Skocz do zawartości
IGNORED

Kino weszło w kolejną falę ewolucji . Zamiast filmów będą wyświetlane seanse Bogów - na żywo .

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Kino . Miejsce gdzie można było obejrzeć film , doby film w dobrych warunkach z dobrą jakością obrazu i dźwięku. Od czasów kiedy w Polsce zabito dobre kino zafundowano gawiedzi seanse z obrad sejmu . Tego nawet Stalin i Hitler nie wymyślili , żeby obrady Bogów pokazywać na żywo na sali kinowej . Nie wróży to niczego dobrego . Poza miernymi głupkowatymi sitcomami oraz filmami klasy B , które telewizornie tłuką na okrągło doszło jeszcze to . Do serwowania kultury na wysokim poziomie zapędzono salę kinową . Kto następny na takie schow?  Serwisy streamingowe ?

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Gość
    (Konto usunięte) zmienił(a) tytuł na Kino weszło w kolejną falę ewolucji . Zamiast filmów będą wyświetlane seanse Bogów - na żywo .

Jak jest zapotrzebowanie to się pokazuje. I nie zamiast filmów tylko obok filmów .Tobie przeszkadza to ,że w sejmie akurat twoi idole się kompromitują .O to tak naprawdę chodzi. W kinach pokazuje się obecnie nie tylko filmy. Są koncerty, opery i mecze piłkarskie. Każdy ma wybór. Jak ci się nie podoba to przecież nie musisz tam chodzić . A przypuszczam ,że jak większość obecnej widowni do kina nie chodzisz. Nawet na filmy.

do Wojtek 1959

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
33 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

za komuny

I mentalnie zostałeś w tamtych czasach. Świat się zmienił, potrzeby i oczekiwania ludzi też.

A ile płacą za przychodzenie do kina na takie przedstawienia?

Ile za godzinę?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość

(Konto usunięte)
51 minut temu, Stream napisał:

mentalnie zostałeś w tamtych czasach. Świat się zmienił, potrzeby i oczekiwania ludzi też.

Na całym świecie sala kinowa to nie jest stacja TVN . Nawet za komuny nie retransmitowano na sali kinowej posiedzeń Bogów tylko między programami 1 i 2 Telewizji polskiej. Jak nie rozumiesz tamtych czasów to siedź cicho .

39 minut temu, absinth3 napisał:

Ile za godzinę?

Raczej za bajt odmóżdżania na sekundę.

Godzinę temu, Stream napisał:

Świat się zmienił, potrzeby i oczekiwania ludzi też.

Jak ktoś ma telewizor 60 cali, kabłówkę plus Nerlix to będzie rzadziej chodził do kina. 

Jak ktoś ma samochód, to rzadziej korzysta z dorożki...

24 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Na całym świecie sala kinowa to nie jest stacja TVN . Nawet za komuny nie retransmitowano na sali kinowej posiedzeń Bogów tylko między programami 1 i 2 Telewizji polskiej. Jak nie rozumiesz tamtych czasów to siedź cicho .

Jednak nie nadążasz...

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, toptwenty napisał:

Jak ktoś ma telewizor 60 cali, kabłówkę plus Nerlix to będzie rzadziej chodził do kina. 

Nie będziesz nic posiadał , a będziesz szczęśliwy . I statystycznie żyje się fest , bo przecież wspólna własność jest -> nawet Popcorn Hołowni . Taka wspólna kinotelewizja Bogów na żywo .

Edytowane przez Wojtek 1959
2 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Nie będziesz nic posiadał , a będziesz szczęśliwy

Daj przykład i rozdaj wszystko, co masz. Reszta to bełkot.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, toptwenty napisał:

Daj przykład i rozdaj wszystko, co masz. Reszta to bełkot.

Można wywłaszczyć pod klops z powidłem .

13 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Można wywłaszczyć pod klops z powidłem .

W TVP tak mówili?

Godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Raczej za bajt odmóżdżania na sekundę.

A kto broni innym sieciom TV i TVP takich retransmisji ? Mogą też transmitować . Tylko kto by chciał dla TVP przychodzić do kina ? Oczywiście poza tobą ?

3 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Kina w Polsce zostały rozłożone na łopatki już za demokracji . Zastąpiły je multiplexy w których też się dzieje nieciekawie

Ostatni raz w polskim kinie byłem na pierwszej Godzilli. Chyba Multikino, nie pamiętam. O godzinie rozpoczęcia seansu zaczął się nie film a reklamy, które trwały ok 40 minut. Niektóre z nich powtarzano po 3 razy. No co jest??? Przecież zapłaciłem za bilet!

Od tej pory przysiągłem sobie, że moja noga w kinie nigdy już nie postanie. Mam OLED, mam projektor, mam zestaw 5.1. I mam ZERO reklam.

