Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, #Szakovsky napisał:

Yyy, co. 

Po prostu Monacor i Tonsil raz, że są kiepskie to jeszcze mają przeogromny rozrzut wartości. Finalny produkt ma się nijak do tego co jest w notach producenta. 

A przyzwoitych driverów w podobnej cenie jest na pęczki. W alternatywie dla Tonsila poleciłbym polskiego STXa, który jest o 3 półki wyżej. A w cenie monacora można kupić ceramiczne SB, no może z lekką dopłatą, ale to jest inny wymiar. 

Nie oczerniam tanich driveröw, tylko marne. A to zasadnicza różnica. 

Tak stx rozrzutu nie ma. 

31 minut temu, piotr6 napisał:

Tak stx rozrzutu nie ma. 

Ma, ale nie trafi ci się głośnik który z 30'kilku FS ma nagle 140. A nawet jak teoretycznie się trafi, to producent ci nie odpisze "no i co, jak się nie podoba to proszę odesłać". 

W monacorze nagle się pojawiła (w stosu ku do FR producenta" dziurą na bodaj 6 albo 8 db. 

To inny wymiar powtarzalności i testów QA. 

narcissistic personality disorder, NPD. Tobie już tylko specjalista pomoże... Nie dociera do ciebie ani jedno słowo pisane. Każdego obrażasz i zaczynasz już do mnie wycieczki osobiste. 
Wydoroślej i naucz się nieco ogłady. Póki co leczysz swoje frustracje, a w dalszym ciągu nie masz żadnego szacunku ani autorytetu. Twoje opinie o każdym z tych sprzętów są puste bo nie podparte żadnym doświadczeniem, osłuchaniem ani rozsądkiem. 

8 godzin temu, #Szakovsky napisał:

To co piszesz jest bez sensu. 

Na przykładzie wilka, tu są bazowe błędy, które każdy kto się zna, potwierdzi. I tak jest tym razem, absolutnie wszyscy którzy posiadają wiedzę w temacie, potwierdzili moje słowa. Tu nie ma tematu do dyskusji jeżeli chodzi o aspekterytoryczny. 

Jak naprawisz całe życie swój samochód, nie możesz się wypowiadać publicznie? Jak będę mieć produkt to będzie problem, że branża niszy biednego Wilka, a jak nie mam teraz, to jest problem, że nie wpisuje się w jakąś mistyczna "audiofilską brać" i nie mam fizycznego autorytetu w postaci kolumn w sklepach. To nie wiem co miałbym zrobić, aby wielkiej audiofilskiej braci dogodzić. 

Jak będę mieć co pokazać to pokaże. Nie robię w 3 tygodnie klocków jak Wilk, tylko nad jednym projektem siedzę do momentu, aż będę z niego w pełni zadowolony. Do tego, dodawałem na innych grupach jakieś pomiary czy symulacje zwrotnic, więc jak ktoś chce, to może ocenić moją pracę. Na razie się nie spotkałem z opinią pt. "Ale kijowo zrobione". 

Jednocześnie, proponowałem jednej osobie z wątku, która mówiła, że ma kolumny wilka, że jej to z chęcią zmierzę Clio12 i QTC50 i zaprojektuje zwrotnicę w pewnym sensie za darmo, tak aby można było zobaczyć różnicę w jakości pracy. Więc o jakiś abstrakcyjnych motywacjach z głowy wualem'a można zapomnieć. 

Już chyba nie pamiętasz jak skończyłeś na tegorocznym AVS ? Obrażałeś ludzi i skończyłeś paskudnie...Ot cała dorosłość poważnego konstruktora. 

Edytowane przez Different
błędne oznaczenie innego użytkownika
10 godzin temu, Wuelem napisał:

Ale tu wszystkich nie boli to, że firma Wilka robi coś w jakiś sposób - boli to, ile sobie liczy za pracę.

