Nie będę tego podważał bo nie o tym temat.  Wracając jednak do "charakteru" kabla to kto go ocenia? Jest on już "kreowany" przy produkcji czy ocenia go dopiero użytkownik u siebie?

35 minut temu, Seyv napisał:

Profil brzmieniowy kabla może pasować do systemu lub nie. Jeśli system gra z natury jasno czyli z dużą przewagą tonów wysokich dodanie okablowania o takim charakterze spowoduje jeszcze większą ekspozycję tej części pasma co dla osoby bez problemów słuchowych będzie powodować już nadmiar. 

Ale kabel Stasiop nie zmieni nic w systemie, przynajmniej nie powinien.

16 minut temu, Stasiop napisał:

Wiekszosc High-endowych kabli, jak nie wszystkie, robione sa reczne. Gdybym ja pokazal jak skrecam kable to bylaby smiechawa na 10 stron, a w Siltechu, wkretarka skrecaja i to TOPOWY produkt i nie maja z tym problemu, ba...chwala sie tym ze robota jest reczna.

zgadzam się z Tobą co do tej kwestii. Przy produkcji wielu kabli robionych ręcznie, używane są często narzędzia, których przeciętny potencjalny nabywca nie wziąłby nawet pod uwagę 😉 

18 minut temu, Stasiop napisał:

a w Polandii wszystko inaczej, wstyd ze recznie.

może nie wstyd, że ręcznie ja raczej stwierdzę, że bardziej tu chodzi o późniejszą wycenę tej pracy

4 minuty temu, GhostR1 napisał:

Wracając jednak do "charakteru" kabla to kto go ocenia? Jest on już "kreowany" przy produkcji czy ocenia go dopiero użytkownik u siebie?

Na poczatek stroi to konstruktor, pozniej jedzie lub wysyla do ekspertow, ci mowia jak to widza, kable wracaja robi sie poprawki czyli nowe kable, tamte w smietnik, znowu jada do ekspertow ci daja wytyczne, znowu nastepny model, tamten w smietnik, az sie dojdzie do dobrych lub wybitnych rezultatow. A pozniej juz jak produkt jest komercyjny, grymasza klienci lub sa zachwyceni i kupuja.

• Pokaż nowe odpowiedzi