Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Bobcat napisał:

Najwyższy czas. Mieli walczyć z korupcją, a stali się policją polityczną PiS.

Podobnie, jak gestapo...

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

nieuczciwi zatem powinni nabywać nieruchomości poza EU  🙂

I nabywają...

Na San Escobar 😁.

Godzinę temu, arturp napisał:

Może to wynik modłów wznoszonych do Matki Boskiej, aby objęła opieką Polskę ... a ona źle zrozumiała. 

Za Ostrołękę przypadkiem się nie modlili?

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Jeszcze się przytnie biednym

Szymon ... biedny, to jest cały uczciwie pracujący naród odkładany dodatkowo podatkami/opłatami od wszystkiego , inflacją i ręcznym sterowaniu gospodarką jak za komuny  . Najmocniej Oberwały małe i średnie przedsiębiorstwa, które są podstawą polskiej gospodarki i głównym pracodawcą . Natomiast nachapała się sitwa przy korycie , niepracujący wyborcy pis i kler. 

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

wyniki wyborów zależeć więc będą od tego, po której stronie opowie się cała reszta.

,, cała reszta"  już zdecydowała . Nawet taki zlepek skłóconych cudaków jak Konfederacja opowiedziała się przeciwko pisowi.

...there is no spoon...

Jeżeli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości czy Pis jest prokremlowskie, to proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, arturp napisał:

, cała reszta"  już zdecydowała . Nawet taki zlepek skłóconych cudaków jak Konfederacja opowiedziała się przeciwko pisowi.

Ale też nie opowiedzieli się za PO. "PiS" już został odsunięty od władzy, nie ma już tego co łączyło opozycję przed wyborami. Obsadzanie stołków jeszcze przez chwilę będzie sprawiać wrażenie jedności, ale wkrótce wyjdą różnice programowe.

3 godziny temu, arturp napisał:

Zabawne . Pisowcy tak klamali , że nawet okłamali samych siebie . Oni do końca byli przekonani , że wygrają . Nawet teraz się okłamują , że jeszcze się załapią na rządzenie

W widmo rządu PiS wierzy głównie elektorat PO.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 godzin temu, Kostucha napisał:

Was od TVNu też łatwo rozpoznać po zawartej mowie nienawiści

Klasyka "łapaj złodzieja".

42 minuty temu, szymon1977 napisał:

wkrótce wyjdą różnice programowe.

Wishful thinking.

44 minuty temu, Meloman napisał:

Jeżeli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości czy Pis jest prokremlowskie, to proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Jest to oczywiste.

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Piękny Stefan napisał:
18 godzin temu, Maju napisał:
18 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Dzieciuch jestem

To nic, ale za to jaki piękny Stefanie.....    🙂

Tak księdze bajerują ministrantów?

Prosiłem byś nie pisał mi o swoich doświadczeniach które mnie nie interesują i których zweryfikować się nie da.

18 godzin temu, Ajothe napisał:

"Szymon Hołownia przekazał, że Mateusz Morawiecki nie dzwoni do niego i nie pisze w sprawie ewentualnej koalicji z Trzecią Drogą. - Wychodzi na to, że rozmawia sam ze sobą, ze swoimi marzeniami - powiedział marszałek Sejmu."

🤣🤣🤣

Może zamiast więzienia, psychiatryk by się nadał 🤭

Czyżby Hołownia (podobno katolik) nie rozumiał swojej pychy gdy mówi o Trzeciej Drodze jakby to on tylko nią był, jakby poza nim nie było tam nikogo kto by mógł rozmawiać.

Takie wysokie mniemanie o sobie nie jest zdrowe......

19 godzin temu, Maju napisał:

Nie wiesz też nic o życiu, jeżeli sugerujesz że jakby PiS zagłosował na waszych to wasi zagłosowaliby na Witek

Jak ci tak dobrze idzie z tą twoja logiką i wiesz tyle o życiu: Braun jedzie w wystąpieniu po Witek i pisie jak po burej suce, mówi, że konferderacja za Witek nie zagłosuje. Pis za Bosakiem głosuje. ???

Jest tylko jedno logiczne wytłumaczenie, widocznie tego co mówi Braun (i jemu podobni) ani PiS ani nawet w Konfederacji nikt poważnie nie bierze.....chcesz dowodu?
Konfederacja w większości swoich posłów poparła Witek na wicemarszałka.

Sasin wypłacił 18 pracownikom nagrody za realizację KPO. @Maju poproszę logicznie to wytłumaczyć.