WW audio prawie wszyscy życzą sobie bezsensownych pieniędzy za swoje produkty. 5-cio cyfrowe to już bardzo dużo, a niektórzy chcą sześć cyfr. A technika opanowana w latach 60tych. Nawet klasa D to lata60-te właśnie. Co za różnica więc ile ten Wilk sobie życzy? Skoro jakiś japoniec czy amerykaniec może to czemu nie wilk?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

13 hours ago, Different said:

CIekawy wątek i co do założeń to zgadzam się, że wilk ma swoje za uszami patrząc na ich konstrukcje... ale jednocześnie patrząc na poczynania autora wątku na różnych forach też pojawia się pewna prawidłowość i jest nią krytykowanie większości konstrukcji na rynku. Albo źle zaprojektowane, albo oszukane...albo złe elementy...albo głośniki nie takie. Ile to wątków czytałem, że Jakub C. (czyli autor) tworzy (lub jest w trakcie) najlepsze zespoły. Może robi sobie grunt pod sprzedaż swoich cudeniek ? Tylko nikt ich nie widział i nie słyszał jeszcze. Ma za to ambitnego i ze sporą wiedzą kolegę, który również tutaj się udziela...a za którego to kolegi osiągnięciami czy próbami mocno się chowa autor. 
Drogi autorze - weź pod uwagę, że audio poza technikaliami ma sprawiać również przyjemność i linijką nie przypniesz parametrów do gustu tego czy innego słuchacza. Weź pod uwagę, że jesteś początkującym konstruktorem i oby wyszło Ci cos fajnego, ale długa droga przed Tobą zanim wycenisz swoje kolumny na 10, 20 czy 30tys zł. Aczkolwiek dźwięk, łatwość aplikacji w danym systemie to jedno...współpraca z pomieszczeniami to drugie, opłacalność produkcji czy w końcu odsprzedawalność to kolejne argumenty za kupnem tego czy innego produktu. Bardzo chętnie posłucham Twoich konstrukcji jak już je w końcu wydasz na rynek. I przyjrzymy im się (chętnych, których zdążyłeś obrazić na innych forach jest sporo) tak dokładnie jak Ty szkalujesz rynek głośnikowy od wielu lat. Jesteś młodym człowiekiem, a zaczynasz karierę czy bytność w tym trudnym świecie i rynku od atakowania. Taka Twoja natura widocznie. 

Ja tam bede bardziej bezposredni...

Gimbaza czyli autor watku potrafi,  tylko jedno - kłapać dziobem 

Nikt nic nie widzial i nie slyszal.... a jezeli kiedykolwiek cos sie pojawi i chocby to bylo perfekcja ( żart )  to wyleja sie na niego wiadra hejtu... o przepraszam konstruktywnej  krytyki 😉

Tak to u nas wyglada....

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

38 minut temu, Different napisał:

narcissistic personality disorder, NPD. Tobie już tylko specjalista pomoże... Nie dociera do ciebie ani jedno słowo pisane. Każdego obrażasz i zaczynasz już do mnie wycieczki osobiste. 
Wydoroślej i naucz się nieco ogłady. Póki co leczysz swoje frustracje, a w dalszym ciągu nie masz żadnego szacunku ani autorytetu. Twoje opinie o każdym z tych sprzętów są puste bo nie podparte żadnym doświadczeniem, osłuchaniem ani rozsądkiem. 

Już chyba nie pamiętasz jak skończyłeś na tegorocznym AVS ? Obrażałeś ludzi i skończyłeś paskudnie...Ot cała dorosłość poważnego konstruktora. 

Gdzie masz tam "wycieczki osobiste" po tobie? Które zdanie, bo jakoś nie widzę żadnego. 

O jakich sprzętach opinie nie są podparte doświadczeniem, odsłuchem czy rozsądkiem? 

Opinia o wilku jest poparta tylko i wyłącznie na doświadczeniu i rozsądku. 

Jest to argument rzeczowy po argumencie rzeczowym. I nie pojawił się przez całą dyskusje komentarz który miałby podważyć prawdziwość moich argumentów. Każdy znający się na rzeczy zgadza się z tym jakie błędy konstrukcyjne wypisałem. 

Jak na razie to nie ja mam problemy z narcyzmem, bo to nie ja dyktuje sobie prawo mówić, kto należy to jakiejś mistycznej "audiofilskiej braci", ani tego kto może się wypowiadać na temat jakości produktu. 

