Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
3 minuty temu, asterix1 napisał:

Uważam że tym razem nie powinno być kary

Głosy w wątku ogólnym twierdzą co innego, tzn że moderacja nie działa w ogóle lub jest zbyt pobłażliwa.

Oczywiście od otrzymanych punktów przysługuje prawo odwołania do @Espectro

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 minuty temu, il Dottore napisał:

bym unioszmaty tam nie wstawiał

Bardzo gustowne flagi, ładnie, w cywilizowany sposób ułożone i skomponowane, osoba odpowiedzialna za przygotowanie tła stanęła na wysokości zdania, ja tam żadnych szmat nie widzę z tyłu.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

19 minut temu, Bobcat napisał:

Spotkania Tuska są otwarte dla każdego. Co innego Kaczyński, który spotyka się wyłącznie z dowiezionymi autokarami swoimi ludźmi, udającymi ludność miejscową, wpuszczanymi na salę na podstawie imiennej listy i zadającymi pytania, które musieli wcześniej zgłosić.

Jest dokładnie odwrotnie czego dowiedli niezależni dziennikarze Telewizji Polskiej chcąc wejść na spędy organizowane przez  Tuska.

16 minut temu, caleb66 napisał:

niezależni dziennikarze Telewizji Polskiej

Dobre 🙂 A tak na poważnie - niesmaczny żart.

36 minut temu, caleb66 napisał:

niezależni dziennikarze Telewizji Polskiej

Oksymoron. Nie istnieje coś takiego. W TVP nie ma dziennikarzy. Są funkcjonariusze aparatu propagandy partyjnej.

22 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

Dobre 🙂 A tak na poważnie - niesmaczny żart.

To nie żart, jest wiele pytań na które Polacy chcieliby usłyszeć odpowiedzi i problem w tym że żadni inni dziennikarze poza tymi niezależnymi z TVP, nie zadadzą mu tych pytań.

Albo nie odważą się ich zadać.

Powiem szczerze, nie wiem o co Ci chodzi. Jakich pytań, którzy Polacy?

7 godzin temu, caleb66 napisał:

Jest dokładnie odwrotnie czego dowiedli niezależni dziennikarze Telewizji Polskiej chcąc wejść na spędy organizowane przez  Tuska.

Nie obrażaj dziennikarzy...

Niezależnych dziennikarzy...

6 godzin temu, caleb66 napisał:

To nie żart, jest wiele pytań na które Polacy chcieliby usłyszeć odpowiedzi i problem w tym że żadni inni dziennikarze poza tymi niezależnymi z TVP, nie zadadzą mu tych pytań.

Albo nie odważą się ich zadać.

Ty dalej swoje...

Może odpowiesz na pytanie:

Dlaczego dziennikarze z innych (od partyjnych) mediów, nie mogli wejść na skecze Kaczyńskiego?

Bo nie dostali oficjalnych zaproszeń?

To nie jest odpowiedź.

16 godzin temu, Piękny Stefan napisał:
17 godzin temu, Maju napisał:

Pięknie Stefanie napisane.....teraz to pomówienie udowodnij.

O i drugi. 

Pięknie pomawiasz a potem rżniesz przysłowiowego głupa Stefanie....może do dwóch potrafisz liczyć insynuując mi bezpodstawnie kłamstwo, ale nie zdołasz udowodnić że ślemy listy do TVP......jakbyś nie mataczył!!

15 godzin temu, argus napisał:

Kukiz to jest sprzedajna szmata

Masz prawo tak sądzić, problem w tym że wolę takich którzy sprzedają się w taki sposób jak on w naszym kraju a nie za granicą jak wasi idole!

Kukiz choć (w przeciwieństwie do sprzedawczyków wyżej) miał odwagę przyznać się że się sprzedał i dlaczego. Bo to jedyna partia która zagwarantowała mu, że w jej programie będzie to co Kukiz obiecał wyborcom.