Trudne zadanie, może tak, może dotrze.
Jak ktoś sypie jak z worka obfitości kolejne, wciąż nowe "kamienie milowe" by nasz rząd miał się o co potykać, to ci urzędnicy musieli wykonać wielką pracę by temu podołać.....a że się nie udało to należy podziękować totalnym i tym co ciągle walczyli o to by rząd PiS tych pieniędzy nie dostał.
Postraszyli Ursulę wotum nieufności, "nasi" europosłowie się poskarżyli i zaraz nowych kamieni dosypywała.....a wiadomo co się dzieje jak kosa trafia na kamień.   🙂

"niezależność polskich sądów to element skomplikowanej układanki ponad 5 tys. kamieni milowych, które muszą wypełnić"

Jest się o co potykać.....ale Tusk ma od niej obiecane, bez wypełniania przeskoczy.   🙂

"Część badaczy cieszy się zresztą, że KE dostała nowe narzędzie nacisku na państwa członkowskie – istniejące metody niekoniecznie są skuteczne."

Każdy by się cieszył....zwolennicy centralizacji, oddania państwowych kompetencji obcym najbardziej.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Meloman napisał:

A co w tym prokremlowskiego?

-----

18 minut temu, Maju napisał:

Czyżby Hołownia (podobno katolik) nie rozumiał swojej pychy gdy mówi o Trzeciej Drodze jakby to on tylko nią był

Paradoksalnie po czasach PiS vs PO ma rację: PiS "przegrał" mając 34%? A może PO(KO) "wygrało" mając 30%? Zakładając, że w Sejmie PiS i KO zaprezentują przeciwne stanowiska, to od Hołowni zależeć będzie, które z nich wygra.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

"Sowy nie są tym czym się wydają."

Żałuję, że tego nie widziałem.

"Telewizja Polska szuka nowych sposobów, by uderzyć w nowego marszałka Sejmu. Tym razem dostało się Szymonowi Hołowni za stwierdzenie, że jego wybór jest "czytelnym znakiem", iż w parlamencie jest większość zdolna do wyłonienia rządu. Pracownicy TVP zaczęli więc tłumaczyć, że znaki w różnych kulturach mają różne znaczenie, a robili to na przykładzie... sowy."

Mam pytanie do ogladających tvp, są jakieś powtórki tego programu?

Link do plugawych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, szymon1977 napisał:

w Sejmie PiS i KO zaprezentują przeciwne stanowiska, to od Hołowni zależeć będzie, które z nich wygra.

Nie mam złudzeń co do niego.....jak i nie mam wątpliwości że powoli będzie pokazywać swoją (i tych co za nim poszli) prawdziwą twarz.....ten czas pokazania z jakimi hipokrytami mamy do czynienia PiS musi wykorzystać.
Myślę też że między innymi temu służy ta gra na czas.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

32 minuty temu, szymon1977 napisał:

co w tym prokremlowskiego?

Działanie w kierunku rozwalania UE jest realizacją długofalowej strategii Moskwy.

54 minuty temu, Bobcat napisał:

Wam wystarczy Kaczor.

Kaczor, kaczan, kaczka. O czym ty piszesz? Mam gdzieś kto będzie rządził. Istotne żeby interes Polski, a nie Berliński był priorytetem.
Jak nisko trzeba upaść, żeby na własny kraj donosić i pozwalać rządzić obcym we własnym kraju. Tym bardziej, że rządy te opierają się wyłącznie na zakazach lub nakazach. Swoim wyborem, polegającym wyłącznie na odsunięciu pisu od władzy, zgotowaliście dla przyszłych pokoleń brak wolności na własnym podwórku. Dzieci albo wnuki „podziękują” wam kiedyś za to.

26 minut temu, Bobcat napisał:

Działanie w kierunku rozwalania UE jest realizacją długofalowej strategii Moskwy.

Co to za nonsens??? Nie ma większego sojusznika Rosji niż UE a właściwie Niemcy. Bez tanich surowców energetycznych z Rosji ich gospodarka już się rozpada a niedługo przestanie istnieć.

Rosji zależy na istnieniu UE bo to jest niemiecka hegemonia i łatwiej będzie potem stworzyć "Wspólną Przestrzeń od Władywostoku po Lizbonę" o której wspominał oficjalnie Miedwiediew. Czytaj: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie. Dlatego suwerenne państwa tak bolą Niemców, bo Polska przecież nigdy w czymś takim by nie wzięła udziału. My wiemy, że sojusz Rosji z NIemcami to jest ZAWSZE śmierć naszej państwowości i miliony pomordowanych Polaków.

Który to już raz?

3 minuty temu, Kostucha napisał:

Kaczor, kaczan, kaczka. O czym ty piszesz? Mam gdzieś kto będzie rządził. Istotne żeby interes Polski, a nie Berliński był priorytetem.
Jak nisko trzeba upaść, żeby na własny kraj donosić i pozwalać rządzić obcym we własnym kraju. Tym bardziej, że rządy te opierają się wyłącznie na zakazach lub nakazach. Swoim wyborem, polegającym wyłącznie na odsunięciu pisu od władzy, zgotowaliście dla przyszłych pokoleń brak wolności na własnym podwórku. Dzieci albo wnuki „podziękują” wam kiedyś za to.