A na AVS nie pamiętam abym kogoś obraził xD W jednym pokoju poprawiałem ustawienie kolumn, a w drugim tłumaczyłem konstruktorowi zależności fazowe. I nie było spiny z nikim. Jak z kimś gadałem, to przeważnie chwaliłem kolumny które się pozytywnie wyróżniały. 

A avs skończył się wypiciem trochę za dużo, bo impreza była spoko. 

Więc jak na razie kontrargumentacja na moje argumenty bazuje na podważaniu mojego autorytetu, a nie na samych argumentach skierowanych w kierunku wilka. Więc nie ja stosuję "gimbazjalną" gadkę jak to napisał higibloke. 

40 minut temu, hifibloke napisał:

Nikt nic nie widzial i nie slyszal.... a jezeli kiedykolwiek cos sie pojawi i chocby to bylo perfekcja ( żart )  to wyleja sie na niego wiadra hejtu... o przepraszam konstruktywnej  krytyki

Ty poważnie piszesz ?🤔 akurat podane są fotki ,pomiarów,,,zwrotnic,,  to maniana jakiej mało, zwykle oszustwo .! Co jeszcze więcej trzeba? 

Ciekawi mnie z jakim nickiem jest powiązana konkretna firma. Jeśli wiecie, to napiszcie. Będzie się łatwiej wątek czytało.

Wysłane z mojego Commodore 64

----------------

Tak obserwuję ten wątek, który zaczyna w długości przypominać wątki np. kablowe i się zastanawiam, dlaczego piszące tu osoby, mające w jednym palcu konstrukcje pasywnych ZG nie wezmą się za działania produkcyjne? Czyżby bały się "krytyki" podobnej do krytyki z tego wątku? Skoro wiedzą jaki błędy popełnia/popełnił konstruktor widniejący w tytule wątku to sukces krytykantów jest murowany i to sukces przekraczający granice Polski. Panowie do dzieła! 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tak sobie czytam i nie wiem dlaczego tak sie klocicie w kontekscie; glosniki slabe, nie trzymaja parametrow itp. vs glosniki ze sredniej polki, drogie, z wysokiej itp. ?                                                                                                            Przeciez - jak mniemam - wszyscy jestescie osluchani, z niemalym doswiadczeniem w audio i doskonale wiecie, ze zastosowane glosniki chocby najdrozsze, z najwyzszej polki, nie daja jeszcze gwarancji wybitnego grania. Czesto bywa tak, ze jakies kolumny zaprojektowane i zbudowane wlasnie na taniutkich, technicznie kiepskich glosnikach, graja bardzo dobrze i podobaja sie wielu sluchaczom. Czy nie jest najwazniejsze to, aby wydobywajacy sie z nich dzwiek podobal sie ich wlascicielowi i aby to on odczuwal najwieksza przyjemnosc ze sluchania ? Przyklad z mojego podworka... Posiadam obecnie odgrody przejsciowe, do ktorych kiedys sobie sam - tak na szybko - zaprojektowalem obudowy (oczywiscie z bledami konstrukcyjnymi), stolarz je zbudowal, kupilem do nich na dol taniutkie glosniki; Fonics HW1800, na srednice i gore, starenkie glosniczki Saba, ze starego lampowego niemieckiego radia z lat 50-tych. Calosc, czyli obudowy wraz z tymi glosnkami wyslalem do melov8, ktory zaprojektowal i wykonal zwrotnice, troche zmodyfikowal obudowy, wszystko poskladal do kupy i mi je przywiozl. I co sie okazalo ?  Zagraly dla mnie tak, iz sadze, ze nie mialem jeszcze takiej przyjemnosci ze sluchania muzyki jak z tych odgrod. Co wiecej, innym sluchaczom rowniez to granie sie podoba. Np. kolega Wojtek (nick szatan) po krotkim odsluchu powiedzial; "zabieram ci je "  :-) Reakcja Innego kolegi pochodzacego z mojej miejscowosci, ale od jakiegos czasu w Bydgoszczy i posiadajacego zawsze bardzo drogie sprzety, byla z kolei taka: "jesli Lutek jestes w stanie zbudowac mi takie odgrody do mojego pokoiku 16 m.kw., to juz mozesz zaczynac  :-). Oczywiscie wyjasnilem, ze to nie ja - bo sie na tym nie znam - a to zasluga glownego "mozgu", tzn. mela. No i wyobrazcie sobie teraz, ze wczoraj odwiedzil mnie inny kolega, od dawna juz nie mieszkajacy w mojej miejscowosci i od pierwszych dzwiekow zaczal krecic nosem: a to, ze nie ma wysokich, a ze brak szczegolow i nie ma co nawet porownywac do moich poprzednich - i tez jeszcze obecnych - roznych modeli Tannoy-i. Z czym sie jedynie zgodzil, to to, ze z Tannoy-i nie bedzie takiego basu, to znaczy tak duzego, wypelnionego, nisko schodzacego. Ale i Tak, jakosc i przyjemnosc sluchania z Tannoy-i, dla niego nieporownywalnie wieksza.                    I co koledzy na to powiecie ?