Kij im w ryj. I kawałek szkła. Zniszczyli telewizję, zniszczyli kino, zniszczyli radio. Internet też chcą zniszczyć, na szczęście jest uBlocker a na Androida przeglądarka Brave, która bezlitośnie wycina reklamy ze wszystkiego. Jak przy instalacji zaznaczycie odtwarzanie w tle, to macie WSZYSTKIE funkcje płatnego YT: brak reklam, czarne tło i odtwarzanie po wyłączeniu ekranu (dobre do audiobooków i "gadających głów") tyle, że za darmo.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Raczej za bajt odmóżdżania na sekundę

To tylko w TVP, ale już niedługo.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, porlick napisał:

To tylko w TVP, ale już niedługo.

Niestety ale wszędzie . Z tych naziemnych to tylko Polsat jest w miarę obiektywny. Jeszcze....

Taki "seans"-  był to pewnego rodzaju parteitag. Zimową porą, w ogrzewanym pomieszczeniu spotkało się grono aktywistów. Normalni ludzie po 16 jedli obiad po pracy i czekali na pojawienie się liczb z wyniku głosowania - żałosnych laudacji nie słuchając

10 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W kinach pokazuje się obecnie nie tylko filmy. Są koncerty, opery i mecze piłkarskie. Każdy ma wybór. Jak ci się nie podoba to przecież nie musisz tam chodzić .

Zgadzam się z tą opinią.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 12.12.2023 o 11:50, Wojtek 1959 napisał:

Kino . Miejsce gdzie można było obejrzeć film , doby film w dobrych warunkach z dobrą jakością obrazu i dźwięku. Od czasów kiedy w Polsce zabito dobre kino zafundowano gawiedzi seanse z obrad sejmu .

Jest klasa społeczna, która po skończonym widowisku ma w zwyczaju łazić grupkami i demolować miasto: "Legia to stara k..." czy "***** ***" - co za różnica? Byle się Człowiek na to nie natknął.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
15 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A kto broni innym sieciom TV i TVP takich retransmisji ? Mogą też transmitować . Tylko kto by chciał dla TVP przychodzić do kina ? Oczywiście poza tobą ?

Nie dociera. "Multipartyjna  Propagandę " mogę oglądać w domu na plaskatym ekranie różnych wielkości w domu lub w komórce. Przenoszenie do sal kinowych takich spektakli to świroza . Skoro do "specjalisty" czeka się pól roku, to skutki widać.

Godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Skoro do "specjalisty" czeka się pól roku, to skutki widać.

No właśnie. Efekty ośmioletniego odmóżdżania za pomocą TVP będą bardzo trudne do wyleczenia.

Widok tych lemingów w kinie przypomniał mi 1984 Orwella i Seanse Nienawiści. 🙂

aOxWEw3_460s.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, il Dottore napisał:

aOxWEw3_460s.jpg

Czy TVN wykupi "wywlaszczy pod wiatraki dziejowe" stację Polsat ?

Jak sądzisz ? Bo TVP " ma iść do kasacjii"

4 godziny temu, il Dottore napisał:

aOxWEw3_460s.jpg

Postępianie Carycy Katarzyny i jej kumpli to już gorzej niż mowa nienawiści. Zapewne krysztalowe noce pani Lempart będą nagradzane. I te symbole grupy rockowej KISS. Taka cancel kultura naszych kulturalno oświatowych.

W dniu 14.12.2023 o 07:28, Wojtek 1959 napisał:

Nie dociera. "Multipartyjna  Propagandę " mogę oglądać w domu na plaskatym ekranie różnych wielkości w domu lub w komórce. Przenoszenie do sal kinowych takich spektakli to świroza . Skoro do "specjalisty" czeka się pól roku, to skutki widać.

Świrozą to jest to co piszesz. Kina są od tego by pokazywać ludziom to co chcą oglądać . To ty chcesz im narzucać co mają oglądać . Tobie to nie pasuje bo twoja opcja nie wypada tam najlepiej . Ale gdyby ją prezentować w kinach to pewnie nie miał być zastrzeżeń .

W dniu 16.12.2023 o 11:18, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kina są od tego by pokazywać ludziom to co chcą oglądać

Ja bym chętnie expose Donalda jeszcze raz zobaczył, ale w wersji czarno-białej "nieme kino".

W tle podkład muzyczny na pianinie...

Kino to miejsce zarezerwowane dla kultury, tak myslalem aż do teraz. Polityka w kinie jakoś tak źle mi się kojarzy, czasy się zmieniają? Może i tak, ale historia też lubi się powtarzać.

Obsesja autora tematu

Bogowie to ludzie i nie mogą być wyświetlani

Aha

Nie w obecnych czasach

W dniu 13.12.2023 o 14:54, toptwenty napisał:

Daj przykład i rozdaj wszystko, co masz.

Co ciekawe ceny mieszkań wzrosły przez ostatnie 2 lata o jakieś 25%

Czyli jednak nie ma rozdawnictwa

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.