Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Maju napisał:

Edycja:
Wracając do Tuska.
Jakby był przyzwoity i przyznał się wziął ślub z tego powodu to sąd kościelny natychmiast orzekłby nieważność takiego małżeństwa.....sam się sobie dziwię jak mnie poniosło.....jakby był.....   🙂

W sądzie kościelnym załatwić można wszystko, to tylko kwestia kasy.

Kurski, Kaczyńska, przykładów nie brakuje.

Jestem Europejczykiem.

Podejrzewam że właśnie ci się przykłady skończyły.....    🙂

No i nie wiedziałem "reżimowa propaganda" sięga do Wikipedii.....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

W sądzie kościelnym załatwić można wszystko, to tylko kwestia kasy.

Kurski, Kaczyńska, przykładów nie brakuje.

Oczywiście, że są rozwody kościelne. A że postanowiono je nazywać inaczej? Jakie to na znaczenie?

7 minut temu, Maju napisał:

Podejrzewam że właśnie ci się przykłady skończyły.....    🙂

Podejrzewam że nie masz sensownej odpowiedzi.

"- Ja jestem księdzem od 40 lat i powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę o takim przypadku.

Nie spotkałem ani w swojej diecezji, ani w innych, choć interesuję się tymi sprawami żeby po 24 latach małżeństwa, kiedy jest troje dzieci na świecie, nagle ktoś dostał unieważnienie kościelnego ślubu - mówił w rozmowie z wRealu24.pl ksiądz Isakowicz-Zaleski."

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Oczekiwałbym od znawcy że poda te "podstawowe fakty" zanim znowu butnie napisze coś o "sensownych odpowiedziach" i popisze się kolejnymi insynuacjami co ja wiem a czego nie wiem.....jak zwykle gołosłowiem i arogancją nadrabiasz braki.

A "z tego co pamiętasz" nie tworzy się faktów.....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

9 godzin temu, xniwax napisał:

przed końcem kadencji Sejm większością PO-PSL w 2015 r. wybrał pięciu nowych sędziów TKchoć mógł tylko trzech. 
Nowy Sejm się z tym nie zgodził i wybrał pięciu zamiast dwóch.

Ty to podajesz pewnie z Wikipedii, są tu tacy co wierzą bardziej swojej pamięci niż temu co tam jest.  
Problem w tym że nazbyt często mylą pamięć ze swoja wyobraźnią.....  🙂

24 minuty temu, Maju napisał:

Nie kompromituj się Stefanie......Gośka chciała po ponad dwudziestu latach akurat przed wyborami.....ech naiwny, naiwny naiwny?

Te prawaki... Wszystko robią z chciwości i kalkulacji, nie potrafią zrozumieć, że można inaczej. 

1 minutę temu, Maju napisał:

Ty to podajesz pewnie z Wikipedii, są tu tacy co wierzą bardziej swojej pamięci niż temu co tam jest.  
Problem w tym że nazbyt często mylą pamięć ze swoja wyobraźnią.....  🙂

Fakty są następujące - żaden z tych sędziów wybranych przez Sejm nie objął stanowiska.

Zgadza się, czy nie?

Pięciu sędziów wybranych przez pis , w tym dwóch dublerów objęło stanowiska.

Zgadza się, czy nie?

No to o czym ty majaczysz?

Jestem Europejczykiem.

54 minuty temu, Maju napisał:

Tusk może.....on ciągle wszystko dubluje, zwłaszcza nie wywiązywanie się z obietnic.      🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tusk ucieka z Polski!

Paskowy z Tvpinfo podchwyci, czy to jednak byłoby przegięcie pały nawet jak na nich? 

Ukryta Zawartość

15 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Tusk ucieka z Polski!

Znowu nie zrozumiałeś.
Pojechał po wskazówki (tak jak kiedyś na wschód jeździli) i zapytać co z obiecanymi pieniędzmi jak wygra wybory.....   

Wróci, nie martw się.....będzie uciekać jak do jego naiwnych wyborców dotrze jak ich znowu oszukał.  

"Donald Tusk ma plan" jak to czytam to zaczynam się poważnie martwić.   🙂

37 minut temu, Piękny Stefan napisał:
Godzinę temu, Maju napisał:

Nie kompromituj się Stefanie......Gośka chciała po ponad dwudziestu latach akurat przed wyborami.....ech naiwny, naiwny naiwny?

Te prawaki...

Znowu coś mieszasz, znowu nie rozumiesz.....on tylko udawał, udaje i udawać będzie.....a kogo jeszcze "prawaków" lewaków czy innych to zależy tylko od tego kogo chce wykorzystać.

Drugi coś o majaczeniu pisze, może nie rozumie że pisaliśmy, było o wybraniu sędziów dublerów a nie o tym czy oni podjęli czy nie pracę.
Typowe u nich manipulacyjne odwrócenie uwagi od sedna sprawy.....podobnie z cytatem księdza który się "nie spotkał" z takim przypadkiem.....ten ksiądz ma wyjątkowy dar pisanie pod was.....dziwne że tego sam jeszcze nie dostrzegł.

Edytowane przez Maju

3 minuty temu, Maju napisał:

Znowu nie zrozumiałeś.
Pojechał po wskazówki (tak jak kiedyś na wschód jeździli) i zapytać co z obiecanymi pieniędzmi jak wygra wybory.....  

Prawacy mają chyba specjalną przeglądarę co im wyświetla te wszystkie głupoty, które potem wypisują. 

Edytowane przez Piękny Stefan
2 godziny temu, Maju napisał:

Ciekawe czy zauważyłeś, że przyłączyłeś się (pewnie zupełnie przypadkowo) do insynuacyjnego wylewana pomyj zupełnie nielogicznym wpisem pisząc to o "prawakach".