A przy okazji, co do glosnikow z roznych polek.. Jak pisalem, nie znam sie. Tym razem, co do nowych odgrod i kwestii glosnikow doradzal mi slawek.xm (za chec pomocy jestem bardzo mu wdzieczny), a ostatecznie szczegolnie glosniki na srednice i wysokie dobieral konstruktor, tzn. meloV8. Jak pisalem, nie znam sie zupelnie - chyba, ze na podstawie cen glosnikow - wiec moze podpowiecie mi, czy te glosniki, ktore maja byc zastosowane w tych odgrodach, to ( no, bardzo niska polka to na pewno nie jest, skoro proponowal slawek i melo) to juz srednia polka jakosciowa, czy jeszcze lepiej i czy one naleza do takich, ktore trzymaja parametry ? Sadze, ze nie sa to zle glosniki, ale niestety sadze tylko na podstawie ich cen, choc z drugiej strony, jesli doradzali i wybierali ludzie dobrze znajacy sie na tym...                                                                                                                              A wiec:

- na dol kupilem takie basowce firmy Acoustic Elegance - model Dipole 15                                                                - na srednicy beda: Scan Speak - model  18M8631                                                                                                    - na gorze jeszcze dokladnie nie wiem jakie melo zastosuje, ale z tego co wiem jest dwoch kandydatow:                  Scan Spek - model D2905/990000, lub  SB Acoustics - model  SATORI TW29BNWG-8 / beryl                                                                                       -   

Gość

(Konto usunięte)

każdy z tych głośników to w swoim segmencie cenowym wybitna pozycja

a jak się zgrają zależy tylko od umiejęstości konstruktora

AE z papierowym środkiem grają np u sly30

beryl SB , grał u mnie i z 18wu i z hm130z0 i z 18we

każdy z układów oferował inne walory ale w żadnym razie nie było to złe połączenie

dlatego wg mnie co do jakości i zestawienia głośników możesz być spokojny

reszta to już kwestia projektu

• Moderatorzy
23 minuty temu, Lech36 napisał:

dlaczego piszące tu osoby, mające w jednym palcu konstrukcje pasywnych ZG nie wezmą się za działania produkcyjne?

To już było wyjaśniane na którejś stronie - możesz poszukać. Dla przypomnienia w bardzo dużym skrócie:

Ktoś ma źródło utrzymania i nie potrzebuje robić go z hobby

Podkreśliłem by można było łatwiej znaleźć gdyby ktoś znowu pytał.

A część osób może więcej wiedzieć o swoim hobby niż o pracy zawodowej.

Trochę mnie dziwiło dlaczego widząc coś nie tak zawsze znajdą się obrońcy z durnymi argumentami.Ksiądz ma babę - też człowiek. Poseł kradnie - wszyscy kradną. Później rynek wygląda tak, że niemieckie dobre ale drogie, chińskie słabe ale tanie, polskie słabe i drogie.

Zastanawiałem się, skoro coś jest nie tak, czemu nie poprawić?