Natomiast sprzedajni po waszej stronie, jeżeli już coś zagwarantują to tylko obcym. Swoim wyborcom gwarantują tylko tyle, że nie spełnią zdecydowanej większości obietnic wyborczych.    🙂

14 godzin temu, Meloman napisał:
16 godzin temu, Niepokorny napisał:

Zwycięską partią jest PIS a nie zlepek kilku partii

A PiS czym jest jak nie zlepkiem i to bez oficjalnej umowy koalicyjnej?

Przecież teraz mają większość tylko dlatego, że są z nimi Suwerenna Polska, Partia Republikańska oraz Porozumienie (dawna Polska Razem). 

Dlaczego wy zawsze przeinaczacie fakty?

My przeinaczamy???
A jaka to jest ta "oficjalna" umowa Zjednoczonej Prawicy???
Ta z 2019 nie obowiązuje, nie była oficjalna??

Jak to się dzieje że niektórzy z was najwięcej piszą o tym czego nie potrafią udowodnić.

12 godzin temu, romeksz napisał:

ZjeP to

A ja myślałem że to skrót tego co tu w tym temacie swoimi wklejkami reprezentujesz.....jak to się można pomylić.    🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

9 godzin temu, il Dottore napisał:

Na jego miejscu bym unioszmaty tam nie wstawiał.

Oczywiście masz rację. Najlepiej tą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
literówka
11 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Nawet krótkiego przzemówienia nie potrafi z głowy wygłosić.

Nawet tu szukacie dziury w całym, choć tego nie potrafisz udowodnić a takie orędzia wszyscy prezydenci identycznie wygłaszali.

Ukryta Zawartość

A swoją drogą wolę jego słuchać nawet z kartki niż w przyszłości matactw sepleniącego i wyrrrczącego na mnie.

11 godzin temu, Niepokorny napisał:

W przeciwieństwie do Komorowskiego.

Jego najlepszy występ, o klasie idola lewicy Kwaśniewskiego już z litości nie wspomnę.....

10 godzin temu, stench napisał:

Na podstawie otrzymanych zgłoszeń i działania moderacji

Czy tylko ja mam odnoszę takie wrażenie, że bany w tym temacie spotykają tylko forumowiczów piszących podobnie jak ja?
Może mi się tylko to przywidziało.....to że @Bobcat za to dziękuje widzę wyraźnie i to już mnie wcale nie dziwi.    🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

10 godzin temu, il Dottore napisał:

Do Ciebie i innych zwolenników PiS.

Nikt nie mówi, że Unia to ideał, ale nie jesteśmy mocarstwem, aby pozwolić sobie na Polexit.

Więc zadam kluczowe pytanie: Jeżeli nie UE to co w takim razie? Proszę o konkretne odpowiedzi.

Czy wiesz, że bez Unii będziesz musiał posiadać paszport, aby wyjechać na Zachód, a być może do niektórych krajów także wizę. Czy wiesz, że przed rządami PiS (czyli przed rokiem 2015 r.) otrzymywaliśmy więcej niż wpłacaliśmy. Uważasz, że dzięki czemu od roku 2004 tak Polska się rozwinęła?

Jeżeli nie kasa z KPO to skąd? Masz pomysł? Oświeć mnie? Glapa wydrukuje? Kreml da pożyczkę?

Edytowane przez Meloman
literówka
16 minut temu, Meloman napisał:

Jeżeli nie UE to co w takim razie?

Wolna, niepodległa, suwerenna, praworządna, silna osamotnieniem, dumna, powstała z kolan, przepojona wartościami Polska.

Pominąłem coś? Totalitarna. Teokratyczna.

33 minuty temu, Meloman napisał:
10 godzin temu, il Dottore napisał:

Do Ciebie i innych zwolenników PiS.

Nikt nie mówi, że Unia to ideał, ale nie jesteśmy mocarstwem, aby pozwolić sobie na Polexit.

Więc zadam kluczowe pytanie: Jeżeli nie UE to co w takim razie? Proszę o konkretne odpowiedzi.

Czy wiesz, że bez Unii będziesz musiał posiadać paszport, aby wyjechać na Zachód, a być może do niektórych krajów także wizę. Czy wiesz, że przed rządami PiS (czyli przed rokiem 2015 r.) otrzymywaliśmy więcej niż wpłacaliśmy. Uważasz, że dzięki czemu od roku 2004 tak Polska się rozwinęła?