Odezwał się specjalista od lania krystalicznie czystej wody 😉 

Polskę to mają wiadomo gdzie, tam gdzie każdy lewak.

To nie lewacy wymyślili hasło "proletariusze wszystkich krajów.....itd"?
Prawda zabolała?

37 minut temu, Piękny Stefan napisał:
40 minut temu, Maju napisał:

Znowu nie zrozumiałeś.

Prawacy mają chyba specjalną przeglądarę co im wyświetla te wszystkie głupoty, które potem wypisują. 

To akurat co cytujesz nie jest nigdzie znalezione.....to projekcja mojej (mniej niż waszej wybujałej) wyobraźni poparta obserwacjami.

obraz.png.1c22b97af1982fcd431b07bfeb85bfd0.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) obraz.png.8cff781c23e99cd6193d90e8bc46c0db.png

Kiedyś nawet Putinowi się to dziwne zbratanie nie podobało.....a to nie koniec    🙂

obraz.png.1697e596b5f1f5a80837c831341003df.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

Jak na emerytów to dziarskie chłopaki

Nie wiem, nie znam się...  Niemniej w kwestii oceniania dziarskości ufam, że jesteś niekwestionowanym specjalistą...

3 minuty temu, Maju napisał:

To akurat co cytujesz nie jest nigdzie znalezione.....to projekcja mojej wyobraźni poparta obserwacjami.

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.ff233a81c656b93a4c2024f3787b65d6.pngobraz.png.8cff781c23e99cd6193d90e8bc46c0db.png

Kiedyś nawet Putinowi się to dziwne zbratanie nie podobało.....a to nie koniec    🙂

Konia nie publikujesz, bo koń jaki jest, każdy widzi? 😉 

Godzinę temu, costa brava napisał:

A unieważnienie zycia po 55 latach tez dają w kościołach? 

Ile trzeba zapłacić?

Apostazja jest za darmo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Zbig napisał:

Odezwał się specjalista od lania krystalicznie czystej wody

Zauważyłeś podwójne standardy? Pisanie "prawak" to "insynuacyjne wylewanie pomyj". Natomiast gdy sam używa pojęcia "lewak" jest to głos w dyskusji, wolność słowa i swoboda wypowiedzi.

5 minut temu, Zbig napisał:

Konia nie publikujesz, bo koń jaki jest, każdy widzi?

obraz.png.e60d66084b2c87461007e2ec14e1e289.png

2 minuty temu, Maju napisał:

To akurat co cytujesz nie jest nigdzie znalezione.....to projekcja mojej wyobraźni poparta obserwacjami.

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.ff233a81c656b93a4c2024f3787b65d6.pngobraz.png.8cff781c23e99cd6193d90e8bc46c0db.png

Zostawię bez komentarza. Niech te szokujące zdjęcia mówią same za siebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posłuchajmy mądrych ludzi:

"Trzecia Droga gwarantuje dzisiaj większość demokratycznej koalicji. Chcemy powiedzieć panu prezydentowi, że innej większości w tym Sejmie nie będzie - powiedział w środę Szymon Hołownia. Po godz. 11 w Pałacu Prezydenckim rozpoczęły się konsultacje Andrzeja Dudy i Trzeciej Drogi ws. powołania nowego rządu."

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

28 minut temu, Bobcat napisał:

Zauważyłeś podwójne standardy?

Jak widzę kompletny bełkot, to już mi się nie za bardzo chce standardy liczyć... 🙂 

6 minut temu, costa brava napisał:

Rozliczyć PiS

Zlikwidowac tvp info

Kasa z KPO

Czekam

dzień 9 

mądrości Hołowni 

Na to nie czekam

Mentzenowi łatwiej. Wyj.bać stolik może nawet parę razy dziennie. Będzie relacja na Tiktoku?

40 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Chcemy powiedzieć panu prezydentowi, że innej większości w tym Sejmie nie będzie - powiedział w środę Szymon Hołownia.

Będzie i to bardzo szybko, o koalicję z PiSem bedą się bić

Musimy dać im jeszcze trochę czasu

To nie lewacy wymyślili hasło "proletariusze wszystkich krajów.....itd"?
Prawda zabolała?

To akurat co cytujesz nie jest nigdzie znalezione.....to projekcja mojej (mniej niż waszej wybujałej) wyobraźni poparta obserwacjami.

Ukryta Zawartość

A teraz wrzuć parę zdjęc ze spotkań Morawieckiego z kumplami Putina...mam ci napisać z kim to się spotykał jeszcze miesiąc przed wojną w Ukrainie?

Ps Byla wśród nich i kumpelka...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Gdyby PiS rządził dalej to by tego lasu w ogóle nie było. Wycięty na eksport do Chin.

A to jest bardzo ciekawe... Tak wycinają i do Chin sprzedają, a powierzchnia lasów w Polsce ROŚNIE z roku na rok. Coś się ta lewacka narracja nie spina. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 minut temu, il Dottore napisał:

A to jest bardzo ciekawe... Tak wycinają i do Chin sprzedają, a powierzchnia lasów w Polsce ROŚNIE z roku na rok. Coś się ta lewacka narracja nie spina. 🙂

Przykład jak łatwo prymitywna reżimowa propaganda trafia do co poniektórych. A przecież wystarczyłoby chwilę pomyśleć.

Wycina się osiemdziesięcioletnie i starsze drzewa a sieje - jak łatwo się domyślić - siewki które mają kilkanaście cm.

Które będą wielkości wyciętych drzew - jak łatwo zgadnąć - za kilkadziesiąt lat.

Niby proste, ale dla niektórych nie do ogarnięcia.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.