I wtedy przypomniałem sobie fragment z pewnego filmu

Od 33 sekundy najlepiej 

Ktoś kto wychował się w takim klimacie wszystko widzi pozytywnie (może nie wszyscy ale na pewno duża część).

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
38 minut temu, Lech36 napisał:

Tak obserwuję ten wątek, który zaczyna w długości przypominać wątki np. kablowe i się zastanawiam, dlaczego piszące tu osoby, mające w jednym palcu konstrukcje pasywnych ZG nie wezmą się za działania produkcyjne? Czyżby bały się "krytyki" podobnej do krytyki z tego wątku? Skoro wiedzą jaki błędy popełnia/popełnił konstruktor widniejący w tytule wątku to sukces krytykantów jest murowany i to sukces przekraczający granice Polski. Panowie do dzieła! 

Pewnie dlatego że łatwiej oceniać innych, niż osiagnać sukces samemu .

Teoretyków jest tutaj kilku, oraz kilku praktyków bez osiągnięć, którzy są znani grupie niewile liczniejszej niż grupka hejtująca w tym wątku .

14 godzin temu, #Szakovsky napisał:

Jak będę mieć co pokazać to pokażę

Życie jest zbyt krótkie abyśmy się doczekali na twój produkt .

39 minut temu, slawek.xm napisał:

wg mnie co do jakości i zestawienia głośników możesz być spokojny

Dzieki za opinie. Tak cos czulem, ze glosniki sa dobre, jesli melo i Ty "maczaliscie w tym palce"  

38 minut temu, Seyv napisał:

Ktoś ma źródło utrzymania i nie potrzebuje robić go z hobby

Ale krytykować takich co coś robią w branży to całymi tygodniami można. Zatrudnić się u nich jako konsultanci i poprowadzić właściwą drogą skoro się samemu nie chce. Ten wątek mocno przypomina polski kocioł w piekle, którego nie pilnuje żaden diabeł z widłami bo sam wkład tego kotła robi wszystko żeby nikt się nie wychylił nad powierzchnię smoły 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, Lutek napisał:

Zagraly dla mnie tak, iz sadze, ze nie mialem jeszcze takiej przyjemnosci ze sluchania muzyki jak z tych odgrod. Co wiecej, innym sluchaczom rowniez to granie sie podoba.

To może teraz czas na jakąś produkcję? Wystarczy taki super projekt zaproponować jakiemuś producentowi z rynku audio bo rozpoczynanie produkcji we własnym zakresie bywa mocno ryzykowne.

P.S. Popatrz, na rynku jest ogromna luka w dziedzinie zestawów OB, dobry i sprawdzony projekt wydaje się być murowanym sukcesem.

Godzinę temu, Lutek napisał:

Przeciez - jak mniemam - wszyscy jestescie osluchani, z niemalym doswiadczeniem w audio i doskonale wiecie, ze zastosowane glosniki chocby najdrozsze, z najwyzszej polki, nie daja jeszcze gwarancji wybitnego grania. Czesto bywa tak, ze jakies kolumny zaprojektowane i zbudowane wlasnie na taniutkich, technicznie kiepskich glosnikach, graja bardzo dobrze i podobaja sie wielu sluchaczom.

Oczywiście, że z tanich przetworników można ulepić coś bardzo sensownego. 
Cena nie jest gwarancją sukcesu, liczą się jeszcze umiejętności w prawilnym poskładaniu tego. 
Oczywiście dochodzi do tego też temat parametrów przetworników a te jeśli są kiepskie, to żaden spec z tego niczego sensownego nie ulepi. Tzn. ulepi ale będzie to sonicznie ograniczone w jakimś stopniu.

A nie da się też czegoś prawilnie poskładać na podstawie zgrabowanych charakterystyk, bo jak już było to wspominane kilkukrotnie różnice między charakterystykami w datasheecie a charakterystykami zmierzonymi w docelowych warunkach w jakich głośnik będzie pracował jest kolosalna. 