Jeżeli nie kasa z KPO to skąd? Masz pomysł? Oświeć mnie? Glapa wydrukuje? Kreml da pożyczkę?

Masz rację, zatrzymującej z powodów politycznych należne nam pieniądze z KPO Unii (nawet sie z tym nie kryli) bardzo, ale to bardzo daleko do ideału....   🙂

Czy wiesz że "zapisywaliśmy się" nie do scentralizowanej Unii jaką nam chcą zafundować i zabrać nam suwerenność??
Czy wiesz że Polska nie przestała się rozwijać a właśnie teraz zyski z tego rozwoju są sprawiedliwiej dzielone?
Czy wiesz że to mityczne (gwarantujące wszelką szczęśliwość i rozwój) KPO sprzedają nasz kraj?!?!

Nie masz innych pomysłów jak tylko powtarzanie tego co ci w waszych mediach wciskają?

Edytowane przez Maju

5 minut temu, Maju napisał:

zatrzymującej z powodów politycznych

Nie z powodów politycznych tylko w obronie prawa obywateli.  Zgłosiłem ten wpis jako szerzenie kłamstw .

...there is no spoon...

10 minut temu, Espectro napisał:

Naród zdecydował:

Liczny ten naród. 32 osoby.

Czy nie należałoby wprowadzić zasadę, że jeśli przeprowadza się ankietę, której wyniki miałaby być dla Administracji wiążące - to głosy musi oddać minimum X użytkowników? Przy czym nie może być to liczba 32, ale znacznie większa.

28 minut temu, papageno napisał:

Wolna, niepodległa, suwerenna, praworządna, silna osamotnieniem, dumna, powstała z kolan, przepojona wartościami Polska.

I bez paszportów, bo nikt nie będzie nawet chciał z takiej Polski wyjechać.

42 minuty temu, papageno napisał:

TAK!!! 😍😍😍

10 godzin temu, Bobcat napisał:

W TVP nie ma dziennikarzy. Są funkcjonariusze aparatu propagandy partyjnej.

100% zgody. Zawsze tak było. Teraz przyjdzie nowa partia i nowi funkcjonariusze partyjnej propagandy. Pamiętam jak za Komoruska TVP i TVN tak sprytnie pokazywały milionowy Marsz Niepodległości, jakby tam maszerowało kilkaset osób.

Godzinę temu, Maju napisał:

o klasie idola lewicy Kwaśniewskiego już z litości nie wspomnę

A ja wspomnę bo zataczania się na grobach w Katyniu nigdy mu żaden Polak nie powinien wybaczyć.

1 godzinę temu, Meloman napisał:

Najlepiej tą

Skoro lubisz, to zadzwoń do Dużego Pałacu. Może posłuchają. Ale tam by musiał wciąż Komoruski siedzieć, żeby posłuchali.

Godzinę temu, Meloman napisał:

ale nie jesteśmy mocarstwem, aby pozwolić sobie na Polexit

To Islandia, Norwegia, Szwajcaria, które o UE nawet nie chcą słyszeć, są jakimiś mocarstwami?

Czy wiesz, że bez Unii będziesz musiał posiadać paszport, aby wyjechać na Zachód, a być może do niektórych krajów także wizę.

Każdy ma paszport, komuna już się skończyła. Co do wizy: nieprawda. Ruch bezwizowy reguluje strefa Schengen. Można w niej być nie będąc w Unii. Przykład to Norwegia i Szwajcaria. Więc z ruchem bezwizowym obecność w UE nie ma nic wspólnego.

Uważasz, że dzięki czemu od roku 2004 tak Polska się rozwinęła?

Dzięki ciężkiej pracy i pomyślunkowi Polaków. Z tego się bierze dobrobyt. Na pewno nie z unijnej jałmużny.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

22 minuty temu, il Dottore napisał:

To Islandia, Norwegia, Szwajcaria, które o UE nawet nie chcą słyszeć, są jakimiś

Inne położenie geopolityczne. Inny potencjał ekonomiczny (bankowość, ropa).