O, szacun! Faktycznie paradoks historii. To będzie pierwszy rozbiór Polski dokonany drogą w 100% demokratyczną, na życzenie samych obywateli Polski. Nie napiszę: Polaków, bo to by było za duże słowo.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, jezz napisał:

Mam pytanie do ogladających tvp, są jakieś powtórki tego programu?

Sam nie możesz sprawdzić? 
Wy inteligenci posiadacie pewnie telewizory z Face ID, które rozpoznając fizjonomię intelektualisty, blokują TVP. Automatycznie włącza się TVN. Jedyna stacja z której prawdy się dowiesz. Coś jak prawdomówność Tuska, który nawet wariograf by zmylił, taką wprawę ma w kłamaniu.

32 minuty temu, il Dottore napisał:

Nie ma większego sojusznika Rosji niż UE a właściwie Niemcy. Bez tanich surowców energetycznych z Rosji ich gospodarka już się rozpada a niedługo przestanie istnieć.

Tania propaganda dla niezorientowanych.

32 minuty temu, il Dottore napisał:

Rosji zależy na istnieniu UE

I dlatego finansowała Nigela Farage aby parł do Brexitu. 

Zastanów się zanim napiszesz kolejne głupstwo.

Edytowane przez Bobcat
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Tania propaganda dla niezorientowanych.

Tak? To czyich samochodów ludzie nie chcą kupować, że aż trzeba fabryki unieruchamiać?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

29 minut temu, il Dottore napisał:

życzenie samych obywateli Polski. Nie napiszę: Polaków, bo to by było za duże słowo.

Polacy mieszkający 2200 km od kraju niech się może nie wypowiadają.

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Tak? To czyich samochodów ludzie nie chcą kupować, że aż trzeba fabryki unieruchamiać?

A Ty jakim jeździsz?

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Polacy mieszkający 2200 km od kraju niech się może nie wypowiadają.

A Ty jakim jeździsz?

Bardzo przyzwoitym, choć starym. Może dlatego przyzwoitym? 130kkm już mam na blacie. 🙂

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Bardzo przyzwoitym, choć starym. Może dlatego przyzwoitym? 130kkm już mam na blacie. 🙂

Kiedyś pisałeś. Mercedes. Więc nie uprawiaj hipokryzji.

35 minut temu, il Dottore napisał:

Rosji zależy na istnieniu UE bo to jest niemiecka hegemonia i łatwiej będzie potem stworzyć "Wspólną Przestrzeń od Władywostoku po Lizbonę" o której wspominał oficjalnie Miedwiediew. Czytaj: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie. Dlatego suwerenne państwa tak bolą Niemców, bo Polska przecież nigdy w czymś takim by nie wzięła udziału. My wiemy, że sojusz Rosji z NIemcami to jest ZAWSZE śmierć naszej państwowości i miliony pomordowanych Polaków.

Wiecowe slogany. Pustosłowie i dywan utkanych frazesów.

40 minut temu, Kostucha napisał:

na własny kraj donosić

Donosić można na zewnątrz. W UE jesteśmy u siebie.

42 minuty temu, Kostucha napisał:

Dzieci albo wnuki „podziękują” wam kiedyś

Ach, wzruszyłem się. Gdzie jest moja chusteczka?

Teraz, Bobcat napisał:

Kiedyś pisałeś. Mercedes. Więc nie uprawiaj hipokryzji.

Ja jeżdżę Audi. Co ma piernik do wiatraka? 
Jeśli jeżdżę niemieckim samochodem, tzn. że powinienem też i flagę niemiecką na kominie zamontować, oraz rozgłaszać o błogosławionej sztuce rządzenia Niemczyków?

15 minut temu, Bobcat napisał:

W UE jesteśmy u siebie.

🙏🏻

16 minut temu, Bobcat napisał:

Gdzie jest moja chusteczka?

Jeszcze się nie wypłakałeś z radości, że przyczyniłeś się do tego co nam chce zafundować Bruksela wesół ze swoimi ludźmi w Warszawie?

Szkoda nafty, żeby się tu przekomarzać. 
Ja ludzi szanuję choćbym się z kimś nie zgadzał. Mam kumpla, zatwardziałego platformiaka, ale go lubię. Bystry, oczytany, inteligentny, tylko ciężko się z nim rozmawia, bo wszystkie tematy sprowadza do PiS to, PiS tamto. Zrozumiałam, że ktoś musi ustąpić. Na pół godziny rozmowy niezwiązanej z polityką, 20 minut to mowa nienawiści. 
Nie gardzę również i przede wszystkim szanuję bardzo prostych ludzi, bo choć nisko urodzeni są o wiele bardziej przyjaźni niż ci z dyplomem.