Przykładowo w moim interesie nie było i nie jest szkodzenie WAP. Nie znam faceta osobiście i zapewne nie poznam. Natomiast jeżeli ktoś się publicznie wystawia z taką partyzantką i robi to wręcz ostentacyjnie, to powinien mieć świadomość, że ktoś kto ma jakieś pojęcie w kwestiach pomiarowo-konstrukcyjnych wypunktuje go bezlitośnie i wytknie mu te błędy a Ci co się nie znają ale chcieliby się poznać na temacie, mogą zacząć szukać głębiej, doktoryzować się, w sieci jest kopalnia wiedzy na temat konstruowania zestawów głośnikowych i na podstawie tej wiedzy każdy może dojść do tego, że WAP po prostu źle tworzy filtrację zestawów głośnikowych. 

Gdyby WAP robił to w prawilny sposób i dysponował zarówno wiedzą jak i umiejętnościami mając do dyspozycji instrumentarium pomiarowe, to nie uciekałby się do jednej odpowiedzi po czym zamknął dyskusję, tylko nagrałby film z tego jak wyglądają jego przygotowania do pomiarów, jak je wykonuje i jak z nimi później pracuje. Tylko tyle i aż tyle. 
Póki co milczy i milczał raczej będzie a milczenie działa na jego niekorzyść ale cóż. To jego zmartwienie. 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, robert19091990 napisał:

Póki co milczy i milczał raczej będzie a milczenie działa na jego niekorzyść ale cóż. To jego zmartwienie. 

Ego sięgajace Marsa .  

Jego jedyne zmarwienie, to jak upchnąć wszystkich chętnych na modyfikację i na kolumny w kalendarz na najbliższy rok . Jedyne co może mu zaszkodzić to zbyt długi czas oczekiwania na usługę a nie zarzuty fachur z tego wątku.

• Moderatorzy
35 minut temu, Lech36 napisał:

Ale krytykować takich co coś robią w branży to całymi tygodniami można.

Myślę, że dyskusję podsycają obie strony.

19 minut temu, Lech36 napisał:

To może teraz czas na jakąś produkcję?

Tylko, że jest ten problem, że te kolumny grają u Lutka i pewnie są zestrojone pod niego. U kogoś innego może już tak super nie być. Co nie oznacza, że są źle zaprojektowane, po prostu w projekcie są uwzględniane preferencje i warunki słuchacza.

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Jego jedyne zmarwienie, to jak upchnąć wszystkich chętnych na modyfikację i na kolumny w kalendarz na najbliższy rok . Jedyne co może mu zaszkodzić to zbyt długi czas oczekiwania na usługę a nie zarzuty fachur z tego wątku.

Przeczytaj powyższe a następnie

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Ego sięgajace Marsa .

No to chyba ego WAP sięga już Neptuna...

A na poważnie, ludzie czy wy czasem czytacie swoje posty przed kliknięciem "Daj odpowiedzi" ? Niektóre posty tracą masochizmem - to trochę taka jazda po samym sobie.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Jedyne co może mu zaszkodzić to zbyt długi czas oczekiwania na usługę a nie zarzuty fachur z tego wątku.

Skoro tak, to niepotrzebnie - obrońcy WAP - leżycie Rejtanem na progu... 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

16 minut temu, Seyv napisał:

Co nie oznacza, że są źle zaprojektowane, po prostu w projekcie są uwzględniane preferencje i warunki słuchacza.

Projekt skrojony na miarę pod danego klienta i zrobiony zgodnie ze sztuką, to dobry projekt. 

Edytowane przez robert19091990
Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Tadeiro napisał:

Skoro tak, to niepotrzebnie - obrońcy WAP - leżycie Rejtanem na progu... 🤣

Może lepiej byłoby otworzyć wątek tylko i wyłącznie dla hejterów WAP.

Nie chodzi o WAP , chodzi o zasady .

5 minut temu, robert19091990 napisał:

Projekt skrojony na miarę pod danego klienta, to dobry projekt.

Więc wychodzi na to że WAP robi dobrą robotę. 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 5.01.2023 o 14:57, Marek1970 napisał:

Ale Wilk zrobi oddcinek o pomiarach

Dopiero wziął się za zgłębianie tematu jak wylali na niego wiadro pomyj, teraz może sobie i nawet wybudować komorę bezechową.