22 minuty temu, il Dottore napisał:

Na pewno nie z unijnej jałmużny.

Coraz bardziej niesmaczne są te Twoje jazdy po UE w sytuacji gdy sam pełnymi garściami korzystasz w dobrodziejstw życia w krajach członkowskich.

Edytowane przez Bobcat

Jeżeli nie kasa z KPO to skąd? Masz pomysł? Oświeć mnie

Z pracy, mój drogi! Z pracy! Przecież KPO to jest pożyczka. W dodatku przeznaczona w 70% na inwestycje w "zielone technologie" i cyfryzację. 30% z niej musimy spłacić. Do tego, żeby dostać te pieniądze, Polska musi wprowadzić m. in. drakoński podatek od rejestracji pojazdów osobowych i coroczną horrendalną opłatę za używanie spalinówki.

Więc lepiej olać te jałmużny i żyć po swojemu.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 minuty temu, il Dottore napisał:

pracy!

A to jakaś alternatywa rozłączna? Z pracy plus zastrzyków z KPO.

Teraz, il Dottore napisał:

NIEPRAWDA! Miałem paszport bez żadnej łaski jeszcze przed Anschlussem.

W PRL też miałeś?

Teraz, Bobcat napisał:

plus zastrzyków z KPO

KPO musisz SPŁACIĆ!  To jest POŻYCZKA!!!

6 minut temu, Bobcat napisał:

Inny potencjał ekonomiczny

Śledzie i wątróbka z wątłusza. W przypadku Islandii.

Bądź poważny

46 minut temu, arturp napisał:
55 minut temu, Maju napisał:

zatrzymującej z powodów politycznych

Nie z powodów politycznych tylko w obronie prawa obywateli.  Zgłosiłem ten wpis jako szerzenie kłamstw .

Gdybym zgłaszał wszystkie wasze domniemane kłamstwa nie miałbym czasu na nic więcej!

Tylko wyjątkowo naiwnym można wciskać że powodem zatrzymywania tych pieniędzy było tzw. "łamanie demokracji".
Łamaniem demokracji było sypanie pod nogi naszego rządu kolejnych "kamieni milowych" jakie mieli spełnić by otrzymać NALEŻNE pieniądze.

10 minut temu, Bobcat napisał:

W PRL też miałeś?

W PRL nie miałem. Przecież za PRL ci Twoi puszczali za granicę tylko wybranych. Normalny Polak nie miał szans na paszport.

Dr Oczkoś, którego bardzo cenię powiedział wczoraj po decyzji Adriana, że władza, która nie chce oddać rządów nigdy nie powinna rządzić.

Ku rozwadze.

49 minut temu, il Dottore napisał:

Z pracy, mój drogi! Z pracy! Przecież KPO to jest pożyczka. W dodatku przeznaczona w 70% na inwestycje w "zielone technologie" i cyfryzację. 30% z niej musimy spłacić. Do tego, żeby dostać te pieniądze, Polska musi wprowadzić m. in. drakoński podatek od rejestracji pojazdów osobowych i coroczną horrendalną opłatę za używanie spalinówki.

Więc lepiej olać te jałmużny i żyć po swojemu.

A propos zadłużenia, pożyczek i życia po swojemu:

"Który rząd zadłużył Polskę najbardziej? Z naszej przedwyborczej analizy jasno wynika, że liderem pod względem nominalnych liczb jest rząd PiS. W 2023 r. dług publiczny ma wynosić bowiem niemal 1,7 bln zł, a więc aż ok. 770 mld zł więcej niż osiem lat wcześniej. Za to za rządów koalicji PO–PSL przyrost ten był dwa razy mniejszy i wyniósł 340 mld zł(...)

Kolejny problem to wprost zatrważające plany finansowe na 2024 r., które przygotował rząd PiS w postaci ustawy budżetowej – ostrzega Dudek. Mówią one o wzroście zadłużania o najwyższe w historii 340 mld zł (i rekordowo wysokich potrzebach pożyczkowych), do ok. 2 bln zł."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Stream
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.