Życzę więc i wam koledzy antypisowscy, żeby wam się dobrze żyło pod rządami demokratycznej opozycji, którym przekazaliście władzę.

Peace!

4 minuty temu, Kostucha napisał:

Szkoda nafty, żeby się tu przekomarzać. 
Ja ludzi szanuję choćbym się z kimś nie zgadzał. Mam kumpla, zatwardziałego platformiaka, ale go lubię. Bystry, oczytany, inteligentny, tylko ciężko się z nim rozmawia, bo wszystkie tematy sprowadza do PiS to, PiS tamto. Zrozumiałam, że ktoś musi ustąpić. Na pół godziny rozmowy niezwiązanej z polityką, 20 minut to mowa nienawiści. 
Nie gardzę również i przede wszystkim szanuję bardzo prostych ludzi, bo choć nisko urodzeni są o wiele bardziej przyjaźni niż ci z dyplomem.

Życzę więc i wam koledzy antypisowscy, żeby wam się dobrze żyło pod rządami demokratycznej opozycji, którym przekazaliście władzę.

Peace!

Którzy to sa ci - nisko urodzeni?

Wasza Wysokość.

9 minut temu, Kostucha napisał:

Mam kumpla, zatwardziałego platformiaka, ale go lubię. Bystry, oczytany, inteligentny, tylko ciężko się z nim rozmawia, bo wszystkie tematy sprowadza do PiS to, PiS tamto.

Kolega ma rację, pozdrów 😊

22 minuty temu, il Dottore napisał:

Kłamię gdzieś?

Plujesz w twarz. Wystarczy.

23 minuty temu, il Dottore napisał:

POLSKI a nie jakiegoś landu czy Generalnego Gubernatorstwa.

To istnieje wyłącznie w prymitywnej propagandzie anty-UE autorstwa PiS.

28 minut temu, il Dottore napisał:

Marzy Ci się znów niemiecka flaga na Wawelu?

Marzy mi się flaga Polski obok flagi UE.

A współczesna niemiecka nie ma swastyki.

3 godziny temu, Maju napisał:

Prosiłem byś nie pisał mi o swoich doświadczeniach które mnie nie interesują i których zweryfikować się nie da.

Może nie pisz i nie mów do dzieciuchów, że są piękne. Może wyjść jakaś niezręczność. Taka rada jakbyś gdzieś chciał zagadać.

Jest tylko jedno logiczne wytłumaczenie, widocznie tego co mówi Braun (i jemu podobni) ani PiS ani nawet w Konfederacji nikt poważnie nie bierze.....chcesz dowodu?
Konfederacja w większości swoich posłów poparła Witek na wicemarszałka.

Wiedzieć więcej co się dzieje w obcej partii niż jej członek... Byli ugadani do koalicji po wyborach? A pis taką piękną wrzutkę im zrobił na koniec kampanii z Banasiem. Raczej po tym sojusz jeżeli był to poszedł w pizdu. Bo mogło to mieć wpływ na słaby wynik konfrderacji. A jak piszesz konfa i tak w jakiejś części za Witek głosowała. Pis za konfą, a za koalicją nie. A ty dalej płaczesz nad tą Witek, że to niesprawiedliwe. Bortniczuk przecież ci to wyjaśnił.

Trudne zadanie, może tak, może dotrze.
Jak ktoś sypie jak z worka obfitości kolejne, wciąż nowe "kamienie milowe" by nasz rząd miał się o co potykać, to ci urzędnicy musieli wykonać wielką pracę by temu podołać....

Szczerba z Jońskim szukali, szukali i znaleźli to nad czym się tak w 18 męczyli. Ulotka. Jak na pisowców to przyznaję dużo pracy intelektualnej. Tylko co oni tam robią normalnie, gdy nie są zawaleni taką robotą.

Edytowane przez Piękny Stefan

Przegrywy się pienią z bezsilności.

Przez plucie na UE, Tuska i Niemcy właśnie przegrali. Strateg się przyznał do błędu, ale już zapomniał (wiek, panie robi swoje).

Czy przegrywy wyciągnęły jakieś wnioski z sukcesoporażki?

Ni ku, ku. Dalej ta sama zdarta płyta, nudna aż do vomitów. Przegrywy szykują się widocznie do przegrania kolejnych wyborów. Życzę owocnego kontynuowania pispropagandy dla  mentalnie nienormatywnych.

A MY do UE. Freundschaft siegt!!!

1 minutę temu, papageno napisał:

Przez plucie na UE, Tuska i Niemcy właśnie przegrali.

I dlatego musi być jeszcze wincyj o tych strasnych UE, Tusku i Niemcach. To destrukcyjny mechanizm już nie do zatrzymania. 

Aż do utraty tchu, życia i jeszcze więcej. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.