Jeżeli miałby fachową wiedzę i zaplecze to zaraz po fali tego niby hejtu zostałyby udostępnione materiały w postaci zdjęć a tak to mamy " Już robi, mikrofon umik to do pomieszczeń itd." Ale ludzie pamiętają jak z ręki profesjonalnie mierzył umikiem głośniki i w jakich warunkach.

Więc skończ straszyć ludzi że będziesz udostępniać czyiś wizerunek i pieprzyć głupoty jaki to WAP jest profesjonalny i że to wszystko nieprawda a hejt, ludzie tutaj nie są głupi i tuszowanie fuszery jak i ściemnianie ludzi że wcześniej wiedział/buduje pomieszczenie itd. nie przejdzie.

Jak tam wydłubane dłutem otwory w polakierowanych obudowach? 

Czym je zrobił? Młotem udarowo-obrotowym Makita? 

39 minut temu, robert19091990 napisał:

Póki co milczy i milczał raczej będzie

Sporo tematu do zgłębienia no i oczywiście trzeba też wiedzieć jak się tą wiedzą posługiwać 🙂 

Ja dostrzegłem że coś tam potrafi dłutować w polakierowanym drewnie 😉

24 minuty temu, Seyv napisał:

Myślę, że dyskusję podsycają obie strony.

Z wyraźną przewagą złośliwej krytyki 😉. Każda firma rozpoczynająca karierę na rynku ma prawo do dania jej szansy. Krytyka jest wskazana, ale powinna być konstruktywna a często nie jest. Rynek weryfikuje sam "fuszerów". Robi to skutecznie. Obserwowałem w ubiegłym wieku taką "krytykę" w stosunku do wyrobu jednego z moich kolegów. Niewiele brakowało a produkt by przepadł, ale na szczęście byli tacy co zauważyli jego zalety i ci byli w większości. Wyrób w/w był sprzeczny z linią handlową jakiejś wpływowej firmy i dlatego było o krok od wpadki. 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, #Szakovsky napisał:

Więc ciekawe, kto tutaj nie ma doświadczenia (w konstruowaniu kolumn) i rozsądku. 

Ja nie mam doświadczenia w konstruowaniu kolumn . Nie znam się na tym . Jestem natomiast dość dobrze osłuchany w kontrukcjach z różnych przedziałów cenowych.

Wychodzi na to że większość kolumn jest źle zaprojektowana.

Wilk być może nie jest fachowcem z najwyższej półki.

Jednak jedyną miarodajną oceną jest ocena użytkowników jego produktów a nie konstruktorów, wyciągających daleko idace wnioski na podstawie filmików z Youtubka .

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, robert19091990 napisał:

Dziwi Cię to ? Ma problemy w domu, bo przedłużyła mu się upojna noc sylwestrową z mecenasem. Biedny stracił rachubę czasu.

Do tego nie dociera do niego fakt, że ktoś zakończył z nim dyskusje i z uporem maniaka próbuje podjąć dialog ale biedaczysko nie może się z tym pogodzić, że gada sam ze sobą.

Jak widzę pojawiają się ludzie coraz bardziej racjonalnie podchodzący do oceny WAP. Nie widzę 100% przyklaskiwania argumentom konstruktorów hobbystów.

Noc z mecenasem była upojna 

Gość

(Konto usunięte)

i nieco sie przeciągnęła 🙂

poza tym nie ma to jak oceniac oceniających po przyznaniu

6 minut temu, Riczi75 napisał:

a nie mam doświadczenia w konstruowaniu kolumn . Nie znam się na tym

18 minut temu, MarcinStereo napisał:

" Ale ludzie pamiętają jak z ręki profesjonalnie mierzył umikiem głośniki

A widzisz a jednak mierzył ... I to z ręki - profesjonalista - 25 lat na marne nie poszło.
Czyli jednak mierzy głośniki Ok wyjaśnione - można wątek zamknąć ...

Wątek jest , był , i zostanie zapomniany ale jedno po nim pozostanie.

Żartobliwy zwrot na różne sposoby ze słowem "grabować"

no to idę pograbować bo czas ucieka a praca zostanie.

Edytowane przez zapacoustics
  • Pokaż nowe odpowiedzi